регистрирана съм, но по определени причини не искам да пиша от регистрацията си засега.
Зная, че ще ме упрекнете, и че вероятно има много теми по въпроса, но трескаво търся от няколко часа и тотално се обърках. Няма да описвам колко съм притеснена...
От доста време правим опити със съпруга ми за второ дете и този месец видях двете чертички. С нормален цикъл съм, да уточня, че точно този месец сме имали много малко контакти - точно три на брой, последният - на 13 септември, като от този месец използвахме лубриканта PreSeed, и точно този месец, уморена от мерене на Ову, решихме да пробваме без да знаем кога точно ще е овулацията. Точно при тези обстоятелства ми закъсня - вече 11 дни, и имам два положителни теста.
Имам и гадене, напрежение в гърдите - всички симптоми, познати ми добре от първата бременност. Дотук с хубавите неща обаче.
Снощи бях на лекар, който е наистина добър, прегледа ме с вагинален ехограф - установи бременност, но с плоден сак с 10 дни по-малък от седмиците си. Засега, разбира се, сърчице не се вижда.
Предписа ми Утрогестан. Успокои ме, че засега е рано да се каже защо плодният сак е по-малък, че вероятно съм имала по-късна овулация. Аз лично не виждам такъв вариант, тъй като след 13 септември не сме имали контакт, и дори благодарие на лубриканта сперматозоидите да са се задържали по-дълго, няма как това да са 10 дена.
От тук нататък следва, че има друга причина - и тук идва молбата ми - моля, насочете ме какво може да е това, има ли някой, който да е преживял същото.... всеки съвет ще ми е от помощ. Предварително ви благодаря!

...винаги и често се случва на различни ехографи да се види различно...при мен в един и същи ден бях веднъж в 7гс, веднъж 5 гс и дни...зависи как хване да мери сакчето..а за овулацията не бъди толкова сигурна че не ти е късна....и лекаря е казал,че може да е късна...
спокойно си изкараш дните до прегледа, стискаме палци и ще чакаме да ни пишеш