Квилинг за маниаци - 3

• 171 159
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
Цитат
За размерите сега измерих, че картон А4 е почти 30 см, а лентичките от хартия в квилинг комплекта са почти 35 см.От друга страна с картон по-добре се оформят някои фигури, за които хартията е някак лигава. Но като цяло тази хартия много ми допада. Питах в Армстронга само за хартия, но в момента нямали, въпреки че на сайта им са качени снимки само на хартия.
Снимка на хартиените лентички от квилинг комплекта:

Аз също си взех от тези лентички - 4.90лв за 280бр., което се равнява на 9л. За мен този вариянт е нерентабилен. Най-добре е да се инвестира в машинка за рязане.

# 511
В блога на корейците в Русия си пише, че имат специална хартия, но не намерих дали пращат в чужбина. Казано честно бих си купила от нея независим колко е скъпа, защото опитвах да правя неща от техните и с нашата хартия не стоят никак добре. Картон не ползвам за елементи и ми стоят груби... Но всичко си е въпрос на вкус...
Е ако завалят поръчки ще си купя и машина за рязане, но на този етап за две картички на седмица не бих го направила.Wink

# 512
В блога на корейците в Русия си пише, че имат специална хартия, но не намерих дали пращат в чужбина.
Знаеш ли името на хартията? Ако се разбере каква е точно, може да си я поръчаме задружно или да помолим магазините като Армстронг да ни я доставят.
Не мога да намеря сайта. Ще ми дадеш ли линк?

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 11:23 от Ianina

# 513
  • Варна
http://armstrongcentre.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=2
Яни, това е сайта на Армстронга.
И да покажа нещо мое. Да сега от квилинга съм ползвала само розите и рошавите цветя. Това е моят първи опит за нещо по-сериозно с лентички. Моля не ме съдете строго.
Лентичките са от Хобисимо, но са от 160 гр картон.

# 514
vania, радвам се, че моите опити в квилинга са ти харесали, въпреки че аз ги намирам за все още несъвършени.Благодаря!Разгледах сайта ти,и много харесах всичко там.Красиво и стилно.Поздравления!

# 515
Деси, ама и аз едно обяснение съм дръпнала ooooh! Имах предвид линк към руския блог Simple Smile
А палячото/чак сега се появи  newsm78/ е станал много сладък Crazy

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 20:21 от Ianina

# 516
Палячото е страхотен!!

Ianina - http://paper-art.ru/2/index.php?option=com_content&view=fron … age&Itemid=55 но гледам магазина е затворен...
Имаше и още един но не го намирам в момента, а мъжът ми затри фаворитите...

# 517
  • у дома
Палячото е великолепен просто! Hug

# 518
Да си кажа и аз мнението за лентичките.В началото използвах само 160гр.хартия.Ако сега започвах да се занимавам с квилинг пак такава бих избрала,защото смятам,че с нея се работи по лесно.След това си купих от чужбинските-100гр,120гр и ми се струваше страхотна.Естествено високата цена не е за пренебрегване.Ровила съм се в много сайтове,но цените навсякъде са сходни. В последствие започнах да си режа сама лентички от 80гр.хартия,елементите стават по фини,но се изисква прецизна работа и естествено прецизно рязане.Сега вече избирам лентичките според това,което искам да правя.тоест гледам да имам всякакви под ръка.
На тези,които се колебаят бих препоръчала да опитат с различна хартия и така сами да открият разликата и да преценят.

Despina,голям сладур е палячото.Включвай се по често тук(лентичките трябва да се оползотворят Wink)

Ето най-новото от мен

# 519
Здравейте момичета!
Аз съвсем отскоро се занимавам с квилинг и съм решила да зарадвам дъщеря си с едно яйце, украсено за нея. Тя е металка, така че, моля Ви дайте идеи за квилинг с металски символи. Благодаря Ви предварително!   bouquet

# 520
Гале, аз яйце с метълски символи не съм виждала...
Но не мислиш ли, че е малко странно, яйцата на Великден са символ на християнството,  а метълските знаци са си чисто сатаниски... Ти си знаеш...

# 521
Здравейте!
Благодаря на всички, които се включиха по темата с лентичките!
Despina, чуден 1-ви опит, ако те увлича квилинга продължавай  Flutter
В Хобисимото нарязаните ленти от картон или от хартия са?

bellaG, много ми допаднаха пеперудките, изключително свежи   bouquet

Ето снимки на елементи предимно с квилинг ленти внос  Mr. Green

# 522
  • у дома
А аз вече си имам уред от две зъбчати колела,който ми прави къдрави лентичките...след почти година врънкане и мрънкане от моя страна мъж ми го направи най-после...остава сега и аз да се засрамя  Embarassed,бе ен съм правила нищо от месеци и да се взема в ръце пролетната ваканция и да направя нещичко...

# 523

Ianina - http://paper-art.ru/2/index.php?option=com_content&view=fron … age&Itemid=55 но гледам магазина е затворен...
Имаше и още един но не го намирам в момента, а мъжът ми затри фаворитите...
Благодаря за линка  bouquet
svetlaem, от какво ги е взел тези колела?

# 524
Светле, браво на твоят мъж. А моят хубостник си държи колелцата на бюрото с мисълта, че ще ги направи скоро... може, ама друг път Simple Smile Вече спрях да мърморя, само ги размествам като бърша праха.
Ianina, моят мъж намери колелцата на улицата като карали ролери с хлапето...

Общи условия

Активация на акаунт