Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 035
  • 808
  •   1
Отговори
# 195
  • в матрицата
Както е станало и закупуването на 180 000 свински ваксини от същия този министър.
[/quote]
E,нали дългът му е да се закупят тия ваксини,кой ще ни остави да минем без това?
Тя и тукашната министърка не вярва в тоя грип,но и тя е задължена да прави анти епидеми4ни програми.
Политика!
 Mr. Green
[/quote]
Добре де, нали все още няма официална ваксина срещу свинския грип?? значи все още не са закупени, нали така? Е, поне може да се надяваме , че и няма да ги закупят...

# 196
Добре де, нали все още няма официална ваксина срещу свинския грип?? значи все още не са закупени, нали така? Е, поне може да се надяваме , че и няма да ги закупят...

Амиии, ма как да няма, моля ти се?!
Ама те са такива новатори, такива специалисти.
Как можеш изобщо да се съмняваш в тях, че няма да са я открили все още?!  Joy

Боже, само тъпотии, на моменти ми писва от измишльотините им.
  Crossing Arms

# 197
Има и още как, в чужбина вече е на пазара, а България вече е дала заявка за 180 000 броя за начало..  ooooh!

# 198

Причина има. Има и логично обяснение.
Ако децата ви се заразят от предотвратимите с ваксини заболявания, те са опасни за онези дечица, които все още не са достигнали възрастта за ваксинация срещу тях.

Нещо не те разбрах.
Значи моето дете (примерно) ще е на 3 годинки и няма да е ваксинирано, но има опасност да зарази твоето, което също е на 3, защото твоето не било навършило възрастта за ваксиниране.
Ми, нали твоето би трябвало вече да е ваксинирано срещу това, за което моето сме "пропуснали" да го ваксинираме?
За какво говориш, извинявай?
  newsm78

Не, това означава, че твоето 3-годишно дете ще зарази с коклюш моето 1-месечно бебе (защото бебето не е във възраст, в която се ваксинира срещу коклюш)... Един вид г-н Персона предлага в родилното да им нахакат всичко, за да няма неваксинирани деца, поради недостигане на имунизационна възраст...   Crazy   Разбра ли ме, Джулке...   Laughing

# 199
Не, това означава, че твоето 3-годишно дете ще зарази с коклюш моето 1-месечно бебе (защото бебето не е във възраст, в която се ваксинира срещу коклюш)... Един вид г-н Персона предлага в родилното да им нахакат всичко, за да няма неваксинирани деца, поради недостигане на имунизационна възраст...   Crazy   Разбра ли ме, Джулке...   Laughing

Ахаааа, ясно.
Ми да, като се има предвид, че говорехме за детските градини, то там едномесечно бебе, до едномесечно бебе.
Наредили са ги като пъпеши на рафтове и само чакат моето, неваксинираното да отиде, та да ги изпозарази всичките.
Пуууууу....
  Crossing Arms

# 200

E,нали дългът му е да се закупят тия ваксини,кой ще ни остави да минем без това?
Тя и тукашната министърка не вярва в тоя грип,но и тя е задължена да прави анти епидеми4ни програми.
Политика!
 Mr. Green

Пак не е гаранция, че ще си спечели следващия мандат  Crazy, но поне да се напъне да опита.. Simple Smile
Не става въпрос за следващият му мандат,а за световната политика.Тази "пандемия" служи за нещо и една 4аст от програмата са ваксините.
eе, така, де...и ваксинирането ще стане по същия начин Wink

Хомеопатите в БГ трябва да са с медицинско образовамие, за да могат да практикуват, да. Но това не дава повече тежест на думите им. Просто ги смятат или за сектанти или за изкукуригали Sad
Ааа,не който не иска да се боде,ще му намери 4алъма. Wink
А за другото,щом не вярват в природата,да се тровят със синтетика.
То и майка ми не вярваше в моите "отвари",ама я изправих на крака именно с тях.

Ахаааа, ясно.
Ми да, като се има предвид, че говорехме за детските градини, то там едномесечно бебе, до едномесечно бебе.
Наредили са ги като пъпеши на рафтове и само чакат моето, неваксинираното да отиде, та да ги изпозарази всичките.
Пуууууу....
  Crossing Arms
Ти ела да видиш тук какво става след ваксинации,как яко се изпоразболяват хлапетиите.Миналата година пове4ето от класа на дъщеря ми им нахакаха варицелата и на следващият месец лумна вси4ко.Миналата седмица ги 4увам пак някакви ваксини слагали,незнам какви са,аз нали не се интересувам кога и какво се поставя и да видим сега.

# 201
Ти ела да видиш тук какво става след ваксинации,как яко се изпоразболяват хлапетиите.Миналата година пове4ето от класа на дъщеря ми им нахакаха варицелата и на следващият месец лумна вси4ко.Миналата седмица ги 4увам пак някакви ваксини слагали,незнам какви са,аз нали не се интересувам кога и какво се поставя и да видим сега.

Какво да идвам, мила?
Самата аз се съдрах от тоя пусти коклюш, след ваксинация против коклюш!!!
  Twisted Evil

# 202
Персона,
Разсьжденията ти се базират на една хипотеза от 18 век.Сега сме 21.
Трагедия причинени от ваксини колкото искаш.Милиони хора.От грешни медицински интервенции,тук в Австрия около 12000 (дванадесет хиляди) на година.По статистика вьв всяка страна...чеквай сама.
Ти лично колко човека увреди от незнание или експеримент?

Разсъжденията ми се базират на научни факти от 21 век, не на хипотези. И на факта, че ваксините спасиха и спасяват милиони детски животи.
Останалото са празни приказки.
По последния въпрос моля посочете доказателства или ще добавя и това Ви мнение към клеветите срещу мен.

Винаги групи ,малцинства,инакомислещи,които се противопоставят на дадена медицинска безсмислена (по точно добре обмислена) интервенция са набеждавани от обществото за виновни за зарази,за атентати и тн.
С цел да влязат в стадото.
Неудобните,черни овце обаче  са точно тези,които помагат за прогреса на едно общество.
Ако всички са еднаквомислещи,т.е. немислещи,а вярващи,няма да сьществуваме дьлго.

Отказването от ваксините е пасивен акт. С какво той допринася към "прогреса на едно общество"? Confused
Нищо прогресивно не виждам в това, точно обратното - слепият антиваксинизъм, особено в обкръжението на всички останали "вярвания", които се промъкват в тези теми, е съвременният брат-близнак на средновековното мракобесие.

Линка в пьбмед сьдьржа статия само с голи твьрдения и болно заключение.

Нищо не е описано за тази група,нито откьде са се заразили.Набляга се на желанието на групата да НЕваксинира.
За мен статията е поредната платена от Производител на ваксина.

Този случай в Холандия е толкова добре известен, че не вярвах, че не сте чували за него. Статиите по случая в научни списания са десетки, а в пресата - много повече.
Приложих линк към "The Lancet" като много авторитетно списание.
Но типично за един denialist като Вас, цялата тази неудобна информация е платена от "лошите". Confused
(За човек, за когото най-достоверният източник е сайтът на Pilhar, където "публикуват" предимно двама - Pilhar и Hamer и поне един от тях е  Crazy)

# 203
Персона, смешното е, че именно ваксинираните деца са заразоносители, но аз нямам нищо против моето да си играе с тях. За пръв и последен път се обръщам персона-лно към Вас в темата. Не обичам да споря и нямам практика да се опитвам да си доказвам твърденията. Само ги изказвам, ако сметна, че имам достатъчно информирана аудитория, която да е в състояние не само да ги чуе, но и да ги осмисли. Оттам нататък всеки е свободен сам да взема решенията си.

Евридик@, естествено, удобно е да не искате да докажете твърдението си "смешното е, че именно ваксинираните деца са заразоносители", понеже не можете, просто защото не е вярно.

Неимунизираните деца не са опасни!
В никакъв случай не може да се смята, че едно дете ще се разболее от болестите, срещу които не е ваксинирано. Ако някой го твърди - да даде статистика и да го докаже! Да свидетелства за това, че едно живо и здраво родено дете, отглеждано в нормална семейна среда, ще се разболее задължително.
А ти, като си позволяваш да поднасяш на аудиторията подобни твърдения, може би ще направиш опит да потърсиш доказателства, вместо да поднасяш общи приказки...?  newsm78
Както написа Криситян трагедии се случват, но нека да разгледаме кои са повече - тези от лиспата на ваксини, или причинениет от тях смърт и тежки физически и психечски увреди. Мога да те залея с огромно количество иформация за такива..

Неимунизираните деца СА опасни! За себе си и за другите.

Посочените случаи са конкретни доказателства на моята теза, а не общи случаи. Случаят на бебето Dana McCaffery все още се дискутира по света.

Едно неваксинирано дете може да се разболее от предотвратимите с ваксини заболявания, може и да не се разболее.
Ако се разболее, може да зарази и вече ваксинирани деца, при които заболяването ще протече леко.
По-фатално е, че може да зарази и малки бебета, които още не са ваксинирани със съответните ваксини. И в този случай болестта ще протече тежко, с усложнения и дори смъртоносно...Точно както се е случило с Dana McCaffery и с децата, контактни на момчето с морбили.

Ползата от ваксините е по-голяма от вредата им. Моля, не ме "заливайте" с "материалите" си.

Само ще посоча за пример, че хипотезата, че ваксината срещу паротит, морбили, рубеола (rubella) може да причинява аутизъм, се базира на една-единствена статия, в която са описани...12 деца. Научната стойност на статията е широко коментирана. Информация за слабостите на статията има много, но за онези, които търсят обективността.
В същото време хипотезата за връзката на горната ваксина с аутизма се опроверга от десетки други статии!

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 00:44 от Persona

# 204
Само ще посоча за пример, че хипотезата, че ваксината срещу паротит, морбили, рубеола (rubella) може да причинява аутизъм, се базира на една-единствена статия, в която са описани...12 деца. Научната стойност на статията е широко коментирана. Информация за слабостите на статията има много, но за онези, които търсят обективността.
В същото време хипотезата за връзката на горната ваксина с аутизма се опроверга от десетки други статии!

Какво значение имат разните статии, след като самите родители съобщават за едни или други проблеми след имунизации??? Достатъчно е да изчета определено количество споделена информация, за да си направя сама изводите от кои ваксини какво мога да "докарам" на детето си...

# 205
Моля, не ме "заливайте" с "материалите" си.

Всеки е свободен да напусне по всяко време, мисля, че заглавието на темата е достатъчно еднозначно и дава да се разбере за какво иде реч тук. Отдавна не бях се натъквала на толкова посредствена особа.
останалото няма нужда от коментар, жалко е и е смехотворно  ooooh! .

# 206
Искам само 2 неща да кажа на Persona:
1то - преди 2 години, в ДГ, където ходят децата на моя приятелка се появява коклюш, разбира се повечето деца се разболяват, питам защо, след като са имунизирани именно против коклюш???
2то -  съвсем наскоро имаш нещастието да се сблъскам с тоя НЕКАДЪРНИК и АЛЧЕН Мънгъров...Съжалявам, но вече почти няма лекар, който да се интересува от здравето , а не от това колко носиш в джоба, за това съм казала май.....та на всички лекари!!!

Защото както споменах, ваксините не са 100% ефективни; защото не можете да знаете какъв е бил имунизационният статус на всички деца в ДГ; и ако са се разболели, то те са преболедували по-леко и са живи, нали? Видяхте ли състоянието на бебето с коклюш в линка с видеото?

Аз не познавам доц. Мангъров, гледах го единствено в онова предаване с Гълъбов. Лично мнение не мога да изразя, но противно на думите Ви, във форума има и положителни отзиви за него.
Освен това, струва ми се много странно да го изберете за лекуващ лекар при положение, че Ваша съфорумка в продължение на месеци се оплакваше от него в не една тема.
И какво трябваше всъщност да коментирам по втория Ви въпрос? Thinking

Ако ще е off-topic, то нека да Ви припомня последния случай в bg-mamma, завършил с успешното раждане на здраво детенце в чужбина. Нима лекарите не направиха всичко необходимо за майката, въпреки че не е здравноосигурена в съответната държава? Нима не й осигуриха най-квалифицираната медицинска помощ? При това стана ясно, че болницата не иска парите от майката, а от нашата НЗОК.
Така че и в България, и в чужбина има стойностни лекари, които си вършат съвестно работата.

Не, това означава, че твоето 3-годишно дете ще зарази с коклюш моето 1-месечно бебе (защото бебето не е във възраст, в която се ваксинира срещу коклюш)... Един вид г-н Персона предлага в родилното да им нахакат всичко, за да няма неваксинирани деца, поради недостигане на имунизационна възраст...   Crazy   Разбра ли ме, Джулке...   Laughing

Къде прочетохте, че предлагам подобно нещо?

Всичко, което предлагам е да не се превръщаме в дивашка държава.
Защото бебето Dana McCaffery косвено е жертва на силното антиваксинисткото движение в областта, където е родено и където процентът на имунизираните хора е много нисък.
След смъртта на бебето, антиваксинисти са заплашвали родителите на покойното дете, което беше отразено в друго австралийско предаване по темата.

Ахаааа, ясно.
Пуууууу....
 Crossing Arms
Какво да идвам, мила?
 Twisted Evil

Джуличка, очевидно е, че нямате основание да се подигравате с опасността, защото точно това, което описвате, се е случило на австралийското бебе.
Освен това, очевидно сте оцеляла след коклюша, но бебето Dana - не!

Между другото, сега е моментът да Ви попитам, ако наистина не вярвате в ефективността на ваксините, защо се съгласихте да поставят на детето Ви ваксината срещу тетанус при онзи неприятен случай (за който Ви съчувствам)?

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 00:50 от Persona

# 207
Между другото, сега е моментът да Ви попитам, ако наистина не вярвате в ефективността на ваксините, защо се съгласихте да поставят на детето Ви ваксината срещу тетанус при онзи неприятен случай (за който Ви съчувствам)?

По същата логика, по която му давам и АБ когато е болно.
А и защото не мисля, че от тетанус е съвсем невъзможно да се заразиш.
И не на последно място, защото е имало инцидент, а не защото ми е скимнало да си заразявам здравото дете с ненужни и излишни гадости.

# 208
Какво да идвам, мила?
 Twisted Evil

Джуличка, очевидно е, че нямате основание да се подигравате с опасността, защото точно това, което описвате, се е случило на австралийското бебе.
Освен това, очевидно сте оцеляла след коклюша, но бебето Dana - не!

Очевидно или аз не чета или вие не четете...   Crazy  Джуличка се е разболяла от коклюш, въпреки ваксината... Каква е връзката с австралийското бебе Дана, което между другото явно е единствен случай, след като само него ползвате...

# 209
Неимунизираните деца СА опасни! За себе си и за другите.
Дрън-дрън. Ако са опасни, защо точно децата? Възрастните не са ли опасни? Rolling Eyes
Защо никой не поставя условие да ваксинира цялата популация? Лекарите и акушерките в родилното защо не се задължават със закон - нали точно бебетата са най-уязвими..? Защо за персонала в яслите и детските градини няма изискване както за децата - с всички най-необходими сложени ваксини по Имунизационен календар? Задължитено.  Shocked
и трябва да се ваксинира?
Ама с факти, а не с хипотетични ситуации.

Дай доводи кое прави някой човек уязвим и потенциално опасен. На останалите твърдения съм се наслушала, та чак ми е писнало.
Няма обосновка просто, а камо ли медицинска.
Не забравяй, че някои хора четем, нищо че не сме "д-ри" с 6 годишно образование.

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 01:18 от multimodal

Общи условия

Активация на акаунт