телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 19 456
  • 458
  •   1
Отговори
# 120
Селма ,за книгите си абсолютно права.Аз също смятам, че отлива на децата от книгите ги лишава от много по- различни емоции и ги отвежда в един друг въображаем свят.Но нека се съобразим с реалността и разберем ,че това е времето на нашите деца.Със забрани и ограничения надали ще постигнем много .
Децата са любознателни ,търсещи емоцията и рано, или късно, когато порастнат и се осъзнаят като личности ,ще посегнат към "табуто". Дали ще са ви благодарни, или ще ви обвиняват за отнетите възможности, зависи от личния пример който родителите са им дали .
Прави сте ,че децата са имитатори.Те нямат модели на поведение ,защото нямат опит .Затова повтарят това което са видяли ,чули и това което ги е впечатлило емоционално ,но без да влагат логика, размисъл,или преднамереност,както възрастните.
Между другото винаги съм казвала,че децата са любимите ни манипулатори!!! newsm10

# 121
   Какво означава "ТАБУ"?
   Ти,eliwas ,можеш ли да искаш нещо,което не знаеш какво е?
   Ние сами създаваме табутата,като предлагаме,а после забраняваме нещо.
   Хайде просто да не го предлагаме! Stop

# 122
   Мисля,че нямаше да е зле от правителството да се измисли някаква програма за повишаване на духовното ниво на българските педагози.
   Peace
   Струва ми се,че погледнато в този аспект, положението е направо отчайващо. Tired

# 123
Извинете,не съм чела по горе писаното,но моето мнение за телевизията в градината е твърдо нееее.
Нали е детско завединие,нали там децата трябва да се развиват,телевизор и в къщи имаме.Да играят ,да пеят ,да танцуват всичко друго да.Онзи ден отидох със сестра ми да вземе малката от ясла,него ден децата били само 3 заради епидемията,е вярвайте ми нямаше такъв ужас,госпожата отваря вратата ,а отвътре гърми шоуто на слави.Много ме хвана яд 3 деца са това пейте ,играйте каква ви е работата ,тези хора мозък нямат.

# 124
как е възможно родителите да не възроптават на подобен аргумент?!
Не само, че не възроптават, но вкупом се надигат да изразят възхищението си, че една майка е предложила да се купи телевизор за групата, която посещава синът ми. Дъщеря й много обичала да гледа детски филмчета, а и било практика в повечето детски градини. Ако трябва да бъда откровена, даже не посмях да се обадя. Така "овчо" се съгласих с всички останали и дадох пари за закупуването му, а никак не ми се понрави. Слава Богу, синът ми е единственият в групата, който "не слуша", защото не гледа, докато госпожите или лелката са пуснали филмче, а вместо това обикаля напред назад из занималнята и "нарушава дисциплината".

# 125
И аз не изчетох цялата тема, но и аз съм против телевизор в детската. Нямам нищо против да се ползва за образователни цели, но за редовно гледане абсолютно НЕ. Това, че не сме във Викторианската епоха не значи че трябва да им дават да гледат на воля, само за да има мир и тишина.

# 126
Слава Богу, синът ми е единственият в групата, който "не слуша", защото не гледа, докато госпожите или лелката са пуснали филмче, а вместо това обикаля напред назад из занималнята и "нарушава дисциплината".
     hahaha
     Моят засега е същия! Simple Smile Дано само не го пречупят! Praynig

# 127
"Моята кокона  в градината гледала 1001 нощи."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441631.0;topicseen
Ето какво гледат и други деца на родители не от тази тема в ДГ. Ми не ща бе, това си е. Предпочитам да се гонят дори, да лепят стикери и да мажат с моливите, всичко предпочитам, не и да зяпат сапунки.

# 128
   Уффффф...........Снощи не можах да разпитам госпожата за куп неща,които ми бяха важни.Заедно с децата гледаше втренчено в телевизора и на моите въпроси само отвръщаше:после,по-късно,утре.... Crazy Crazy Crazy

# 129
 Shocked Twisted Evil Close
Не стойте безучастни, а реагирайте на случващото се. Първо при директорката, после и по други места, ако няма резултат.

# 130
   Уффффф...........Снощи не можах да разпитам госпожата за куп неща,които ми бяха важни.Заедно с децата гледаше втренчено в телевизора и на моите въпроси само отвръщаше:после,по-късно,утре.... Crazy Crazy Crazy

Ужасно! Crazy
Селма, не оставяйте нещата така.

Ние с детето извадихме късмет. Преместих я в друга група по други причини, а там, за щастие нямат телевизор. Занимават децата много добре. Peace

# 131
   Да,вече се заех със въпроса. Peace
   Но ще започвам по-меко.Мразя скандали и караници.
   После ще разправям за резултатите.... Simple Smile

# 132
Имат телевизор в групата. Синът ми ходи на градина вече 4 месеца и досега телевизорът да е пускан 3-4 пъти. Аз лично съм го виждала пуснат само веднъж една вечер. Бяха пуснали National Geographic. Даваха някакъв филм за лъвове. Всички деца обаче си играеха с конструкторите или готвеха в кухнята. Не видях някой дори и да поглежда към него.

# 133
Добре, но тогава отново не виждам смисъл в ТВ.

# 134
В нашата градина и практика след следобедната закуска да се гледа телевизия - или детския канал или ДВД на някое от децата. Само аз (28 деца по списък) съм била против на всички родителски срещи до сега - дъщеря ми е вече в 4 група.

Общи условия

Активация на акаунт