Знаят разни номера - МАРТенските ни деца!!!

• 22 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Дивена-  Hug Днес се бях присетила за вас да ви звъня, но покрай нашите си неволи забравих. Надявам се това да ви е първото и последното влизане в болница.
На всички ни пожелавам по-малко такива емоции.

bouquet

# 586
  • София
Вероники, ама то има една декларация на гърба на сметката,  в която заявяваш какво прогнозно потребление ще имаш за всеки месец от тримесечието и те това ти начисляват. Лошото е, че висиш по големите опашки докато подадеш тъпата декларация, иначе парите ти ги взимат много бързо. Crossing Arms
Бяхме го направили това, но явно е изтекла една година откак сме заявили това прогнозно потребление и сега пак са ни начислили по тяхно си усмотрение. Той мъж ми точно на това се дразни, че трябва да ходи да виси пак по опашки за глупости.

Слънце, утре още по-спокойна да ти е Симонката. Незнам обаче дали е добре да се смесват така хомеопатичните препарати  newsm78 Те уж са безвредни, ама знам ли.

Ние цял ден нямаме вода. Трябваше най-късно в 21.00 часа да я пуснат, а още нямаме - ще полудея направо.

Я ми препоръчайте някаква сушилня. Аз все се дърпах досега, ама в това гадно време като не ми изсъхват дрехите с дни, ще се предам. Пералнята и хладилника са ни Whirlpool и досега не сме имали проблеми.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 22:17 от veroniki

# 587
Дивена, радвам се че вече сте добре! Hug
Злати, прави следващата тема както прецениш за най-добре!И аз мисля че броя на мамите, трябва да съотвества с броя на бебетата на колажа! Peace
Нагаина, дано да съм ти била полезна! Hug
Светле, много неприятна случка!Да цункаш Денис от мен! Heart Eyes
SZA, пропуснах да ти кажа че кисела първоначално се прави с царевично нишесте, а после, като се въведе глутена-с пшенично нишесте.Аз някой път правя и от двата вида. Wink
Ние днес бяхме на лекар(детски, занимаващ се със заболяванията на отделителната система при бебета и деца) относно нашия запек, който ни мъчи още от първия ден... ConfusedЖената каза, че евентуално е наследствено(и аз съм била същия случай като него), може да има съвсем леки отклонения в дебелото черво.Изписа ни Мезим форте и Бийо Гая капки и ще се лекуваме 30 дни с тях.За тези капки бях чувала и преди, но виж въобще не съм се сетила да питам педиатърката си, а защо ли тя пък не ми каза, имайки впредвид проблема ни... #2gunfire Както и да е.Ако не се оправи Радо след лечението, евентуално ще го гледат на ехограф(или рентген, не разбрах съвсем точно)и по-нататъка може да се лекуваме и в болница...нещо такова ми обясни...Ама аз мисля че това няма да се случи(надявам се, де)Бара му корема....е ми той мек, а и не се напъва или пък да го боли коремчето, като е запечен.Явно усвоява много добре храната, щом няма какво да изкара.НО в крайна сметка, трябва да разрешим този проблем, че ми е неприятно така. Tired
За тока-ние сега лятото плащахме около 130-150 лв.Много е....ама сме на ток, изцяло.А бойлера върви нонстоп.И аз ви се чудя за тези малки сметки.Имаме и фризер, така че той харчи сериозно.За зимата сигурно ще плащаме по 300 лв!

# 588
  • София
Влизам само да почерпя, днес Вики стана на 7м. Честито и на останалите месечинковци  Hug
За всеки по нещо  Wink

Лека вечер!

# 589
Нинче, благодаря!  Hug Знам за царевичното, эоще не съм въвела глутен  Stop Преди да прочета твоята рецепта, го направих по следния начин - сварих вода, добавих както и ти си писала нишесте чразтворено в малко вода), после добавих още докато е на котлона и плодовото пюре - стана също много добре, Ники с иго хапна цялото, макар че беше бая количество. Не посмях да добавя кърма, за да не стане много рядко, а АМ не давам, но следващия път ще пробвам да добавя и малко кърма.

И на мен ми се ходи на Бебемания, но няма да мога - предпочитам да изчакам 12-те дни карантина за скарлатината преди да се появя на място най-вероятно с доста дечица. Да се похваля, че на Ники му излезе резултата от секрета и няма гадни скарлатинени бактерии (т.е. стрептококи).

Иначе аз също не дърпам децата от болните наоколо, в крайна сметка наистина имунитетът се гради така (дори тези дни четохме в една нова енциклопедия, която купих на Гошко, точно за това защо се разболяваме и как се гради имунитет - за майките с по-големи дечица я препоръчвам - Първи стъпки в науката). Но и не го водя нарочно при болни деца (казвам о, защото познавам майки, които наистина нарочно водят децата си при болни такива, това ми се струва прекалено, но всеки си знае). Виж, дразни ме като непознати (деца и възрастни) пипат децата или играчките им без да питат  Naughty

Да поспамя темата с не-бебешко отклонение.

Обадиха ми се за една позиция, за която ме бяха търсили точно преди да забременея. Понеже не смятам да се връщам на старата си работа по различни причини, това е добра възможност. Обаче ако се съглася, ще трябва да започна от януари, което значи два месеца преди да ми изтече майчинството, а аз се бях настроила да карам поне до годинката на Ники у дома. И сега съм в голяма дилема - все пак не изпадат такива предложения всеки ден, а и на пазара на труда е стагнация, но пък ми се искаше да поседя повечко с децата... Все пак повече от 15 години трудов стаж имам вече, айде малко почивка. Та съм в едни чуденки, едни дилеми... Споделете ако имате подобни състояния!

# 590
Ама съм шматка,забравих да честитя месечинките днес-да са живи и здрави всички бебоци,родени на 20-ти!  Hug Heart Eyes

Нинче аз си копнах рецептата ти още като я написа,и грис съм взела и от двата вида и мисля да ги напрявя тези дни. Peace

О,да- забравих да спомена за хладилника..и той много ток дърпаше,че беше руски(на 20г.поне Crazy) и си работеше безотказно в буквалния смисъл- не изключваше. Laughing Нали си взехме нов сега, с фризер и освен че е почти безшумен е и икономичен на квт.ч.Ей сега се прибра мъж ми с оферти за клима(и на Стройкото е бил).Само че нямало да ни свърши работа 14-ка ами за хола трябва 24-ка.Спрели сме се на fujitsu по принцип,гледам някакви с ябълков антибакт.фиртър,дезодориращи йони.. ooooh! нищо не разбирам от марки,само съм чувала че fujitsu,Mitsubishi и Daikin са мерцедесите на клима-техниката. Тони май вие бяхте с fujitsu,може ли пак онзи линк да пуснеш за сверка? Wink

# 591
  • София
Дивена, много прегръдки за малкото геройче! Представям си какво ви е било!  Sad Hug
Есме, аз ще отговоря като мамите преди мен. За моите деца не внимавам толкова, все се надявам да ни се размине, както и се случва повечето пъти. Но пък избягвам да ги събирам със здрави деца като са болни, да не вземе някоя мама да ме благославя като теб  Laughing Hug
СЗА, не мога да си представя как бих постъпила на твое място. Виж дали те устройва работното време, има ли кой да гледа Ники, с кърменето как ще решите въпроса...
За "насилственото лечение" и аз ще кажа, че доскоро бяхме така с баткото  Embarassed - понеже не иска нищо да приема, никакви капки не дава да му слагам - било то в очи, уши, нос - в чудо се бях видяла.  ooooh! След посещението ни при хомеопат съм малко на по-друг акъл. Дано да не е грешно.  Rolling Eyes
Тази ваксина не съм я чувала.

# 592
Дивена, много прегръдки за малкото геройче! Представям си какво ви е било!  Sad Hug
Есме, аз ще отговоря като мамите преди мен. За моите деца не внимавам толкова, все се надявам да ни се размине, както и се случва повечето пъти. Но пък избягвам да ги събирам със здрави деца като са болни, да не вземе някоя мама да ме благославя като теб  Laughing Hug

СЗА, не мога да си представя как бих постъпила на твое място. Виж дали те устройва работното време, има ли кой да гледа Ники, с кърменето как ще решите въпроса...

И аз като са болни, не ги събирам със здрави, по същите причини.

За работата - ами работното време е стандартно от 9 до 6, но на такива позиции по принцип няма работно време много много. Ники има кой да го гледа - майка ми, но той е много труден със заспиването - просто не признава да заспи с друг, освен с мен, единствено на разходката. Да, ама зимата ще може да го разходи веднъж примерно, ще поспи, а после  newsm78 Ще вика по цял ден... С кърменето - с Гого се цедях всеки ден в продължение на 10 месеца в офиса, така че съм минала по този път, това най-малко ме притеснява... Най-много ме притеснява всъщност това, че отново времето ми за децата ще е за по два часа на ден и после през уикенда - а като са двама, вече ми се струва много малко. Не искам да жертвам това време, от друга страна това е възможност... Знам, че аз ще с иреша, но някак ми става по-лесно кат ообсъждам - така стигам и до моята си истина накрая.

# 593

Най-много ме притеснява всъщност това, че отново времето ми за децата ще е за по два часа на ден и после през уикенда - а като са двама, вече ми се струва много малко. Не искам да жертвам това време, от друга страна това е възможност... Знам, че аз ще с иреша, но някак ми става по-лесно кат ообсъждам - така стигам и до моята си истина накрая.

Това е и моето притеснение... Дори сега като работя по малко, често си мисля струва ли си да крада от това безценно време с бебето ми. Но пък от една страна трябва да осигуряваме средства за отглеждането на тези деца, а пък ако може работата да носи удоволствие и да е предизвикателство - какво по-хубаво.

Хм, не ми върви мисълта. Лека нощ  Hug

# 594
Здравейте!

От няколко дена все чета и не смогвам да пиша, не знам и аз защо...

Дивена, много неприятно, дано никога повече не се повтаря това!а

Светле, и на вас желая същото! Неотдавна и в нашата градинка няколко дечица бяха разровили гнездо на оси и ги бяха нахапали милите...ужас просто.

За пазенето от болестите  - ами аз пък да ви кажа, не ги завирам при болни хора.Даже голямата я пазя, камо ли малката. Болна тема ми е дори.И НЕ считам, че така се гради имунитет, напротив дори .Лично мнение. То не можеш от всичко да ги опазиш, но поне от каквото може правя всичко възможно.А на хремави деца пък изобщо не давам да се приближават до количката. Изобщо съм на тръни, ако има деца около София. Ама съм зла  Mr. Green,а Веднъж само се случи в градината да се струпат около нея, ама направо се навряха вътре и то детето като се разпищя...а аз как само не ги набих. Не ми е приятно и това е. Да играят наоколо да, ама да я пипат абсурд!

Да се похваля- днес ни пуснаха парнотооооо!!!!!!! Друго си е на топличко!

Абе да ви питам - чудя се къде изчезнаха всички майки в градинката - през лятото е митинг, сега сме само няколко майки. А не е чак толкова студено, какво ги правят тия деца вкъщи..
Ние даже онзи ден си направихме почти среднощна разходка с ТаняР и ЕЛЛЕ, стояхме до тъмно, беше много приятно.

Иначе София е добре, горе-долу яде, не мога да се оплача, вече почти само аз и готвя, днес например си изяде попарата, на обяд и направих броколи с ориз с малко морков и малко картоф и си изяде към 150 гр., което е свръх за нея, а следобед хапна пак толкова кисел с царевично нишесте, тиква и АМ.Като след това почти винаги си суче. Нямам намерение да я отбивам за сега.
Имах още да пиша, ама ще ви пощадя и, че прекалих май, а и стана утре.

За Бебеманиятa- аз също писах, мисля да идем, но още не знам кога.Но ще се радвам, ако стане повод и за срещичка.

# 595
  • Варна
Мерси за подкрепата, момичета  Hug Днес беше малко по-добре, сигурно се е повлияла от добрите мисли  Hug 
Тони, споко - аз ревах още на обедното пюре Simple Smile   Айрис, може .... ама.....  абе не се увличай, че много ми липсва.  Mr. Green  Wink

СЗА, кофти дилема. Аз усещам, че 24/7 само с малката се закопавам. Не ми се връща много на работа, но и ми липсва някак. При нас пък е несигурна малко работата заради кризата и промени в самата компания. То зависи и финансово дали ти се налага (не очаквам да ми отговаряш, естествено!), дали те кефи предложението като работа.... Според мен ще сме по-пълноценни за децата си, ако се развиваме и на другите поприща и ако сме щастливи с работата си. До човека си е - аз не се виждам оттук нататък само с децата, дори и да можех.От друга страна бях страшен работохолик, а вече не се чувствам чак така.  Но ако имах възможност, бих останала още малко с Ния. Причините - няма кой да я гледа (т.е. трябва да я пратя в ясла, а никак не ми се ще), дълго я отлагах и смятам, че  го дължа на нея и себе си - на мен нали ми е първо  Mr. Green,споменатите промени във фирмата.... Абе трудно решение си е, освен да ти пожелаем да избереш най-доброто  Hug

# 596
  • Стара Загора
Добро утро. Кафето днес от мен

# 597
Добро утро!

Дивена, добре си си дошла в къщи и дано никога повече не ви се налага да отсъствате по такива причини!

Светлето, много неприятно това с осите! Бащата на съпруга ми е починал след ужилване от оса! Оказало се, че е алргичен и сега като видим оса в нас и настръхваме! Не знам децата алергични ли са, не са ли! Страх ме е да ги тествам, абе да не се случва! Мъкна си в мен винаги ампули с лекарства, но да не дава Господ!

Като излизаме гледам да я пазя поне малката! Има едно детенце, което все се муши в количките, но аз си правя преки забележки и не ми пука, че майка и се цупи! Но каквото и да пазя все пак баткото ни ходи на градина и все гуши и целува Петя, та съм се примирила!

Когат се роди баткото бях на мнение, че ще го гледам не повече от година и ще го пращам на ясла, но после не намерихме места, забременях с Петя трябваше да съм в къщи и времето мина неусетно! Сега за Петя си мисля, че ще я гледам до втората година! Като знам, че ще ме завърти въртележката после, искам да си бъда максимално време с децата!

Хайде момичета лек ден ви желая!

# 598

Аз днес съм рожденичка  Flutter

Почерпете се за мое здраве!
Днес ми е едно лежерно и мързеливо ... от доста време не съм се чувствала така. Решила съм да си помързелувам, въпреки че няма да е много възможно, но до колкото мога. Моите мъже ме изненадаха рано-рано, че още ми е едно мило  Heart Eyes... а днес една близка реши да ми направи подарък като ми каза, че ще гледа децата, аз да изляза с мъжо вечерта да празнуваме. Е, по-хубав подарък не бях получавала! Нали съм от мамите, които нямат помощници наблизо и просто не мога да устоя на такова едно предложение!!! Та довечера ще съм купонджийка  Crazy
Хубав ден

# 599
Тони май вие бяхте с fujitsu,може ли пак онзи линк да пуснеш за сверка? Wink

Ние имаме и в къщата в Пловдив и тук - много съм доволна и са икономични. Хубаво е да има и плазмен филтър - усеща се по-свеж въздух. Peace
Ето.http://www.bulclima.com/klimatici-i-multisistemi/fujitsu-general/ashb18ld-plasma.
Аз от тук се информирам, но понеже купихме 3 бр. на куп и ни направиха отстъпка от 10 % в Технополис.

SZA, труден избор... И на мен ми предстои нещо подобно, но в досегашната работа но по-висока позиция, та и аз не знам какво да те посъветвам... Бухта го е казала хубаво... И аз бях така, пък вчера шефа ми се обажда да ми каже, че съм незаменима... ама нещо не ми трепна под лъжичката...някак си хем ми се иска разнообразие с работа, хем Рая ми е сега фаворита на деня. Thinking

sia, Честит рожден ден! Много здраве, усмихнати дни и щастливи моменти! Хубав празник днес!

Общи условия

Активация на акаунт