Коледа идва!

• 152 934
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 810
Натали, не се бях сетила, но и аз направих само пробно, а и ги подарих за един рожден ден на една колежка. Тези, които си бях оставила за вкъщи, тях наблюдавах и понеже бяха останали 2чки до третия ден и те се бяха разтекли. Добра е идеята, наистина за целофана, ама май ще заложа повече на други сладки за Коледа, а тези ще ги правя по други поводи, защото са оригинални и са подходящи за подарък. Laughing

# 811
Крисче, извинявай, но яко ме загриза любопитството Laughing. Колко парички брои за таз чудна формичка? Дано не е неудобно, може и на ЛС. Надявам се да пуснат по хипермаркетите масово такива форми Rolling Eyes.

# 812
Здравейте.
Темичката е страхотна.Изчетох ви за няколко дни и вече имам идеи.Задължително ще направим къщичка и щолен.Мисля си за медени сладки и линцерови.Може би и някои без печене.  newsm78
За инфо който се интерисува а не е обърнал внимание, на първа страничка има видео на български как се прави къщичка.Заедно с това е и рецептичката за глазурата,тестото и украсата.Също мисля имаше и шаблони.

# 813
natalyna, благодаря за подробното разяснение. Реших, вместо да се чудя, коя рецепта да направя, да спретна едни меденки по едната и една къщичка по другата. Надявам се да ми се получат и да се включа със снимки.

# 814
  • Норвегия
Здравейте, момичета!

Любимото ми време от годината наближава - аромат на коледни сладки, завръщане у дома при любимите хора, много искри и усмивки.  Heart Eyes

Много ви моля да ми препоръчате изпитана рецепта за щолен - намерих няколко, но разчитам на вашия опит.

Миналата година правих няколко Коледни кейка за лична консумация и останалите за подаръци. Но тази година ще го подмина - доста тежичък е за нашия вкус. За да не е просто запис в темата показвам този, с който се "борихме" у дома.

# 815
  • Балчик
Кексът е тежичък, да. Но той не е за наяждане. По едно парченце за десерт и толкова. За това днес моята доза разделих на 2 кекса.Единият отива при сестра ми, така се разбрахме да си делим това, което правим- така ще имаме голям асортимент на коледната трапеза с двойно по-малък труд  chef. Станаха с нормален диаметър и прилична височина. Пякох ги в метални кутии от бисквити, тъкмо там мисля да ги съхранявам. Ето ги и тях:
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.15952459
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.15952516
http://djemma.snimka.bg/family/razni.166535.15952502

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 16:13 от Джемма

# 816
  • София
bonni, Rumya ти е отговорила, само тестото се замръзява и според мен е доста удобно, особено за такива като мен с безкрайни списъци от сладки. Mr. Green
Rumya, много ти благодаря, нали и на тях хвърлих око и днес даже си закупих половин кило сусам от Метро. Значи ще ги правя една седмица по-рано и ги затварям в метална кутия. Wink
natalyna, дали и домакинското фолио ще свърши работа? Защото целуфана трябва да се реже. Thinking Значи тези сладки няма да станат за украса на елхата, така ли? Ами и тях ще ги правя по-отрано щом става и така.
Bittersweet за мен невероятна е рецептата на Джемма за дрезденския щолен.  Peace

# 817
# 818
# 819
МерСедес току-що и аз се сдобих с такива кутий, само че децата избраха тези със звездичките.  Wink

# 820
МерСедес току-що и аз се сдобих с такива кутий, само че децата избраха тези със звездичките.  Wink

Изобщо нямах време да избирам  Crazy, мъжът ми ме дръпна в движение, много съм се била зазяпвала Whistling. Ако не те мързи бих се зарадвала да видя и твоите.

# 821
  • Балчик
На кой щанд са тези кутии и каква име цената? Аз имам, но ми трябват още, а онзи ден в Кауфланд Варна не видях такива.

# 822
Бяха на промоция тази седмица, но си мисля, че и идната ще ги има, просто цената може да е различна. Бяха на щандовете с коледна украса , близо до касите, поне в нашия Кауфланд бяха там. На предната страница писах цената-7 лв за трите.

# 823
Eто и тест сладки от мен.
Медените снежинки са тест по техниката, която съм пуснала. Нямах бал шоколад и затова са с кафяв.
Меденки на Джемма

Шоколадови бисквити Трюфел

Сусамки

Последна редакция: нд, 15 ное 2009, 22:16 от Смехурко

# 824
  • вече в прегръдките на любимия, и само там

Myriam, доволна ли си? Добре ли се получиха? Heart Eyes

доволна съм, много добре се получиха на вкус, опитахме няколко все пак от любопитство, мислех, че няма да ги харесат вкъщи, но много им допаднаха, само че украсих само една част, за другата вече нямах сили, защото и украсата не ми беше лесна, правих я с фунийка от хартия за печене, не знам с какво иначе, вие с какво ги украсявате?
моят съпруг до сега не оценяваше толкова такива украси, но ме гледа как се мъча и какви елементарни неща постигам, след това като му показах твоя сайт и коледните ти курабийки се изуми, наистина голямо изкуство и много сръчни ръце имаш
а аз много благодаря за рецептата, след две седмици ще правя и линцеровите сладки, и ванилените кравайчета

а ето и малко доказателствен материал:

и снимка на моята помощница, която ги мажеше с какаова глазура след като ги извадим от фурната

Общи условия

Активация на акаунт