ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - учим думички и песни, осми клас е вече лесен

• 43 146
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
В друга тема беше, да. Едно време наистина беше така/надуваха баловете/. Сега нещата са по различни. Госпожите вече знаят/повечето Joy/ Да не сме били съученички с твоята приятелка?

Да попитам- има ли мами, чиито деца са посещавали курсовете във Френския институт? Чудя се да запиша ли сина там. newsm78

# 121
Привет момичета  Hug
търся добра школа за курс по немски за младежа
дайте препоръки моля ви
Мисля че на срещата разговарях с Lady-B
за това .

# 122
Здравейте девойки,и ние се сдобихме с речник на Габерофф в 2 тома.Ползвахме онлайн речниците ,но по думите на ученичката не са много точни.Вече не питам адаптираха ли се осмокласниците ни към новите си класове,ясна работа! Peace.Даже много си харесваме новия клас! PeaceДостатъчно беше след двудневно отсъствие  да влезе в клас,за да разбере колко мили,внимателни, приятни и интересни били съучениците и! Peace
Днес е 20 октомври и по това време започвам да мисля за Дядо ни Коледа  Joy ,а пък и температурите навън само за това ми говорят hahaha.За какви подаръци "пишат" тийновете ви (разбира се писма до Дядо ви Коледа Joy)?Какви са ви плановете за ваканцията?Ние все още нямаме такива  newsm78

# 123
  • София
Боби, аз съм ходила на френски във Френския културен център (на това ли му казваш Институт?). Много бях доволна, но ми беше скъпичко и затова изкарах само две нива там и после се прехвърлих в ИЧС (при завод Електроника), където курса беше по същата програма, но на по-добра цена. Учителката беше страхотна там. Ако ви е удобно (географски), може да проверите и там.

Роси, харесва ми твоето коледно настроение.  Simple Smile Най-вероятно някакви дрешки ще подарява дядо Коледа у нас. А пък ваканцията се очертава софийска на тоя етап..., но все пак има още много време, може и да се появи някаква идея (и пари  Mr. Green )

# 124
Не съм се замисляла за ИЧС, но ще проверя и там. Благодаря.

Моите не са писали още писма на Дядо Коледа, но им казах, че ако искат нещо "по-така", да го пуснат в пощенската кутия на бабите и дядовците Joy

# 125
  • София
Здравейте момичета! Hug

Borondy, моите проучвания за школа по немски показаха, че за тази възраст е трудно с курс за начинаещи.

В "Космос" отговориха, че трябва да има поне 5 желаещи деца, за да сформират такава група
С "Алианц" така и не можах да направя връзка по тел Confused
В "Гьоте" имат курсове за начинаещи, но за деца навършили 15 години, т.е. - можем от догодина да се запишем
В "Образователен център" на Будапеща никой не ми отговори на телефоните (от нета) , нито на мейла  Thinking . Посочили са: 22-24h за връзка  Shocked

Ако някой има друга информация, моля да я сподели

Дядо Коледа дойде още след изпитите  hahaha Торбата му беше препълнена! Както моята поща - с писмата на Христо  Joy
Така че , за Коледа - скромни, но от сърце подаръчета  Wink  

# 126
Lady-B, ако не ме лъже паметта твоят син не беше ли в І АЕГ?
Ако съм права значи сте се замислили за втори чужд език, нали?

На първата ни родителска среща, класната, преподаваща на моя син по немски каза, че не е препоръчително тази година де се занимават с втори език, поради простата причина, че обучението им по първия език  е изключително интензивно. Това е мнение на преподавател, като разбира се "не е препоръчително" не означава "забранено", всеки родител знае възможностите на детето си. Аз лично имах намерение да запиша сина ми на английски, но се отказах - за момента.

По повод Коледа и ние ще сме скромни,т.к. за успеха постигнат при кандидатстването и за РД и ИД през септември се отчетохме повече от доволно. Така, че сега по скромно.
Хареса ми това, че вече мислите за Коледа.   Hug

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 15:40 от mymomgot

# 127
  • София
Mymomgot, така е  1-ва АЕГ - АЕ/НЕ  Simple Smile
За немския ще мислим догодина - тогава влиза като втори език.
Но все пак като много любознателна се поинтересувах  Blush
Сега е най-важно да се концентрират върху първия език  Peace

# 128
  • Sofia
Намесвам се едновременно по темата и за Коледа, и речници, и промоции...
Днес купих на детенце съществената част от коледния подарък - Англ. речник на Мак Милън - със СД и ред други екстри. Огромен, лъскав и най- вече препоръчан не от кой да е, а от Кул Уич.  Гледах го на умопомрачителни цени, но в момента е на промоция в English Book Centre  до изчерпване на количествата - 30лв. Подарък - фирмена раничка на Мак Милан. С това смятам да приключа оборудването по английски.
Щом могат да четат Здрач-ове по 700 страници, да седнат да поучат и език от речници с 1800 стр! hahaha

# 129
noshtna_ptica - къде е това English Book Centre. Искам го и аз - моите речници са по на 15-20 години. Благодаря. А за Здрач - дъщеря ми не го чете, но аз го прочетох, гледахме двете филма - хареса ми (лично мнение) - приказка за любовта на 21 век.

# 130
  • София
noshtna_ptica - не бях прочела предната страница и затова те попитах къде е този център - sory  Embarassed
Заинтригува ме с новата книга на Стефани Майер - Скитница, има ли я на нашия пазар

# 131
Ох мили мами, при нас нещата не са добре. ooooh!
Никак, ама никак няма с какво да се похваля.
Не си водим редовно тетрадката-речник, пише безобразно грозно и нечетливо, не пише в тетратката за граматика редовно и оценките от контролните са ужасно слаби. ooooh! ooooh! ooooh!
Ще трябва да се стягаме, а това е винаги по-голямо наказание за мен. Баща му е равен като океан. А аз не съм сигурна какво ще ми свърши работа?! Да го изпитвам ли, да го ограничавам ли, да съм страшна ли?!  Cry

# 132
  • Sofia
English Book Centre  - Раковска 91, до Искър, ет.2.
Момичета, като прочетем Скитницата, ще я дам на който я иска. Грехота е да се дават толкоз пари за книжки-еднодневки.
(Мое мнение, не ми се сърдете). Така изчетохме Здрач-овете, сега е мой ред да се отчета...

# 133
  • София
Не си водим редовно тетрадката-речник, пише безобразно грозно и нечетливо, не пише в тетратката за граматика редовно и оценките от контролните са ужасно слаби. ooooh! ooooh! ooooh!
Ще трябва да се стягаме, а това е винаги по-голямо наказание за мен. Баща му е равен като океан. А аз не съм сигурна какво ще ми свърши работа?! Да го изпитвам ли, да го ограничавам ли, да съм страшна ли?!  Cry

Ей, не унивай. Всички ги мързи, хормоните ги объркват и те самите не знаят къде са и кои са. Моето дете също е много разсеяно, не й се учи и мрънка. Но аз съм създала железни правила (е не чак толкова), отговорност за всяко ненавреме свършено нещо, забравено, пропуснато. Какво да ти кажа - понякога викам, понякога наказвам, понякога вдигам ръце...
Общо взето всяка вечер я контролирам, е при нас е неизбежно защото тя сама много трудно се справя, но винаги търси начин да се измъкне. Това което със сигурност мога да кажа - постоянството и дисциплината дават най-голям резултат.
Искрено се възхищавам на мами с прилежни, амбициозни и трудолюбиви деца - всичко това което ние не сме Laughing
Но всяко дете е различно и подхода трябва да е съобразен с индивидуалността му. Не се отчайвай, повечето деца са така.

# 134
А аз не съм сигурна какво ще ми свърши работа?! Да го изпитвам ли, да го ограничавам ли, да съм страшна ли?!  Cry

FireLite, какво ще ти свърши работа е много трудно да се каже, но едно е сигурно -не трябва да се изпуска материал понеже много бързо се натрупва и след това  става пълна каша.
Колкото до оценките не мисля, че трябва да се притесняваш /все още/ при положение, че той досега не е учил този език и му е достатъчно трудно.
Според мен стягане му е майката, но как става това не ми е много ясно, ако отсреща няма приемственост. Ако ти е възможно , проверявай го често и го изпитвай, но това е трудно осъществимо, като се има предвид, че ние не сме наясно какво точно учат и колко материал са взели.

Общи условия

Активация на акаунт