Трудно проговарящи деца - тема 2

• 110 904
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
  • варна
 Не знам дали мога да съм ти от полза. Първо,часът се спазва. Отидохме в уговорения час и ни приеха. Първо имаше нещо като интервю, разгледаха ни мед.документи, защото ние си имаме такива.
 С детето се запознаха и му дадоха няколко неща като задачки,  и също храна ,за да преценят как се храни. След това ни предложиха да останем по-дълго ,за да му дадат повече неща и да се направи по-добра преценка. Стояхме около 3часа там, но предполагам че нашето посещение по изключение е било толкова дълго, защото сме от друг град.
 Мисля, че няма от какво да се притеснявате, всички са много добронамерени, кажи на детето че отива да поиграе на едно интересно място. Моето така възприе нещата. Peace

# 421
  • София
Миа, при нас беше точно час. Докато детето си "играеше" с играчките ми задаваха въпроси - за бременноста, раждане, детството му и т.н. Медицински документи не съм носила, понеже не сме ходили на други лекари. За детето всичко е като игра, че дори няма и да се противи. Моя казва, че отива да играе с кака Жени (каката, с която работи), харесва му там...Първоначално като ти се изсипе всичката информация и може да се почувстваш като ударена с мокър парцал - така поне коментирахме с още една майка. Бъди позитивно настроена и всичко ще е наред Simple Smile

# 422
Здравейте мами!Вчера бяхме на ТФЕ,последната може би,защото фонтанелата е твърде малка вече.Малкия е болен вече седмица,имаше температура,хрема и кашлица.Температурата я свали,но кашля още.Беше спрял и мляко да яде,сега пак го прояде.Давам му по малко ядки,варена царевица,банан,ябълка,това яде общо взето.Може да яде друго освен мляко,но нз защо не иска супи и манджи и всичко,което е с лъжица,не мога да си обясня как допреди 4 месеца ги ядеше,а сега не иска и да ги опита.Може би пак трябва да посетим невролог.Ама всеки месец ТФЕ,неврохирург,идва ми в повече,а преди и рехабилитацията...Не сме ходили от март месец на невролог.Като му кажа кажи баба- казва баба,мама-а-ма,тати-кака.Не знае как правят животните,знае как баба пие кафе и как кашля баба,това отдавна.Прави доста пакости и от известно време като не му вървим по акъла и се сърди ,хвърля и реве.Пишете мами Hug.

# 423
При нас има някакъв напредък, станал е като ехо, всичко повтаря. По-обучаем сякаш стана, успях да го науча да прави сапунени балони, сега е щастлив че може, сочи ми играчката, казва балони (не баш, нещо подобно), повтаря пук-пук като ги пука, после казва "няма гии". Ох това за някои деца си е едно нищо, ама аз направо се разтапям като го чуя...
Станал е много добричък, лепи се обаче за мен. Ако ме няма - няма проблем, играе си с другите членове на фамилията, но ако съм там - край.

Накрая ще се окаже че нищо му няма на детето, ми малоумите му родители, дето не му обръщаха внимание са си виновни. За 2 седмици има напредък, видим, просто е различно дете.
Даже вчера номер ми спретна. Облякох му блуза, която явно не харесва. Дърпа я, ядосва се, разрева се чак. Накрая отиде до масата, имаше филия с лютеница, бръкна с две пръстчета в лютеницата и пляс на блузата две яки петна  Shocked И ме гледа победоносно - ето сега, щеш не щеш, ще я смениш, щото е мръсна  Twisted Evil

# 424
  • София
 hahaha hahaha hahaha Julie, ти ще му казваш, какво да облича детето.Ама и виж как сам е достигнал до решение на проблема. Моят пък е на вълна дънки. Нищо друго не се носи. В чудо съм се видяла. Има едни черни - не, не били като другите...
От една седмица е при баба си и ми звъни често - почнали да играят на Дама с дядо му и Не се сърди човече, има напредък с цветовете...Логопедката ми беше съставила с цял списък задачи за ваканцията и ги упражняват с баба и дядо Simple Smile

# 425
Браво Julie много се радвам за вас, че има такъв напредък  Grinning

# 426
  • София
Аз да се похваля - обади ми се майка ми преди малко да похвали сина ми - подредил е сам пъзел от 70 части  #Crazy #Crazy #Crazy Никой не му бил помагал, защото не давал. И то за няма и час...Сега да дойде да ми каже учителката в градината кой бил бавноразвиващ се  #2gunfire

# 427
Аз да се похваля - обади ми се майка ми преди малко да похвали сина ми - подредил е сам пъзел от 70 части  #Crazy #Crazy #Crazy Никой не му бил помагал, защото не давал. И то за няма и час...Сега да дойде да ми каже учителката в градината кой бил бавноразвиващ се  #2gunfire

Уау! Бравооо!!!  Hug

# 428
  • София
Абе може в рисуването хич да го няма, но пъзелите го влекат . Спомена ли рисуване и моливи бяга като Дявол от тамян...

# 429
Момичета,приемате ли нови попълнения Sad
Малкото ми момче след 2 седмици прави три години..Речника му се свежда до 20/30думички-да си призная по едно време ви четях,но си викам с времето ще започне,но уви...
В понеделник имаме час за логопед,но дотогава вече ме хвана шубето CryЗнам,че ще ме наплашат,а като чета при някои деца на възрастта на моя има голям напредък и все се надявам и при нас да стане чудото и да проговори Praynig
Накратко за нас:
роден е след много тежка бременост,казаха че е роден в общо незряло състояние,което така и не разбрах в какво се изразаява,с тегло 3.500 и на термин Shocked
От бебе е с атопичен дерматит,много и силно дразнещи обриви,от 2месечен с астма,строг хранителен режим-без мляко и млечни до 2г и половина и само на картофи,моркови,ориз и пуика,заедна с хляб дотогава.Към днешна дата това е преодоляно и си яде всичко,но дотогава почти нищо не е дъвкал,за мен е ясно,че и това има значение.
Иначе като развитие,като изключим говора,си се развива нормално,играе с деца,всмисъл му се иска,тъи като те не го разбират и за жалост странят от него(не всички естествено),рита топка,като много добре си я поставя,казва гооо,,разпознава ни и ни вика мамо,бабо...казва като ще ползва тоалетна,но всичко е разбираемо само за нас.Обожава да гледа филмчетата,като ги наизустява и казва само част от сценката преди да е почнала,чува перфектно,но не иска да повтаря,става агресивен ако настояваме.страшен инат е Mr. Green,не оставя батко си намира и той диктува кой какво ще прави,къде ще седи и с какво ще играе,не стане ли на неговата....
Поста ми стана дълъг,но ще се радвам да се включа и аз към вашата групичка като ще се и надявам само с напредък да се хвалим,досега някак си удържах на нападките,но вече и аз се предадох.
Не рисува,не реди пъзели,тези неща не ги харесва,трудно ми е да му задържа интереса към това,както и не дава да му се чете приказка,просто изпада в ужас,не дава и това си е...
Естествено си имаме проблеми и с почването на детсктата градина,което ще е след 2 седмици,според директорката детето няма държание на едно 3г дете и нямала да го приеме,но аз и отговорих,че детето няма да ходи в тях на гости,а ще посещава детската градина...Та ще не ще,там ще е.

# 430
  • София
Не ми остана време да пиша до сега, но много, ама много ви благодаря за информацията която ми дадохте.
Казаха, че детето си чува идеално и няма интелектуално забавяне, имал добър пинсетен захват. Някакво моторно планиране му куцало и вероятно имало влияние и ревността към сестра му, и чисто инатене. Поне аз така разбрах  Rolling Eyes

Знае ли някой за какво е признак завъртането и захапването на езика (нещо като фунийка, но на една страна)? От около месец доста често го прави и на специалистите явно им е познато, но аз така се бях ошашавила, че не се сетих да питам какво значи.

Аз все ги гледам двамата в комплект и той все след сестра си шляпа, но сега като остана сам на прегледа, искаше аз да съм непрекъснато до него. Един кош с колички на 50см. от него, а аз съм на 1м. от него и той се разкъсва да вземе количка, но иска аз да дойда и да му я подам  ooooh!

# 431
maxxi007, спрете телевизията и филмите. Моето наблюдение е че заместват истинската комуникация и детето сякаш се пренася някъде другаде. Иначе по описание прилича на моя син  Simple Smile Ето всъщност какво правим ние вкъщи - http://juliapeeva.wordpress.com/2010/07/23/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0 … 0%BE%D1%80%D0%B0/

# 432
[Julie /color],все едно е моя за яденето Laughing.Той доскоро разпознаваше само едно пюре,което го яде почти 2г и всичко друго не близваше,но откакто открихме новите вкусове,го изместихме пюрето и започнахме с много различна и разнообразна храна,но твърдо каже ли НЕ,това значи Не.
А иначе за тв-той също произнася БЕН ТеН и Бакуган, с тях не среща затруднения Mr. Green.
Донякъде си мисля,че изпитва нещо като страх от говора,тъи като преди няколко дена сам каза:Дидо къде е(това е камилата от зооградината),но това беше само веднъж и толкова...Някой път сам казва неща,на които се чуди,като естествено отказва да повтори ако го накараме,се чува само прррррпррррр,това прави нарочно.Ще чакаме понеделника и консултацията

# 433
Здравейте на всички.Много се притеснявам за говора,защото моя освен,че не казва почти нищо не яде супи и манджиАкос е опитам да му предложа следва вътртене на главата и бутане на лъжицата,ако му пъхна някак лъжицата следва рев и плюене,така сме вече 4 месеца.Яде цаца,луканка,банан понякога,сух хляб,царевица и ябълка прословутото мляко  в шише,обикновенно с каша вътре,бисквити или жълтък,сварен и пасиран,защото иначе няма как да му го дам,изобщо цяло приключение Rolling Eyes.Бяхме с АКБМ,доста време на фризопеп,5 месеца и щяхме да сме още сигурно,но ми писна,после на нан ха 2 и сега на джуниър 1+.Когато децата ядяха попара ние фризопеп от 8 месечен до 1 годинка.Не знае животните и звуците,които издават,гледаме пипитата-гълъбите в парка,гледа ги,мацата на двора,но не знае какво правят.Дали е рано да му показвам и аз логопедични карти?Охх,толкова мн въпроси,на които нямам отговор.
Мами,ходили ли сте на проверка на слуха?Може ли да ди показва носа,ръцете и да не чува?Моят Боци хваща съвсем дребни неща,като косъм например или семка,но  с говора сме още наникъде.

# 434
  • София
Вчера водих малкия на консултация и понеже нямаше други пациенти си поговорихме доста за Бате с педиатърката. Питах я да го заведа ли в св. Наум за преглед и тя ми каза, че дори за собствено успокоение да е - да му запиша час. Та искам да питам ходилите каква е процедурата ?

Общи условия

Активация на акаунт