ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - учим думички и песни, осми клас е вече лесен

• 43 070
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Лейди, като каза за оркестъра в 1 АЕГ нахлуха детски спомени в мен. Не съм учила в английската, но съм учила в 112 до 7 клас. И тогава английската имаше страшно силен хор, даже визуално си я спомням госпожата им по пеене-едно миньонче, ама явно железарка, защото хора  и оркестъра им беше железен, редовно ходеха в чужбина-даже имаше снимки в коридорите с тях-оттук, оттам. Редовно имаха репетиции, които огласяха цялата околност, страхотни бяха. Може и да са я запазили тази традиция - след 25 години и затова да е тази агитация. Дано и браво, ако е така.
Иначе ние песни още не учим Joy Joy Joy Joy (и слава богу-то естрада ли имат като хората, опери ли/като се сетя за Вагнер и ме втриса/, канцонети ли -само маршове), но думичките вече ни заливат като водопад. Вчера имаме първата 6 по немски-голям кеф, досега само петици. Класната ме разбива-всеки ден детето е с проверен речник и проверено домашно-ама проверено-има червени поправки в него. Питам го-е кога, бе маме, го прави това в рамките на деня, а той вика-о, госпожата не излиза в междучасието, а събира тетрадки (единия ден е на всички момчета, друг път е на средната редица и т.н.) и ги проверява. За нашата класна - Римпова от1 НЕГ-  bouquet

# 46
Мънки ние можем да ви услужим с Първите 1000 думи на испански. Нали сме испаноговоряще вече втора година  Joy

НЕГ пак ли няма родителска среща  newsm78 Що вие имате, а ние не?

Класната ни каза, че немската не почива. Като правило едва ли не  Joy Та ни грип ни гявол.Няма маски, болни, има камери. Не знам дали работят, но брожение няма. И униформи няма  Mr. Green

С госпожата по математика ни се заформя проблем. Нещо недолябвала семегейци. Ама те са си виновни. Що спорят с нея  Crazy

При нас ново няма. Нацвъкала е едни петици  hahaha и много страда. Здраве да е. Миналата година започна с тройка по математика  Joy Joy Joy
И на вратата ги проверяват за бележник и лична карта. Не е ново. Открай време си е така.

# 47
АААААА, Знаток, я не викай дявола с тия униформи, че аз или трабва да поръчвам десетина или да пера всеки ден на ръка. Така е с момченцата (особено като моето). А мерси. А родителска нали имахме прези 20-на дена, пак ли?

# 48
  • Sofia
[Здравейте момичета!
Simple Smile
Радвам се, че отбора на 1АЕГ се събра вчера!
На Desislavas - неизвинено  newsm66

Joy

Heart Eyes Embarassed

]
Много съжалявам че пропуснах банкетч4ето и обмяната на инфо.
Аз и купих сборника на Анубис по математика.
По английски имаме лонгман речник голяма тухла и няколко българо английски .
Обаче това с директорката и агитацията за оркестъра беше доста интересно.
При нас не мина госпожата по бел Плоскова.
Ако тя Ви преподава сподели какво мислиш за нея че детенце нещо не е във възторг от нея.
Хубав ден!!!!

# 49
Девойки, как се отнасяте към монтирането на камери в класните стаи?
В НПМГ има брожение сред големите ученици по този повод.

Аз съм за камерите! Макар, че в училище като нашето, те не са от първа необходимост. Така де, децата и без камерите не правят големи магарии, но както се казва, "покрито маляко......" и т.н.
Всъщност, от вас научавам, че имаме камери. Blush

Благодаря за новата темичка! Да ни е на харлия! Hug

# 50
Вчера имаме първата 6 по немски-голям кеф, досега само петици. Класната ме разбива-всеки ден детето е с проверен речник и проверено домашно-ама проверено-има червени поправки в него. Питам го-е кога, бе маме, го прави това в рамките на деня, а той вика-о, госпожата не излиза в междучасието, а събира тетрадки (единия ден е на всички момчета, друг път е на средната редица и т.н.) и ги проверява. За нашата класна - Римпова от1 НЕГ-  bouquet

newsm10 за 6 по немски - при нас все още е мираж  Cry .
 Иначе за класната Римпова и аз се чудех кога смогва да проверява всичко. Даже не знаех ,че и речника ,защото на мен досега щерката не ми го е показвала. 
Казабланка, ти си по-напред с инфото от мен .  Laughing
А относно родителската среща за този срок май беше това - в НЕГ не са много активни в това отношение.

# 51
  • Sofia
Една Питанка към Англоучащите Grinning
Изучавате ли транскрипцията на думите и правите ли контролни с транскрипция ? Sick

# 52
Учим транскрипция в 31 СУЧЕМ и контролни правим. На Любо му е трудно, но .................. лесно няма.

# 53
И дъщеря ми в 2АГ също учат транскрипции, но все още не са правили контролни. За нея беше ново това да учи транскрипции, защото до седми клас не са учили по този начин думите, но видя че няма нищо сложно в това и за момента се справя добре Peace

# 54
Здравейте момичета
малко се бях по загубила /малко повече май newsm78/
и сега не мога да смогна да ви чета
При нас нищо ново с математиката се борим и вече май влиза в ритъма на СМГ
/първите му оценки бяха 3 ки  Joy и той бесня , но аз не крещях като обикновено
и човека сам влезе в релси сега го е докарали до 5 ци  при положението ,че математичката им е огън
 Wink да се оправя сам иначе няма да стане
Обаче англичанката им е ужас  ще им провали и това дето са го знаели ,
а ми се щеше да си поддържа езика
Връщам се  да ви чета още от предната тема

# 55
  • София и там където не се пуши
За оценките си имам един съветник до мен - съпругът ми. Той все разказва как той в началото какви ниски оценки се е сдобивал и че естествено се учи и полека напредва. Казва не може всичко да се научи - цялата математика. Математиците (за голямите известните иде реч) разбират от различни области на метематиката и съответно се реализират в такава, където се необходими. Този, който много разбира от геометрия, разбира по-малко от друго и т.н.

Та децата да се учат, да не мислят че всичко знаят. Моят по англ на диктовка 6 с още едно момиченце в класа, ама това не значи, че останалите са по-зле поначало. Малко трябва на правописа явно да наблегнат. Вчера четох една статия, която казва, че за всичко си трябва слух, възпрития и тренинг.  http://dyslexia.start.bg/article.php?aid=10030 - пускам ви я.

Тези дни мислих да си махна Х - а пред името ми в аватара, викам си нещата май се оправят, не съм чула никой да се оплаква от агресия, дисциплина, а то какво 3 случая за 1 седмица при това единя със смърт - явно няма да стане скоро.  Иначе не съм чула нищо лошо за училище, е има изкл, ама като се видим пак на среща ще си говорим. Приятели са класа, разбират се. Моя оставя да се види с биолозите и химиците след обяд (на мама прилича общителен). То 10-тина мин среща между часовете. Дано да продължат все така да се разбират.  Е ще видим и какво ще кажат учителите в сряда.

# 56
  • София
Здравейте
Известно време не се весвах - и хоп нова тема. Браво Знаток.
И ние си имаме две китари - сувенири - на таткото, но дъщеря ми дрънкаше по тях като малка, сега няма интерес. Имаме и електронно пиано - същия интерс...
Контролните бяха с транскриипция. Е първите резултати не бяха хубави, обаче знаете как е
Но учим и както казва мъжът на Дороти, с постоянство всичко става Wink

# 57
  • Варна
http://images07.snimka.bg/000768595.j

момичета да почерпя днес сина ми Павел е рожденик 

party023

# 58
# 59

Честит празник, много успехи и да върви момчето все напред и нагоре!!!

bigdance2

Това показаното по-горе, ти ли си го правила??? Ако е така ЕВАЛА значи smile3501   newsm10   smile3525
Това направо не са опити, а постижения!?!?!?

P.S. Пропуснах да благодаря за новата тема на нашата Знаток. И запис от мен.

Общи условия

Активация на акаунт