По-малък плоден сак - на какво се дължи? Мисед, кухо яйце, какво...

• 9 507
  • 17
  •   2
Отговори
Здравейте,
регистрирана съм, но по определени причини не искам да пиша от регистрацията си засега.
Зная, че ще ме упрекнете, и че вероятно има много теми по въпроса, но трескаво търся от няколко часа и тотално се обърках. Няма да описвам колко съм притеснена...

От доста време правим опити със съпруга ми за второ дете  и този месец видях двете чертички. С нормален цикъл съм, да уточня, че точно този месец сме имали много малко контакти - точно три на брой, последният - на 13 септември, като от този месец използвахме лубриканта PreSeed, и точно този месец, уморена от мерене на Ову, решихме да пробваме без да знаем кога точно ще е овулацията. Точно при тези обстоятелства ми закъсня - вече 11 дни, и имам два положителни теста.
Имам и гадене, напрежение в гърдите - всички симптоми, познати ми добре от първата бременност. Дотук с хубавите неща обаче.
Снощи бях на лекар, който е наистина добър, прегледа ме с вагинален ехограф - установи бременност, но с плоден сак с 10 дни по-малък от седмиците си. Засега, разбира се, сърчице не се вижда.
Предписа ми Утрогестан. Успокои ме, че засега е рано да се каже защо плодният сак е по-малък, че вероятно съм имала по-късна овулация. Аз лично не виждам такъв вариант, тъй като след 13 септември не сме имали контакт, и дори благодарие на лубриканта сперматозоидите да са се задържали по-дълго, няма как това да са 10 дена.
От тук нататък следва, че има друга причина - и тук идва молбата ми - моля, насочете ме какво може да е това, има ли някой, който да е преживял същото.... всеки съвет ще ми е от помощ. Предварително ви благодаря!

# 1
аз ти предлагам да се успокоиш до следващия преглед в който ще се види има ли развитие на плодния сак, притесняваш се излишно, просто нищо не може да направиш и само се тормозиш  Peace
стискам палци на следващия преглед да се види и сърчицето  Peace

# 2
  • София

Ако продължаваш да се притесняваш, няма да си помогнеш...
Само спокойно, може и наистина да е нормално.. а имай предвид, че в тези ранни седмици
една минимална грешка от страна на доктора може да покаже разлика  Peace

# 3
стиснати палци и от мен Hug

# 4
На по-късно оплождане.
При мен в 8г.с. се видя нормално развиваща се бременност с плоден сак в 6г.с.

# 5
  • София
Казали са ти момичетата, успокой се,не мисли дивотии, самият лекар не е изказал съмнение за мисед...кухи яйца и от сорта,нали така? Simple Smile ...винаги и често се случва на различни ехографи да се види различно...при мен в един и същи ден бях веднъж в 7гс, веднъж 5 гс и дни...зависи как хване да мери сакчето..а за овулацията не бъди толкова сигурна че не ти е късна....и лекаря е казал,че може да е късна...
Най-добре за теб  и за бебето е да загасиш компютъра, да спреш да се навиваш на най-лошото и да търсиш информация и да започнеш да мислиш позитивно-това не е препоръчително, задължително е!!!!!!! загаси компа, гушни се до любимия, мечтай си как след 9 месеца ще видиш бебето...рисувай в ума си стаята която ще приготвиш....стискам палци Praynig

# 6
Знам, че едва ли ще го направиш, но наистина загаси компютъра и спри да се тревожиш! Всичко ще се установи с повторен преглед. На мен също при първия ми установиха, че плодния сак е с 6 дни по-малък, пък сега можеш да видиш резултата в подписа ми! И аз като теб знаех кога точно съм правила секс, да не говорим, че бях сигурна и в датата на овулацията! При повторния преглед всичко си беше наред - сакчето беше нарастнало, дори по голямо от тоза за конкретната седмица! Или не е било премерено хубаво при първоначалния преглед или просто темпа му на растеж е бил малко по-различен! Стискам палци! Hug

# 7
На биология.По-късно ще се развие още,ако всичко е наред.При следващия преглед ще се разбере.

# 8
Благодаря за успокоителните думи, дано сте прави.
За гасенето на компютъра и спокойствието - със сигурност сте.
Прегледах си дневника от първата бременност - оказа се, че тогава съм отишла на първи преглед точно в същия ден - 5г.с., 4ти ден - тогава сакът е бил с 6 дни по-малък, но поне се е виждало жълто тяло. Това, което ме успокоява засега е, че преди първата бременност цикълът ми бе по-кратък, след раждането се удължи с 3 дни.
Пак ви благодаря за успокоителните думи, моля се всичко да е наред. Чакам с нетърпение четвъртък....

# 9
а така  Grinning спокойно си изкараш дните до прегледа, стискаме палци и ще чакаме да ни пишеш  Peace

# 10
  • София
Благодаря за успокоителните думи, дано сте прави.
За гасенето на компютъра и спокойствието - със сигурност сте.
Прегледах си дневника от първата бременност - оказа се, че тогава съм отишла на първи преглед точно в същия ден - 5г.с., 4ти ден - тогава сакът е бил с 6 дни по-малък, но поне се е виждало жълто тяло. Това, което ме успокоява засега е, че преди първата бременност цикълът ми бе по-кратък, след раждането се удължи с 3 дни.
Пак ви благодаря за успокоителните думи, моля се всичко да е наред. Чакам с нетърпение четвъртък....
и да минеш да кажеш какво става, че те мислим Simple Smile

# 11
  • София
Ще стискаме палци, да се похвалиш с много добри новини на следващия преглед. Не винаги в началото сакчетата отговарят на седмиците си, но после всичко се наваксва. Друг метод е да се видят как са нивата на ЧХГ, ако са високи и се удвояват на 48ч. няма място за притеснение. Не винаги ехогравските прегледи в ранна бременност са много точни. Успех и се надявам, че всичко ще е наред  Hug Praynig

# 12
Здравейте момичета. Да Ви разкажа на кратно моята история.Със мъжа ми правим оптити за бебче от 7-8 месеца, и най- нактая чудото стана но съм малко притеснена.Последният ми мес.цикъл беше на 25.10.2009 г.на 01.12.2009 установих че съм бременна.Цикълът ми обаче не е редовен има месеци в които ми идва  на 34,38,40,465 дни , абе когато си реши.И когато видях положителният тест направо не можах да повярвам че чудодто е станало.И так ходих на преглед на 06.12.09 и доки каза че не вижда нищо но каза че лигавицата на матката се е удебелила и так ме извика след 1 седмица.Отидох на 12.12.09 на преглед и установи бременостт в 5 г.с.Извика ме на перглед на 28.12 и като отидох ми каза 4е според него трябва да съм в 9 г.с а според ехографа съм края на 6 началото на 7 г.с .и не иска да дава прибързани отговори.Вика ме на преглед на  04.01.Мислите ли че тази разлика  от около 10 дни може да е от нередовният ми цикъл и късната ми овулация.Моля Ви отговорете ми че направо ще се побъркам.Блабодаря Ви и весели празници

# 13
pnk - Знам какво преживяваш сега - миналата година по същото време и аз изживях този кошмар! По принцип всичко е възможно - за това опитай да се успокоиш, както съм писала по-горе, постарай се доколкото е възможно да не се тормозиш, защото така си вредиш много, а и на бебето. При мен нещата се развиха по най-добрия начин - дано и при теб да е така! Praynig Стискам ти палци! Не спирай да вярваш - по Коледа стават чудеса! Hug

# 14
pnk, всичко е възможно! Мисли положително! Тук не можем да ти дадем отговор, но ще стискаме палци нещата да се развият добре. Притесненията могат само да ти навредят. Отдай се сега на празниците, колкото и да е трудно и ще чакаме да се похвалиш след Нова Година!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт