Трудно проговарящи деца - тема 2

• 110 799
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
И аз съм си тук. Морето за пореден път ще го гледам през крив макарон  Tired

Иначе имаме напредък, ежедневен, лека полека. Сега сам казва конче и казва как прави кончето. И не само кончето де, и други животни. Половината логопедични карти е научил, сам си ги сменя на компа и казва кое какво е и какво прави.
А в началото пищеше като му ги пуснех.
Онзи ден рисува с водни бои, викаше си сам браво  Laughing
И още неща, като намеря половин час свободен ще ги опиша в блога си и ще пусна линк  Simple Smile

# 541
  • София
Моят Убавец пък нали е на село...След седмица ще си го вземем, макар че той не иска да си идва  Joy
Аз водни бои не съм купувала, че все си мисля за последиците  Rolling Eyes

# 542
Ох, от боички и мен ме е страх. Голям маняк съм на тема чистота и ще си рисува в детската градина септември месец. Само моливи имат на разположение, но и с тях успяха да нашарят стените, точно след като ги бяхме боядисали ! Юях да полудея.
Хайде, ето едно кратко видео как "разбрано" говори моят тригодишен момък  Sunglasses
http://www.dailymotion.com/video/xeeek2_toni-i-toto_people

# 543
Не зная защо се притеснявате от водните бои  newsm78 Вярно зависи и от детето, но ние нямаме проблем с тях.
Застилам масата с една мушама и се забавляваме  Party Основно аз рисувам, а малката ми слага вода в боите и ми казва с кое и какво да рисувам... понякога и сама "рисува".

# 544
И аз съм си тук. Морето за пореден път ще го гледам през крив макарон  Tired

Иначе имаме напредък, ежедневен, лека полека. Сега сам казва конче и казва как прави кончето. И не само кончето де, и други животни. Половината логопедични карти е научил, сам си ги сменя на компа и казва кое какво е и какво прави.
А в началото пищеше като му ги пуснех.
Онзи ден рисува с водни бои, викаше си сам браво  Laughing
И още неща, като намеря половин час свободен ще ги опиша в блога си и ще пусна линк  Simple Smile

Моля прати ми сайт с логопедични карти че аз ровя ровя из нета и не мога да открия такива..
Благодаря предварително! newsm17

# 545
ikea, от първия пост от линковете съм ги взела  Simple Smile

Водните бои е много по-добре от флумастри, чисти се лесно. Освен това моя син, да не повярваш, много кулутрно рисува, не разлива водата, не маже никъде, освен по листа.

# 546
  • София
La vie en rose, ако ще те успокоя, твоят син казва повече думички от сина на моя приятелка, чийто баща е французин и живеят във Франция. Милия, беше в България един месец и в началото се беше шашнал...Мисля, че е нормално за билигвистични деца. Един ден плака за един кораб на френско-български - дай ми...(кораб на френски). И аз седя и го гледам умно Rolling Eyes Със големия ми син си се разбираха идеално Joy

# 547
  • София
Здравейте!
Отдавна не съм писала тук, но ви чета сравнително редовно!

Моята мома е на 2.6г и вече мн говори, на фона от притесненията ми преди 5мес. Но здраво на бебешки, влизам в ролята на преводач, когато има и други хора, включително и баща й.
За консултация с логопед ще изчакам още малко, но определено някои букви не може да поризнесе - пусто ''В'' значи! Simple Smile Голям цирк сме като извикаме силно - мамо, Киииж, Мулкааа! ( виж булка)! Simple Smile
Реших да се включа точно сега, з-то коментирате рисуването с водни боички!
По-голяма радост за децата рядко има, не за всички разбира се. И затова - предоставете ги на децата си! Забавляват се много. Ние зимата и пролетта доста се занимавахме с това, когато беше студено. Нещото, на което вс деца се радват, е да рисуват с ръце....да правят отпечатъци на ръцете си, на стъпалата си, на нослетата! Simple Smile Хем полезно, хем забавно, а и не маловажно - мие се мн лесно! Това е и идея за занимавка на РД - за 1-и път го направихме на 2-я РД на Дари и децичата мн се забавляваха, както и ние възрастните!
Сега наблягаме на рисуване в пясъка на морето!
Много полезни неща чета в темата, благодаря, че споделяте опита си!

# 548
Доника, ама той така" говори" след едногодишни сеанси с логопед  Laughing Няма думи, ни на български, ни на френски. Стана ми смешно за вашето момче и историята с кораба. Така и моята леля гледа големия, който както се видя говори доста завалено български.  Whistling

Не знам, но не успявате да ме убедите за пустите боички. Виж, на пластелин съм съгласна - имаме около 20 кофички и миришат на дъвка, но пак трябва да съм постоянно с тях, за да не се облепят от глава до пети.

# 549
Иначе са много сладки и двамата.На мен пък като че ми се причу някаква думичка на френски.В ДГ нали говорят на френски,дали това не ги затруднява допълнително

# 550
Не знам, но не успявате да ме убедите за пустите боички. Виж, на пластелин съм съгласна - имаме около 20 кофички и миришат на дъвка, но пак трябва да съм постоянно с тях, за да не се облепят от глава до пети.
Hug Боичките са по-малкото "зло", защото наистина лесно се чистят. Ако имате тераса може там да пробвате и да решиш след този опит, като видиш как се справят децата и дали се съобразяват с правилата. Ние много седим на терасата и там е много подходящо за експерименти.  Peace
А с тебешири рисувате ли? При нас и те са като всичко друго - аз рисувам, малката ме наставлява  Crazy

# 551
  • Пловдив
Ох с това рисуване по стените - сигурно всички деца имат някакъв таен за нас предавател и се учат едно от друго дори и да не са се виждали никога Mr. GreenАко знаете какви светофари, улични лампи, коли, булеварди имам по стените -на различна височина - според това до къде е стигала ръчичката. Последно сме на тема цифри и букви - та миналия ден се покатерил човека върху дивана и пише ли пише едни 15-20 сантиметрови цифри, и не единични, ами цялата редица - до десет. Но....казвах, повтарях, карах се - ефект нула. Не че и земята не е застлана с листове, на които е рисувал.Та сега просто съм се примирила че няма да каня хора в къщи и след година ще пребоядисаме - дано до тогава му е минал мерака да рисува по стените.

# 552
 Joy hahaha Не могат ли да се измият следите ?

# 553
  • Пловдив
Разнообразни са - моливи, фулмастери, като по - малък първи те му опити бяха с молив за устни(много се замазва) На пода беше пробвал и с перманенетен марект, презля ми - на пода съм ги чистила с някви препарати каквито съм имала. Но и самите рисунки са готини - особено светофарните ни уредби - като истински са - ще гледам да ги снимам и даги пусна, да ги видите.

# 554
  • София
И у нас стените в хола са надраскани целите, стъпваше по дивана, за да стигне по-високо /като нарисува на неината височина/. Аз съм чувала, че някои деца имат нужда да рисуват прави и за това се препоръчва флитчар, бяла дъска, плочките в банята или нещо подобно, където детето да рисува право /ако не е подходящо по стените/. Не съм я спирала, но като надраска целият хол, не и дадох в другите стаи, а седна на листове. Даже ме подсетихте да си снимам хола, след време сигурно ще ми е приятно да гледам драскатиците. Нашите са графити, нищо смислено.
Пръвите опити с бои бяха много зле, но лека полека свикна. Ползваме всичко - моливи, фулмастери, пастели, пясък за правене на апликации, цветно лепило, имаше фулмастери с духане. Но не мога да кажа, че е направила добри картини, просто се упражнява.
А ето и на снимката в профила рисува върху една гума от колело.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 10:18 от TanyaMG

Общи условия

Активация на акаунт