СЕПТЕМВРИйското човече скача във "Родени" вече! - Тема 1

• 21 152
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Ох и аз да седна, че днес не съм сядала изобщо  Joy
Благодаря ви за пожеланията за голямото момче. Ама много изморителен беше деня, добре, че поне Боби си беше спокоен. От 10 сутринта сме сложили масата уж всички гости само на кафе и торта и само баби и дядовци и едни приятели с детенцето си бяха, а се точиха цял ден.
Баткото получи страхотни подаръци и сме доволни, че покрай бебето не беше забравен, ами напротив всички много добре му обърнаха внимание.
Аз нали свикнах да удрям по една глава с децата в следобедните часове и сега ми идва супер нагорно едвам гледам, а 10 часа е далеч.  Sad

Вили дано всичко да е наред и да няма последствия за дребчо.
Находката  Hug

За ортопеда аз вече  водих Боби, беше на около 12-14 дена, доктора каза към 6-8 месец пак, иначе бебчо дето си е седял в мен и крачето му е леко огънато навътре и му правя едни гимнастики и след месец пак при него да видим до къде сме стигнали с упражненията.

А за ръмжането и пръхтенето и грухтенето дори и на мен ми беше непознато, но се запознах и с тези звуци. Баткото директно си ревеше много, а това човече само си сгъва краката и се зачервява и почва с набора от звуци. А пък нощем е страшно, хем си спи, хем си грухти и съответно го гледам цяла нощ какво прави. Интересното е че това действие е през 24 часа един ден е спокоен относително, на другия се почва от сутринта, че до нощите.

За гърдите щях да ви казвам, чували ли сте за крем Спасатель, около 6 лева е от аптеките, но не във всички, та с това чудо си мажа зърната, че и аз съм зле и има ефект, мирише малко "интересно" отмива се преди кърмене, но съм доволна от него.

И аз тези дни си мислех за Малибу, дано всичко да е ок с нея и с беба.

# 481
Galatea,това изследване се прави профилактично,защото някои бебета имат вродени луксации на тазобедрените стави.Преди години по време на стажа ми,като студентка сме правили рентгенови снимки на такива бебенца!Ако има проблем със ставичките се слага едно специално апаратче на крачетата!!!

Находка,мила,дано малкият бързо се оправя и нямате повече проблеми. Hug
Villi,и на вас прегръдка и бързо оздравяване!
Бамба,Покахонтас,честити ви месечинки!Големи да пораснат бебоците!!!  bouquet  bouquet

Аз ще отивам да приготвям Ива за банята,че вече започва да мрънка!

Лека вечер,момичета!!! Hug

# 482
здравейте и от мен. Най накрая се класирах. Вече си мислех че днес няма да се разпиша  Joy
Моята Алекс много обича да е ръцете ми и цял ден спи в мен. Лошо я научих, ама какво да я правя като врещи нон стоп. Търпя , търпя и вече не мога и гушкам. Понякога си мисля че просто иска точно това. Днес например , а и снощи се наяде и почна да реве и да си яде ръцете. С баща гледаме така Shocked и си викаме тва дете няма наяждане. давам мляко- не, давам вода- не, давам биба- не бреее реве тва ми ти дете и се чудя какво му е  #Crazy newsm78 . Взех да я гуша - заспива   smile3506 ето така вече 3 пъти ми прави тоя номер. Тя си е вече 4 кила и половина , а аз с моите 50 кила без дъх оставам.
Иначе и ние грухтим по цяла нощ и пуфтим . И като почне едно покашляне - все едно възрастен човек спи до нас  newsm62
И ние имаме проблем с акането- откакто е на АМ- днес пак с термметър се изака. Хич не ми се ще да я уча така, ама какво да я правя -гледам че се напъва и реве милата и ми е мн жал.
Някои ползва ли АМ -Nutrilon 1  и какво мнение имате за него. Аз ползвах Аптамил , ама мн зелено ако от него и още по запечена е  Rolling Eyes Чудя се кое е по доброто. Гледам че Нутрилона  е по редичък и го пиива по лесно и по повече, от аптамила пие по малко- може би я засища повече newsm78
Дайте съвет и за тези  ситни пъпчици по бузите - с какво да ги мажа - не се махат сами, дабе имам чувството че повече стават- педи казва че не било страшно , ама на мен не ми се виждат безобидни smile3506
 Толкова за сега от нас- хайде лека да ви е ноща и спокойни бебчета  Hug

# 483
  • sofia
Не бой се за пъпките-само са грозни...Викат им бебешко акне и ние имахме,но вече изчезват...

# 484
dundito 2 и ние имаме такива пъпчици с бяло връхче по бузките и по брадичката. По съвет на педи се мажем с Тобрадекс. То е за очи по принцип. Три пъти на ден мия с преварена вода и мажа. Има ефект за сега, но пак се посъветвай с твоята педиатърка.  Hug

# 485
Здравейте и от мен...имам единпроблем и моля някоя мама да ми помогне...купих нагревател за шишета на Чико , но нямам упътване на български език за ползването му, моля ви ако знаете как се ползва и имате такъв дасподелите
Значи това което разбрах от анг език е да напълня с вода до означението вътре ;/високата черта е максимума/ и да сложа шишето вътре и да го включа / или да го включа и тогава да сложа шишето не разбрах... ooooh! ooooh! пластмасовата поставак вътрве вади ли се????

# 486
мерси на всички за милите думи и подкрепата Hug

dundito 2,тези пъпици,ако не се намажат,стават повече-и ние сме стакива Peaceно вееч изезнаха де Hugмажеш ги 3 пъти на ден с Бактробан-педиатърката ни го изписа Grinningще изчезнат за един-два дена,не се притеснявай мила Rolling Eyes

bubole4e,няма значение мила кога ще сложиш шишето-аз понякога включвам,после шишето Peaceпонякога шишето,и после включвам Laughingно няма значение,гледай само нивото на водата да не се смалява много Peaceаз през ноща постоянно го държа включен,за да е топла водата и когати малкия проплаче,набързо да му стопля чайчето Peace

# 487
  bouquet Здравейте милички аз чак сега се класирам да пиша не съм писала ooooh! и така качих малко снимки на моя хубавец Hug
ох аз напоследък въобще не ми остава никакво време тъкмо отвора форума и започна да чета и той почва да мрънка  ooooh! все едно знае че бездействам Laughing никва почивка от тоя бебешок Crossing Arms но това е приятна умора, не-знам за вас ама ние бяхме загазили от тези гадни гъбки, ама слава Богу вече се справихме с тях това е от мен за сега , връщам се да ви чета назад
ЦЕЛУВКИ  И МНОГО МНОГО Hug

# 488
  • Karlovo
И аз сега приключих с къпане и хранене та реших да посетя форума да прочета малко полезна информация и майтапчийските постове на находката  Grinning .
Честити месечинки на бамба и покахонтас .
И ние имаме такива пъпчици ,всяка вечер след баня и поне един път през деня ги мажа с тоалетното мляко на Бюбхен и изчезват ,забелязах че ако пропусна ден пак се зачервяват .
Днес имахме гости от село и бяха едни почерпки ,ама не си тръгнаха докато не сложих обяд десерт ,ей добре че са ми големи двете деца и ги действам да ми помагат ,че щях да откача днес.  И сега ми е толкова скапано ,много неща исках да пиша ама гледам монитора и не мога да ги формулирам правилно ,акъла ми дава заето .За капак и ток нямахме 2 часа та викахме дежурните от енергото ,те добре се отзоваха бързо , че с малко дете не знам къде щяхме да ходим в този студ тука.
Оплаках ви се ,олекна ми ,по друго е като се оплачеш  Simple Smile .
Вили,Находката чакаме само хубави новини че се оправят дечицата  Naughty .

# 489
Вили,Находката бъзо да ви се оправят дечицата,че много лошо стези болести.Да се оплача и аз.Пратих аз Зоя на вилата при баба и й ни се обаждат към 17:00 да отидем да я вземем,че реве и казва че я боли гърлото  ShockedОтива бащаи да я вземе и докато я вземе тя не спира да реве,по пътя също.Води я,а тя реве и повтаря,че я боли CryПратих ги веднага в спешния,прегледали я.Гърлото било леко червено,сополи има от няколко дни,ама са бистри и казали,че най вероятно са ушите,защото били зачервени и двете.Дадох и течен аналгин и се успокои.Изписали са и капки за ушите и носа и сироп.Смятам да я заведа на УНГ в понеделник да я погледнат,че на тези в спешния им нямам много вяера.Предния път не и бяха съобразили дозата на антибиотика с теглото и той въобще не и е действал,та се стигна до отит.Аман!Сега е добре вече,каза че е гладна и яде супа преди лягане. ooooh!
Та пак сме в серия,тъкмо нищо и нямаше вече месец и половина,да не се зарадва човек  ooooh!

За ръмженето и ние ръмжим и пъшкаме предимно вечер.Като мечка е Joy

А за ортопеда знам,че е хубаво до 4 месец да се отиде,защото се гледа с ехограф,а след това се калцират костите и не става да се гледа детето на ехограф.Зоя я водих към 3 месец при доц.Райков.Май само той е детски ортопед във Варна.Чувам,че вече давал 2 месеца напред часове.Надина,Галатея вие при кого водихте или ще водите децата?

# 490
  • Варненско мишле
Ами да, arllina , и нашата педи ни насочи към д-р Райков, явно наистина той е само във Варна .
Още обаче не съм се обаждала да си запиша час, но не предполагах , че за толкова време напред дават.
Е, ние все пак имаме време ако е до 4-ти месец , все пак още нямаме и месец Grinning
Някъде четох, че миналата година прегледа струвал 35 лв, а сега колко ли е ... Thinking

# 491
Бу, мерси.

ЕмиР, аз говоря за случаите, в които лекари умишлено заблуждават пациенти. А това е масова практика за съжаление. Иначе уважавам изобра на всяка жена - и за вид раждане и гледане на  дете. Щом майката е спокойна, значи е взела правилното решение.

# 492
ВОдих го в МД при друг лекар -Желязков или Жеков  Embarassed, много внимателен беше и си обяснява всичко човека и съвети даде, часове има без проблем, цената колко е нямам идея, на мен ми е в пакета към платената консултация. На регистратура ще ви кажат.

# 493
Добро утро!
 Тази нощ се наспах newsm44 само дето пъшкаше пак здраво Whistling

# 494
Добро утро,
Вили,Находката  да ви се оправят дечицата.

Нашата как ходи 4 дни на градина и се разболя , оправи се ,пуснах я 4 дни и пак и сега отново на антибиотик .
Мисля ,че ще си стои вкъщи зимата ,ама пък не е хубаво -на ясла не е ходила ,ще я занимават ,ще си играе, а аз тук покрай бебето немога да и обърна голямо внимание.Вчера със затварящи очи и влачещо съм чела приказка и тя вика -"Мамо защо си уморена " #Crazy.
Но пък да я тровя всяка седмица с антибиотик и това не ми се иска .

Аз в петък щях да водя Марти на ортопед ,но покрай болната кака не остана време ,занимавах се с нея .Но тази седмица задължително отивам.
Абе и Марти пъшка ,но е по- добре от писъците ,имам чувството ,че по -мъничко го боли.
Той има такива пъпчици на нослето и брадичката ,но отшумяват вече.

Пожелавам безколиков ден  Praynig на всички бебоци.

Общи условия

Активация на акаунт