телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 19 346
  • 458
  •   1
Отговори
# 375
В образователната система има толкова много сериозни проблеми,че само им е до това дали да имаТВ в дет.градина!Не издребнявайте!Децата завършват училище неграмотни,вие сте седнали да си убивате времето с излишни сплетни!Давате ли си сметка в момента,в който публикувате отговора си във форума какво прави детето ви? newsm78
 10:56,11:07,11:13 са публикувани отговорите ви-в това време сигурно гледат ТВ-защо не отидете да си спасите децата от градината ами се надприказвате? newsm78
Моето дете още не е на градина първо, второ аз пиша от работата си и трето - ТЕБ КАКВО ТЕ ГРЕЕ МОЕТО ДЕТЕ И НЕГОВОТО СПАСЕНИЕ???

realist - тук не са забавачки градините. Посещават се целодневно, тоест около 10 часа дневно, е, в тия 10 часа 30минутно гледане на някое детско не виждам как ще го осакати. Не казвам, че настоявам да гледа, но не го превръщам и в такава драма. То достанеща не ми харесват в градината, но понеже плюсовете са повече - правя компромиси.

# 376
  • България
второ аз пиша от работата си

Ей това въобще  не е за казване!  LaughingТи се занимаваш със форумски дела,а учителката в ДГ не може да пусне  за 10мин ТВ? newsm78 Ех,ако си взема и лаптопа как хубаво ще си пишем и двете в работно време ! Heart Eyes
 Апропо,мога да ползвам и служебния компютър.  bouquet

# 377
 newsm78

Неко си се объркала много...Я виж пак мнението ми за Тв-то...

# 378
При 28 деца в една група - да, нормално е! Не е нормално да се съберат толкова много деца на едно място!

# 379
Ти се занимаваш със форумски дела,а учителката в ДГ не може да пусне  за 10мин ТВ? newsm78 Ех,ако си взема и лаптопа как хубаво ще си пишем и двете в работно време ! Heart Eyes

Много неподходящо сравнение!  Stop

Една учителка,която пуска ТВ на децата ,с това си действие завърта в определена (за мен много неудачна) посока формирането на малката личност.

За всяка работа си има позволени и непозволени неща.Ти (примерно) ако не си миеш ръцете по цял ден няма проблем,но ако същото прави един лекар?Какво става?
   Ти ходиш по гащи пред детето си вкъщи (примерно),означава ли това,че учителката в градината трябва да си позволява същото?
   Така е и с телевизора.  Simple Smile

Искам да кажа,че ДГ е едно специално място и не бива да го сравняваме с други работни места или с къщите ни.  Peace

# 380
второ аз пиша от работата си

Ей това въобще  не е за казване!  LaughingТи се занимаваш със форумски дела,а учителката в ДГ не може да пусне  за 10мин ТВ? newsm78 Ех,ако си взема и лаптопа как хубаво ще си пишем и двете в работно време ! Heart Eyes
 Апропо,мога да ползвам и служебния компютър.  bouquet

мдааа, и на 4-ри да са очите пак стават инциденти, а като се заровиш в лаптопа, а децата играят със сигурност, ще изпуснеш какво се случва, това обяснява и телевизията- нека се зомбират децата пред ТВ-то, няма игра, няма движение, тихо и спокойно. А четене на / или разказване с децата на приказки или общи игри за всички деца още по-сложно...

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 09:09 от MIK

# 381
Посещават се целодневно, тоест около 10 часа дневно, е, в тия 10 часа 30минутно гледане на някое детско не виждам как ще го осакати.
   30-те минути на ден,че даже и по-малко,са абсолютно достатъчни за да се създаде някакво нежелателно изкривяване в личността на детето.

# 382
Посещават се целодневно, тоест около 10 часа дневно, е, в тия 10 часа 30минутно гледане на някое детско не виждам как ще го осакати.
   30-те минути на ден,че даже и по-малко,са абсолютно достатъчни за да се създаде някакво нежелателно изкривяване в личността на детето.

Еееееееее, изкривяване чак, айде пък сега Joy
Не казвам да се гледат филми на ужасите все пак.
Но всеки си знае, за мен 30 минути гледане на Тв не са проблем, аз самата не мога без ТВ вечер например.

# 383

Еееееееее, изкривяване чак, айде пък сега Joy
Не казвам да се гледат филми на ужасите все пак.
Но всеки си знае, за мен 30 минути гледане на Тв не са проблем, аз самата не мога без ТВ вечер например.
viliko,
Може и да ти звучи "пресилено", но е така, за съжаление.
на мнението на Селма съм Peace

Детската психика се изгражда. Създават се навици. Именно създаването на навици е до голяма степен  разковничето .

Цитат
"Навикът е най-силен, когато се създава в ранните години. Това наричаме възпитание, което не е нищо друго освен ранно създадени навици" Франсис Бекън

"Възпитанието представлява усвояване на добри навици" Платон

"При възпитанието развитието на навиците трябва да предшества развитието на ума. " Аристотел
-/ това си го копирам от една друга тема.
/
Защото много бързо децата придобиват лошия навик  да търсят това забавление, и така им се обезкрилява тяхната креативност, моторика, умение добра комуникация и т.н.......

Аз няма за цел да убеждавам.  Simple Smile Споделям . Всеки сам си преценява.  Peace

# 384
Права си, всеки си споделя. Но аз не виждам как приказката Красавицата и звярът или Мики Маус Клуб Хаус ще навредят на детето ми. Дори напротив. Има достатъчно положителни влияния. И въобще, както разказах - не пречи на детето ми да развива своите качества.

# 385
  Реалистче,какво единомислие!
  Точно това за изграждането на  лошия навик(редовно да се гледа телевизия) ми се въртеше в главата.
  А като прибавим и съдържанието на гледаното....  newsm11

Вилико,Том и Джери си е чист ужас за мен,както и Ну Погоди!
Но не вярвам да се съгласиш с мен,понеже гледаме света с различни очи.  Peace

# 386
Еее, то е нормално - и аз не харесвам много филми, пък мъжът ми ги харесва...това няма общо обаче.

# 387
  А бе....За това ли говорим?  Tired

# 388
Телевизията е нещо нормално, ДВД-то също.
Чудесно че, има така съвестни родители и на места общини, които да закупуват тази стоки на децата.
Филмчетата също са чудесни!
Какво лошо има в това да гледат 20 пъти една и съща серия на Том и Джери и Бакуган- бойци в действие?

# 389
  Лошото е ,че децата имитират без да се замислят много.

Общи условия

Активация на акаунт