Къде бихте се завърнали и къде - никога?

• 26 138
  • 378
  •   1
Отговори
# 270
Ако искам да изпитам емоция и тръпка отново и отново бих пътувал до Турция и Египет. Надявам се отново да се насладя на арабския свят.
Ходил съм и в Италия, Австрия, Словения, но нищо не ме грабна в тези страни - чувствам си се като в България. Обикалям навсякъде като японец да зяпам фонтани и стари сгради. Естествено, това е въпрос на личен избор и как го чувстваш в стомаха си. Simple Smile
За България не отидеш ли на гости при приятели е излишно да пръскаш пари по хотели, при все, че в чужбина цените са същите и е по-добре да видиш свят!

# 271
  • Горна Оряховица
Ходил съм и в Италия, Австрия, Словения, но нищо не ме грабна в тези страни - чувствам си се като в България.
Това е готино!
Ама срещу нас да бягат пак няма да ги стигнем,дето има един лаф  Joy

НО си прав всеки  както го усеща Peace

# 272
realist ето, инфо за Тнерифе - http://en.wikipedia.org/wiki/Tenerife
нашият меден месец през 2003 година беше там, много  го обичам този остров, тогава бяхме за 10 дни, наехме кола, обиколихме го целия (той е малък), беше много вълнуващо, според мен и с дете там би било супер, има много атракции и зоопарка мен ме впечатли много повече от този в Мадрид, да речем.

така като чета, че хич не ти понася жегата се изкушавам да ти препоръчам темата за круизите, там сигурно нещо ще си харесаш, аз от моята камбанария да кажа, че това лято прекарах 15 дни на круиз в Северна Европа, всеки ден около 20-23 градуса на различно място и то в най-горещите месеци тук - края на юли и началото на август. Препоръчвам с две ръце, ако ви влече такова изживяване Peace

Ние бяхме на ето този круиз по средиземно море миналата година. Тръгването беше от Венеция и посетихме сума ти места по средиземноморието. Хърватия е невероятно красива - Дубровник, Котор (уникален град), минахме през няколко гръцки острова - Корфу и Миконос, а крайната точка беше Истанбул. Незабравимо! Хора няма толкова готино усещане! В началото си мислех, че ще ми е доста тежко с тия вълни (имам фобия от кораби от дете), но вълнението въобще не се усещаше. Само леко полюшваше при много силно вълнение, но никакъв проблем със стомаха.. Пътуването беше бонус от фирмата на мъжа ми, тази година искам пак  Praynig - някъде около френската ривиера и испания.. ух.. дано..

# 273
Навсякъде, където съм почивала или съм била на екскурзия, ми се ходи отново. За щастие нямам разочарования и провалени почивки, но вероятно това се дължи на любовта ми към пътуванията и на изключителния ми позитивизъм, когато става въпрос за пътешествие, било то в страната или в чужбина.
Тъй като едва ли ще имам възможност да посетя отново всички места, които харесвам, ще напиша тези, за които копнея и към които бих тръгнала веднага, при първа възможност - това са Москва, Санкт Петербург и Барселона.

# 274
Навсякъде, където съм почивала или съм била на екскурзия, ми се ходи отново. За щастие нямам разочарования и провалени почивки, но вероятно това се дължи на любовта ми към пътуванията и на изключителния ми позитивизъм, когато става въпрос за пътешествие, било то в страната или в чужбина.
Тъй като едва ли ще имам възможност да посетя отново всички места, които харесвам, ще напиша тези, за които копнея и към които бих тръгнала веднага, при първа възможност - това са Москва, Санкт Петербург и Барселона.
Ох, Москва  Hug Изкарах едно незабравимо лято там преди няколко години. Страхувам се обаче да се върна, за да не разваля спомените, въпреки това сигурно бих го направила отново. Страхотен град, там дишах свободата.

# 275
Мюнхен и Бавария като цяло. Вече три пъти съм миткосвала там и пак бих отишла. Кефи ме, действа ми супер на психичното здраве. Има чудесен възпитателен ефект върху децата Simple Smile

# 276
Страхотен град, там дишах свободата.

Чудесно описание на емоцията Hug Не съм била, но съм русофил и много бих искала да отида някой ден, може би...

# 277
Бих се завърнала във всяка посетена страна, но най-вече в Австралия (и смятам да го направя), Тиролска Австрия и Швеция (най-вече защото нищо не видяхме първия път)
Не бих - само в едно място - Монреал - никак не ми допадна

# 278
Рядко пътувам извън България, и то не поради липса на възможности. България е невероятно красива и всяка ваканция откривам по нещо неповторимо, където искам да отида пак! Не ме влекат Виена, Мадрид или Истанбул, за да се върна отново! За Москва и СанктПетербург ме гони любопитството как изглеждат днес при демокрацията, но все още се замислям newsm78.
 Само Ню Йорк ми се стори неприлично очарователен по снимките на моя приятелка, та тази дестинация я планирам за следващата година, наравно с Априлци и Вършец Peace.

# 279
E, Лондон хич не ми е тръпка, ама никак не съм загубила интерес към живота  Joy Joy Joy
Не харесвам Лондон, харесвам Париж. Забавно е колко различни са вкусовете в темата  Laughing

И за да попълня разнообразието ще добавя още любими места, непопулярни в нея:
         Синаница в Пирин, езерото, хижата, върха.
         Тевно езеро,.................................................
         Безбог, .........................................................
Изпитвам необходимост да се връщам там, чувствам се небесно приобщена и цяло щастие е, че няма луксозни хотели и потребителски туризъм там. Е, до Безбог лифтът малко разваля нещата, но все още планината надделява. Hug
2 зими карахме ски на Безбог,а гледката е зашеметяваща-определено ще се върнем там,но лятото.Има много красиви места в България,за които си заслужава да се върнеш.Харесва ми всичко в Родопите,а Триградското ждрело и местността е завладяваща.

# 280
В духа на последните постове, любими места в България и извън.

Бих се връщала отново и отново в Париж и из цяла Франция.  Heart Eyes
Бих се връщала отново и завинаги и в Родопите.  Heart Eyes

Не бих повторила Барселона, нещо не ме впечатли достатъчно. Може би защото я посетих непосредствено след Франция. А сравнението е...неуместно.

В Шарм ал Шейх кракът ми няма да стъпи повече.

10 c's, защо, какво ти се е случило там? Ако си писала в темата за Египет, да прочета?
Аз съм се навила за там през пролетта...

# 281
  • Пловдив / София
Не мога да кажа, че съм посетила кой знае колко места.
Но бих се върнала в Рим. Всъщност вече съм била два пъти. Значи бих потретила. Simple Smile

Иначе мин. лято се разочаровах от Созопол. Но, въпреки това, бих му дала още един шанс.

# 282
В духа на последните постове, любими места в България и извън.
 Не бих повторила Барселона, нещо не ме впечатли достатъчно. Може би защото я посетих непосредствено след Франция. А сравнението е...неуместно.

Аз поради подобни причини не бих се върнала в Париж. Преди си мислех, че ще е хубаво да съчетавам две държави с едно пътуване, но сега вече съм убедена, че не така, особено ако второто място го посещаваш за първи път. Не вярвах, че Париж няма да ми хареса и все си мисля, че ако  бях  направила самостоятелно пътуване до там впечатленията ми щяха да са по-различни.

# 283
zozinia , ти с какво съчета Париж? Кое беше първо, кое после, кое беше повторно и въобще разкажи? Какво не ти хареса?

# 284
Всъщност съчетах го с почивка в Сардиния. Предполагам и немалко влияние оказа и това, че в Сардиния беше 28 градуса, а като отидохме в Париж на вторият ден стана 15 градуса, толкова студено и не уютно ми се стори всичко и французите са толкова различни от италианците... А и нали знаеш как като пътуваш за някъде те обзема една еуфория от предстоящото пътуване, докато тук тръпката някак си се изгуби. Затова предполагам, че много по-различно щеше да е, ако се бяхме прибрали от почивката и пътуването до Париж го бяхме направили след месец например. А иначе в Париж е красиво и има много какво да се види, но просто не ме привлича да се връщам към него, както в Рим например. Макар, че съм чувала  хора да казват, че Рим не им е харесал и ми е било странно. Не знам, може би всичко е въпрос на настройка и моментно състояние. За Париж също съм чувала, че на много хора не им допада и не вярвах, че и на мен ще ми се случи. Аз по принцип винаги си намирам нещо, което да ме очарова в дадено място и харесвам повечето места, които съм посетила. В Париж може би най-ми допадна Монмартър и Нотр Дам, еврейският квартал Маре също е приятен.

Общи условия

Активация на акаунт