Тема за Свинския грип...

• 3 323
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Руске, не всяка хрема е свински грип...   Peace 

tonev, пуснете си тема в памет на починалите... Тая е за хремата и свинския грип... и така като гледам обща за здравословни оплаквания и притеснения...   Thinking

# 16
Много се страхувам за двете си деца.И двете са с хронични заболявания,доста алергий,включително към антибиотици   Tired. Изпадам в ужас как ще различат лекарите свинският грип от други такива и вируси  Rolling Eyes.Страх ме е много,още по-вече,че голямата ми дъщеря каза,че доста от децата в класа й са хремави и кашлят.

# 17
Rolling Eyesами вече и само с хрема ако трябва да ги спираме от у-ще и ДГ  Thinking

Винаги, при първи признаци на неразположение оставям децата вкъщи.Така имам възможност в началото на настинка/болест да взема мерки. АБсолютно недопустимо за мен е пък да го пусна кашлящ  Shocked
 А и така мисля, че редно и честно спрямо другите деца. Peace
Не бих искала до моето да седи сополиво дете, а вие?  Wink

А свинският грип не ме плаши, казаха си хората, че е съвсем обикновен грип, даже по-безобиден от сезонния, и да не се паникьосваме.  Wink

Наслаждавайте се на хубавите есенни дни!   bouquet

Поздрав! http://www.youtube.com/watch?v=7HiNtA-7nhE  Laughing

# 18
Към притеснените родители:

Прочетете темата за профилактика с вит.Д:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0

# 19
Руске, не всяка хрема е свински грип...   Peace 
....
Абе, така е, ама...пуста съвест...
Току- що се обадих на госпожата да й кажа, че днес ще пропуснеме занятията
(дъщеря ми е втора смяна )
Зи, не мога да я спирам при всяко кихане.
...пропуска... Tired

# 20
Бе вие съвсем изтрещяхте?Не останаха ли нормални хора в тоз форум?Преди казваха,че хремата е от настинка,сега вече е свински грип.А tonev  да си прави пропагандата на друго място.Тук не е място за всяване на страх,медиите се грижат отдавна за това.

# 21
Бе вие съвсем изтрещяхте?Не останаха ли нормални хора в тоз форум?Преди казваха,че хремата е от настинка,сега вече е свински грип.А tonev  да си прави пропагандата на друго място.Тук не е място за всяване на страх,медиите се грижат отдавна за това.
...именно, понеже темата ми е по- скоро училищна, а не здравна,
пак ще помоля модератор да ми я премести в "Деца в училищна възраст" Praynig
Не става въпрос за Свинския грип като такъв и има ли той почва у нас?- лечение и профилактика...
...а за вируса, училищата и мерките против заразите... Simple Smile

# 22
  • Насред хаоса
Пропускате нещо - доколкото знам, всеки грип протича с висока температура. Свинският не прави изключение. Така че, Руске, защо се шашкаш от хремата, още повече, че сама знаеш откъде е дошла? Плюс това вече се разбра, че този грип не е онова чудовище, за което в началото всички мислеха, че ще сложи край на човешкото съществуване. Грип като грип - нито по-лек, нито по-сериозен от всички останали. Най-важното - лекува се. И друго - ние знаем само за оповестените случаи. Кой знае колко народ го е изкарал и се е оправил, без даже да подозира, че е имал свински грип. Така че спокойно - не мислете лоши неща, за да не ги предизвиквате.  Peace

# 23
Rolling Eyesами вече и само с хрема ако трябва да ги спираме от у-ще и ДГ  Thinking

Винаги, при първи признаци на неразположение оставям децата вкъщи.Така имам възможност в началото на настинка/болест да взема мерки. АБсолютно недопустимо за мен е пък да го пусна кашлящ  Shocked
 А и така мисля, че редно и честно спрямо другите деца. Peace
Не бих искала до моето да седи сополиво дете, а вие?  Wink

А свинският грип не ме плаши, казаха си хората, че е съвсем обикновен грип, даже по-безобиден от сезонния, и да не се паникьосваме.  Wink

Наслаждавайте се на хубавите есенни дни!   bouquet

Поздрав! http://www.youtube.com/watch?v=7HiNtA-7nhE  Laughing
Понеже си цитирала мен отговарям .Не говорим за кашлящо дете .Съответно ако е с неразположение /разбирай температура ,кашлица ,някъде да го боли /бих спряла детето в къщи .За хрема обаче аз не спирам детето от градина -има и различни хреми де за лека говоря Wink

# 24
Много се страхувам за двете си деца.И двете са с хронични заболявания,доста алергий,включително към антибиотици   Tired. Изпадам в ужас как ще различат лекарите свинският грип от други такива и вируси  Rolling Eyes.Страх ме е много,още по-вече,че голямата ми дъщеря каза,че доста от децата в класа й са хремави и кашлят.

Напълно те разбирам,понеже и моята дъщеря е с алергия и носът й постоянно тече,а като слезе секрета надолу се почва и кашлица..... И идея си нямам как биха го различили лекарите.

# 25
Трябва да се укрепи имунната система.

Повече лимони и плодове...

Тук пише за една билка - нокът, която добре предпазва и лекува грип и вирусни заболявания:
Нокът

# 26
....Тук пише за една билка - нокът, която добре предпазва и лекува грип и вирусни заболявания:
Нокът
На мен ми излиза блогът на Ани Пешева и всичко за нея,
ама нищо за нокътя.... Rolling Eyes
Къде да натисна?

# 27
  • софия
Този нокът продава ли се някъде по аптеките и под каква форма?

# 28
Руске, е там е, в същия блог.

Ето какво пише:

Японски нокът - важна билка против грип

Научно название: Lonicera Japonica
Английско название: Honeysuckle
Китайско название: дзин ин хуа

Това е широкоизползвана билка в Китай за предпазване и лечение на грип и вируси.

Още преди 3000 години китайците са открили полезните й свойства. Научно доказано е, че японският нокът предпазва и лекува грип, пневмония, тумори, регулира кръвната захар, понижава телесната температура, опазва черния дроб, помага за отслабване. Лекува хроничен колит, остър нефрит, мастопатия, болести на горните дихателни пътища, болни сливици.

Японският нокът притежава сладък вкус и студена енергия. Влиза в меридианите на белите дробове и стомаха. Прочиства горещината и отровите, действа противомикробно и противовъзпалително.

Трактатът по фитотерапия „Шън нун бън цао дзин” я определя като висша и ценна билка.

В „Материя медика” китайският лекар Ли Шъджън пише: „Цветовете от нокът противодействат на всички отрови, затова могат да лекуват отравяния, разсейват застоя на кръв и активизират енергията и кръвта. Ако често се пие на запарка, може да излекува синдром на недостиг и да прогони патогенния вятър, а също и да удължи годините и живота”.

Прилага се като лекарство, чай, храна, напитка, козметичен продукт. Може да се приема често за предпазване от вируси и вредни бактерии.

Продава се в китайските магазини в сушен вид за чай.

-------------------------------

А някъде другаде четох, че тази билка расте и в България като храст в паркове и градини. Ама кой знае дали точно този сорт е лечебния...

gabelas17, трябва да го продават в китайските магазини. За аптеки - не знам.
Но се сещам за едно магазинче близо до пазара "Георги Кирков" с китайски стоки, намира се на ул. Цар Самуил, точно до пазара е. Трябва да проверя дали го имат този нокът там.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт