какво се прави със сватбената рокля след 1 година???

• 15 776
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
питах бабата на една моя приятелка и тя ми каза че дали ти можеш да си обличаш пак не е проблем, но никак не било хубаво и носело лош късмет ако детето ти я облече както си е в цял вид - не преправена на малка рокля за шаферки или нещо подобно
а така както ти си я носила в цял вариянт. Било лошо за детето после - едва ли не няма да се ожени или ако се омъжи няма да има сполучлив брак.
Не знаех за това поверие - като дете години наред си играех със сватбената рокля на майка си, голяма забава беше. За късмет - само с долната част - полата, горната ми беше прекалено голяма. Laughing
Моята рокля си седи в гардероба, имам чувството, че ако я дам на някого или я изхвърля, все едно пренебрегвам брака си и ще го разваля. Даже не съм я занесла в мазето, защото пак имам чувството, че така я пренебрегвам. Joy Затова си седи на почит в спалнята и се надявам с това да ни носи щастие. Wink Но това е само мое чувство, не знам да има такова поверие.

# 16
питах бабата на една моя приятелка и тя ми каза че дали ти можеш да си обличаш пак не е проблем, но никак не било хубаво и носело лош късмет ако детето ти я облече както си е в цял вид - не преправена на малка рокля за шаферки или нещо подобно
а така както ти си я носила в цял вариянт. Било лошо за детето после - едва ли не няма да се ожени или ако се омъжи няма да има сполучлив брак. Иначе ако и я преправиш като за нея нямало проблемиважното е да не е в цялостен вид. Нещо подобно като това че когато мериш роклята преди сватбата не е хубаво да я обличаш в завършен вид - рокля, воал, обувки, ръкавичи и т.н. каквото ще носиш точно на сватбения ден. Винаги когато я пробваш поне едно от нещата трябва да не се слага Thinking

На подобни приказки, дори не бих обърнала внимание, та какво остава да ги запомня и да ги преразкажа дори. Сватбата ми беше преди 3г и роклята ми още седи в един шкаф. Не съм я вадила, дори не съм я носила на почистване. И аз не знам какво да я правя, но все някой ден ще реша. Засега, не ми пречи.

# 17
  • UK/София
Мило момиче, аз се омъжих преди 26г.Роклята е още при мен в една кутия.А защо пък не?!Това е тоалет, който трябва да носи щастие

Доста размишлявах на постинга ти? Simple SmileЩастие ти носи кутията ли, или затворената рокля вътре?Смисълът какъв е?

Поради тази причина не исках да съм с булчинска рокля, ами ми ушиха страхотен бял костюм, който носих дълго след това.

Интересно ми е дали мога пак да си я облеча или пък да си я преправя на нещо? Дали мога да си нося бюстието? Може би е малко странно но Ви питам защото съм си малко суеверна и гедам поне малко от малко да спазвам нщата- поне тези в които вярвам.

Преправи си я, носи си бюстието.Имам приятелки които направиха същото преди години и все още имат щастливи и здрави семейства.Всеки човек е суеверен, но на суеверията не трябва да се робува.

# 18
Изгаряш я , на тих огън и разпръскваш пепелта в течаща вода! Thinking
колкото и прималиво да звучи подигравателното ти изказване няма да го направя просто защото съм дала доста пари за нея и не ми се ще да я хвърля в пепелта

Shocked А защо реши , че се подигравам ? Споделям какво съм чувала....

# 19
  • София
Нямам и представа къде ми е булчинската рокля. Мисля, че е в дома на свекърите. Сега като се замисля бих я дала веднага на бъдеща булка при нужда - без да ми я връща. Изобщо не робувам на скрупули и суеверия. Мен ме прави щастлива детето, мъжът ми, работата, приятелите... А не едно тъпо парче плат.

# 20
Аз пък с моята рокля не ща да се разделям.  Crossing Arms
Вече шеста година събира тихичко прах в гардероба и чака момичетата да порастнат за да ме врънкат да играят с нея.  Grinning

# 21
Изпрах я в пералнята. Излишно е да казвам, че след като я извадих, вече не приличаше на нищо.  Mr. Green
Букетът още пазя, изсушен стои в една ваза при свекърва. В стаята, където живеехме. Сега е необитаема.

# 22
  • София
Не знам и не спазвам никакви суеверия.Роклята си смятам за много красива и си я пазя.Букета -един хвърлих още на сватбата,а другия остана в свеки и след това заминахме,та не знам съдбата му. Mr. GreenЗасега хич не се оплаквам от брака си,въпреки неспазването на бабини деветинини.Живей си спокойно и направи това,което искаш без излишни притеснения.

# 23
Ха сега, аз пък бях с рокля под наем, къде ли е  Thinking

Сериозно по въпроса. Направи си бюстието и го носи. Ще те накара да се почустваш отново, както в сватбеният ти ден. Ще се усмихваш целодневно и околните ще се чудят на какво се дължи  Hug

# 24
По темата-пере се!...После можеш да я подариш на някоя девойка. Peace
Поне ние така направихме-така и казали на майка ми...И не трябва да я пере булката,а някоя друга жена чийто двама родители са живи. Peace

# 25
Цитат
Изгаряш я , на тих огън и разпръскваш пепелта в течаща вода!
Какви са тези глупости тва звучи като готварска рецепта на тих огън после малко чубричка...дрън дрън дай я на някой или си боядисай бюстието черно с черен панталон ще си пак добре изглеждаща  Peace

# 26
Моята я подарих, беше скъпа и донесена от странско, жених се в далечната 1990 година, когато хубава рокля си беше цяло събитие. Приятелката на която я дадох все още е щастливо женена, така, че смятам, че моята съдба не е повлияла на нея, въпреки, че се венча с моята рокля. После май отиде при трети собственик не съм сигурна каква и беше съдбата понататък. 

# 27
Моята е вече изцапана и доста омачкана,дъщеря ми с удоволствие я облича и се врътка с нея,както аз и братовчетка ми преди години с роклята на вуйна. Grinning

# 28
  • София
Цитат
Изгаряш я , на тих огън и разпръскваш пепелта в течаща вода!
Какви са тези глупости тва звучи като готварска рецепта на тих огън после малко чубричка...дрън дрън дай я на някой или си боядисай бюстието черно с черен панталон ще си пак добре изглеждаща  Peace
Joy
Някои са си загубили чувството за хумор  Wink

Браво на момичетата, които не страдат от глупави скрупули и са си дали роклите с цел да ощастливят друга булка  Peace

# 29
  • Талант на 2012,2013 г.
Моята сватба беше преди 27 години. Роклята ми е в гардероба на мама. Там където ни беше и сватбата. Но ти пък защо да не я подариш? Няма лошо в това... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт