Нищо не ни помага за подсичането :(

• 23 573
  • 166
  •   1
Отговори
# 30
Моето дете беше така доста време,изписаха му Дактакорт,Фуксин-червеното мазило и още едно,което се приготвя в аптеката.
 Минахме 2 курса на лечение от по 10 дни.
След което 20 дни Имазол , да не се повтори проблема.
От тогава нямаме подсичане,но аз му махнах напълно през деня памперса(беше на 8 мес.) и не съм сигурна дали лекарствата точно помогнаха.

# 31
Най - вероятно вече са и някакви гъбички , а не само подсичане . Само веднъж ни се е случвало . Педиатърът ни изписа Клотримазол . До вечерта се беше оправил .

# 32
препоръчвам с две ръце-"Павлодерм"-много помага Peace

# 33
Проблем не е имал. Използваме Памперс, както и превантивно понякога кремчето на Веледа или Бюхен. Сменям на 3-4 часа, а при изхождане- веднага.

Защо не попиташ специалист? Може и да е нещо по-сериозно  Thinking

# 34
Ами, най добре според мен направете една консултация с кожен лекар Peace той най-добре ще те посъветва какво да правите.
Иначе при нас със смрадлика се оправи положението.

# 35
  • София; Дружбето
ДЪщеря ми беше вечно подсечена, докато не открих Павлодерма. Първо мазах с Бебетан 2 дена и после клепах здраво с Павлодерма. Като с магия престана да се подсичам така че го препоръчвам с две ръце

# 36
В продължение на 2 седмици Рая беше подсечена, не ни помогнаха никакви кремчета. Педито ни изписа Нистатин за гъбички, и се оправихме за седмица, но продължих да я мажа още 10дни защото гъбичките са много упорити.

# 37
  • Бургас/Пз
Пиоктанин 1% и Веледа  Peace

# 38
Мила съчувствам ти. Преди три ни мислех аз да пускам такава тема. реших обаче да изчакам консултацията с педито. Тя като видя нашето дупе направо ми даде направление, нямаше нужда въоще да и казвам, че мога и аптека да отворя с тези мазила които бях накопувала в продължение на 2 седмици Shocked ,както и памперси.  Прати ме на дерматолог, който изписа крем Певизон и един който се прави по поръчка в аптека. Днес е втория ден в който ползвам кремчетата и вече почти няма гъбички ранички или лющене на кожичка Simple Smile. Съвета ми е, не се бави ами отивай ако трябва и без направление щом педито не дава / пък после я смени и педито, как ще се прави на интересна Peace/ но шега с дупето на детето небива. Овен себе си мъчиш и детето. Успех  bouquet

# 39
Не успях да прочета всички предни постове и затова ако се повтарям, се извинявам.

Може да пробваш и само с бебешка пудра на Джонсън. През лятото това единствено ни спаси, но и при моя син положението не беше кой знае колко тежко  Peace

# 40
И аз не съм изчела всичко, и ние сме горе-долу така - пробвахме какво ли не, педиатърката каза, че не са гъбички, а подсичане, мазах със СебаМед, Мустела, Бочко, Бюбхен, Судокрем, с кремче по рецепта...нищо! Сега мацам с пиоктанин 1 процент/по съвет на педиатърката/ и отгоре КАОЛИН - това е хума, но е много фино смляна...това ми го каза една мацка, която много разбира от народна медицина...трябва ти кажа, че откакто слагам каолина...положението е много, много, много добре, почти сме се оправили!!!
Успех и на тебе!!! Hug

# 41
пробвай с крем "здраве","бо4ко-със смрадмика"или "бебетан"

# 42
Мисля, че е време за съвет с дерматолог повече от съвет с форума. Може да са някакви гъбички, за които има по-специално лечение. Иначе вкъщи ползваме СебаМед.

# 43
Остави детенце без никакви памперси докато всичко не мине. Отмивай само с водичка. Ако е от подсичане, не нещо друго това ще помогне, но е важно в този период въобще да забравиш памперсите. На нас това помогна в рамките на 48 часа. После сменихме марката пелени и минахме на кремче (правено) състоящо се от бял вазелин, ланолин, течен парафин, витамин А и Д, вода. В случай, че махането на пелените не помогне, значи е време за дерматолог. Но при  проблем от толкова дни може би дерматолога  е първи вариант.

# 44
  • Пловдив
Аз съм прилагала само
1.смяна на памперс 2. тридерм унгвент за не повече от 5 дни 3. много интерено по идея на педиатър кърпичките Памперс -с алое СИНИТЕ, най-старите, факт е че помогнаха.
 Един път варих някакви смрадлики , ама това си е луда занимавка .....безумно е ....

Общи условия

Активация на акаунт