телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 19 339
  • 458
  •   1
Отговори
# 405
Селма - отбягваш всеки мой въпрос. В твоя пост наистина няма въпрос, а констатация, на която аз реагирам. Какво по-задълбочено искаш?
    Погледни отново долния цитат+ цитат.....И ми кажи,наистина ли не виждаш въпроса ми,в който не усети реториката?

А бе....За това ли говорим?  Tired
За кое? Ти спомена, че не ти харесват определени филмчета, аз също споделих, че не може на всички да се харесват филмите...кое не ти е ясно  Thinking

Проблемът е там,че просто не ме разбираш(или не четеш внимателно,или имаш някакви затруднения във възприемането на моята реч ) и отново и отново задаваш въпроси,на които е вече отговорено.
       Затова не виждам смисъл да продължавам дискусията.
         Peace

# 406
Благодаря за поредния несъдържателен пост.  Tired
Вече и аз не виждам нито смисъл, нито нещо градивно.

В нашата градина в началото на година на родителската среща се обсъждаха детските. След това доста родители носиха дискове с филмчета. В общи линии гледат основно приказки.
Вие поставяли ли сте въпроса пред всички относно гледането на ТВ и конкретно на детските?

# 407
О да и още как! Ще започна от там че нямахме ТВ и ДВД но "доброжелателни" родители дариха на групите, въпреки че децата нямаха и играчки ... явно за някои ТВ-то е с по-голям приоритет. На повечето не им пука колко и какво гледат децата им, останалите нямат мнение, 1-2 сме против... Повечето деца си идват с диска на градина... много странно защото забраниха изрично носенето на играчки от дома /което е правилно според мен/, но не и на двд-та! Не след дълго включиха и кабеларка във всичките 4 групи, като не ми е ясно кой я плаща /уж ДГ все нямат пари за нищо и събираме за какво ли не от играчки до тоалетна хартия/. Една от майките в нашата група на родителската среща дори сподели, че предпочита детето и да гледа филмче, отколкото да играе навън, защото било малко и можело да се удари... ooooh! е с такива хора как да постигнеш някакво съгласие...
Влизам един ден да вземам сина си от ДГ и учителката ме почва от вратата - "сина ви днес удари с коляно еди си кое детенце и после му каза еди какво си..." В същото това време тя седи на бюрото в стаята с разтворен вестник пред нея, а децата строени пред ТВ-то на 1 метър я има я няма и гледат Батман...Вдигнах и невероятен скандал и я запитах как няма да се бият по цял ден децата като гледат това, и в извинение тя ми обяснява, че те сами си били пуснали тв-то.... Аз я попитах тя в такъв случай защо е там? и след сумати и извинения и приказки няма никакво развитие....за какво повече да си говорим  #Cussing out

# 408
Ами при положение, че само две сте против - какво очакваш?
Явно и други родители не намират тия трагични последици, за които тук се споменава...
Това, че детето ти е ударило друго - въобще не е извинение - заради детското. Но това е друга тема.

# 409
   Темата е "Телевизия.....", а не анимационни филмчета в детската градина.
И правилно родителите са против телевизията. Никой не оспорва полезността на образователните филми, анимациите на популярни приказки.
Но.. твърде рядко някой се изказва ласкаво за образованието в детската градина. Много оправдания се изливат - брой деца, недоимък, криза...бла,бла. Винаги в големите градове групите са били препълнени. Също и класовете в училище. Ние бяхме 36 деца в основното училище/това го помня/. Но..не помня да се е оплаквал някой как не може да се обучават децата, щото са много. И в детската градина на децата ми - броят беше голям, но всяка седмица рецитираха, пееха, носеха рисунки...
   Мислите ли, че наистина няма какво друго да правят в градината, та се налага да пускат телевизора? Смятате ли, че бихте искали с това да забавляват или обучават детето ви?
  Ако не сте съгласни, просто заявете вашето мнение пред учители и директор. Убедена съм, че ще има резултат. Като родители имате правото да предпазвате децата си от вредните влияния на неподходящите телевизионни предавания.

# 410
И какво излезе - че в детските градини се пускат само неподходяши филми ли?
И ако моето дете наистина е болнаво - защо да не кажа, че предпочитам да не излиза, а да гледа ТВ - както е твое право да кажеш, че не искаш да се гледа ТВ...Въпросът е да има разумно решение. В нашата градина мисля го има - като се пусне филмчето - децата, които искат - гледат, останалите си рисуват или се занимават нещо тихо. И това се случва веднъж или два пъти в седмицата - защото Яни ми казва кога гледат.

# 411
Аз не извинявам сина ми, че е ударил някого, напротив, той си изтърпя наказанието. Вие не търсите ли причина за поведенито на вашите деца? Ако вие сте изнервени и агресивни имате си причина за това, не е ли така и при децата? Освен това учителката четяща вестник и оставила 20 4 годишни деца на самотек ... за извинение ли е? Еми те и да се избият там, аз ли трябва да се намесвам или тя на място да отреагира ситуацията?
И последно при нас телевизия се гледа поне по 2 пъти на ден ... по колко време не мога да кажа...по едно време и по време на хранене гледаха "за да не си приказвали децата", представям си как се хранят зяпнали в тв-то...
А за болнавото дете, може би няма да е толкова болнаво ако прекарва повече време навън в игри да се кали малко, отколкото пред ТВ!
 ooooh!

# 412
Айде сега не казвай как жените да си гледат децата. Ако не искат да излизат децата им - не е твоя работа.
По тая логика - може би не е така вредно да се гледа ТВ...

# 413
  • Страната на чудесата
 ooooh!пролет и есен психичните проблеми се изострят...При някои потребителки обаче са целогодишни Whistling

# 414
  • Пловдив
ooooh!пролет и есен психичните проблеми се изострят...При някои потребителки обаче са целогодишни Whistling

Ами да...който се отдалечава от темата и тръгва с лични нападки... Naughty
Нали сме тук за да си споделяме...а не да се упрекваме! Peace

# 415
Предполагам от личен опит говориш.
Или пък...наричаш психични проблеми намирането за нормално да се гледа ТВ вразумни граници и с разумно съдържание? Ако е така...нямам какво да кажа, наистина  Tired

# 416
  • Страната на чудесата
Абсолютно от лични наблюдения говоря, а Вие, Госпожо, нещо ми звучите засегната newsm78
Наричам психични проблеми ексхибиционизма на някои потребители да се запишат във всяка тема и да занимаят аудиторията само и единствено със своята гледна точка.На това му казвам аз упоритост.
Упоритост=да пишеш една и съща грешна парола,докато компютъра ти се съгласи.
Така е, много жертви има на здравната реформа...

# 417
Детето ми е в частна детска градина и там телевизор нямат, което ме устройва напълно. Прието е и в държавна градина, където го записахме, за да можем да решим и да изберем. Когато го записвах в държавната градина питах има ли телевизори и какво се гледа и ми казаха, че се пускат рядко и то винаги с образователни филмчета и програми. Дръжки - на родителската среща бях с мъжа ми и бебето и то нещо се разрева и трябваше да излезем. Понеже ми отказаха да видя помещенията, защото нямало какво да гледам използвах момента, че всички са с директорката на среща и влязох в една от стаите. Какво да ви кажа - два реда с филмчета и нито едно не видях да се доближава по смисъл или идея до нещо, което може да се нарече образователно. Разговаряйки в различни майки се оказа, че им пускат доста често и по никак не малко време филмчета, така, че са нас въпроса коя градина да посещава детето се реши бързо.

Не мога да разбера друго - как може родителите сами да се хвърлят да купуват телевизори и да носят камари с филмчета?
Гледането на сериали обаче ме втръби тотално - не смятам, че и за възрастните е толкова полезно и смислено, какво остава за подрастващите?

В крайна сметка ако е до това да се пускат филмчета по цял ден не ти трябва дори и човек и педагогическо образование, и една маймуна може да натиска бутоните на дистанционното.

# 418
Абсолютно от лични наблюдения говоря, а Вие, Госпожо, нещо ми звучите засегната newsm78
Наричам психични проблеми ексхибиционизма на някои потребители да се запишат във всяка тема и да занимаят аудиторията само и единствено със своята гледна точка.На това му казвам аз упоритост.
Упоритост=да пишеш една и съща грешна парола,докато компютъра ти се съгласи.
Така е, много жертви има на здравната реформа...
1. що е то "ексхибиционизъм"?
2. има ли връзка с упоритостта?
3. има подфорум за здравни консултации - провери там дали няма да ти помогнат, тук...надали.

# 419
Здравейте,
пускам темата тъй като съм меко казано озадачена от това което се случва в ДГ на детето ми. В групата им имат голям телевизор пред който всеки ден като отивам до го взема го заварвам строен на столчето да гледа. Помислих, че тъй като отива към 18.00 часа и вече е края на деня учителката е решила да пусне филм. Попитах каква е практиката и ми беше отговорено, че разбира се и те не одобрявали дългото гледане и от време на време, като не можели да се справят за да се успокоят им пускали телевизия Rolling Eyes. Разпитах детето и то каза, че гледат и сутрин и следобяд телевизия. Днес успях да отида към 17.00 часа и изненада - отново всички на столчетата пред телевизора. Попитах защо са пред телевизора и госпожата ми каза, че еди-кой си се размрънкал и затова. Много съм недоволна от този факт и мисля  да поговоря с персонала, но все пак споделете как е при вас.

Общи условия

Активация на акаунт