какво се прави със сватбената рокля след 1 година???

• 15 783
  • 63
  •   1
Отговори
  • София
здравете момичета, интересо ми е какво се прави със сватбената рокля според "традициите" сед као мине прословутата година в която трябва да се прибере и да не се пипа изобщо? Интересно ми е дали мога пак да си я облеча или пък да си я преправя на нещо? Дали мога да си нося бюстието? Може би е малко странно но Ви питам защото съм си малко суеверна и гедам поне малко от малко да спазвам нщата- поне тези в които вярвам.
Ако някой знае нека да сподели

# 1
Подаряваш я на девойка в институция или друга млада дама решила да се омъжва, но без финансови възможности.
Всяка жена заслужава да се чувства най-красивата булка на своя ден.

# 2
Мило момиче, аз се омъжих преди 26г.Роклята е още при мен в една кутия.А защо пък не?!Това е тоалет, който трябва да носи щастие.И ако я подариш на друг....дали твоя късмет няма да се наруши.Знам, че букета след 1г. трябва да се хвърли в течаща вода, но за роклята.....няма ли да ти е свидно?!

# 3
  • София
аз букета го хвърлих в течаща вда още някоко седмици лед това защото беше от естествени цветя и не исках да исъхне при мен. Поне така знам че не е хубаво да имаш вкъщи сухи цветя. Така четох в някаква статия май беше по фън шуи. така че това съм го направиа, но не искам да си подарявам роклята искам да си я нося - затова питам

# 4
  • София

Букетът се хвърля на сватбата  Mr. Green
Роклята ми е още в гардероба, ако някой я поиска с удоволствие ще я дам, НО само за деня  Mr. Green

# 5
  • София
Моят букет го хвърлих на сватбата, а роклята е в един плик...и аз не знам какво се прави след 1 година с една сватбена рокля Blush

# 6
  • София
Роклята ми е била толкова много пъти ползвана от малки момиченца  ooooh! Правеха се на принцеси, на булки.......... влачеше се по земята, поскъса се тук там, но пък толкова радост е донесла на тези деца  Hug Скоро пак я влачих на една вила и пак падна игра  Peace
Нищо общо няма една дреха с късмета и щастието на едно семейство. Прави си я каквото искаш  Peace

# 7
  • Стара Загора
Аз моята я облякох на подписването ни февруари месец и после на църковния ритуал май месец Simple Smile.
Сега е у свекървата. Виж не бях се сетила да я преправя на принцеска рокла, много ще се радва малката.

# 8
роклята се прибира в гардероба. ще потрябва за следващата ти сватба  Laughing

# 9
  • София
Имаше скоро една тема "какво направихте със сватбените рокли" или нещо от типа. Нямам представа за суеверия за роклите, доколкото знам хората или си я пазят докато дъщерята реши какво да прави с нея, или я дават на друг да я ползва.

Моята беше много хубава, ши ми я едно мило и даровито 20-годишно момиче, толкова хубава, че ми я поискаха, без сама да съм я предлагала, за една сватба и аз я дадох и оттогава чакам да ми я върнат. Може би чакат да мине 1 година - е, вече мина. Повдигнах въпроса. Стояла още там в онзи град, където беше сватбата, да, трябва да ми я върнат, ама нали трябвало да я дадат за почистване, нали така? Нещо такова беше обяснението. Аз не отказах почистването, мисля, че е редно.

# 10
  • София
питах бабата на една моя приятелка и тя ми каза че дали ти можеш да си обличаш пак не е проблем, но никак не било хубаво и носело лош късмет ако детето ти я облече както си е в цял вид - не преправена на малка рокля за шаферки или нещо подобно
а така както ти си я носила в цял вариянт. Било лошо за детето после - едва ли не няма да се ожени или ако се омъжи няма да има сполучлив брак. Иначе ако и я преправиш като за нея нямало проблемиважното е да не е в цялостен вид. Нещо подобно като това че когато мериш роклята преди сватбата не е хубаво да я обличаш в завършен вид - рокля, воал, обувки, ръкавичи и т.н. каквото ще носиш точно на сватбения ден. Винаги когато я пробваш поне едно от нещата трябва да не се слага Thinking

# 11
но Ви питам защото съм си малко суеверна и гедам поне малко от малко да спазвам нщата- поне тези в които вярвам.
Ако някой знае нека да сподели

Добре де, след като не знаеш, респективно питаш какви суеверия са свързани с това, като ти ги кажат, изведнъж ли ще повярваш в тях, та да ги спазиш  Rolling Eyes Питам, защото не съм наясно със суеверията и ми стана интересно.

# 12
Изгаряш я , на тих огън и разпръскваш пепелта в течаща вода! Thinking

# 13
питах бабата на една моя приятелка и тя ми каза че дали ти можеш да си обличаш пак не е проблем, но никак не било хубаво и носело лош късмет ако детето ти я облече както си е в цял вид - не преправена на малка рокля за шаферки или нещо подобно
а така както ти си я носила в цял вариянт. Било лошо за детето после - едва ли не няма да се ожени или ако се омъжи няма да има сполучлив брак. Иначе ако и я преправиш като за нея нямало проблемиважното е да не е в цялостен вид. Нещо подобно като това че когато мериш роклята преди сватбата не е хубаво да я обличаш в завършен вид - рокля, воал, обувки, ръкавичи и т.н. каквото ще носиш точно на сватбения ден. Винаги когато я пробваш поне едно от нещата трябва да не се слага Thinking

Лъже те бабата. Завижда ти на хубавата рокля и иска да я отрежеш.  Sunglasses

Това е истината  Mr. Green

# 14
  • София
колкото и прималиво да звучи подигравателното ти изказване няма да го направя просто защото съм дала доста пари за нея и не ми се ще да я хвърля в пепелта

Общи условия

Активация на акаунт