ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - учим думички и песни, осми клас е вече лесен

• 43 139
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Хайде малко и за немския.
В училище не ни задължават да купуваме речник, нито ни насочват към издателство и издание. Аз ще купя на ПОНС, но с изненада открих, че имат три: Универсален (мисля, че е само немско-български, а аз с такъв разполагам); Училищен - 120 000 думи - 24,90 лв и Стандартен - двупосочен 130 000 - 24,90 лв.
Стандартния е с повече думи, но училищния може да е по-добре организиран. Затова се колебая между тях. Моля, ако имате препоръки от преподаватели или някаква друга насочваща информация да я споделите с мен и останалите тук.

# 106
  • София
Просто го забравих!  Shocked
Старост - нерадост!  smile3511
Не, казва се "МАМнезия" - скоро гледах сериала"Да,Мило".Там чух този лаф и много ми допадна за моето състояние на паметта...

# 107
Хайде малко и за немския.
В училище не ни задължават да купуваме речник, нито ни насочват към издателство и издание. Аз ще купя на ПОНС, но с изненада открих, че имат три: Универсален (мисля, че е само немско-български, а аз с такъв разполагам); Училищен - 120 000 думи - 24,90 лв и Стандартен - двупосочен 130 000 - 24,90 лв.
Стандартния е с повече думи, но училищния може да е по-добре организиран. Затова се колебая между тях. Моля, ако имате препоръки от преподаватели или някаква друга насочваща информация да я споделите с мен и останалите тук.

Привет на всички в този мразовит ден

heterata , ще споделя препоръките на нашата учителко по немски/и не само нейни/ за НЕГ.
Относно речник по немски тя каза, че след дълги проучвания са стигнали до заключение, че речника на PONS е най-добрия. Според преподавателите на пазара ни имало дори речници, в които липсват така важните за съществителните der, die and das, които определят рода им    Embarassed  написах го малко на немско -английски, но Laughing........
Поради тази причина ние ще го закупувам, но чак втория срок/все още не им бил нужен/. Тя спомена, че ще се взимат два речника немско- български и българо -немски, повече подробности не знам, т.к. не съм ги виждала.
Това е което бих могла да ти кажа като насочваща информация.

УСПЕХ!!!

# 108
Благодаря ти mymomgot. Наистина речниците на ПОНС са най-добрите по немски. Дали да е Училищен или Стандартен вероятно не е от голямо значение. Нашият преподавател спомена и за някаква "Елементарна граматика", която всъщност не е никак елементарна, но е полезна. Ще се опитва чрез допълнителни помагала и упражнения да компенсира лошия избор на учебник. Много се радвам, когато видя учител, който не повдига примиренчески рамене, а търси начини да си свърши работата. Децата много го харесват. Аз също, а мисля, че и останалите родители.

# 109
благодаря момичета... Hugима го в пингвините - ще го поръчаме от там

# 110
heterata, веднага след като приеха дъщеря ми в НЕГ през лятото, аз отидох в издателството на ПОНС и купих училищния речник по немски. Смятам го за добър, защото ползвам същия и по англ. език. В него са заедно българо - немски и немско - български речници. От същото издателство купих още и кратка граматика на немския език и книжка със спреженията на глаголите. Обичам да има много помагала по езици, защото не се знае кое кога ще потрябва.Бих взела и още някой речник, но ще чакам някой учител по езика да препоръча.

# 111
  • България
 В АК учат по учебниците на MACMILLAN. Там още в началото разделиха децата по паралелки според нивото им на владеене на английски. Моята девойка не е от най-напредналите. Различните класове учат по различни учебници. Две по две паралелките са с общи преподаватели по английски и респективно с еднакви учебници. При тях преподавателите по езика в 8кл са двама - българин и носител на езика. В момента гледам някаква учебна тетрадка Inspiration, workbook 3

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 18:47 от SofiaV

# 112
  • Sofia
 GrinningБЛагодаря   SofiaV
 smile3530

# 113
Още никакъв речник не сме купили  Embarassed
Почти целият клас на Лили имал двупосочния на ПОНС, но някой казал, че не е добър.
Вероятно ще купя 2. Н-Б и Б-Н.
От преди зная, че двупосочните речници не са препоръчителни. Не зная, обаче, защо.

# 114
  • София
Здравейте,

ana_  - благодаря за въпроса за Елена. Ами тя е добре, дори бих казала - много добре. Сравнявам я не с останалите (нямам поглед върху другите деца), а с миналите години. Особено 7 клас. Входящи тестове, учене и т н. са в пъти по добре от миналата есен. Чуства се добре, макар и в нов клас. Все още не общува много, но е спокойна. И най-важното - справя се с английския. Доволна съм за сега макар че има какво да се желая. Дано да продължи така.
Вашите деца как са в новата обстановка, след един месец училище.
В момента все още речниците, които имам стават, но вероятно и аз ще търся по-съвременен вариант. Все пак са от меото време. Оксфордския го имам от преди 20 години и не знам актуален ли е. Той е доста дебел, но преди време беше най-доброто на пазара.

# 115
Здравейте момичета,  bouquet

Все така ви чета с интерес, но не съм писала отдавна. Справяме се добре в училището. Смятам, че за момента съм доволна. Речници не сме купували още, но не са и искали/е все пак не сме езикова/.
Сега пък щерката е седмокласничка и надниквам и тяхната тема. Гледам и други от нашите мами са там със съвети, браво за което.
Ей, Знаток, малко се засегнах от изказването ти за обелското училище, ама ще ми мине Laughing

Успешен ден на всички!

# 116
Благодаря deniya. Най-вероятно и аз ще постъпя по този начин.

# 117
  • София
Здравейте момичета! Simple Smile

Да кажа и аз за речниците: преди 2 години взех Английско-Български на Gaberoff - по препоръка на учителка по английски.
Е, да, ама така се разучихме, че изведнъж ни потрябва и Българо-Английски!  book
Та купих пак на Gaberoff - в 2 тома са вече, с повече думи. Но и този да се ползва ще съм доволна  hahaha
Имаме на Оксфорд, но е малък.  Ще чакам да каже класната   yes

Христо е доволен от съучениците си  Hug
На входните нива има 5,85 и 5,50 и съм доволна. Но се очертават силен клас - по 10-12 оценки има над 5,50 - и по БЕЛ, и по МАТ!  Peace
Едно момче носело китара и моя син се влюбил в инструмента!  Отговорът ми беше:  newsm25

# 118
  • Sofia
Момичета, днес се мотках по книжарници. Речниците на Габероф - големите, двутомните (видях англо-български и френско-български, но може да има и други) са на 50% промоция в Буктрейдинг на Графа срещу пазарчето. Има интересни промоции и в Хеликон. Аз лично си купих някои неща, между които и новата книжка на Стефани Майер, защото дъщеря ми опищя света, че Здрач е свършил и какво ли ще чете сега....   Скитница-та била за възрастни, та ще ми се наложи аз първа да мина през нея... Ако някой я е чел, споделете дали става и за децата!

# 119
Какво съм писала за Обелското училище  newsm78 (в някоя от предишните теми е било) Но там учеше една моя приятелка. Е, няма по-смешно училище. Всички са рода. И нищо не знаят (включая госпожите им - тогава другарки) обаче много добродушни  Joy

Общи условия

Активация на акаунт