Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 033
  • 808
  •   1
Отговори
# 180
Не можах да гледам предаването.Много ранен 4ас,в който цялото ми внимание е насо4ено към детето и мен самата.
Но наистина е жалко,4е не е станала хубава дискусия и също 4е не е излъ4ена в подходящ 4ас.
Направило ми е впе4атление,4е в България хубави предавания за деца няма,няма също така и едно хубаво здравно такова.Пък и от коментарите виждам,4е е процедирано както винаги_уж ще правят дискусии,ще се изслушват,за да бъдат полезни за зрителите,а на практика се внушава един на4ин на мислене и се подтикват хората да бъдат подражатели.За това се плаща.
Наскоро се загледах в една дискусия за трансплантациите.Останах отвратена от това,4е водещата не беше подготвена никак(от 4елюсти).През цялото време говореше за това,как се работи по този въпрос в 4ужбина,но тя ни най_малко нямаше представа как наистина се процедира там.Никакво изслушване,никаква компетентност,някаква агресия имаше към събеседниците си,която може би беше,за да ги респектира,но това върху мен се предаде като "поредната тъпа водеща с огромни претенции и никаква яснота".

# 181
  • в матрицата
Искам само 2 неща да кажа на Persona:
1то - преди 2 години, в ДГ, където ходят децата на моя приятелка се появява коклюш, разбира се повечето деца се разболяват, питам защо, след като са имунизирани именно против коклюш???
2то -  съвсем наскоро имаш нещастието да се сблъскам с тоя НЕКАДЪРНИК и АЛЧЕН Мънгъров, вярвай ми, не пожелавам на никое дете да попада при него, описала съм случая в друга тема, но аз на по алчен и некадърен " лекар" не съм попадала,  изобщо не мога да го нарека "лекар", единствено гледаше как повече пари да вземе без да прави нищо.... Съжалявам, но вече почти няма лекар, който да се интересува от здравето , а не от това колко носиш в джоба, за това съм казала май.....та на всички лекари!!!

# 182
Вчера в "Билд" писаха че ваксината не е толкова ефикасна,по телевизията зачестиха предавания с гости професори и други светила които също подлагат на съмнение действието на ваксината.което ме обнадеждава.А иначе промиването на мозъци започва от най-ранна детска възраст Confusedтова е детска книжка озаглавена "При лекаря" Confused

# 183
Здравейте,
няма ли в БГ движения за свободен избор при ваксинации?

Това са сдружения, в които у4астват изследователи, лекари, имунолози, журналисти, родители и др.,
които с общи усилия информират обществеността за ваксините и опасностите, които носят?
Както и родителите за правата им, на базата на съществуващото законодателство  и на създалата се практика в страната (или в други страни) ?

Такива организации спестяват много време и нерви на родителите и дават ценна информация от медицинска, изследователска и юриди4еска гледна то4ка за ваксините, за избора на решение и отказ от ваксиниране.

# 184
  • в матрицата
Незнам дали някой гледа миналата неделя " На 4 очи" по Нова, гост беше министъра на здравеопазването, та човека каза , че противогрипната ваксина е пълна глупост, както и истерията по свинския грип и, че той никога не би си сложил противоргипна ваксина. Чудя се как точно тогава, ще стане това задължително ваксиниране против свинския грип, след като самия министър е против??  Thinking

# 185
Здравейте,

Това са сдружения, в които у4астват изследователи, лекари, имунолози, журналисти, родители и др.,
които с общи усилия информират обществеността за ваксините и опасностите, които носят?
Както и родителите за правата им, на базата на съществуващото законодателство  и на създалата се практика в страната (или в други страни) ?

Такива организации спестяват много време и нерви на родителите и дават ценна информация от медицинска, изследователска и юриди4еска гледна то4ка за ваксините, за избора на решение и отказ от ваксиниране.

За съжаление няма. Може би има единица лекари, учени и изследователи, които са наясно с рисковете от ваксините, но няма организация. Единствено д-р Гълъбов се бори сам по телевизиите и пише книги, но той е хомеопат, а това (както стана въпрос по-горе) за жалост отслабва ефекта на изказванията му. Всичката информация по този въпрос е чужда, на чужди езици и всеки чете, каквото намери.

# 186
Здравейте,

Както и родителите за правата им, на базата на съществуващото законодателство  и на създалата се практика в страната (или в други страни) ?

Много хора са против ваксинирането, може би дори цели гилдии - например хомеопатите. Но организация до този момент няма. Много е лошо това, защото хората с еднаква позиция нямат връзка помежду си и съответно липсва изградена гражданска позиция. А без това е много трудно да се бориш срещу институции, както в момента се налага, за да се прокарат промени в Закона за здравето, който противоречи на Конституцията.. Tired

# 187
Здравейте,

Както и родителите за правата им, на базата на съществуващото законодателство  и на създалата се практика в страната (или в други страни) ?

За съжаление няма. Може би има единица лекари, учени и изследователи, които са наясно с рисковете от ваксините, но няма организация. Единствено д-р Гълъбов се бори сам по телевизиите и пише книги, но той е хомеопат, а това (както стана въпрос по-горе) за жалост отслабва ефекта на изказванията му. Всичката информация по този въпрос е чужда, на чужди езици и всеки чете, каквото намери.

Благодаря, Grace' за отговора.
Виждам, 4е тези въпроси си задават доста хора, най-ве4е родители, но сега със свинската "история", мисля, 4е и много други се замислят...

Дали не е добре информацията, за която казваш, 4е е "4ужда, на 4ужди езици и всеки 4ете  каквото намери" да се помести на едно място така 4е опитът на други страни, минали по този път покаже кое как става...
Защото ина4е всеки се ядосва и бори сам..безмислено е така (дано не се обиди някой, казвам го в най-добрия смисъл).

В извървения от другите път и опит винаги има нещо ценно.  book

# 188

[/quote]
Много хора са против ваксинирането, може би дори цели гилдии - например хомеопатите. Но организация до този момент няма. Много е лошо това, защото хората с еднаква позиция нямат връзка помежду си и съответно липсва изградена гражданска позиция. А без това е много трудно да се бориш срещу институции, както в момента се налага, за да се прокарат промени в Закона за здравето, който противоречи на Конституцията.. Tired
[/quot

multimodal,
то4но това имах предвид. И оттам би трябвало да се тръгне.
Затова има необходимост от юристи, медици и т.н. Ина4е лесно плашат 4овека  с какво ли не.

# 189
Незнам дали някой гледа миналата неделя " На 4 очи" по Нова, гост беше министъра на здравеопазването, та човека каза , че противогрипната ваксина е пълна глупост, както и истерията по свинския грип и, че той никога не би си сложил противоргипна ваксина. Чудя се как точно тогава, ще стане това задължително ваксиниране против свинския грип, след като самия министър е против??  Thinking
Както е станало и закупуването на 180 000 свински ваксини от същия този министър.

# 190
но той е хомеопат, а това (както стана въпрос по-горе) за жалост отслабва ефекта на изказванията му.
А към хомеопатите в България не имаше ли изискване да са завършили медицина или съм останала с грешно впе4атление?
Навремето преди години имах близка среща с хомеопат,по повод заболяване на братов4ед ми.Тогава това беше едно неясно название,остана ми впе4атлението 4е са някакви комерсиални хора,които се 4удят на кого да си продадат продуктите.Сега разбирам,4е те са били боаронци,на които явно това е първа цел.Та въпросният хомеопат беше жена,шеф на туб диспансера,която твърдеше 4е братов4ед ми,на 2 годинки тогава има туберколоза и дроб4етата му са разядени от каверни.Тя ще го излекува оба4е.Леля ми взе да й се вързва,казах й на госпожата 4е е изперкала,детето си е съвсем добре,явно в туб_а са я закъсали откъм пациенти.Бях скастрена от леля ми,4е след като още съм у4аща,нямам право на мнение.И така с лекарства и хомеопатия(което си е 4иста лудост) след 20 дни детето беше закарано в София в крити4но състояние.Та тогава наистина в онези мътни години,беше трудно да повярваш,4е има и други на4ини на профилактика или ле4ение.Освен това в момента хомеопатията не е прохождаща и неясна наука,както преди.Сега много хора търсят алтернативи,търсят щадящи методи и истинско ле4ение,а не покриване на симптомите.Има много литература по тия въпроси и не само в нета,наскоро си купих книга,писана от хирург с 25 годишен стаж за билките и тяхното приложение.Тук в една наша болница си има катедра по хомеопатия.Незнам защо все още хората мислят,4е това е шарлатанство.Ако 4овек не е тотално задръстен,ще се замисли дали наистина имаме нужда от ваксини и от толкова медикаменти,при положение,4е има друг на4ин и то много по_добър.

Между другото,да ви се похваля,4е оттървах на една моя приятелка(фенка на ваксините) децата от грипната и варицелната ваксина.Говорих й много,тя се посъветвала с мъжа си,който смята 4е заразните болести са в главите на политиците,4ели за страни4ните ефекти на двете ваксини и нищожният процент"предпазени" и се отказали.

# 191

Причина има. Има и логично обяснение.
Ако децата ви се заразят от предотвратимите с ваксини заболявания, те са опасни за онези дечица, които все още не са достигнали възрастта за ваксинация срещу тях.

Нещо не те разбрах.
Значи моето дете (примерно) ще е на 3 годинки и няма да е ваксинирано, но има опасност да зарази твоето, което също е на 3, защото твоето не било навършило възрастта за ваксиниране.
Ми, нали твоето би трябвало вече да е ваксинирано срещу това, за което моето сме "пропуснали" да го ваксинираме?
За какво говориш, извинявай?
  newsm78

# 192
Както е станало и закупуването на 180 000 свински ваксини от същия този министър.
E,нали дългът му е да се закупят тия ваксини,кой ще ни остави да минем без това?
Тя и тукашната министърка не вярва в тоя грип,но и тя е задължена да прави анти епидеми4ни програми.
Политика!
 Mr. Green

# 193

E,нали дългът му е да се закупят тия ваксини,кой ще ни остави да минем без това?
Тя и тукашната министърка не вярва в тоя грип,но и тя е задължена да прави анти епидеми4ни програми.
Политика!
 Mr. Green

Пак не е гаранция, че ще си спечели следващия мандат  Crazy, но поне да се напъне да опита.. Simple Smile

# 194
eе, така, де...и ваксинирането ще стане по същия начин Wink

Хомеопатите в БГ трябва да са с медицинско образовамие, за да могат да практикуват, да. Но това не дава повече тежест на думите им. Просто ги смятат или за сектанти или за изкукуригали Sad

Общи условия

Активация на акаунт