Хипотония- Ниско кръвно налягане

• 21 780
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
И моето е много ниско 90/60 а като ми се вдигне на 120/80 и ми става лошо. Иначе за ниско кръвно пия айрян със сол. Кафе и аз не пия, много ми е нервно след него. А сърцебиенето е много неприятно. За сърцебиенето може да имаш недостиг на магнезий. Тогава също има сърцебиене.

# 16
Това е лошото при мен , че вобще ни пия кафе и всякакви кофеинови напитки! От кафето направо ми се разтреперват ръцете! Thinking Всичко мога да изтърпя , но тази тахикардия която получавам някой път много ме плаши, а кардиолозите казват,че няма проблем, просто ми е ниско кръвното!

Аз също не пия кафе.От него ми става лошо.Лекар ми каза ,че кафето  е диуретик.В първите минути понижава кръвното,а после го покачва.
Моето кръвно е 90/60.

# 17
Повече движение и разходки, по възможност интензивни.

# 18
И моето кръвно откакто се помня винаги е било ниско. Все около 90/60, малко да се вдигне и ужасно главоболие ме застига. Пия си нон стоп кафета, поне по две големи на ден, ям шоколад, пия кола но нищо не го променя - все си е ниско.
Обаче в началото на лятото започнах нов хранителен режим, с който да си намаля теглото. Е, засега съм минус 10 кг надолу, като се храня пет пъти на ден по всички правила на здравословното хранене. Преди седмица бях на профилактични изследвания при които ми мериха и кръвното - 115/70. При това не бях пила нищо, защото след това щяха да ми вземат кръв. Никога не съм била с такова високо кръвно без да ме сцепва главата, а сега се чувствам прекрасно.
Така че май хранителния режим оказва своето влияние върху кръвното  Peace

# 19

Обаче в началото на лятото започнах нов хранителен режим, с който да си намаля теглото. Е, засега съм минус 10 кг надолу, като се храня пет пъти на ден по всички правила на здравословното хранене. Никога не съм била с такова високо кръвно без да ме сцепва главата, а сега се чувствам прекрасно.
Така че май хранителния режим оказва своето влияние върху кръвното Peace
bistra_m,може ли да напишеш повече за хранителния режим,който спазваш?  bouquet

# 20
  • София
Разбира се, че хранителния режим е от значение, и то голямо. Както и двигателната активност. Аз цял живот съм с кръвно 90/60 и се чувствам добре. Понякога в жегите ми призлява, преди години имам и 2 припадъка...., но това е когато падне под 60/40. Пия по 2 кафета на ден, кола не обичам. Когато се почувствам зле, айрян със сол и шоколад. Червено вино пийвам също по 1-2 чаши 2 или 3 пъти седмично.

# 21

Обаче в началото на лятото започнах нов хранителен режим, с който да си намаля теглото. Е, засега съм минус 10 кг надолу, като се храня пет пъти на ден по всички правила на здравословното хранене. Никога не съм била с такова високо кръвно без да ме сцепва главата, а сега се чувствам прекрасно.
Така че май хранителния режим оказва своето влияние върху кръвното Peace
bistra_m,може ли да напишеш повече за хранителния режим,който спазваш?  bouquet

Да, мога. Макар и да не успея да опиша всичко подробно, все пак ще опитам.
Сутрин на гладно пия около 40-50 мл гел от алое.
Към 8,00 закусвам задължително. Обикновено овесени ядки със кисело мляко, или със сирене(ако съм ги кипнала). Или пък понякога пия протеинов шейк, разтворен във кисело мляко.
Към 10-10,30 хапвам някакъв плод (според сезона). Сега наблягам на ябълки или грозде.
Обяд - 12,30 - 13,00 месо (риба) със зелена салата, или домати и краставици, или някаква друга свежа салата. С малко зехтин полята задължително. Може различни вариации за обяда, стига да има протеини, въглехидрати и мазнини. От всичко без изключение. През лятото наблягах на салата със сирене, или със яйца - 2 броя.
Следобедна закуска -15,30-16 - препечени филийки (хляб Вита или Тонус - пълнозърнести). Намазани със краве масло (в никакъв случай маргарин). Или пък кифла(малка) или кроасан също става. През лятото хапвах и една торта с обикновени бисквити, кисело мляко, овесени ядки и плодове. Става също и само обикновени бисквитки с кисело мляко .
Вечеря 18-18,30 подобно на обяда - да има протеини, мазнини и въглехидрати. За предпочитане е по-често да се яде риба (основно скумрия, хек) защото няма в нея хормони. А пилешкото и пуешкото са пълни с тях. Става също така свинско, но по възможност със доказан произход. Същото важи с пълна сила за телешкото.
През деня пия много вода - минимум 1,5 л. И се движа при всеки възможен случай - пеша, с велосипед, тичам сутрин в морската.
От кафето също не съм се отказала - едно сутрин и едно следобед. През лятото за следобедна закуска хапвах понякога и сладолед, към този сезон това също може да се прилага.
В общи линии е това. Ако някой иска още инфо, нека да ми пише на лични че тук стана много дълго.

# 22
bistra_m благодаря за отговора.  bouquet

# 23
Хранителният режим е важен, влияние оказва и върху кръвното налягане. По какво съдя? Ами когато например наобед се нахраниш обилно-преобилно какво следва? Доспива ти се. Защо? Защото кръвното пада след обилно хранене. Това съм го забелязала по себе си. Когато и аз спазвам режим, се чувствам добре - няма я отпадналостта, бодра съм и не ми се доспива наобед. Вечер също, когато вечерята е съобразена с хранителен режим. Какъв е той? Ами сутрин задължително да има закуска - овесени ядки/трици с кисело мляко, яйце, шунка, може и пълнозърнест хляб, наобед - протеини и зеленчуци, вечер по възможност също. Да се пие много вода. За разлика от режима на bistra_m, когато съм на диета избягвам всичко сладко и тестено, постига се по-добър ефект. Естествено, без напълно да ги отричаш. Плодове ям само вечер, ако пригладнея.

# 24
Да се присъединя и аз към хипотоничките....  Blush

И аз съм с ниско кръвно откакто се помня и особено в жегите често получавам леки кризи като треперене на ръцете, ускоряване на пулса и неистово желание да изям половин шоколад или няколко дъвчащи бонбона!  Heart Eyes Никога не съм припадала досега и се надявам и да не ми се случи.

От около 4-5 дена обаче по цял ден ме цепи глава (не знам от смяната на времето ли е) и днес вече съм като парцал от сутринта. Лошо ми е, едвам гледам. Пих айран със сол, кола, вода със сол, вода...
Ама пусто нямам навик да закусвам сутрин и не ям!!!  ooooh! ooooh!

Иначе досега се рових и аз в разни темички за кръвното налягане и прочетох, че сиренето било несравним лек за ниско кръвно, защото е съставено от мазнини и сол, които вдигат кръвното. Препоръчва се закуска от филия хляб с масло и сирене.
Четох също и за силния зелен чай и жен - шена. Последния може да се приема и под формата на хапчета.
Тези с ниско кръвно и слаб пулс трябва да започват деня си с кафе на гладно.

Дано съм била полезна!
Ще продължавам да чета за царската боелст  Mr. Green

# 25
  • На точното място
Биричке, да не би да си вдигнала кръвно/80-120/, че те боли главата.
И аз съм с ниско кръвно 60/90 и като ме почне главата си го меря и се оказва , че е високо 80/120 за мен. Пия Парацетамол , защото за разлика от др.аналгитици не вдига кръвното.
Иначе, не усещам дискомфорт от това че ми е ниско кръвното. Само когато пригладнея почва да ми се вие свят, да треперя и ми се гади - като хапна всичко се оправя!

# 26
Не, не ми е високо кръвното. Пулсът ми е 70!  Confused
Не знам дали ме боли главата от кръвното, но е факт и че от ниско кръвно боли глава. Просто боли в различни области, отколкото при високото кръвно.

Някой може ли да каже лютата храна как влияе на кръвнити налягане??
Преди време бях чела, че повишава кръвното, но не съм сигурна какво точно четох...  Rolling Eyes

# 27
  • Русе, у дома
По принцип съм с малко ниско кръвно - 110/70. Но заради екстрасистолия и пролапс ми се налага да пия бетаблокер, който съвсем ми смъква кръвното. А заради екстрасистолите не мога да пия кафе и черен чай. От това цял ден съм като парцал. Мислех че ще свикна без кафе, но явно не мога. Вярно е, че не ям червени меса, но не обичам. Лятото и аз много наблягах на айряна.
Така си мечтая за чаша ароматно кафе, но като се сетя за тахикардийте дето ми докарва  #Crazy....

# 28
И аз съм така.Нормално кръвно за мен е 90/60.Към каря на бременноста ми се нормализира горе-долу,но сега пак си е ниско.
Като ми причернее ми помагат шоколада или чаша студена вода.Добре е да легнеш с изправени нагоре крака,ако имаш тази възможност.

# 29
ууфф и аз като авторката съм бременна и с ниско кръвно.
От както бях в 3 клас и колабирах в час на света му е ясно ,че съм с ниско кръвно ,но оттогава досега така си карам.На всичкото отгоре съм с мигрена ,което доукрасява картинката. Всички ме знаят като вечно припадащата  Rolling Eyes
АГ-то ми каза ,като ме боли глава ,първо да си мерп кръвното и да пия айрян със сол.Кафе и кола избягвам сега ,но по принцип си пия.Но не помага.Явно все така ще е  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт