СЕПТЕМВРИйското човече скача във "Родени" вече! - Тема 1

• 21 137
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Киара..аз лично бих ти препоръчала Военна болница/ако решиш там, бих могла да ти съдействам/. Мен там ме операраха/носа/и лежах/само 1 ден/ в една стая с едно детенце/4-5годишно момченце/ дето му бяха махнали 3тата сливица. При него проблема беше, че от забавяне на диагнозата ушичките се бяха възпалили и някакви макарички бяха сложили в ушите. Пича си излезе от упойка и реши, че иска да става, майка му с триста зора успя да го накара да лежи. После реши, че е гладен, то не се разрешава да се яде...и пак така...детето си изглеждаше много добре, все едно му няма нищо...пи си само някакъв сок и дори не го болеше

# 46
Здравееееййтеее!!! Hug
Да се разпиша и аз в "Родени"
Тук сме, добре сме, много ревем , но  това е от коликите  #Crazy
Алекс ве1е неиска да спи по 3 часа непробудно както преди.Боли я коремчето и се буди на всеки час- друсаме 30 мин и заспива пак. Не знам до кога ще е така милата , мн зле се чувствам като не мога да и помогна. Онази вечер в поредния пристъп на колики съм я гушналас коремче към мен и тя реве та се къса, а аз рева с нея  Sad Cry Къса ми се сърцето. Като пречетох оня ден че болката им е равносилна все едно на перитонит при възрастен човек направо ми се изправи косата как я боли  #Crazy #Crazy #Crazy
За термометрите аз имам някакъв електронен , ама още не съм го ползвала - Embarassed дано не се и налага де... ама и да ви кажа честно не знам за каде е - мисля че е за дупе ама не съм сигурна.  Embarassed . И на нас днес ни взеха секрет от нослето, че нещо имаше жълти сополки от онези дни , но да се молим всичко да е ок Praynig. Аз също си правих кръвна картина и вече съм добре. При секциото мн кръв бях загубила и хемоглобина ми беше мани бегай( почти критичния резултат 65 ) Днес вече е 116  Mr. Green
Пампите и ние сменяме преди ядене че Алекс и без да я подмятам си повръща , та ако почна и да я разъбличам ще върмен поръчката съвсем.
За мое голямо съжаление ние май вече поприклюваме с кърмата- много намаля. Ама  то какво няма да намалее - то не бяха мастити, то не беше чудо , темеператури и т.н Сега едвам докарвам по 100 мл от двете гърди и целите са ми на буци. Ама - каквото такова- докаде може ще я караме.
За сега това е от нас .  Много силни прегръдки от нас  Hug

# 47
  • София
Весита, страхотна е темичката bouquet

защо трябва да мерим Т newsm78 За първи път чувам
И аз това щях да питам newsm78 Досега не съм я мерила, пък и никой не ми е казвал да го правя. Да не е пропуснала педито?

Дундито и Никола е така със спането. Вече с носталгия си спомням първите дни - събуди се, наяде се и пак заспи... Сега като се събуди няма заспиване, само рев и това си е Sad Понякога въобще не спи между 2 яденета. Та в този ред на мисли пак да питам за сешоара - по колко време трябва да го грея мъника?

# 48
Весита, благодаря за новата темичка!  bouquet
Преди няколко дни си мислех, че никога няма да се включа в нея и ще съм си цял живот бременна.
Честита годишнина на нахадката!  bouquet
Ние лека-полека влизаме в ритъм. Днес ни посети педиатърката. Преслав е със счупена ключица от многото дърпане при раждането и не смея да го къпя, за да не падне превръзката. Храня го доста често, според педиатърката-хаотично, ама като е гладен и плаче аз какво да правя? Сега го кърмя на около 1,30-2 часа. За сметка на това пък снощи като го накърмих в 12,30 спа чак до 7  часа сутринта.

# 49
Преслав е със счупена ключица от многото дърпане при раждането и не смея да го къпя, за да не падне превръзката.
Ох, мила дано бързо се оправи мъничето Praynig И ние бяхме така, само че при нас беше пукната, а не счупена, но все пак разбирам какво притеснение е за теб. На Аси вече му мина, но на моменти забравям и пак не смея да го пипам по рамото или ръчичката. Стискам палци бърз да зарастне Hug

# 50
  • Габрово
Малко със закъснение, ама и аз да се запиша в новата темичка  Grinning
Като излезнахме днес сутринта та чак привечер се прибрахме с Рая. Кърмя я в парка и там си купувам нещо за хапване и така- искам да използвам максимално последните слънчеви лъчи.

Ладида, страшни са снимките  Peace
Абе всичките ни бебчета са страхотни независимо дали са аматьорски и професионални снимките Heart Eyes

s0nic , ама то не е казано, че със сешоара само се затопля.
Аз съвсем малко затоплям коремчето с него и после го оставям някъде настрани да си бучи. Според мен самият звук действа успокояващо на бебетата, а не толкова самото затопляне,о то и нашите колики май минават, защото вече давам много рядко инфакола, а проблеми няма никакви.

Киара, хайде да минава тази жълтеница, че да си отдъхнеш вече, а това с махането на третата сливица не е страшно и е често практикувана интервенция така, че ще мине бързо и лесно, сигурна съм, ама имам спомен, че имаше определен сезон в който е за предпочитане да се маха тогава третата сливица, но не се сещам подробности newsm78

# 51
  • Варна
На нас педиатъра ни каза два пъти дневно да мерим, в кожните гънки, напр. под мишничката, температурата...Аз си взех дигитален термометър, за 5 лв...мери за 3 мин най-много...удобен е.
Къпим беба вече в корито, но докато не беше паднал пъпа - само с течаща вода, т.е. поливахме я с канчето.. Crazy
Горкичкото бебче Преслав, дано бързо заздравее тази ключица.. Hug
ние пак се кърмим, вече 2 часа, уж пуска и заспива, а след 1/2 час пак почва да търси и да реве...дали няма достатъчно или се уморява, незнам вече... ooooh!
 Трета сливица ние махнахме когато баткото беше на 4 г . После се оказа ,1 година след това, че пак си се е възстановила, имало 10% вероятност така да стане и ние сме от тях...Само дето минахме през ужаса на една операция, при нас напълно безмислена, защото той все така често си боледува... Sad   Но пък има майки дето са доволни...

# 52
Здравейте,
Страхотна темичка сте почнали Simple Smile
Ние също се борим с коликите. Засега установихме, че най-много помагат капките Babynos.

# 53
Лелелеее,какво ги правят тези бебета в болниците?Как така счупени и пукнати ключици.Ужас! #Cussing outДано бързо се опраят мъниците ви,ццц много се възмутих,егати!!! #Crazy ooooh!

Киара:тук съм,ама с тези разходки по цял ден и не остава време за писане.Днес бяхме на консултация,билирубинът ни е 117,висок е според педи.Трябвало да е под 80,за да ни бие ваксина.Даде бележка след 2 седмици пак да я боцнат да видим тогава как ще е.Не ми е казала да претоплям кърма за сега.Дано не се наложи,че аз така и не се научих със Зоя да цедя ooooh!Лора иначе е вече 5110,52 см.Върви по стъпките на кака си Mr. GreenНо има конюктивит на 1-то оченце,от вчера нещо взе да гурлясва.Обрива и беше почнал да отшумява,но за 2 дни пак се изприщи и то най-вече по лицето и врата,направо като екзема стана.Утре ще я водя на дерматолог,даде ми направление.Ама  защо трябваше да се стига  до тук се чудя,защо не ме прати по-рано,да не говорим колко пари оставих по аптеките за мазила,които не действат #2gunfire
Съжалявам за каката,ама така ще е по-добре като и извадят сливицата Hug

Абе момичета защо я мерите тази температура всеки ден newsm78Нито със Зоя съм мерила,нито сега.Ако е болно детето и е вдигнало температура,ще разберете и без да я мерите.Защо ще казват педиатрите да се мери и защо пък в гънките newsm78

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА НАХОДКАТА!МНОГО ЛюБОВ ВИ ЖЕЛАЯ!!!    bouquet  bouquet  bouquet

Ладида:страхотни снимки,ама и модела е много сладък Heart EyesЧакам другите Wink

anita29, bebe6oci, Atrakcia:много са ви хубави бебоците Heart Eyes
Боли ме нещо главата днес цял ден,ама и той един каръшки ден беше.Като водих Лора на консултация по пътя ми се пръсна гумата ooooh!как стигнах още се чудя.После се обадих на половинката,ама той не можа да дойде,та един приятел я смени.Хубаво,че беше тойи че беше свободен,че иначе имаше да си вися във Варна...
Отивам да лягам.Лека Hug

# 54
Ама никой не е казал, че мери температурата всеки ден. Аз съм я мерила веднъж или два пъти, защото Лъчезара се скъсваше от рев и след като смених памперса, нахраних я, дадох вода и капки за колики, люшках и гушках, а тя продължи да плаче, реших да и измеря температурата. Но си беше нормална. Така и не разбрах какво и беше, но тя продължава да се кисне между 6 и 9 вечерта.
Ох, от това висене по кварталните пейки по цял ден, ме болят всички кости и мускули. В събота отивам при мама за две седмици Laughing та да си почина малко, а Лъчка да подиша свеж балкански въздух.

# 55
здравейте  Simple Smile весита, благодарско за темичката, прекрасна е.   bouquet нека е пълна само с хубави новини  Simple Smile
 находката да не се разминава само с една торта за годишнината  hahaha и все пак, пожелавам ви дълги години семейно щастие и много обич и хармония у дома  Heart Eyes
 киара, на тебе стискам палци проблемите да се разминават на бързо.  Praynig
 малта, аз също искам да знам какъв е термометъра, който ползваш. имам един дигитален и един живачен. уж показаха еднаква температура (засякох ги, когато аз имах такава), но ми се струва, че за бебо, на челцето ще ме улеснява много, а и него.
 момичета, вашите бебета имат ли моменти, когато да са направо като прегладнели на гърдата и да плачат и сучат? моят юнак суче и мрънка и дърпа... зърната ми пак се разраниха. много малко, но се случи. не разбирам. по цял ден е на гърдата, не стига кърмата или какво, а като стисна, мляко има. питам ви втори път.
 бебешоците са ни много хубави  Simple Smile чудесни снимки наистина.
арлина, ти си имала весел ден  Simple Smile хубаво, че е имало кой да ти помогне.
 пожелавам лека и спокойна вечер на всички ни

# 56
Здравейте....
аз съм гроги ама исках да почета малко тук...

Киара, вчера бяхме при педиатърката за ваксина, ами би му я, въпреки че още е жълт. Не е изследвала билирубина. Обаче сега сме три дена на адаптирано мляко Confused А аз цедя естествено (няма отърване) за да не ми спре кърмата....Надявам се до неделя вече да отшуми тая гадна жълтеница. Понякога си мисля, че тия работи с преваряването и АМ нямат никакъв смисъл, детето ще си го израсте. Напълно те разбирам как се чувстваш, дано този чай ти помогне.

Айде отивам най-накрая да полегна...дано да мога някой път по-подробно да се включа. Лека нощ Hug

# 57
добро утро. нека и аз ви поднеса кафе. пожелавам прекрасен ден на всички и много усмивки  Heart Eyes

# 58
  • София
Я да взема и аз да се запиша, че да не изтърва първата ни темичка Heart Eyes Веси, направо не знам как ти се занимава и намираш толкова време за нас, страхотно си се справила Hug
Нашето диване яко го тормозят коликите, направо сме се побъркали вкъщи вече, а вчера педиатърката каза, че скоро няма да му минат, защото бил много лаком и така щяло да бъде докато не се въведе нова храна Shocked Аз такова нещо за първи път чувам, ама дано не е права, че то така не знам още колко месеца ще издържим. Никакви капки и мехлеми не ни помагат.
Gala79,  аз четох тук за тези капки Babynos, но като питах в една аптека ми казаха, че вече не се внасят Rolling Eyes, иначе ползвам мехлемчето, но и от него няма файда.
Аз утре също си отивам при нашите, сигурно около месец ще стоим, много съм щастлива, че тук нямам условия даже да изляза от блока и да се натоварим на количката, която се помещава в багажника на колата. Всеки ден тренирам сгъване и прибиране, ама какво да се прави, трябва да се използват последните хубави дни.
За памперсите - и аз сменям преди ядене, но ние вече сме на АМ и не ака толкова често, най-много два пъти на ден, та не седи все наакано детето. Иначе мия дупе винаги, когато е наакан и понякога когато не е, зависи колко време е седял неизмит.
И нещо друго щях да пиша, ама забравих, ако се сетя пак ще пиша, с една ръка най-вероятно Wink
Хубав ден на всички и дано всички неразположения на мами и бебчта отшумят бързо! Hug Heart Eyes

# 59
  • София; Дружбето
Дубрутру. МЕрси за кафенцето, добре ще ми дойде. Миша вчера вечерта изпадаше в някакви състояния на неудържим рев, явно породен от високата Т. След като прочетох една камара приказки заспа и е била спокойна след това. Обаче аз цяла нощ я мислих и сега съм като оксиженист Crazy
А как издържате цял ден наъвн незнам. Аз повече от час не мога да се разхождам, хваща ме нервата. Аз обичам да си седя в къщи Mr. Green та и децата, горките, след повече от час започват да мрънкат и искат в къщи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт