Тест от детската градина

• 7 043
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
И мен ме възмути въпрос №1 . Да не очакват някой да каже - Не не ми харесва - отивам да го върна.Как очакват да чете вестник в детската градина?

Въпросът е не детето дали чете вестник, списание или книга, а Вие дали го правите.

# 31
И мен ме възмути въпрос №1 . Да не очакват някой да каже - Не не ми харесва - отивам да го върна.Как очакват да чете вестник в детската градина?

Въпросът е не детето дали чете вестник, списание или книга, а Вие дали го правите.

Е, вестник със сигурност не четем, но детски списания и т.н. - да!

Ето точно в това е безумието на теста..... пълна недомислица - може и да е била добра идеята, но дотам....

# 32
  • София
Единствената файда от теста би била да подсети родителите за някои неща и да ги накара да се замислят.
Иначе при евентуален анализ на резултатите, не виждам как би могло да се стигне до каквато и да било статистическа информация.
Най-вече защото има правила за правенето на психологически тестове като контролни въпроси, целящи да установят истинността на отговорите например.
Което тук очевидно липсва.
Общо взето бих казала преливане от пусто в празно.

# 33
Хората не спират да четат вестници с появата на децата. При всяка проява на интерес, бих поднесла на достъпен за него език това, което чета. Обяснявала съм какво се вижда на снимки, даже съм разказвала и какво чета, какво значи премиер и т.н. Надали ме е разбрал, но със сигурност е останал с впечатление, че е съпричастен.
Мен друго ме притеснява - ако от отговорите се достигне до извод, че детето така или иначе не е особен център на внимание, не е особено значимо в семейството, като такова ли ще го третират в детската градина.. Или, ако се получи обратното заключение - ще правят ли опити за пречупване?

# 34
Единствената файда от теста би била да подсети родителите за някои неща и да ги накара да се замислят.

То това е напълно достатъчно даже, но явно не всички разбират замисъла.

# 35
идеята на теста е добра - да се установи в каква среда расте детето; не съм сигурна дали въпросите са добре зададени; моето непрофесионално мнение е, че са леко насочващи, а за един обективен тест те би трябвало да са поставени по друг начин. Освен това съм сигурна, че възрастта на децата не е отчетена. това е тест за деца над 3 годишна възраст. Т.е. правено, правено, недоправено  Simple Smile

# 36
Гледам, че има родители, които са счели, че въпрос № 1 означава питанка дали си харесваме децата. Формулировката му е: "Харесва ли ви вашето дете?", което аз схванах дали то харесва нас /както писах на подобна щуротия не бих отговорила, не и по указания начин/, но наистина останалите, които са разбрали по друг начин питанката, също имат право май- дали ни харесва нашето дете /харесва ли ви- т.е. "на вас"/. Звучи ми като "Харесвате ли папата?"- големият ми син беше на 2, 5 г. тогава, когато някой беше го съчинил този дълбокомислен въпрос, т.е. на обсъжданата възраст и без да се замисля отговори: "Да, хаесвам я!". Аз пък не отговорих.
Верно, че требе да си бая ентелегентен, да схванеш какво те пита този тест и на някои от въпросите /като тоя, с книжките/, какво от зададените три опции да посочиш. Сигурно защото не съм, та не съм успяла да схвана задълбочения му замисъл.
Именно, Ред, не виждам смисъл, защото резултати нито могат да се изнамерят, нито да се обобщят. Да, такова преливане е, каквото го сочиш.
Ако се замислям над някои неща, то не е защото ме питат колко често детето ми има една или две лични книжки, а аз да отговоря гордо "винаги".
Весел беше поне въпросникът, ако не друго. Благодаря на авторката.
Трябваше просто оформлението да се предостави на специалист.
Толкова се смях на въпрос № 10. Да му...., а сега де! Laughing

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 16:12 от Judy

# 37
  • София

То това е напълно достатъчно даже, но явно не всички разбират замисъла.

Ами на нас с тази цел ни раздадоха нещо като манифест на детето, ама с шеговито звучене.
Пак звучеше малко лексиконски, но съм с положително впечатление.
От типа на (цитирам по памет):
За мен е важно да съм с мама и тати. Може и да е за няколко часа на ден, но да си прекарваме добре.

Или

Не се притеснявайте, когато изпадам в ярост. То е за да проверя дали все пак няма да отстъпите.

# 38
Теста би бил хубав и полезен ако някой се беше постарал да преведе въпросите правилно.
Но в случай се е упражнявал някой с начално ниво на английски и се е получила пълна простотия. Повечето въпроси не звучат както трябва.

# 39
Иначе при евентуален анализ на резултатите, не виждам как би могло да се стигне до каквато и да било статистическа информация.
Най-вече защото има правила за правенето на психологически тестове като контролни въпроси, целящи да установят истинността на отговорите например.
Което тук очевидно липсва.
Общо взето бих казала преливане от пусто в празно.

И мое мнение.
Обаче за грамотността няма да се изказвам,че ще бъда крайна...

# 40
Такова препитване не е ли по-добре да е насочено към лелките от градината, т.е., те да отговарят на въпросите на родителите дали умеят да общуват с децата им?

# 41
  • в илюзия
Това е безумен въпросник.
Бях втрещена преди месец , когато беше връчен , за да го попълня (дъщеря ми ходи на ясла)
В моя въпросник обаче трябваше да се отговаря както ти душа иска , нямаше упоменаване -"Винаги , рядко , никога".

Първия въпрос ме смути най-много . Какво означава "Харесвате ли детето си?" и въобще има ли хора , които не харесват децата си? Shocked Просто не мога да повярвам.

# 42
  • Brokenpromiseland
Има много голям смисъл в подобни въпросници, макар на голяма част от хората някой въпроси да им се струват безумни.
НО! Направени са много големи процесуални , граматически и стилистички грешки, което по скоро работи в ущърб на теста и показва непрофесионализъм по отношение работата на съставителите. Не съм убедена, дори че е одобрен от БАН.
Абсолютно задължително е преди тестиране (ако трябва дори да е написано най-отгоре) да се даде пълна информация, за какво е точно теста, какво изследва и каква информация ще получите при неговото попълване.

# 43
Такова препитване не е ли по-добре да е насочено към лелките от градината, т.е., те да отговарят на въпросите на родителите дали умеят да общуват с децата им?

Joy Напълно те подкрепям!!!!

# 44
  • София
Нямам нищо против идеята, хубава е, тестът е нескопосан, изпълнението е калпаво.

Абсолютно!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт