ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - учим думички и песни, осми клас е вече лесен

• 43 154
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
FireLite не сте единствени. Моят син страшно харесва училището и класа си и то дотолкова, че гледа на него от към забавната страна и изобщо не се напъва и старае. Снощи имахме строг разговор на тази тема. У него никога не е било силно състезателното начало и е насочен повече към установяване на добри взаимоотношения с групата. За нас е проблем и втората смяна: вечер е уморен, а сутрин се мотае безгрижно. Опасявам се, че изостава, още повече, че немският и за него е нов език. Той не ми противоречи и не се сърди, когато го "поливам", знае, че трябва да промени поведението и навиците си, но му липсва самоконтрол. Желанието е налице, но то е необходимо, но не достатъчно условие.
Това, което мога да споделя с теб е, че няма да се откажа, ще се продължавам да работя по посока на мотивация и управление на времето. Много е важно той да съзнава, че съм в неговия отбор и че отчитам трудностите му, но няма да им се оставим. Опитваме се заедно да градим стратегия за лична ефективност.

# 136
Що се отнася до купона в училище и извън него, той е неизбежен и особено важен за отношенията на децата.    friendship
Сигурна съм, че и FireLite ще потвъди, че децата се забавляват , нали? Laughing
То без това не може, даже е задължително, но времето за учене трябва да се използва пълноценно и всичко ще е ОК. Навиците трябва да си ги създадат от рано, ако все още ги нямат.  smile3554  smile3529   smile3523   

# 137
  • София
Здравейте момичета! Simple Smile

FireLite, мисля, че децата считат за някаква постигната цел приема в еди-кое си училище и се отпускат,.. Да ви кажа ми се струва нормално след толкова месеци/години изтощителни занимания и подготовка!,.. Че и стреса от изпита не беше малък,..
Мисля, че те сами започват да осъзнават, че трябва да се докажат в една нова среда и успеха не е даденост.
На родителската среща преподавателите го обясниха директно: всеки е бил лидер в класа си, но тук всички са равни(лидери) и трябва наново да се доказват
А дали да учиш с него или да го ограничаваш, зависи от имащия резултат метод. Аз никога не съм учила с Христо - само в 1-ви клас, но ако детето е свикнало на такава опора (или контрол да го кажем, или помощ) - вероятно очаква това и сега. Против ограниченията съм по принцип

Noshtna_ptica , благодаря ти за речника!  bouquet

# 138
Здравейте! Hug
Отдавна не съм се разписвала. То не, че има нещо ново де.
Осмокласничката е добре. Учи усилено. Има респект от преподавателите и си ги харесва.

Още са ми много далеч Коледните и Новогодишните празници.От известно време го карам с планове най-много една седмица напред.Много ми е натоварено с децата...Вечер си идват на тълпи  hahaha ,аз съм скапана вече ,а тепърва трябва да обръщам внимание...

Подшушнаха ми, че в НЕГ щяло да има школа по математика. Дали е вярно ? newsm78

Един въпрос към АК отбор.Допълнителните занимания като спорт и т.н. които се избират от децата и не са задължителни (или пък са ? )предполагам, че влизат в таксата или се заплащат отделно?

# 139
Аз имам въпрос по отношение на изобразителното изкуство и музиката. Някъде прочетох нещо, че тъй като двете дисциплини не се изучават в горните гласове (мисля, че след 9 клас ги няма) оценките по тях ще са и в дипломите за средно образование. Така ли е? Вярно е, че не са базови дисциплини, но ако са в общия бал от дипломата за средното образование, явно ще трябва да ги следим в 8 и 9 клас. Питам, защото винаги ги пренебрегваме, а може да се окаже важно.

# 140
Благодаря ви за подкрепата момичета. Много ми помогнахте.  bouquet

Успях да овладея първия порив и да започна да мисля по-трезво.
Благодаря ти margaritavass, mymomgot, heterata и Lady-B  bouquet

Казабланка, специални благодарности!  Hug bouquet

Ще се възползвам от съветите ви. Вярвам във вас!

Пожелавам ви много радости, усмивки и здраве! Hug

# 141

Подшушнаха ми, че в НЕГ щяло да има школа по математика. Дали е вярно ? newsm78

Ще се виждам с математичката Цветанова и ще и задам въпроса специално. Надявам се утре да ви предам нейния отговор. Hug

# 142
Надявам се да е положителен  Praynig
Че много го закъсваме откъм математика.

# 143
Осмокласници от немската, някъде в Бояна , моя близка попаднала на това  
Дани, Васко, Каис, Мони, Х  и Радо
http://vbox7.com/play:26b4ee97

# 144
Осмокласници от немската, някъде в Бояна , моя близка попаднала на това  
Дани, Васко, Каис, Мони, Х  и Радо
http://vbox7.com/play:26b4ee97

И какво искате да ни кажете пускайки този клип ??? newsm78

# 145
  • България
 Относно допълнителните занимания в АК - всичко, което изберат влиза в таксата за обучение.
 Честно казано не знам дали са задължителни или не. Моята девойка първоначално се беше записала на всичко, което се е сетила. Да ама не!  Grinning Първо се оказа, че повечето от тях се провеждат по два пъти седмично и започват да се засичат, освен това... трябва и да се учи английски... hahaha Та сега мисля, че са останали две занимания, плюс свещения петъчен балет, плюс някакви други сбирки.. В крайна сметка всеки ден е ангажирана и допълнително.
 Аз от два дни търча с нея по болници. Вчера сутринта беше с главоболие, но въпреки препоръките на лекарката, тя реши, че днес трябва да е на училище. Та днес паднала, ударила си коляното и търчахме в "Пирогов" - 5 дни кракът да е в покой, и 15 дни никакви танци и спорт!!! Аз съм доволна, че е "малкият дявол".
 Изплаках се и ми олекната. Simple Smile

# 146
SofiaV   как е паднала ? от главоболието ли
бррр тези деца ще ни уморят бе
FireLite спокойно ,апатията и безхаберието ни е обхванало и нас
уморих се да крещя
Мисля ,че се момчетата по-трудно се нагаждат като среда и характери ,затова
/или това е моето обяснение на нещата ,иначе ще го убия моя хубостник/

# 147
  • България
borondy, нищо общо с главоболието, то беше вчера Wink
... "ей така, както бързах за другия кабинет, и без да разбера се намерих в долния край на стълбите"....  #Crazy
Паднали й обувките /разбирайте кецове, които се носят развързани, като на вашите деца Wink/, изхвърчал й речника, който бил в ръката и изпаднала раницата..... а пък тя - в "Пирогов"!
 Това е положението, мили дами. Да са живи  и здрави, и Господ да ги пази! То иначе ние как ще остареем?   newsm78 Ако нямаме ядове с тях, ще мислят че сме им сестри  smile3503

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 20:45 от SofiaV

# 148
 Joy да са ни живи и здрави и господ да ги пази ,щото вярно са много " завеяни "
както се изразява баба ми  Joy

# 149
  • София
Подшушнаха ми, че в НЕГ щяло да има школа по математика. Дали е вярно ?

И аз ще поразпитам. София нищо не ми е казала. Скоро ще има родителска и ще подпитам. Ако надуша нещо, ще докладвам  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт