Дюканските вълшебства на Tumba_lumba/dpetrova

  • 44 363
  • 75
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 170
ДВУЦВЕТНА ПАНА КОТА АЛА ДЮКАНСКА



Продукти

1 кофичка кисело мляко 0.1%, 500мл. прясно мляко 0.1%, 1 пакетче желатин на д-р Йоткер, 4 с.л. течен подсладител "Суитли", течни есенции ром, горчив бадем и ванилия, малко степче с вкус на черешка/вишна

Приготовление

Разделяте си продуктите на две равни части. В купа разбивате с миксер 1/2 от к. мляко с 2 с.л. подсладител, капки есенция "горчив бадем" и ванилия и прибавяте млякото, разбивате отново. Добавяте половината от пакетчето желатин предварително подготвено по указанията на опаковката и отново леко разбивате. Разливате в подходящи купички, като всяка пълните наполовина и поставяте в хладилник да се стегне малко(трябва ви повечеко време, защото млякото е повечко). След което отново в купата(добре изплакната за да няма остатъчни аромати от предходната есенция) повтаряте същата процедура с останалата част от продуктите, като към сместа добавяте и малко количество от степче с аромат на череша/вишна(а може и повече, но не прекалявайте:) ) и капки течна есенция ром, добавяте и останалата ви 1/2 пак. желатин приготвен според указанията:)! Когато първата част от крема се е постегнала, вадите купичките от хладилника и ги допълвате с втората част от оцветения вече крем и отново поставяте в хладилник до пълната готовност на крема! Много е вкусен, лек и приятен! Направо е чудесен!




ПП И идеята за това кремче е взаимствана от нет пространството и реализирана с мои си модификации:)!!!

# 16
  • Мнения: 170
Затоплени сандвичи ала Дюкански за П дните



Продукти

две солени овесено-тричави бисквитки - за тях(давам отново рецептата за всеки случай): 1 яйце, 4 с.л. овесени трици, 2 с.л. пшеничени трици, около 50-100гр. кисело мляко 0.1% с угасена в него 1/2 непълна лъжичка хлебна сода, щипка сол, 2-3 с.л. прясно мляко; за гарниране на сандвичите: няколко слайса пушена пуешка шунка "Браво" 4% - готово нарязана; за крема за намазване на сандвичите: 1/3 пак. извара, 2-3 с.л. обезмаслено прясно мляко 0.1%, 1 непълна с.л. свежо сирене "Екскуиза" 0.2%, 1 скилидка чесън, малко бял или черен пипер и щипка сол;



Приготовление

солените овесени бисквитки - Смесете всички продукти изброени по горе за тях, разбъркайте до еднородност и в плитка тавичка покрита с хартия за печене, поставете от сместа с лъжица, печете на 200 градуса до пълното им изпичане. Това е дозата ви бисквитки(хляб) за два дни затова я разпределете на равни части за двата дни!!!

крема за намазване - В купа смесете всички продукти изброени по горе за него и разбъркайте с миксер до еднородност;

Запечете леко бисквитките в парти грила, поставете парчета шунка върху тях и отново затоплете. Гарнирайте сандвичите с така приготвения крем!!!

ПП След като сте запекли бисквитките може да ги намажете с крем и тогава да поставите парчетата шунка след което да затоплите сандвичите:)!

# 17
  • Мнения: 170
Куличка от поширани яйца в млечно-чеснов сос за П дните




Продукти

3 яйца, малко червен пипер и сол за поръсване, за соса - 1/2 кофичка кисело мляко 0.1%, 2 скилидки чесън, две-три връхчета пресен копър, щипка сол;

Приготовление

Чуквате яйчицата в малка алуминиева шоличка/купичка за крем карамел и поставяте шоличката в предварително сгрята водичка на котлона, похлупвате и оставяте яйцата така на водна баня в шоличката докато са напълно готови(трябва им повечко време:) ). След което внимателно изваждате шоличката/купичката от водата, оставяте леко да поизстине, обръщате я върху плитка чиния, а отстрани гарнирате със соса - приготвен от изброените по горе продукти. Посолявате с малко червен пипер и солчица!!!


ПП За по лесно изваждане на яйцата от шоличката си помогнете с върха на ножа, с който лекичко обходете купичката отвътре покрай вече готовите яйца:)!

       

# 18
  • Мнения: 170
"СИРЕНЕ" ОТ ИЗВАРА



Продукти:

250гр. извара
100мл. прясно мляко
диетична сол и лимонов сок на вкус
1 пакетче желатин

Приготовление:

Изварата и прясното мляко се разбиват с блендера до получаване на хомогенна смес. Овкусява се с малко лимонов сок и диетична сол. Добавя се разтворения на водна баня желатин. Сместта се изсипва в навлажнена кутия с капак и след един ден в хладилника имате чудесно "сирене", което се реже като истинското.- Бързо, лесно и вкусно!
 

Вкусът му е какъвто си го направите, а консистенцията е като на свежо сирене Хелиос/нищо общо с маргаринения му вкус!/ - това пак зависи от гъстота и изобщо от предпочитанията.
Може да овкусите предварително с босилек и риган и ще се получи истински деликатес.

Според мненията става и с кисело мляко и се получава супер сирене! 

Рецептата е копи пейст оттук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135084.630 и е сбор от няколко мнения, там има и снимки и изглежда великолепно:)!



ПП На снимката моето сиренце е с добавка на сухи подправки-риган и босилек, супер стана така, а може да си добавите и скилидка чесън, ако обичате:)! ОСВЕН ТОВА ЗА ПО ЛЕСНО ВАДЕНЕ ОТ ФОРМАТА/КУПАТА, ПРЕДИ ДА ГО ИЗЛЕЯ В НЕЯ, ЗАСТЛАХ КУПАТА СЪС "СВЕЖО" ФОЛИО И ПОСЛЕ НЯМАХ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ ПРИ ПОСТАВЯНЕТО МУ В ДРУГ СЪД:)!

# 19
  • Мнения: 170
Фалшиво "мляко с "ориз"

Около 200-220мл. прясно мляко 0.1%, сложете го в тенджерка на котлона, към него прибавете 3 с. л-ци трици + подсладител на вкус + няколко капки ванилова есенция на д-р Йоткер. Всичко това клоква при непрекъснато бъркане и сгъстяване. Отстранете от огъня и по желание прибавете 1 жълтък+1 малка, равна чаена л-ка царевично нишесте и отново при непрекъснато бъркане го оставете да клокне. Оставете да се охлади и преди сервиране поръсете с канела! И както Авторката казва - става класика в жанра!!!

Рецептата е копи - пейст оттук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135084.msg8238873 !

ПП Вече е изпробвана, наистина става много добре, но аз не слагах царевично нишесте и жълтък и пак стана добре!!! Действително наподобява страшно много мляко с ориз!

# 20
  • Мнения: 170
Нека да ви предложа и една много лесна салатка за ПЗ дните



Продукти

листа зелена салата, една консерва риба тон в собствен сос, аз ползвам "Де Лора", 2-3 стръка пресен зелен лук, скилидка чесън, малко пресен копър, лимонов сок(пресен) и щипка сол

Приготовление

Измивате и накъсвате или нарязвате листата зелена салата, отцеждате консервата риба тон и я поставяте върху салатата, прибавяте наситнените лук и копър и нарязаната надребно скилидка чесън, овкусявате с капки пресен лимонов сок и солчица и си я хапвате с удоволствие:)!

# 21
  • Мнения: 170
"КАПРЕЗЕ" АЛА ДЮКАНСКА
С ФАЛШИВА "МОЦАРЕЛА" И МАРИНОВАНИ ПЕЧУРКИ



Продукти

2 средни домата, 1 скилидка чесън, дюканско сирене(вж. рецептата в предните постове за "сирене от извара") количеството е по желание, 1 малко бурканче мариновани печурки, капки пресен лимонов сок, щипка сол, риган и босилек;

Приготовление

Измивате и си нарязвате доматите според желанието и предпочитанията, поставяте в плитка чиния, гарнирате със сиренце, поръсвате със сол, риган, босилек и наситно нарязана скилидка чесънче, капвате малко пресен лимонов сок и добавяте маринованите гъбки в средата на чинията! Да ви е сладко и отслабващо;)!


# 22
  • Мнения: 170
ТОРТА - ПАРФЕ АЛА ДЮКАН



Продукти

за блатовете - 4 с.л. овесени трици, 4 с.л. пшеничени трици, 2 яйца, 2 с.л. течен подсладител "Суитли", 2 к.л. нес кафе, 200гр. кисело мляко 0.1%, общо 1 бакпулвер, разделен на две и угасен в киселото мляко(на 100гр. к. мляко - 1/2 бакпулвер), капки течна есенция коняк

за кремовете - 2 кофички кисело мляко 0.1%, 200мл. прясно мляко 0.1%, 3-4 с.л. течен подсладител "Суитли", 2 желатина, капки течна есенция шоколад, горчив бадем, зелен лимон, около една малка лъжичка степче макс кола-чери, нес кафе за поръсване

Приготовление

Блатовете - разделяте си продуктите за блатовете на две равни части, смесвате ги в две купи до хомогенност и разстилате в плитка по голяма тавичка върху хартия за печене на два равни блата! Печете на 250 градуса при предварително загрята фурна, като преди готовност намаляте фурната до 200градуса! Сложете тавичката на най ниското отделение на скарата и така изпечете блатовете!

Кремовете - разделяте си продуктите за кремовете на две равни части, смесвате ги в две купи до хомогенност, на едната смес добавете есенция горчив бадем и зелен лимон и 1 пакетче желатин приготвено по указанията на опаковката(ползвайте на д-р Йоткер, много е добър и стяга бързо и качествено), а на другата смес добавете малка лъжичка степче с аромат на кола-чери, капки есенция шоколад и пак 1 пакетче желатин, приготвено по указанията на опаковката.



След като изпечете блатовете поставете единия в подходящ по дълбок съд или форма за торти(моите блатове бяха продълговати, съобразени със съда в който поставих тортата, а именно една подходяща за целта йена) и го залейте с една от вече приготвените смеси. Поставете в хладилник да стегне. След като стегне извадете и поставете върху готовата желирана смес втория блат и пак залейте вече с втората готова смес и отново поставете в хладилник да стегне до готовност! Сервирайте тортата поръсена отгоре с нес кафе!!! Торатата става невероятно вкусна, нежна и страхотна, ароматна и сочна!!!

За да не ви се стегне втория крем докато чакате да се стегне първия, просто разбийте сместа, но поставете желатина тогава, когато първия ви крем се е стегнал вече и сте готови да залеете тортата с втория пласт крем:)!

# 23
  • Мнения: 170
ПЕЧЕН ОМЛЕТ АЛА ДЮКАНСКИ(КЛАСИК)



Продукти

3 яйца, 1/3 опаковка обезмаслена извара "Мероне", скилидка чесън, малко шарена сол(или подправки по ваш избор), малко червен пипер за поръсване

Приготовление

С миксер размесвате всички продукти до хомогенност, поставяте върху плитка тавичка покрита с хартия за печене(задължително:) ) и печете омлета в предварително загрята фурна, на около 250-300градуса, за около 10 минути - до зачервяването му и готовността му за консумация. При сервиране поръсете с малко червен пипер. Става разкошен, опитайте...суперски направо, аз лично съм възхитена!!!

ПП Печете омлета като поставите тавичката на най ниското отделение на скарата/решетката:)!

# 24
  • Мнения: 170
ПЕЧЕН ОМЛЕТ АЛА ДЮКАНСКИ II - РИ ВАРИАНТ



Към всички продукти изброени по горе за класическия печен омлет добавете малко чубричка и черен пипер в сместа, а след като я изсипете върху хартията за печене отгоре поставете слайсове пилешко филе "Корона" от поредицата на "Браво" с до 2% мазнини и запечете по гореуказания начин. Сервирайте със сос от кисело мляко 0.1% смесено с 1/2 малка лъжичка едрозърнеста "Ретро" горчица(тя е без захар:))! Става по богат и още по вкусен, а от сосчето става сочен:)!

# 25
  • Мнения: 170
СОЛЕНИ ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ С ПИЛЕШКО МЕСЦЕ, ИЗВАРА И КИСЕЛА КРАСТАВИЧКА ЗА П ДНИТЕ(КОЛЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ)



Продукти

2 с.л. овесени трици, 1 с.л. пшеничени трици, 2 яйца, 1/2 пак. бакпулвер угасено в 100гр. кисело мляко 0.1 %, 1/3 пак. обезмаслена извара "Мероне", около 100гр. сварени или изпечени на грил пилешки гърди, 1 малка кисела краставичка без захар в маринатата(има такива на "Есо", нито са солени, нито пък прекалено кисели и са чудесни бейби краставички:)), 1 по голяма скилидка чесън, щипка шарена сол, чубрица, черен пипер

Приготовление

Смесете всички продукти до хомогенност, като предварително разбийте добре яйцата с миксер, а месцето, киселата краставичка и чесъна нарежете на мн дребни кубчета. С лъжица поставете от сместа върху плитка тавичка застлана с хартия за печене и изпечете в предварително загрята фурна на 250 градуса. От тази смес излизат около 10 бисквитки(тази доза ви е за един ден, така, че хапвайте смело:)). Поднесете бисквитките гарнирани с парченца дюканско сиренце(вж. рецептата в предните постове:))! Хо хо хо...Да ви е сладко...Хо хо хо:)Simple SmileSimple Smile!!!

# 26
  • Мнения: 170
САЛАТА С ЯЙЦА И ПРЯСНА КРАСТАВИЦА ЗА ПЗ ДНИТЕ



Продукти

2-3 яйца, 1/2 средно голяма краставица, скилидка чесън, щипка сол и малко оцет(може да прибавите и малко копър)

Приготовление

Сварете яйцата(моите станаха малко рохкави, ама пак си бяха хубави) и ги нарежете на дребни кубчета, към тях прибавете нарязаните също на дребни кубчета обелена краставица и чесън, овкусете със сол и оцет и готово. Може да поръсите салатата с пресен копър:)!




ПП Може да замените прясната краставица с мариновани корнишончета, но в марината без захар и да не са много солени(такива са на "Есо" в пластмасови правоъгълни  малки прозрачни бидончета), да добавите малко пилешко филе "Корона" от поредицата на "Браво" с до 2% мазнини, да овкусите по горния начин и да си похапнете вкусничко:)!!!



ПП На снимката салатата е дообогатена с пилешко месце(гърди, останали ми от цяло пиле на грил) и жълтъците от яйцата са настъргани отгоре:)! Абе както и да си я спретнете все е вкусна!!!

# 27
  • Мнения: 170
БЪРЗИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ С КРЕМ ОТ ИЗВАРА И НЕС КАФЕ АЛА ДЮКАН



Продукти

за една доза - за блата: 2 с.л. овесени трици, 2 с.л. пшеничени трици, 3 к.л. нес кафе, 1 яйце, 1 к.л. бакпулвер угасена в 100гр. кисело мляко 0.1%,  1 и 1/2 с.л. течен подсладител "Суитли", 1/2 капсулка течна есенция "Шоколад", 2-3 капки течна есенция "Горчив бадем"

за крема: 1/3 пак. обезмаслена извара "Мероне", 1к.л. нес кафе, капки течна есенция "Ром", 1-2 с. л. прясно мляко 0.1%, 1 непълна с.л. течен подсладител "Суитли"



Приготовление

за блата - Разбивате добре яйцето с миксер и към него прибавяте останалите изброени продукти, смесвате всичко добре до получаване на хомогенна смес и печете в предварително загрята фурна на около 200 градуса в тавичка предварително застлана с хартия за печене.

за крема - Разбивате добре всички продукти за него изброени по горе до получаване на гладък крем


Когато блата ви е готов, го оставете да изстине и разрежете на подходящи формички/фигурки, които слепете две по две посредством така приготвения крем. Получават се някъде около 13-15 бр. слепени сладки, които като съдържание на трици надвишават само с 1 с.л. дневната ви доза:)! Поставете готовите сладки в подходящ съд в хладилника!!! Преди поднасяне, по желание поръсете с малко нес кафе за подсилване на вкуса:)!!!



# 28
  • Мнения: 170
МОРКОВЕНА САЛАТА АЛА МАГИ ПО ДЮКАНСКИ



Продукти

2 моркова, 1/2 бяла ряпа, 2 яйца, сол и оцет

Приготовление

Настържете морковите и ряпата. Настърганата ряпа хубаво отцедете от сока. Поставете в чиния за сервиране в кръг морковите, а върху тях поставете ряпата като я оформите с ръце на рошави топчета, в кладенчето, което се е получило от морковите поставете предварително сварените, обелени и охладени яйцат, като ги настържете или нарежете на кубчета(моите бяха леко рохкави, та само ги намачках с вилицата). Овкусете със сол и оцет, е може да си добавите и черен пипер, ако ви е по вкус:)!

ПП На снимката салатата е с добавка и на нарязано на кубчета пилешко месо, но не препоръчвам, някак не си отговаря с общата концепция:)!

# 29
  • Мнения: 170
ТЕЛЕШКО ВАРЕНО ЗА П ДНИТЕ ПО ДЮКАНСКИ



Продукти

200-250гр. телешко месо, изчистено от жили, мазнини, ципи и хрущяли, няколко зрънца шарен или черен пипер, няколко зрънца бахар, дафинов лист, 1/4 телешко бульонче "Маги" или "Галина Бланка", листа целина и дивисил, малко солчица, 2 с.л. овесени трици



Приготовление

Почистеното и измито месо нарязвате на тънки лентички и варите с добавка на бахар, дафинов лист и зрънца пипер..когато заври го отпенвате, сменяте първата вода и му наливате нова чиста водичка, след което добавяте отново бахар, дафинов лист, целината, дивисила, малко солчица, телешкото бульонче и овесените трици и оставяте да ври на по тих огън до готовност. Сервирайте супата топла, със смлян шарен пипер и капки лимонов сок...За протокола супата стана чудничка.....

ПП За ПЗ дните ви, добавете и морковчета и зеленчуци които обичате и които са режимни:)...



ПП Аз забравих към супата да прибавя една главичка стар лук разрязана с ножа на четвъртинка, но не докрая, а колкото да може да си пусне по добре аромата...Така, че спокойно си добавете и една малка главичка стар лук, ще е още по добре на вкус и аромат...

Общи условия

Активация на акаунт