Зима,пролет,лято,есен,ОКТОМВРИйче иде с песен!

• 30 925
  • 722
  •   1
Отговори
# 150
  • София
здравейте,
за съжаление не насмогвам да ви следя  Rolling Eyes имаме ужасни колики. хвърлям ви по едно око за да съм все пак в час Peace
честито не всички нови мамчета за най - голямото щастие в света  bouquet
Герчо успех утре! спокойствие и положителни мисли ти желая и най - незабравимата среща с малкото слънце Praynig Peace Hug
Ani_Boland силно стиснати палци  Praynig Praynig Praynig
искам да попитам родилите момичета, които кърмят: какво правите с нощното кърмене? Thinking аз държа да кърмя колкото мога повече - нормално! но от много места - включае и от нашата педиатърка чух че нощното кърмене трябвало да се замени с вода със захар newsm78 , но от друга страна още в болницата ми казаха в никакъв случай да не му давам вода, като си имам кърма! не ми тежи да ставам нощем и за себе си искам да го кърмя и нощем, но правилно ли е? вярно ли е че това ще удължи коликите му и че така не му почива коремчето?  няма как въпросите тепърва започват Rolling Eyes благодаря ви предварително Hug
желая на всички весел и усмихнат ден и само хубавииии новини и то много Wink

# 151
Честито на всички с бебчета! Grinning

Атадарче, аз си я кърмя и през нощта, не давам вода въобще, макар че педито ми каза , че трябвало да пие по 200мл. на денонощие newsm78

Успех утре на влизащите в болница! Peace

След малко ще кача снимки от първата ни разходка онзи ден Wink

# 152
  • Пловдив
Да споделя и аз моя скромен опит с кърменето.

Давам на бебо да яде когато той пожелае, за да ми е мирна главата. Помпа воабще нямам но като гледам няма и да ми се наложи защото кърмата ми се регулира и не си чувствам гърдите толкова пълни и болезнени. Вечер също си го храня когато пожелае, сега като има и колики съм забелязала че го успокоява по честото слагане на гърда. Незнам дали е правилно, но ние така се гледаме и той започна лека полека да си изгражда режим - буди се през 2.30 - 3 часа освен като не го хванат следобяд коликите - тогава се губи всякакъв режим, давам му всичко което поиска и може да го поуспокои малко. Ака и пълни памперса след всяко хранене и по това си мисля че кърмата му стига.

Докато бяхме в болницата и още нямах кърма той искаше да сучи през 30мин - 1ч. Според мен давайте на бебо когато той поиска да яде и не се мъчете да правите режими - май само ги измъчваме така.

# 153
атадарче,мисля,че и деси беше писала по въпроса-бебчо сам определя,кога има нужда да яде,след като се буди и иска да яде,значи коремчето му не е претоварено.Аз лично мисля,че е пълна безумица препоръката да му се дава вода нощем-я си представи умираш от глад, а за ядене вода!!!!За мен също едно време педиатърката много се е карала на майка ми,че ме храни нощем,щяла съм да стана дебела,рахитична и т.н.майка ми за да не се разправя,продължила да си ме храни на поискване,но й казваяла,че ми дава вода,резултата-проходила съм на 9 месеца(рахитична!!!!!)Мисля,че детето най-добре си определя режима.

# 154
Атадрче,храни си детето когато поиска и не слушай разни лели,баби и педита.Преди почти 7г. моят испански педиатър каза,че бебето се храни когато е гладно,а не когато някойси е решил,че трябва да яде.Simple Smile

# 155
Здравейте.
Честити нови бебчета.
Аз днес бях н апреглед след вчерашните контракции. Имам 4 см. разкртите. Околоплодните води са намалели и тези дни чакаме бебока.
Видях Тери и Ани. Ани е супер свежа. И изглежда страхотно. А Раян на снимките е сладък бонбон. Не можахме да го видим на живо, защото беше на ваксина. С тери се надпреварваме коя ще роди първа. Аз съм малко притеснена за водите и затова, че за една седмица бебка не е наддала. Живот и здраве да се роди, пък тогава ще се борим с килограмите.
За режима - аз с Кити се мъчих да и правя режим. Резултата беше изнервено бебе и още по-изнервена майка. А вода със захар не съм давала - само това му липсва на стохчето и. Тя имаше колики преди да направи 24 часа и бяхме постоянно на капки - още от родилното. Към втората седмица сама си направи режима с почивка от 6 часа, но не през ноща, а късно вечер - ядеше към 7 и после към 1-2 през ноща. След това на 3-4 часа.
Атадарче, сменяй педиатърката още от сега. Аз моята я чаках 2 години преди да го направя и само си мъчех детето. Още от сега се вижда, че е от старата школа - вода със захар, антибиотик за най-леката хрема. Дано не се обидиш, че го казвам.

# 156
Уфффффффффф, отдавна не бях чувала глупостта вода със захар  ooooh! Поне глюкоза да казваха....

Атадарче, сменяй педиатърката още от сега. Аз моята я чаках 2 години преди да го направя и само си мъчех детето. Още от сега се вижда, че е от старата школа - вода със захар, антибиотик за най-леката хрема. Дано не се обидиш, че го казвам.
И аз съм на същото мнение  Peace

# 157
  • Сф
Лелеее, колко много майчета още, да сме живи издрави всиките и скоро голям отбор октомврийчета! Hug е, ние малко подранихмем, ама нали по термина гледаме Laughing
Благодаря ви на всички за пожеланията и подкрепата!  bouquet
Да отговоря на въпросите- не се знае каква може да е причината за отлепването-нямам никакви болести, при които би имало риск-просто в някакъв малък процент се случва-но все пак да не забравяме, че не съм седяла мирна, цяла бременност си мъкнах торбите, че нали моичкия беше с патерици, вдигала съм тежко, не мога да си кривя душата, а и бях много болна накрая и деня преди да родя реших да чистиме, както си бях болна и много ме беше стегнал корема, така че всичко може да е, за съжаление...но няма да водя следствие, казах и на моята лекарка-станалото -станало, няма да го мисля, лошото е, само  че при втора бременност има вероятност в 1 от 10 случаи да се повтори, но за тогава съм го предупредила моя-да не си къса и чупи нищо и ще ме носи на ръце! Laughing
А колкото до кръвта-някой беше питал, ето това е интересен въпрос, не съм питала, но си мислех че при отлепването на плацентата е , ама не съм сигърна да ви кажа честно, но за да се беше нагълтала беба с кръв, значи е отвътре?!?!? аУУУ, ами не знам, честно...
Това е засега от мен, трябв а да сложа и снимки, ама отиваме да се храним, за кърменето, аз карам на поискване, тя се бъди на около 3 часа и все е гладна, ама след ядене винаги връща, дали изтича, дали повръща, ама винаги е в повече, даже и след час -два, минали от ядене, пак й изтича понякога от устичката, но малко се притеснявам, защото аз като малак така съм връщала и са карали майка ми да ме слага под наклон. Гърдите ги редувам на хранене и се опитвам да се храним максимум 30 мин, но тя понякога иска още, то не че смуче нон стоп тея 30 мин- кога заспи, кога си играе, но много се мотае. Аз се притеснпвам, че майнямам много кърма, не си усещам много напрегнати гърдитем твърди и напрегнати ми бяха само с коластрата...ама дано се регулират-отивам да пия чай лактогонен и да папаме!

# 158
  • Пловдив
И аз казвам-уффффффф.

Чак не ми се коментира темата за нощното хранене и водичката със захар-дъвкана и предъвквана,стара ,колкото света Tired

Това е една от тези теми-АМ или кърма,естестено или секцио и т.н и т.н.Та винаги ще има хора за едното и други за другото.

После ще следват сокче на 40 ден,пюренце трети месец,ама хайде да не развалям купона Crossing Arms

Само не мога да разбера -как винаги нашите лекари са на обратното мнение от лекарите по света,как не си промениха разбиранията за изминалите 50-60 год. и намилат все едно и също като развалени грамофонни плочи.

Атадарче,да не се обидиш сега. Hug.Нормално е да питаш и да се двоумиш.

Ама аз си се наежвам,защото именно от такива ''съвети'' се объркават младите майки,срещат трудности,блъскат си главите и после все чувам-свърши ми  кърмата на 40 ден или 2-рия месец.

А бе как така свърша тази кърма бе ooooh!

Даваш ли на бебчето да суче,когато поиска-няма да имаш проблеми.сега първите месеци с коликите е трудно,но това минава и заминава.После идват зъбките hahaha.

Не винаги сукането е свързано с глад.Бебетата освен това задоволят сукателния си рефлекс,успокояват се,просто искат да са гушнати на топличко при мама или  си сучат ,защото им е скучно(не се смейте),тъй като сукането е единственото,което умеят да правят Grinning толкова добре.

Тези работи не си ги измислям.Имах късмета да попадна в другата отчетна с една страхотна консултантка по кърмене и оттам понаучих това-онова и просто намерих отговори и на моите въпроси.

....
Рали,много добре се ориентираш мила. Peace

Бейби,нали всичко е минало и сте добре.Гушкам ви Hug

# 159
BabyМамма, май те разкрих и в тоя форум  Grinning Душичка, радвам се, че вече сте добре с малката Анелия и се възстановихте бързо!  Hug Чакам снимки!  bouquet
Атадар, можеш ли да кажеш при коя педиатърка си се записала? Знам, че ти си от отбора на дружбенските мами и ще ми бъде полезен отговора ти..И на нас ни предстои избор на педиатър и се спрях на Стоилова от Дружба 2..Четох тук из форума, че я препоръчват, пък да видим. Мен по-скоро ме притеснява това, че в извън работно време трябва да звъня в 25 поликлиника Shocked, а не на нея...А нали все пак идеята на педиатъра е, по всяко време да можеш да му звъниш, ако имаш нужда от съвет, защото той е най-наясно с всичко около детето ти...
Изобщо ще се радвам, ако препоръчате добър педиатър в района на дружба, че май се оказа трудна задача да открия такъв.. ooooh! Thinking Praynig

# 160
Момичета, тези противозачатъчни таблетки са тъй-наречените мини таблетки. Съдържат само единия хормон. Мисля, че е само прогестерон. Затова могат да се вземат при кърмене. Специялно ми ги изписа гинеколожката. Казват се Cerazette. Нямам представа дали ги има в бг. Така или иначе един месец не е сигурна работата.

# 161
  • Пловдив
 Flowers Sunflower Flowers Sunflower Момичета,имаме си още едно бебенце. smile3504

Svetla_81 е станала мама на прекрасно момченце с името Димитър и мерки-3500гр и 52 см днес в 12:45ч.

Раждането е било нормално и всичко е наред.

Светлето ви праща много поздрави на всички
.
Flowers Sunflower Flowers Sunflower

пп.Марийче,аз точно за тези четох ,че могат да се приемат спокойно,но в БГ ги няма Confused.Поздравления за успехите с цокането Wink

# 162
  • София
честито на svetla_81, да и е жив и здрав димитър!

# 163
  • Сф
Да, бе, Хоти, мила, ама ти много закъсняваш:)))
Тука съм, как Hug, но ми беше зает ника и затова съм малко прикрита hahaha

Честито на Светлетоооо!!! Да е жив и здрав малкия Димитър!:)  bouquet

# 164
GER4O-СТИСКАМ ТИ ПАЛЦИ ЗА УТРЕ fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Честит син Димитър на svetla_81!!!Да е живо и здраво малкото мажле!!!

Общи условия

Активация на акаунт