ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - учим думички и песни, осми клас е вече лесен

• 43 107
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • София и там където не се пуши
Рядко ходя по културни мероприятия, защото като си представя задръстванията, направо ми се изправят косата. Но поне все имам намерения.

Обичам Музикалния театър, но от години не съм стъпвала. Опера - музиката харесвам, ама не обичам нещастията с които има винаги.

Нова година - от години приготвям в рамките на нормалното. Бъдни вечер се събираме, моето семейство - семейство на сестра, племенници (част от тях) и майка ми. Всеки прави по нещо. Не правиме безброй манджи.

Ами да ви кажа, аз на 20 год възраст поканих в чужбина едни приятели на вечеря, да ама нали все с мама сме приготвяли или канили - та на мен ми бяха първите гости. Приготвих бр манджи, като че имах собствено заведение   Joy( малко като филма Моята мащеха е извънземно).
Хората дори не успяха да опитат някои, а ние имахме сигурно храна поне за още седмица без да готвим   rotfImao. Оттогава, ама много мисля и не обичам като някой подканя, вземи си от това, ама непременно си вземи и да пълня на някой чинията. Магазините май тази година ще се посещават по-малко поне в София. Намаляли сме били. Аз чувствувам по това, че трудно се дава жилище под наем. А преди ме молеха.

# 571
  • България
И аз съм в кюпа  Joy Като се има предвид, че се виждаме само през уикенда, хич нямам време да питам какво точно учат. Сега чакам оценките от четвъртината, според нея ще са петици.  Simple Smile
 По въпроса с празниците - мисля тази седмица да се справя с подаръците. На Коледа винаги сме у нас заедно с цялата рода. На Нова година - винаги с приятели. Тази година ще сме в Златоград.

# 572
Здравейте, момичета,

на всички Кати, Катеринки, Екатеринки ..... ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН.   bouquet   bouquet   bouquet

Да сте живи и здрави и много обичани и глезени.

SofiaV, малко ви завижда за този Златоград. Мъжлето и синчето са ходили там командировки и много ми го хвалят.

Дали ще съберат дните в една ГОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯМА ваканция. Много ми се иска и аз да лапна малко въздух.

# 573
Привет и от мен !
Вие вече Коледата обсъждате....Аз още май не съм на тази вълна. По принцип Бъдни вечер сме си в къщи, обожаваме го този празник- готвя традиционните постни манджи, които също много обичаме. Сутринта на Коледа, имаме оставени подаръци под елхата,изненада са за всеки....Все по-труден е избора за децата, миналата година им бях купила нови ски, тази година още не съм решила....Мъжа ми винаги ми е купил златно бижу, не се изненадвам много-много.....А аз на него, нещо майтапчийско и с послание....Вечерта на Коледа идват няколко приятелски семейства и се веселим здраво вече доста години. Основното ядене приготвя някой от гостите, като се редуваме- тази година не сме от нашето сем. на ред .А всичко останало приготвям аз. Посл.години малко ми дотежава, ама....А за Новата година винаги ходим някъде за по седмица- но тази година голямата ми дъщеря ще трябва да се прибира на 2 януари и ще си клечим в Сф. Голяма тайфа сме и всички ще се соъбразят с нас да останат и те  тук, и търсим нещо интересно в Сф- ако имате някакви предложения от предишни години.....споделете. Засега сме се спрели на Битбургер, има жива музика, става винаги купон когато сме били, а и чалгата е табу....
А на Златоград сме били преди много години лятото по походи и пазим страхотни спомени.....
По въпроса да уч.материал, и аз съм от тези дето дори и учебниците не поглеждам...така се изучи сама голямата и то доста успешно, ще се изучи и тази....Превърженик съм на самостоятелност и отговарност. Но по срещите има майки, дето знаят целите учебници наизуст и такива въпроси задават, че чак се шашкам- явно учат с децата си.
В джъмбо ходих да диря нещо за нашето коте /между другото то е същото като на Лейди Би / и видях, че има много, много коледни неща, но някак си са доста калпава направа и го докарват на кич, няма стилни украси и предмети, или поне аз набързо не видях...
За купона- още не мога да кажа със сигурност, преди празниците е доста натоварено на всеки, има и разни служебни купони....но , ще се постарая....

# 574
  • София
Здравейте момичета!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички празнуващи днес!
baloni     cheers

И така - добавям в списъка:
 Hug
15. FireLite - има доброто желание да дойде на срещата
16. ana_ - по-важно е желанието, а тя има такова

# 575
  • През девет земи в десета
Дороти,лудница е по магазините,зълва ми работи във Фантастико,като се падне да работи събота и неделя,казва,че едва смогват да зареждат рафтовете със стока Peace Вчера в МОЛ-а едва намерих място на паркинга,в Бенетон имаше опашка  на касата,хората разнасят торби,значи не са само на разходка.Намаления има само тук-там.
За квартирите проблема е в това,че доста хоря бяха заети в строителството преди кризата,а сега работата в тази сфера намаля драстично и доста хора се върнаха по родните си места,съответно доста жилища се освободиха.Аз допреди една година се занимавах предимно с недвижими имоти и лудницата беше пълна,в момента няма работа и в тази област.

Честит празник на всички празнуващи днес,да са живи и здрави  bouquet  bouquet  bouquet

# 576
  • Sofia
Здравейте  Grinning
Аз ненавиждам това презапасяване с храна, губя апетит и нямям никакво желание да ходя на шопинг дори и за най близките ми хора не ми се пазарува.А по принцип си обикалям из интернет и молчетата за парцалки особено при намаленията . Blush
Мойта девойка снощи гледа предпремиерно Новолуние и остана много разочарована от филмчето Sick.
Честит Празник  newsm51

# 577
  • Sofia
О, Десиславас, я дай малко повече инфо за предпремиерата? Нощна ли беше и тя? Ти гледа ли я?

Аз пък научавам какво се учи в училище при подписването на контролните. По няколко на седмица. Но тъй като по БЕЛ контролни не се връщат или рецензират - БЕЛ-а ми е бяло петно.

Ходихме на театър на `Ритъм енд блус` в `Зад канала` и сме очаровани. Музикален спектакъл с много настроение. Залата - пълна с младежи, а аз - от редките изключения.  Joy Препоръчвам го.

Още съм много далече от коледното настроение. Вчера гледах пред ЦУМ как поставят коледни фигури до дръвчета отрупани с жълти листа. Дръвчетата бяха овална каталпа - по принцип оголяват доста рано и гледката беше абсурдна.

# 578
  • Sofia
           Благодарение на торентите предпремиерата беше в къщи Embarassed.Аз не си падам по  тази Здрачомания , но детенце не догледа докрай филма при положение че ги чете всички книги и на англ. и на бг.
А това с театъра е голяма зараза . #CrazyХубаво  е че намирате време за култура.Чух че "Островът на съкровищата" била много добра постановка за по малки дечица.

# 579
Здравейте, чета , но какво да ви пиша -
далече съм от всякакви училищни проблеми.
Разпускам след миналата година. Не че  тогава съм се претоварила.  Simple Smile

Оставих моята госпожица да се справя сама.
Освен че немският май върви доста добре, продължава да ходи на английски в Алианса и на карате.
Казала съм. че ако усети преумора, спираме или намаляваме веднага някои от нещата.
Днес разбрах, че са на Смирненски.
Господинът по БЕЛ ( мисля, че се пада зам-директор) е много нестандартен по добрия начин. Кара ги да мислят и анализират - без зазубряне и без големи кошници с терминология. Изкефих се.

Благодаря за речника и аз   http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=170599&hit=1

# 580
  • София
Зла Гад - браво за купените подаръци, пак едни гърди напред. Аз влизам на коледното изложение в НДК два дена преди коледа и пазарувам накуп. Нямам друго време.
И аз се снабдих с два билета за Камен Донев за 22 декември от отказали се от тях. За съжаление 2 билета са ми малко за тричленното ми семейство, но пак е нещо...
Гледах Новолуние от торентите - първо на испански - нищо не разбрах и прескачах, после с руски превод (вампири и върколаци говорят на руски  Shocked), но пък с български субтитри - ами книгата предадена в резюме. Не ме впечатли, първия си е първи, много по добър.
noshtna_ptica - и аз гледах ритъм-енд-блус - стрхотен, и детето водих, пак казвам страхотен, незнаех че добрите артисти са и добри певци.
Бъдни вечер и Коледа сме си у дома и при родителите - семейни празници. Нова година - има време, от далече не планирам отдавна, лош опит.

# 581
  • България
 От днес съм горда притежателка на 3 билета за Камен Донев за 21.12. в Пловдив. За съжаление първите си впечатления ще споделя с вас виртуално, но пък ще ме видите тръпнеща от вълнение на следващата сбирка.  newsm44

# 582
  • София
Честито за билетите за Камен Донев!  smile3501
Аз пък искам да гледам откриването на сезона на Скалата - ще го предвата директно в зала 1 на НДК
Ако обаче намеря време за билети,.. ще се похваля  bowuu
Noshtna ptica, с тази реклама ще ме накараш да посетя представлението!  Peace
Момичета, някой гледа ли филма за Майкъл Джексън? В темата тук писаха, че бил трогателен, невероятен, и трябва да се гледа,..!
Между другото - "КОТКИ" на А.Уебър пак се играе в Музикалния. Видях в www.programata.bg - ето, и аз да Ви агитирам за нещо Mr. Green

За Бъдни вечер и Коледа сме у дома, подаръци купувам "в движение" (но по предварителен списък Peace)
На Нова Година не знам къде ще сме - обикновено с приятели у нас - аз обичам да посрещам гости! Hug
Подаръците ще са скромни, особено за осмокласника - както писах, Дядо Коледа го споходи лятото още newsm71

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 22:16 от Lady-B

# 583
SofiaV , и аз запалена от теб, реших да пробвам дали мъжа ми ще иска да ходим до Пв, но той категорично отказа.....а всъщност той не е гледал спектакъла, аз съм го гледала не веднъж...Чудя се дали да не висна пред НДК на търси се на 1-ви....
Филмът за Майкъл Джексън е много хубав, в началото, още с първите кадри ми напомни на Боб Фос и Ах, този джаз, но...онова е класика, а този филм е документален все пак. Но, показва М.Д. в много хубава светлина, много мило е направен. А концерта му е щял да бъде грандиозен и умопомрачителен направо....аз имах намерения да си купя билети за някой от следващите, след Лондон концерти, когато истерията отшуми, а то пък какво се случи...Жалко, обичам го много М., гениален е !
А за Котки вчера си купих билети за 10.12 - залата все още беше празна напълно, явно няма никакъв интерес май, но дъщеря ми отдавна ме моли.
Бре, моят пост стана като културен афиш......

# 584
  • София и там където не се пуши

На Нова Година не знам къде ще сме - обикновено с приятели у нас - аз обичам да посрещам гости! Hug

Ми да идваме направо, щом обичаш  Joy

Сега говорих със сестра ми - тя беше в МОЛ-а на Стамболийски и каза ,че цял клас има на Мак Доналдс. Лелее, а нашите къде ли са и ядат не полезни  храни.

Общи условия

Активация на акаунт