Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

• 81 657
  • 523
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и Честита Пролет на всички  Simple Smile

Людмил, изчетох с голям интерес цялата тема. Някои от идеите Ви ми допаднаха, смятам да пробвам.
Имам един въпрос обаче - на снимките на Сами преди диетата ясно личи, че липсват вътрешните крайчета и на двете зъбчета, а на снимката след 8 месеца зъбките са цели. Как бихте го обяснили?
Ами не съм специалист (слава Богу!) но вярвам, че когато на тялото се достави целият нужен строителен материал, то бързо наваксва пропуските. Само трябва да се направи навреме.

Процесът на реминерализация не може да възстанови вече загубен зъбен материал, той е само повърхностен, но доколкото разбирам вие вярвате, че липсващите парчета са пораснали наново..... newsm78
Не винаги науката има цялостен поглед върху нещата, а често "феномените" се игнорират*

Да, прав сте! Повторният растеж на зъбите е феномен, само не ми е ясно как стоматологът не го е забелязал, а е потвърдил само липсата на кариес??
Tова, което се е случило със зъбките на Сами се нарича естествена реминерализация. Да, рядко явление в днешно време, но все пак възможно. И колкото и да ви е чудно, съвременната стоматология препоръчва наравно с редовна хигиена и хранене с екологично чисти, пресни, непреработени храни с високо съдържание на минерали.
Много се съмнявам, че стоматологът е видял това, което демонстрирате със снимката след 8 месеца, Людмил, а реално тя е вашият най-силен аргумент. За мен е очевидно, че владеете добре някои от инструментите на професията си, но познанията ви за перспектива, цвят и сянка са посредствени. Мисля, че ме разбирате.
O моята професия е всичколог, от всичко по малко. Ако намеквате, че снимките са подправени - не са. Просто старите са правени с 2 мр апарат.

Ето сравнение със първата снимка и една отпреди месец. Дали е "феномен" да кажат професионалистите. За мен феномени няма; тези неща са естествени.

На първата е на 2.5, на втората на 3.9

Не четете внимателно. Не снимкиТЕ, а тази снимка  - http://bezpeleni.info/tmp/nokaries.jpg . Пипани са фона отдясно на детето, бялото на очите и ЗЪБИТЕ. Само вие си знаете с каква цел. И понеже го споменахте - това не е снимка правена с 2мр камера. А това, което ми изпратихте по-горе е с качеството на изрезка от вестник и никакво сравнение не може да стане. Щом като всичкологията ви включва и фотография, вземете и сложете една свястна снимка, мисля, че някой тук вече два пъти ви подкани да го направите. Но не правена с GSM-а на баба ви.

Oт тази снимка съм махнат аз, който го държа в себе си. Eто ви друг вариант.
А нали се сещате, че дори на "вестникарската" снимка трябваше да е с изгнили зъби, ако кариеса беше продължил работата си.

# 181
А ти какъв дестилатор ползваш?
http://fonik-water.com/products_other.htm.HTM  Знаеш ли колко струва този?

Този е 390лв, аз обаче намерих за 290лв. Ето го: http://www.vilem.bg/ProductsList.aspx?grouping=category:12
Аз се запалих основно от Пол Брег. Петър Димков също я препоръчва, но за лечение, прочистване и определени периоди от време. Навсякъде, където съм питала /с изключение на един д-р Михайлов от един друг форум/ са против постоянното й използване. Била с кисело PH-5.5 и не било хубаво. И другото беше, че отмивала полезни вещества от тялото. Второто ми се струва пълна глупост, а за първото ако съдим по Малахов, може и точно в това ПХ да е тайната. Той казва, че когато се алкализира организма заболява, затова трябва да се подкислява, за да не се развиват растителни клетки, които тровят организма. Повечето казват, че най-хубавата вода е изворна от хубав източник. Та затова започнах леко да се двоумя. Макар че вярвам на 100% на Пол Брег, все пак се учудвам, че няма поне още някой, който да подкрепи неговата теория.

# 182
А ти какъв дестилатор ползваш?
http://fonik-water.com/products_other.htm.HTM  Знаеш ли колко струва този?

Този е 390лв, аз обаче намерих за 290лв. Ето го: http://www.vilem.bg/ProductsList.aspx?grouping=category:12
Аз се запалих основно от Пол Брег. Петър Димков също я препоръчва, но за лечение, прочистване и определени периоди от време. Навсякъде, където съм питала /с изключение на един д-р Михайлов от един друг форум/ са против постоянното й използване. Била с кисело PH-5.5 и не било хубаво. И другото беше, че отмивала полезни вещества от тялото. Второто ми се струва пълна глупост, а за първото ако съдим по Малахов, може и точно в това ПХ да е тайната. Той казва, че когато се алкализира организма заболява, затова трябва да се подкислява, за да не се развиват растителни клетки, които тровят организма. Повечето казват, че най-хубавата вода е изворна от хубав източник. Та затова започнах леко да се двоумя. Макар че вярвам на 100% на Пол Брег, все пак се учудвам, че няма поне още някой, който да подкрепи неговата теория.
Аз също съм за! Давайте да си направим роден вариант на 1/3 цена, като микрофермата за кълнове и пресата за олио (прави се в момента).

# 183

Людмил, изчетох с голям интерес цялата тема. Някои от идеите Ви ми допаднаха, смятам да пробвам.
Имам един въпрос обаче - на снимките на Сами преди диетата ясно личи, че липсват вътрешните крайчета и на двете зъбчета, а на снимката след 8 месеца зъбките са цели. Как бихте го обяснили?
Ами не съм специалист (слава Богу!) но вярвам, че когато на тялото се достави целият нужен строителен материал, то бързо наваксва пропуските. Само трябва да се направи навреме.

Процесът на реминерализация не може да възстанови вече загубен зъбен материал, той е само повърхностен, но доколкото разбирам вие вярвате, че липсващите парчета са пораснали наново..... newsm78
Не винаги науката има цялостен поглед върху нещата, а често "феномените" се игнорират*

Да, прав сте! Повторният растеж на зъбите е феномен, само не ми е ясно как стоматологът не го е забелязал, а е потвърдил само липсата на кариес??
Tова, което се е случило със зъбките на Сами се нарича естествена реминерализация. Да, рядко явление в днешно време, но все пак възможно. И колкото и да ви е чудно, съвременната стоматология препоръчва наравно с редовна хигиена и хранене с екологично чисти, пресни, непреработени храни с високо съдържание на минерали.
Много се съмнявам, че стоматологът е видял това, което демонстрирате със снимката след 8 месеца, Людмил, а реално тя е вашият най-силен аргумент. За мен е очевидно, че владеете добре някои от инструментите на професията си, но познанията ви за перспектива, цвят и сянка са посредствени. Мисля, че ме разбирате.
O моята професия е всичколог, от всичко по малко. Ако намеквате, че снимките са подправени - не са. Просто старите са правени с 2 мр апарат.

Ето сравнение със първата снимка и една отпреди месец. Дали е "феномен" да кажат професионалистите. За мен феномени няма; тези неща са естествени.

Не четете внимателно. Не снимкиТЕ, а тази снимка  - http://bezpeleni.info/tmp/nokaries.jpg . Пипани са фона отдясно на детето, бялото на очите и ЗЪБИТЕ. Само вие си знаете с каква цел. И понеже го споменахте - това не е снимка правена с 2мр камера. А това, което ми изпратихте по-горе е с качеството на изрезка от вестник и никакво сравнение не може да стане. Щом като всичкологията ви включва и фотография, вземете и сложете една свястна снимка, мисля, че някой тук вече два пъти ви подкани да го направите. Но не правена с GSM-а на баба ви.

А нали се сещате, че дори на "вестникарската" снимка трябваше да е с изгнили зъби, ако кариеса беше продължил работата си.

На снимката 'преди диетата' http://bezpeleni.info/tmp/karies3.jpg зъбките на са пипани. На тази 'след диетата' http://bezpeleni.info/tmp/nokaries.jpg са обработвани с Photoshop и аз се опитвам да разбера защо.
Помолих ви да покажете в близък план лицето на Сами, на снимка с качеството поне на горната 'след диетата', защото на това ниво сте манипулирали изображението. Вие избрахте това http://www.bezpeleni.info/tmp/IMG_2292.jpg и говорите за зъби, а със същият успех можем да коментираме дали си е мил ушите или не.

# 184

На снимката 'преди диетата' http://bezpeleni.info/tmp/karies3.jpg зъбките на са пипани. На тази 'след диетата' http://bezpeleni.info/tmp/nokaries.jpg са обработвани с Photoshop и аз се опитвам да разбера защо.
Помолих ви да покажете в близък план лицето на Сами, на снимка с качеството поне на горната 'след диетата', защото на това ниво сте манипулирали изображението. Вие избрахте това http://www.bezpeleni.info/tmp/IMG_2292.jpg и говорите за зъби, а със същият успех можем да коментираме дали си е мил ушите или не.
Аз не съм тук да споря и доказвам нещо. Ако не вярвате, това си е ваш избор. Както казах, дори всички снимки да са манипулирани, ако не бяхме добавили нужните съставки към храната, днес синът ми щеше да е с разядени от кариес зъби. И никакъв PhotoShop нямаше да помогне...

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 11:59 от Людмил

# 185

Аз не съм тук да споря и доказвам нещо. Ако не вярвате, това си е ваш избор. Както казах, дори всички снимки да са манипулирани, ако не бяхме добавили нужните съставки към храната, днес синът ми щеше да е с разядени от кариес зъби. И никакъв PhotoShop нямаше да помогне...

Господине, и аз, както сигурно повечето от родителите тук, търся помощ и алтернативни идеи, защото момиченцето ми има проблем. Напротив, много искам да ви вярвам! И никъде тук не твърдя, нито ви обвинявам в измама с такива размери. Защо се правите, че не разбирате?? Вие сте 'работили' върху зъбите тук  http://bezpeleni.info/tmp/nokaries.jpg  и то, извинете ме!, доста нескопосано. Аз го виждам, не го предполагам. Всеки, който се занимава с корекции на дигитални снимки, може да го потвърди. Твърде е възможно просто да сте искали да подсилите ефекта, но трябваше веднага да го кажете. Няма лошо и е съвсем нормална практика. Затова исках да разбера истината, а не за да се заяждам и споря с вас. И няма смисъл да намесвате и другите снимки в разговора, защото те не могат да бъдат база за сравнение.

Сам разбирате, че вече е все едно дали Сами е излекуван благодарение на диетата, дали просто са му изчистени и обработени зъбките по класическия начин или има коронки. Аз не желая да знам, защото честно казано цялата тази история ми става противна и най-противното от всичко е, че е намесено и красивото ви, одухотворено дете. Желая му здраве и щастлив живот!

А Photoshop-ът върши чудеса, само че иска много упражнения и най-малкото добра графична култура.

# 186
Оххххх, моля ви, стига с тези снимки и тази хигиена! И стига с тези дълги цитати , защото половината страници се запълниха с цитати, хайде да си общуваме без тях, ако е възможно.
e4о ме4о, ами ако по-скъпия дестилатор е по-качествен ? Аз наливам в празни големи бутилки питейна вода от едно планинско селище,  където имаме вила и водата не се хлорира, защото е с много добри показатели. Ако кмета на селото не ми даде таблица с показанията на водата ще нося в ХЕИ да я изследват срещу 60 лева. Поразпитах хората там и разбрах , че повечето имат сравнително здрави зъби. Толкова ми допадате ти и Людмил, че ми се иска да се срещнем. И аз вярвам 100 % на Пол Брег, но имам само две от неговите книги, а ми се иска да ги имам всичките, включително тези на дъщеря му.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 15:24 от Инера

# 187
И така, понеже темата се отклони доста, започнаха и традиционните спорове За и Против, рекох да обощя нещата дотук:

1. Спред нашият опит начална форма на кариес е възможно да се спре и дори да се възстанови емайла на зъбите с подходяща диета, включваща
  • ленено олио и/или олио от черен дроб на моруна, ферментирали храни. Това са източници на витамин К1, така нареченият "активатор", който пренася калция до нужното място в тялото.
  • растителни източници на калций и минерали - бадеми, слънчогледови поници, кълнове от люцерна
  • или животински източници на калций - козе сирене, костен бульон, мандраджийско масло

Изключване на всякакви неща от диетата съдържащи Бяла захар и Бяло брашно, също така храни с Е-та в етикетите.

2. Ранната зъбна хигиена или дългото кърмене не са определящ фактор върху здравината на зъбите.

3. Наследствено "лоши" зъби могат да се коригират с правилна диета.

4. Приемането на антибиотици и киселинно образуващи храни (с бяло брашно, захар) опустошават чревната флора и спират производството на естествения биоактиватор, витамин К1. В интерес на истината, никога не сме давали антибиотици на детето.

* Нещата отбелязани в оранжево се отнасят за Самуил.

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 11:32 от Людмил

# 188
Само да уточня, че по-добре е да се взема рибено масло от подкожната мазнина на студеноводни риби, а  от черен дроб на треска само от време на време. Последното съдържа много витамин А, който лесно се предозира и става вреден. При бременни предизвиква малформации на плода.

# 189
  • Тука, под липите стари...
Само да уточня, че по-добре е да се взема рибено масло от подкожната мазнина на студеноводни риби, а  от черен дроб на треска само от време на време. Последното съдържа много витамин А, който лесно се предозира и става вреден. При бременни предизвиква малформации на плода.
Това щях да кажа и аз! newsm10

# 190
  • София
Това щях да кажа и аз! newsm10
Наскоро четох, че масло от дроб на треска е много полезен за зъбите.......

# 191
Сигурно е полезно. То е и естествен източник на вит. Д. Ако човек може да следи колко витамин А приема. Аз лично не бих го давала постоянно на детето, а от време на време. Иначе моето пие рибено масло от сьомга, когато се сетя.

# 192
А, какво ще кажете за суровия небелен сусам? Четох, че в него има много повече калций, отколкото в млечните продукти. Къде се нарежда той в класацията на "доставчици" на калций?

# 193
Тук в тази тема става въпрос за 2-3 годишни деца, които имат тъмни петна, увреден емайл обикновено на предните зъби и което се коригира с посочената диета. Обаче при 5-6 годишните се наблюдава пробив върху кътниците, който бързо стига до нерва и започва да боли. Това са различни симптоми, за които причината може да е различна и лечението може би трябва да е друго. newsm78

# 194
Инера, зададох си подобен въпрос, докато разменяхме мисли с Людмил - Как точно полезните неща (храни, вода, добавки) упражняват своя ефект върху зъбите? Защото например ксилитолът въздейства на зъбите външно, трябва да се остави бавно да се разтопи в устата и чрез слюнката да влезе в контакт с емайла т.е. важно е времето, за което престоява в устата. Ако просто се глътне, ефект няма (най-много да разхлаби стомаха, ако е в по-голяма доза).
И понеже наистина става дума за ранна форма на кариес -  това е процес в границите на емайла, а емайлът не е свързан с кръвния поток т.е. минералите, необходими за възстановяването трябва да са разтворени отново в слюнката. В този смисъл -  по-важно е явно колко дълго храната се дъвче, престоят и в устата, а не че просто се поглъща.
А за това, което споменаваш, когато нещата задълбаят...тогава може би оздравяването зависи най-ваче от това как организмът усвоява полезностите и ги пренася до зъбите  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт