СЕПТЕМВРИйското човече скача във "Родени" вече! - Тема 1

• 21 120
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Момичета мерси за бързите отговори Hug
Много се притесних
За кръвотечението педито ме предупреди още на първата визитация в къщи да не се шашкам ако видя, ама за такова слузесто чудо никои не ми беше казал та се ошашках на бърза ръка. Да се надяваме че не е нещо по сериозно , че четох одеве в една друга тема че на някаква мацка и казали така , ама тя всеки случай си му пуснала една микробиология със влагалищен секрет и се оказало че детето има гъбички  Shocked #Crazy Божеееее ooooh! как гъбички толкова малко бебе бе ....ужас, сега не ми излиза това писание от главата , че може и ние да имаме newsm78

# 691
Здравейте момичета  Hug

пиша с една ръка, че с другата се гушкаме... Crazy
Някой питаше за спирала - аз бях със спирала и съм много доволна  Hug
Поставя се като ти дойе цикъълът след раждането...

пиша това вече половин час  ooooh!

Хайде лека вечер от мен  Hug

# 692
  • София
Здравейте мацки!
dreems много хубав линк си пуснала...четохме с Кати почти 1 час....
Мама Гаци и аз като Горска Китка горе долу бях организирала погачата. Бях купила и от тези шоколадови бонбони дето са ръчно правени...най-много от тях се хапна. Със сладките се бях престарала около 1 500 гр бях взела...ама останаха много. Бяхме 13 жени, а мъжете/7-8/ ги бях сложила на терасата/времето беше хубаво/. Имаше домашна баница, сладка и солена питка. Освен сладките неща имаше и доста  солени мезенца, маслини с бадемче. Имаше и руска салата, ама никой не яде от нея. Един сладкиш също... newsm78....ядки и чинийки с медец. Иначе, моята баба ми беше казала още за Кати някакъв обичай...където питката се разчупва в/у главата на майката/над кърпа и майката държи бебето/от две жени ..В кърпата се слага парче от питката и железно левче...връзва се, ама не много стегнато/да не са стинати децата/ и се вдига на високо. Това го правих и с Кати и сега с Ангел....не, че много държа на тия работи..но пък прабабата държи:)))пък и е забавно...на Кати кърпата я стегнахме повечко, че нали ще е мацка...а на Ангел по-малко, че да харчи парите по мацките  и да не е стиснат...ей такива работи от едно време..Simple Smile))В деня на погачата не трябва да се  изнася от вкъщи нищо от купеното за погачата....на другия можело WinkИ понеже ми останаха много  неща...на другия ден изпратих и на прабабата и на майка и така...обичаи някакви...Уж обедно време, ама алкохола си потръгна..уиски, мартини и шеридън...основно... за мъжете- бирка, ракия и узо...Принципно не се канят мъже, ама много тъпо да си докарат жените и след два часа елате да си ги вземете...пък и всичките са ни близки и затова спретнахме маса и за мъжете...
Бебето го показах за малко...малко снимки...и обратно в стаята...
Подаръците..понеже имам доста неща от Кати ми беше трудно и да си кажа какво искам...но разни дрешки, играчки, шезлонг обикновен и един такъв на Фишер Прайс като люлка, то май си е люлка, а не шезлонг..реално и двата имат едно и също предназначение....та по-добре си кажи какво искаш, да не се дублират подаръците...
И само да похваля бургазлийки...много оправни хора бре...беше ми свършил инфакола...свързах се с една мацка...вчера поръчах, днеска ми го изпрати...направо съм супер доволна...всякакви проблеми разрешавате брех...Simple Smile))
Отнесох се нещо... Grinning

# 693
Момичета мерси за бързите отговори Hug
Много се притесних
За кръвотечението педито ме предупреди още на първата визитация в къщи да не се шашкам ако видя, ама за такова слузесто чудо никои не ми беше казал та се ошашках на бърза ръка. Да се надяваме че не е нещо по сериозно , че четох одеве в една друга тема че на някаква мацка и казали така , ама тя всеки случай си му пуснала една микробиология със влагалищен секрет и се оказало че детето има гъбички  Shocked #Crazy Божеееее ooooh! как гъбички толкова малко бебе бе ....ужас, сега не ми излиза това писание от главата , че може и ние да имаме newsm78

Dundito, не се притеснявай и ние имаме такова, прозрачно и слузесто. Нормално е. Иначе почти на всяка смяна на памперс я чистя с бебешко олио, това го знам от неонатолог. За гъбите, ами те са си навсякъде, но това не значи, че трябва да се притесняваш. Това, че някой нещо е написал...  Naughty нищо не е. В тези форуми може да прочетеш какво ли не.  Hug Радвай се на детенце, нищо и няма.

Да се похваля, аз съм от вчера при майка ми на гости. Ами има си разлика, не мисля за готвене и чистене и днес една дълга разходка, че тук (Ямбол) си е топличко, няма нищо общо със София.  Wink

# 694
Искам да питам:Вярно ли е това че ако отида с добликат на акта за раждане няма да ми изплатят еднократната помощ?

# 695
  • Варна
Искам да питам:Вярно ли е това че ако отида с добликат на акта за раждане няма да ми изплатят еднократната помощ?
вярно е... Задържат го за времето докато изплатят помоща и държат на оригинала.
ЕмиР, много хубав пост, светна ме за разни подробности около питата, дето не съм ги чувала, мерси Hug А аз за баткото не съм правила и сега ще ни е за пръв път... Embarassed

Лека нощ и спокойни бебета!

# 696
Здравейте мамчета!
Всеки ден забравям да ви питам за нещо което ни се случва всяка вечер от седмица и повече: Всичките ни кърмения са съвсем нормални, без дърпане и реване с изключение на това в 10 час вечерта! Нещо страшно е #Crazy Яде и се дърпа за да пореве и после пак настървено захапва и пак рев ooooh! Не знам какво е това чудо! Яде преди това в 7, в повечето случаи не спи много защото явно коликите ни мъчат, къпеме я към 9 и нещо и с излизането от водата почва един рев, който спира евентуално когато е вече изцяло облечена и гушната, но задължително права. Понякога не спира да се дере и когато започва да муца и само прекъсва, за да смуче здраво. И така реве и яде докато не се изтощи и заспи като пън и така до 4.  Crazy Някаква идея от какво може да е това? Дали прегладнява и за това да реве? Но през останалото време си издържа съвсем нормално по 3 часа дори и откарва по повече понякога. Дали е защото е ревала след изкарването от коритцето и още е неспокойна от това? Някой друг с такъв казус?

nacifa вероятно няма да ти изплатят еднократната помощ само с дубликат защото май записват на гърба на оригинала, че е била изплатена еднократната помощ. Явно нямат регистър, в който да отбелязват, на кои е изплатено вече и по този начин предотвратяват повторно изплащане, колкото и идиотски да звучи.

dundito 2 и Катето имаше в началото такъв секрет, нещо като течение, и доки каза, че се получава от многото хормони в организма на майката, които се предават с кърмата. За това и нарастват гърдичките, дори и при момченцата понякога.

Като говорим за мултифункционалност, днес нашия тати ни снима след като се посмя когато ни завари в следния вид:
http://picasaweb.google.com/kidamianova/Katerina#5395145766246644130
Е как да му обясниш на един мъж, че за жената не е проблем да върти кростренажор носейки бебе и четейки за изпит  Mr. Green

# 697
kriskata Simple Smile и ние сме същата история. Когато къпем е такава тишина и голям кеф от водата , но в момента в който я понеса към хавлията елате ни вижте ooooh! #Crazy
И започва едно пищене докато не се облечем и захапем биберона baby_neutral И Алекс яде много неспойно в 10 ч. след големия рев. Точно така се дърпа и реве. Според мен , а и така съм чела, това се получава от изнервеността на детето след целия този рев който удря докато я облечеш. След това настървено и нервно заппочва да суче и  понеже го прави много бързо започва да я боли коремчето. Може да не е колика, а просто много въздух. така ми го обясни и педи. Тя понеже ми е роднина и една вечер беше на гости точно в такъв момент и ми каза че това не е колика , а просто е изнервена и от силното дърпане гълта въздух. Незнам дали го обясних правилно, но каквото и да е. Аз да ти кажа вече каквото и да се появи все си повтарям" още малко и ще мине" Praynig
Днеска с таткото и малката ходихме на кафенце в квартала, че беше едно хубаво слънчице и на съседната маса гледам 3-4 майки с колички , чийто деца бяха на по 6-7 месеца и като ги глеееедам едни спокойнички, седят си децата в количката, усмихват си се, цокат си бибите babyuu smile3504 и всичко им е ок. Слушам ги как си лафят че едно спяло толкова , другото толкова , та викам на мъжа ми кога и ние така ще доживеем да си седнем , пък да няма ревове и тръшканици, да си спи вечерно време , да ми се усмихва и да си кротува в количката. Нашия звяр в момента в който спра да бутам количката и  Shocked. Същото е и в къщи - спра ли сешоара и оставям в кревата  Shocked. smile3514
Ох , пак се отплеснах с моите оплакваници... ooooh!
Между другото Криска, евала за това колко си мултифункционална  bouquet
Хайде да отивам да спя че не се знае до кога ще е...

# 698
  • Варна

Хайде мацки, добро утро,  кафето е сервирано...Simple Smile

Отивам да правя и моето,че очертава се хубав ден за разходки, дано се задържи слънчево цял месец Party

# 699
  • Karlovo
Elesta мерси за кафенцето  Grinning ,
аз да допълня с по едно парче торта и един сок  ,че днес дъщеря ми става на 15 години
Тук също е топло времето ,и като тръгнем към 12 се прибираме около 5  Whistling .

# 700
Добро утро и от нас!И аз искам да ви почерпя кафенце с тортичка,малката навършва месец.Но нали съм си невежа,не зная как да кача снимки,затова си представяйте колко е сладка тортата  иорчиво кафето.Ако някой може да ми подскаже как се пускат снимки-благодаря.Да ви е сладко и спорен ден.

# 701
  • Karlovo
dulsinea75 отговорих ти на лични  Peace .

# 702
  • Варна
Добро утро и от мен, майчета. Как сте? Надявам се всички да сте здравички...

Кафенцето е страхотно Elesta
Пак много сте писали, и пак не ми се чете.  
Нас така яко ни метнаха коликите, че ми се струва - ще се повтаря всичко, както с баткото. От вчера давам и чайче на Хип, но за сега особен резултат няма.

dreems, честита ти рожденничка. Да ти е жива и здрава и много да те радва щерката. Хубави хора сме това везничките. Laughing

dulsinea75 , честито и на твоята принцеска...

Днес се чувствам малко изморена, и малко остаряла... Laughing

- да почерпя - днес хем ми се пада, хем ми е ред -  че ставам на 25...  

Хубав ден ви пожелавам,  Hug
и все си обещавам да влизам по-честичко, ама не ми достигат силите...

# 703
# 704
ха,успях от ен-ти опит.Да ви е сладко

Общи условия

Активация на акаунт