Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 037
  • 808
  •   1
Отговори
# 660
Персона, откажи се  Wink, ако искаш да направиш добро на някой обърни внимание на пациентите идващи при теб и на семейството си, насила добро не може да се направи ! С най-добри чувства   bouquet ...

eli_c, благодаря за включването! Моите комплименти за стойностните Ви публикации! Съгласявам се с Вас. Причината да пиша тук не е, за да променя мнението на потребителите с крайно мнение, а да критикувам псевдонаучни методи, да коригирам логическите грешки в упорито повтаряни "вярвания", да се противопоставям на агресивното пропагандиране на опасни и грешни течения в българското интернет-пространство, а и да разобличавам лицемерното скриване на факти.
Добро насила наистина не може да се прави, най-малкото поради твърде широкото разбиране за "добро" при различните хора.

Публикациите ми са и едно огледало, в което призовавам хората с екстремни, нетолерантни, догматични схващания да се огледат и да осъзнаят как изглеждат отстрани - в очите на онези другите - критичните, уравновесените, интелигентните. На много от тях отражението не им харесва. Но за лошия имидж не могат да търсят вина в огледалото.

http://www.dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=302771 "Децата са на възраст от 9 до 13 години и всички са били имунизирани срещу заболяването"
Червения цвят на шрифта е специално за Персона и след това, може да обясни защо са се разболели от морбили при положение, че са били изрядно ваксинирани?

Първо, попрегледайте отново научната основа за ваксините и за болестите, от които предпазват. Второ, от една интернет-статия от 4 абзаца в никакъв случай не може да се каже каква е анамнезата на тези 32 деца. Трето, припомнете си на каква възраст се прави реимунизация против морбили, паротит и рубеола (rubella). Четвърто, този въпрос е бил разискван тооолкова много пъти във всичките теми, посочени от eli_c, че наистина не намирам смисъл да пиша. И пето, ако съвсем подробно и индивидуално Ви обясня с рационални доказателства защо и как, това как ще промени Вашето собствено схващане по въпроса? Простете, но не пишете всъщност какво е то. Ако сте заклет антиваксинист-denialist, то съгласете се, че това ще е безсмислено изгубено време за мен. По отделни интересни и разумни въпроси предоставях и ще продължавам да давам информация, когато разполагам със свободно време.

# 661
Причината да пиша тук не е, за да променя мнението на потребителите с крайно мнение, а да критикувам псевдонаучни методи, да коригирам логическите грешки в упорито повтаряни "вярвания", да се противопоставям на агресивното пропагандиране на опасни и грешни течения в българското интернет-пространство, а и да разобличавам лицемерното скриване на факти.

Този е алтернативния подфорум на здравния, а темата е за вредата от ваксините.

Интересно дали правилата важат навсякъде еднакво..   newsm78

# 662
Персона, на Вашето внимание:

Реинмунизацията за морбили, паротит у рубеола се извършва на 12 годишна възраст според родния имунизационен календар. Ще ни разясните ли сега защо деца на възраст 9-13 години са се разболели от заболяването след като са ваксинирани и реваксинирани. Готова съм да чета внимателно. Не се заяждайте за статията, сайтът се позовава на bTV. Очаквам с интерес обяснението. В крайна сметка това е моментът да ни убедите, че грешим. В противен случай ще приема, че се намесвате във форума само като учителка по правопис.

# 663
Ясно е защо са се разболели - ваксините не дават 100% защита и поради наличието на наглеци, които не си ваксинират децата, ваксинираните се разболяват. Това е официалното становище.

# 664
Да не забравяме и неправилно поставена ваксина.. Wink недобре затоплена в ръката..Абе това ще е , какво друго.  Crazy

# 665
мммда, и лошата партида забравих...

# 666
Да живее нАуката!  Mr. Green

# 667
не е само Германия!
за три дни ,два плода-единият на 34 Г.С. ,другият на 32Г.С. са умъртвени след ваксинация на бременните с новата ваксина #Crazy Praynig Praynig
нямало връзка #2gunfire
Къде се е случило това? В Португалия?

# 668
# 669

"Ай, Camino, Camino", честито Ви достойно четвърто място на финала на гласуването за Златоуста фраза (бисер на годината) за коментара Ви "Тези, които поставят ваксините са или конски паци или безс … лни нагълци"!

Хората посветиха и заглавието на новата правописна тема на златоустата Ви фраза: ПрЪвУписТните мЪнЯци не са КОНСКИ ПАЦИ- 37 тема.

Освен характерният изказ, правят впечатление деликатността, толерантността и способността Ви спокойно да приемате различния избор на хората. Но тези качества всъщност са общи за повечето хора от настоящата тема...Вярвам, че усилията им бяха адекватно оценени.
Персона, от скоро съм във форума и не чета всичко, но това, което съм успяла да прочета от вас определено затвърждава мнението ми, че не сте добронамерена. Money Някъде се намекваше, че сте медицинско лице, в което аз се съмнявам. Да бяхте написали нещо смислено по темата, или по отклонения въпрос за имунната система при бременност? Но явно и вие смятате, че честото уриниране и останалите неща са свързани с имунната система!? Ах!
Предписали сте ми някакви фрази* /!??/, намек за грешки в правописа... да бяхте ги посочили, поне да има полза от писането ви?

Към останалите, тия дни четох, че има поне пет случая на аборти след ваксиниране в щатите /мисля, ако не се лъжа/.

*А тази, това, което е настинка през пролетта е грип през есента. Хахаха, за вас може да е бисер, но едва ли е далеч от истината. Този лаф го знам от Майк Адамс, човек с голяма репутация и познания. Често неговите проучвания са посочвани тук. Човек би спечелил само ако отдели време да чете от него.

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 23:49 от Camino

# 670
http://www.dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=302771 "Децата са на възраст от 9 до 13 години и всички са били имунизирани срещу заболяването"
Червения цвят на шрифта е специално за Персона и след това, може да обясни защо са се разболели от морбили при положение, че са били изрядно ваксинирани?
Обърнахте ли внимание на решението на проблема?

От РИОКОЗ вече са осигурили допълнителни количества ваксина за децата в село Игнатиево. Обмисля се вариант да се направи една допълнителна кампания за реимунизация на населението срещу морбили до 30 годишна възраст.

# 671
  • в матрицата
Брей, Persona била тук за да критикува  Shocked Някакъв коректив ли се явява, що ли..... Ние сме неуките инсинуатори и тя само ни коригирала. Не знам от къде и защо е решила, че е по знаеща от нас, да може да си знае в нейната област, която е  ИЗМИСЛЕНА медицина , но само до там.  И понеже за мен повечето лекари са банда корумпирани некадърници, не виждам как един член на тая банда или секта ще ме коригира Mr. Green До тук с това нещо наречено Persona non Grata , подминавам я и толкова, да си дращи каквото ще, а пък ще видим кой и се връзва, имаше една приказка - говори си, не ми пречиш  Mr. Green

# 672
eli_c, благодаря за включването! Моите комплименти за стойностните Ви публикации! Съгласявам се с Вас.
Даа, много стойностни публикации!!! Поздравления!!!

Ето последната - направо крещи от стойност:

Ох леле  Laughing!
В тази тема нищо не е помръднало и на йота, всъщност помръднало е, преди дискусията се казваше "за ползата и вредата", сега е само за вредата, и то здравния е изпаднала в алтернативния форум   ooooh! ...  Пета тема вече е стигнала  Party, около 11-12 тема от предишния вариант, това беше преди 2-3 години  Grinning и аз активно се бях включила  ooooh!, така ме беше вбесил уважаемия отнесен от вихъра, майстор на йезуитската логика, архидякон на ГНМ мосю Кристиян  hahaha ... Гледам пак е настъпил Бърди по опашката, ще се върне, иначе какво ще прави след работа  Crazy ...
Пожелавам на всички необичащи ваксини да не им слагат насила, както и на всички почитателки на др. Хамер щастлив, безконфликтен и дълъг живот ! След 3 години пак ще мина  Hug!
Персона, откажи се  Wink, ако искаш да направиш добро на някой обърни внимание на пациентите идващи при теб и на семейството си, насила добро не може да се направи ! С най-добри чувства   bouquet ...
Само да уточня, че др. Хамер е доктор (д-р), а не другар...

# 673
Само да уточня, че др. Хамер е доктор (д-р), а не другар...

Oo, това е класика в жанра просто. Joy  Особено когато е написано от медицински лица, е повече от убедително Laughing Също така се кефя на писанията на фармацевти, които пишат за "фармацеФтична промишленост." Но какво да ги правиш. Сложна им е нАуката. hahaha

# 674
Току що съобщиха за трети случай на изгубено бебе след ваксинация с новата свинска ваксина Praynig Praynig
Този път се водело аборт,защото плодът бил на 20Г.С.
Зелят на първата бременна ,загубила бебето си,е в студиото и обяснява с ужасяващи подробности как се е борело това дете
Веднага след ваксинацията,буквално след няколко часа ,плодът започнал да се движи неистово, до такава степен,че викали линейка.После спрял,После пак имало ненормални по интензитет движения.След  24
часа намалял пулса,докато накрая спрял.
знам че е гадно ,и аз като го пиша треперя...
Но се надявам някоя случайно минаваща заблудена душа да го прочете и да се уплаши ,ако не се замисли

Общи условия

Активация на акаунт