Тема за Свинския грип...

• 3 323
  • 28
  •   1
Отговори
...започвам да се притеснявам, и то- сериозно!
Да, чак сега започнах...
От вчера дъщеря ми има хрема.
Не е хрема, а по- скоро хремичка...
Има хрема, щото настина (знам как, къде и кога)
...както и да е...
Днес госпожата в училището (тя е четвърти клас)
им е казала, че дори и с такава никаква хремичка
децата да не ходят на училище. ...
Кво да я правя? Да я пусна ли утре?
Да я оставя ли? Да я заведа ли на доктор?
....изобщо...паникьосах се нещо  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 20:03 от Руска

# 1
...дали пък да не помоля мод да премести темата в "Деца в училищна възраст"? Thinking

# 2
 Rolling Eyesами вече и само с хрема ако трябва да ги спираме от у-ще и ДГ  Thinking

# 3
За твое спокойствие - спри я и я заведи да я види лекар. А по темата за свинския грип - аз лично мисля че е поредния начин някой да изкара повече пари...

# 4
А по темата за свинския грип - аз лично мисля че е поредния начин някой да изкара повече пари...
моля, имаите уважение към починалите хора поне...

по темата първите масови случаи тук - в ст.з. бяха през август все на хора върнали се от варненските курорти. добре че бяха руснаците да ни кажат какво е - тяхните случай също бяха от там... доста народ го изкара... 

# 5
  • Бургас
Абе и аз нещо се сдухах напоследък и само за това си мисля.В групата на сина ми има доста болни деца и той включително от миналата седмица си е в къщи.Уж ларингит, пиеше си Ериуса, но му излезе и някакъв обрив, който така и не можаха да установят от какво е.Пуснахме ПКК - всичко е наред, но инфекционистката при, която ходихме си беше притеснена, защото сега имало "някакъв вирус".Като питах какъв направи една физиономия и нищо не каза.Секрет от гърлото не можахме да вземем, защото пие АБ (кашлицата слезе на долу към дробовете).И в крайна сметка другата седмица ще пускаме нови изследвания, като спре АБ.
Той започна да се пооправя,вече няма Т, кашлицата намалява, но като този път до сега никога не съм се притеснявала, а е боледувал доста.
Все си повтарям, че нещата се изопачават, ама е факт, че се вкарах във филма "свински грип". Rolling Eyes
За твое успокоение заведи детето на лекар, може да е само лека хрема, ама..

# 6
Абе и аз нещо се сдухах напоследък и само за това си мисля.В групата на сина ми има доста болни деца и той включително от миналата седмица си е в къщи.Уж ларингит, пиеше си Ериуса, но му излезе и някакъв обрив, който така и не можаха да установят от какво е.Пуснахме ПКК - всичко е наред, но инфекционистката при, която ходихме си беше притеснена, защото сега имало "някакъв вирус".Като питах какъв направи една физиономия и нищо не каза.Секрет от гърлото не можахме да вземем, защото пие АБ (кашлицата слезе на долу към дробовете).И в крайна сметка другата седмица ще пускаме нови изследвания, като спре АБ.
Той започна да се пооправя,вече няма Т, кашлицата намалява, но като този път до сега никога не съм се притеснявала, а е боледувал доста.

ех този ериус... какво като пие АБ? ми ако не действа? и какво общо има АБ със вирусологичните изследвания? суе и с-реактивен протеин пускахте ли?

# 7
  • Бургас
ех този ериус... какво като пие АБ? ми ако не действа? и какво общо има АБ със вирусологичните изследвания? суе и с-реактивен протеин пускахте ли?

Ериуса го започнахме, защото при предния ларингит направи пристъп и стигнахме до спешното, наложи се да му бият урбазон.

суе и с-реактивен протеин не сме пускали (ако можеш обясни малко  Praynig ).Секрет от гърлото искахме да изследваме, защото докторката, която му гледа обрива (някаква дежурна в събота вечер) помисли, че е скарлатина.Прати ни при инфекционист, но жената отхвърли диагнозата, защото езика му не е "малинов" както тя се изрази.Между временно обрива изчезна за няколко часа.

Не знам до колко действа АБ, но е факт, че детето се подобрява, както и е факт че още ми доста свито и притеснено. Confused
Приемам и съвети, разбира се.

# 8
  • Пазарджик
За да си спокойна я заведи на лекар.А за спирането заради хрема особено в градините ако се направи няма да има деца Peace

# 9
  • Sofia
Какви са всъщност първите симптоми на свинският грип? Аз доколкото знам са общо неразположение, хрема и т.н. Но кой е със свински грип, кой е с друг вирус едва ли се различава без изследвания, а предполагам, че не на всеки появил се при личния лекар му се правят изследвания.

# 10
И мен взе да ме тресе параноята с тоя свински грип.Като чух по новините ,че има две болни деца в училище и се замислих доста.
Детето ми е болно от два дни ,но преди малко състоянието й рязко се влоши.От безобидна хрема за един ден премина в зверска кашлица с висока температура.От 4 часа следобед не е спирала да кашля ,получи нещо като спазъм.
Знае ли някой какви са симптомите на свинския грип и как можем да го разпознаем и да го разграничим от обикновения вирусен грип и настинките?

# 11
И мен взе да ме тресе параноята с тоя свински грип.Като чух по новините ,че има две болни деца в училище и се замислих доста.
Детето ми е болно от два дни ,но преди малко състоянието й рязко се влоши.От безобидна хрема за един ден премина в зверска кашлица с висока температура.От 4 часа следобед не е спирала да кашля ,получи нещо като спазъм.
Знае ли някой какви са симптомите на свинския грип и как можем да го разпознаем и да го разграничим от обикновения вирусен грип и настинките?

Ето ти няколко линкчета по темата.Ще си отговориш на доста въпроси:
http://bg.netlog.com/groups/day_night_forever/forum/messageid=14453&order=ASC
http://www.medicine.bg/novini/7-vaprosa-za-svinskiya-grip
http://www.lekar.bg/news-10/info-3165/%D0%9A%D0%B0%D0%BA.%D0%B4% … 1%80%D0%B8%D0%BF/

# 12
А болните деца от кой град са? София?

# 13
Линковете, които е дала contessa са много полезни.  Peace
Прекалено е учителката да иска да спираш детето само заради едната хрема без да има други тревожни симптоми.  ooooh!
Да, в София са болните деца.  Sad

# 14
Прекалено е учителката да иска да спираш детето само заради едната хрема без да има други тревожни симптоми.  ooooh!
Подкрепям.
И аз благодаря за линковете,contessabouquet
Руска,дано дъщеря ти бързо се оправи. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт