телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 906
  • 458
  •   1
Отговори
# 135
Добре, но тогава отново не виждам смисъл в ТВ.
Да не им е скучно на учителките сигурно. Wink

# 136
E Nat Geo поне е образователно, ако могат да четат де, обаче сапунките са направо извращение  #Crazy

# 137
Бях писала в такава тема - госпожите не могат или не искат да занимават децата, затова им пускат детско филмче. Това преглъщам (макар че предпочитам детето ми да е навън или да играе нещо, вместо да зяпа в телевизора), но сериали - не бих си мълчала.

# 138
Против съм,но в интерес на истината може би не вземам предвид положителната страна на наличието на телевизор в градината.Сещам се само за това,че вкъщи достатъчно време стои пред телевизора.Сега е предучилищна и не им остава време за подготовка на учебния материал и за разни тържества.Макар,че може би един телевизор ще е в помощ на госпожите по отношение на учебния материал.Миналата градина госпожите отвориха дума за закупуване на телевизор,но всички родители категорично отказахме.

# 139
Против съм,но в интерес на истината може би не вземам предвид положителната страна на наличието на телевизор в градината.Сещам се само за това,че вкъщи достатъчно време стои пред телевизора.Сега е предучилищна и не им остава време за подготовка на учебния материал и за разни тържества.Макар,че може би един телевизор ще е в помощ на госпожите по отношение на учебния материал.Миналата градина госпожите отвориха дума за закупуване на телевизор,но всички родители категорично отказахме.
ЕЙ! deyzi,
Как ме зарадва!
Ама как сте се събрали накуп толкоз готини и здравомислещи родители!!!! Grinning Hug
Гледайте и тази година да удържите фронта!
Едно не ми е ясно- все се говори за "помощно средство"?!?!?
в помощ на какво точно!???
и  на какъв толкова сериозен учебен материал може да се помогне един телевизор е детска градина?!?!?!
И защо тук, в Германия, хората намират начини за занимание и образоване на децата БЕЗ телевизор?
И обикновено германче на 5-6 години може да познава песента от 3 ноти.........може да долови нотите от флейтата, щом тя попадне в ръцете му...може да конструира, да лепи и апликира......да разкава приказки и да танцува. Да прави кълбо напред и гимнастика.....

Селма ,
това, за което разказваш е повече от безумие!
не мога да приема, че е възможно да се стигне до подобна реалност.......
Успех и вярвам, че положителни резултати ще има! Simple Smile Peace

# 140
  • София
Ама как сте се събрали накуп толкоз готини и здравомислещи родители!!!! Grinning Hug

аз вече писах за нашия случай. и ние бяхме здравомислещи родители, които отказаха на предложението на учителките да купим телевизор и ДВД, но една любяща майчица прояви самоинициатива и дари на групата въпросната техника - въпреки протестите на останалите родители. сега всеки ден, още от 4 следобяд, телевизорът работи и децата са пред него до последно...

# 141

аз вече писах за нашия случай. и ние бяхме здравомислещи родители, които отказаха на предложението на учителките да купим телевизор и ДВД, но една любяща майчица прояви самоинициатива и дари на групата въпросната техника - въпреки протестите на останалите родители. сега всеки ден, още от 4 следобяд, телевизорът работи и децата са пред него до последно...

И при нас така, любящи родители дариха телевизор.
Сега обаче и с компютър трябва да се боря.  ooooh!

jam, явно разговор с директорката не е излишен.

# 142
Аз съм на мнение,че телевизорите трябва да ги забранят.В нашата градинка пуснали на нашата дъщеря уинкс и елате да видите какво става в къщи.Искам пижама с уинкс,искам книжка с уинкс,искам ушанки уинкс,искам блузка с уинкс,искам раница с уинкс.А колко хубаво беше докато гледахме том и джери или мечо пух.

# 143
  • Deutschland/HE
Аз съм на мнение,че телевизорите трябва да ги забранят.В нашата градинка пуснали на нашата дъщеря уинкс и елате да видите какво става в къщи.Искам пижама с уинкс,искам книжка с уинкс,искам ушанки уинкс,искам блузка с уинкс,искам раница с уинкс.А колко хубаво беше докато гледахме том и джери или мечо пух.

да ти кажа манията Уинкс/Н2О/Хана Монтана ги завладява и без да са гледали и 1серия от тях Sad

Катерина никога не е гледала Уинкс, но от децата в градината научи всичко за тях, после стана така и с другите филмчета.... В градината не са гледали ТВ също.

# 144
Не е нормално. Не приемам ползването на това достижение на техниката по никакъв начин. Вредите са много повече от ползите за детето. Най-малкото вреди на физическото и психично здраве, обеднява лексиката, ограничава кретивността, подтиква към консуматорство.
Онагледяването на учебния материал би могло да се прави по хиляди други начина, вниманието на  дете може да бъде привлечено и задържано по редица други начини, вместо да се гледат анимационни филмчета, е по - добре да се прочете приказка, ако ги мързи да четат да им пускат аудио записи на приказки, времето отделено за гледане на телевизия би следвало да бъде оползотворено за други много по-полезни занимания, като игра навън, какво от това, че навън е студено, мокро, кално. Щом не е под -10 градуса и няма силен вятър, не би следвало да има пречка децата да са навън да играят, какво пречи децата да бъдат изведени в някой близък парк, да бъдат заведени на изложба, в музей, на концерт, театър.

# 145
времето отделено за гледане на телевизия би следвало да бъде оползотворено за други много по-полезни занимания, като игра навън, какво от това, че навън е студено, мокро, кално. Щом не е под -10 градуса и няма силен вятър, не би следвало да има пречка децата да са навън да играят, какво пречи децата да бъдат изведени в някой близък парк, да бъдат заведени на изложба, в музей, на концерт, театър.
Фантазирай си! Това е прекалено хубаво, за да стане истина... Tired

# 146
в предишната градина на сина ми си гледаха и филмчета на ДВД, и телевизия... знаете ли как установих, че гледат "тези постижения на съвремието"... забелязах един ден, че детето мига непрекъснато "на парцали", направи ми впечатление, защото аз самата имам проблем с очите и знам как мигам, когато окото е сухо и раздразнено от взиране в монитор/екран... след това установих и "ползите" от това гледане... знаеше новините наизуст  Rolling Eyes не можах да установя дали гледат сериали, защото самата аз не гледам и нямам база да преценя...

честно казано подкрепям гледането, но не на телевизия, а на филмче, и то кратко... няма защо да си кривя душата, самата аз му пускам филмчета вкъщи, когато се опитвам да свърша нещо... всичко трябва да е с мярка  Peace а интересно, в сегашната градина не им пускат телевизия... може и въпрос на желание да е  Thinking

# 147
Пускат. Незнам по колко обаче. Ще попитам. Но дали ще ми кажат истината... друга тема. И аз напоследък повече пускам, макар да не искам.

Двд-та пускат със сигурност, а тв- незнам...

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 15:45 от Анонимен

# 148
няма защо да си кривя душата, самата аз му пускам филмчета вкъщи, когато се опитвам да свърша нещо... всичко трябва да е с мярка  Peace
   Да.Но ти си вкъщи!Не си на работа! Simple Smile
   Първо,много добре ще помислиш,какво да му пуснеш.(При нас ,например,"Том и Джери","Ну!Погоди",и прочии агресивни анимации са абсолютно табу!!!Докато в градината те са най-гледаните филмчета. Confused )
   Второ,надали в своята работа би си позволила да пускаш ТВ,когато трябва да занимаваш клиенти.А в случая нашите деца са си чисти клиенти. Peace

# 149
Това е най абсурдният пост ,който съм чела.
Децата-клиенти, а детски филмчета- с агресия.

Общи условия

Активация на акаунт