подсъзнанието може всичко 17

• 229 796
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • У дома
Нинката, браво на теб! Продължавай с пълна вяра!

eldivine , много интересен сайт, дано имам скоро време да се зарова в него.

Знаете ли, след като писах доста се чудих дали не греша. И имах желание да отговоря на Винцето, но ще го направя публично - първо, аз много се радвам на всички нови попълнения, защото всеки нов член на темата е още една мъдра, но стремяща се към развитие душа. Често като ви чета ми се приисква да мога да прегърна всяка една от вас и ми е мило за всички, но пусто като не съм красноречива и изразителна като Винцето, например, често бивам и грешно разбрана. Та на нея исках специално да и благодаря за духа и оптимизма, който внася в темата и начина по-който ме кара да се чувствам.
Та, Винце, да знаеш душа, за пример си ми  Hug

Много забавен израз - вещерски казан  Joy , предполагам си е период през който минаваме.

Аз да споделя, че мъжо ми се кара като си зареждам портмонето. Да не станел пожар... Пък и резултат няма. Но пък се сетих за онзи случай, когато влязох в една бензиностанция и казах на момичето - Дай ми един печеливш билет! Беше ме ударила сляпата вяра, че пара ще падне него ден. Тя ми се засмя, подаде ми билетче и когато и казах "Дай си ми парите" съвсем се окори.
Та вярата е много важна, може би най важната предпоставка. Останалото са аксесоари.

# 346
  • У дома
Момичета, това с пробуждането нещо ме притеснява - аз имам някои признаци, но при мен са повече от преумора. Вие как разбирате?

# 347
  • София
Момичета, това с пробуждането нещо ме притеснява - аз имам някои признаци, но при мен са повече от преумора. Вие как разбирате?

Аз минах през всичките 32 точки и никак не беше леко...и нищо не се е променило осезаемо... само още се чудя, защо се будя всяка нощ в 5 часа , ставам отивам до кухнята и гледам 2-3 минути през прозореца и си лягам след това...  добре, че го пише в списъка, че дълго време се чудех какво ми става... и това е повече от година всяка нощ...  Embarassed

# 348
  • Universe
БЛАГОДАРНОСТТА - НАЧИН  НА ЖИВОТ - ЛУИЗ ХЕЙ  

Забелязала съм, че Вселената обича благодарността. Колкото по-благодарен си, толкова повече блага получаваш. Под „блага" разбирам не само материалните неща, но и всички хора, места и преживявания, заради които си струва да се живее. Знаете колко прекрасно се чувства човек, когато животът му е изпълнен с любов, радост, здраве и творчество, навсякъде среща зелена светлина и намира места за паркиране. Така е замислен животът ни. Вселената е щедра и изобилна и обича да бъде оценявана по достойнство.
Помислете си как се чувствате, когато поднасяте подарък на своя приятелка. Ако тя го погледне и лицето й помръкне или пък каже: „О, не е моят размер" или „Не е моят цвят", или „Никога не използвам такива неща", или „Само това ли е", със сигурност едва ли някога пак ще ви се прииска да й подарите нещо. Но ако очите й грейнат от радост и тя е доволна и благодарна, тогава всеки път, когато видите нещо, което би й харесало, ще ви се иска да й го подарите, независимо дали наистина ще го направите.
Благодарността ни носи още нещо, за което да сме благодарни. Тя засилва изобилието в живота ни. Липсата на благодарност и оплакванията ни носят малко неща, за които да сме благодарни. Оплакващите се неизменно откриват в живота си малко хубави неща или не се радват на онова, което имат. Вселената винаги ни дава онова, което вярваме, че заслужаваме. Много от нас са възпитани да виждат само липсващото и да усещат тази липса. Вярваме в оскъдицата и после се чудим защо животът ни е толкова празен. Ако ни изпълва мисълта: „Аз нямам достатъчно и няма да бъда щастлив, докато е така...", ние поставяме живота си в режим на изчакване. Тогава Вселената чува: „Аз нямам и не съм щастлив" и ние получаваме още от същото.
Вече от много време насам посрещам всеки комплимент и всеки подарък с думите: „Приемам го с радост, удоволствие и благодарност". Научила съм, че Вселената обича този израз и постоянно получавам прекрасни дарове.
Когато се събудя сутрин, още преди да си отворя очите благодаря на леглото за хубавия сън. Благодарна съм за топлината и удовството, които ми е дарило. При такова начало ми е лесно да си помисля за всички други неща, за които съм благодарна. Преди да стана от леглото, вероятно съм изразила благодарността си за 80 или 100 различни хора, места, неща или преживявания в моя живот. Това е чудесен начин да започна деня.
Вечер, непосредствено преди лягане, премислям деня си и благославям или изразявам признателността си за всяко преживяване. Освен това си прощавам, ако усетя, че съм направила грешка, казала съм нещо неподходящо или не съм взела най-доброто решение. Това упражнение ме изпълва с топлота и се унасям в сън като щастливо новородено бебе.
Добре е да бъдем благодарни дори и за получените уроци. Не бягайте от уроците, те са малки съкровища. Когато се поучим от тях, животът ни се променя към по-добро. Сега се радвам всеки път, когато видя някоя тъмна страна на личността си. Това означава, че съм готова да се освободя от нещо, което е спъвало живота ми. Казвам; „Благодаря ти, че ми показа това, за да мога да го излекувам и да продължа напред". Така че - все едно дали урокът е внезапно изскочил „проблем" или възможност да видите стар негативен модел в себе си, от който е време да се освободите - радвайте се!
Нека изпълваме всеки ден с възможно най-много моменти, в които сме благодарни за всичко хубаво в живота си. Ако хубавото в момента не е много, ще се увеличи. Ако и сега животът ви е изобилен, изобилието ще нарасне. Това е ситуация, в която винаги ще спечелите. Ако сте щастливи, Вселената също е щастлива. Благодарността увеличава изобилието.
Започнете да си водите дневник на благодарността. Всеки ден записвайте нещо, за което сте благодарни. Всекидневно казвайте на някого колко сте му благодарни за нещо. Благодарете на продавачите, на сервитьорите, на пощальоните, на работодателите и на подчинените си, на приятелите, на близките си и на напълно непознати. Споделете тайната на благодарността. Нека помогнем светът да бъде изпълнен с благодарно, признателно даване и получаване... за всички!

,че Ви има, благодаря, че Ви открих!!!

# 349
Въй...я да видим кой не спи! hahaha А  колко много сте писали тази нощ, браво на вас! Flutter Аз работих до сега, и чак сега се включвам в любимата темичка да ви чета... Hug

Lilian_V...и мен ме разсмя израза "вещарски казан"...  Joy  Много точно  казано ! Hug

Аталанта, , не се притеснявай, аз също  много често бивам грешно разбрана Sunglasses ама вече взех да свиквам и  да го приемам с чувство за хумор  Mr. Green  
А ти много хубаво си го казала в поста си! Искрено и от сърце!   bouquet А това е най-важното, да си казваме това, което мислим за темата,  защото това показа, че милеем за нея...а и е трудно, бих казала невъзможно   да се угоди на всички...така че, аз приветствам с две ръце откритите и искрените мнения, пък нека всеки си ги разбира, кой как си иска , и който  иска да се сърди , който  иска  да не се !  Hug

Мимина... Heart Eyes

Мише... направо ми взе думите от устата! И аз като четох тези Признаци за Пробуждането се сетих, че Крион го нарича:Приемане на Импланта...ама докат с включа, ти вече си го написала Hug При мен 9 неща вече са факт...даже не очаквах. Thinking Има  някои плашещи неща, например , които не искам да се случват: да се отделим/отдръпнем от семейство и приятели... Rolling Eyes

Лени, мила..и аз благодаря , че те има в тази тема!   bouquet Чудесна си  с твоите цветни постове... винаги много полезни и  внасят много настроение! Heart Eyes

Нинкаата, само така...браво! Направо изумително е това, което споделяш за болестта!   bouquet Нещата се случват, и хич не мисли дали правиш нещо правилно или не. Важното е как се чувстваш от крайния резултат!Ако си щастлива, значи всичко е наред! Hug Heart Eyes

Green Splash, видях , че Лени ти е отговорила...ама и аз да я подкрепя! Зареждай портмонето си винаги , когато поискаш! За Вселената няма граници!  Grinning  Когато правим нещата, както ги усещаме вътрешно, тогава е най-истинско!  Hug

Аталанта, кое те притеснява с Пробуждането? Сподели, ако не е тайна... Rolling Eyes
А за билета на бензиностанцията  и " дай си ми парите" ...много ми хареса  Joy  Hug

# 350
Налегнаха ме едни мисли вчера, за живота  като цяло, та от мой предишен пост се присетих за нещо...та така, късно вече   в леглото, преди да зашия клепачите си чета книжка ..и попаднах на нещо, което много ми хареса..и искам да го споделя с вас. Flutter

Та в общи линии ставаше дума за това , че душата говори с нас в мигове на мълчание.Отчаянието при хората идва от това, че силно сме очаквали да се случи нещо, а то не се е случило.Тоест хората имат силна вяра  в онова, в което по тяхно мнение трябва да се случи и когато реалността не успее да отговори на тези вярвания, хората се отчайват и разочароват.

Защо се случва това? Ами защото винаги очакват някакъв резултат. Ако се откажат  от очакванията и си позволят  да се отворят  за новото, тогава няма да им се налага да изпадат в отчаяние.

Най-трудното нещо е да приемем себе си като божествени и красиви създания.

Всъщност за да сътворим нашите желания, трябва да приемем себе си. Ако човек  не приема себе си, се опитва да сътвори нещо, което не е.

Може хиляди пъти на ден да си повтаря мантри, да визуализира и да извиква позитивни образи в съзнанието си, но докато той  не отразява това, което  изпитва към себе си и това , което действително чувства/ депресия, гняв, или каквото негативно там е../ то  няма да сътвори   нищо друго..освен объркване и съмнение. И накрая си казва-Толкова много се старая, а пък нищо не се получава?

Да приемем себе си  с любов и да усещаме, че сме наистина красиви дори и с всички наши несъвършенства и недостатъци е доста сложна задачка, но...трябва да се стигне до приемането! Такива каквито сме...  Sunglasses А след приемането вече идва и промяната.

Приемане    не означава Примиряване. С приемането на нещата, виждаме реално  как е сегашната ситуация, и ако желаем да променим нещо, знаем че иамме избор да го напарвим, а примиряване означава, че се съгласяваме  и приемаме  всичко , но  отчаяно си мислим, че не можем да променим нищо...че  нямаме друг избор.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 03:35 от ЧервеноВинце

# 351

Всичко в природата си има естествен ритъм. Трябва да приемаме себе си и всичко около нас , като част от филм...и да наблюдаваме този ритъм. За да се отворим към новите неща и към приемането, трябва да приемем старите неща и сегашната реалност. Най вече неща  от рода примерно, че  сме нещастни, самотни, бедни, болни...Преди да очакваме всякакви промени , първо  приемаме това , без да му се противопоставяме или борим. Приемаме реалността, такава, каквото е. Ето я тънката граница, която много хора не виждат и я прекрачват.

Ако не приемем сегашната реалност и сме силно привързани към  бъдещите  цели, ние не можем да се придвижваме напред....зацикляме и забавяме естествения ритъм на Природата  и се получава вътрешна  дисхармония, дисбаланс...

Ето какво прочетох" Никой и нищо няма  да напусне нашата реалност преди да сме го обикнали.Да обикнеш е равно на " да се освободиш!"

Момичета, как приемате зимата, Коледа..? Аз вече съм на тази вълна, защото при нас два дена валеше изненадващ  сняг и осъмнахме в бяло #Crazy Наложи се да  вадим по-рано   зимните ботушки и вълнените шалчета... Crazy

Спомням си, че когато за първи път  останах да живея в студената скандинавска страна, срещнах няколко малко негативни  девойки Sunglasses Те през цялото време ми обясняваха , колко е студена и депресивна зимата тука... и за известно време успяха да ме убедят!  Joy

Аз също в началото мрънках и да ви кажа наистина , не се чувствах  зимата  добре тука и исках да се прибирам в БГ...беше ми втръснало от 6 месеца зима  Close

После обаче реших, че не мога да променя климата  тука и че зимата винаги ще си е такава...  Laughing Така че или си отивам от тук, без да мрънкам  или просто приемам нещата каквито са...и да погледна на зимата с "друго око" Mr. Green Избрах второто...!  Sunglasses

Сега се чувствам чудесно тук зимата. Намирам , че е наистина  прекрасно, когато всичко около мен е бяло  и че обичам снега, белите заснежени върхове на хълмовете наоколо..напомнят ми на любимите ми  бонбонки едно време Бел Мекен..заобичах ските ,макар и да не мога да карам добре....особено с левия завой съм много зле и на няколко пъти щях да се пребия... hahaha  Харесвам замръзналите прозорци с прекрасно изрисуваните снежни  фигурки по тях. Обичам камината... Heart Eyes която гори само зимата...и Дядо Коледа обичам... Joy

Наистина с приемането на нещата около нас, света се обръща и Вселената почва да работи за нас. Heart Eyes Изпитано и проверено!  Grinning

Малей, извинявам се че "завзех ефира"... ooooh! както се изразява  една моя приятелка...  Laughing  ама като ме хване музата и трудно ме пуска.  Rolling Eyes  А  е време  да лягам....че стана "утре"  Sunglasses

Сладки сънища на всички!   bouquet

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 03:43 от ЧервеноВинце

# 352
  • У дома
Винце, това за мълчанието е много вярно. Наскоро синът ми изгледа отново "Последният самурай" и двамата с татко му побързахме да му обърнем внимание на думите на единия японец - "too many mind" , ключов момент във филма. Предполагам са го превели като Твърде много мисъл. Малкия свиреше нещо и се ядосваше, че не става, а ние искахме да си освободи съзнанието и да усети музиката.

Аз пак се сещам за книгата Train Your Mind, Change Your Brain от писаното от lenny_pld и ЧервеноВинце Дори съвременната наука с помощта на MRI доказва как монаси, които практикуват медитация активират по този начин областта в мозъка, която отговаря на щастието. Особено при медитация за състрадание и милосърдие. Така че колкото и да не ни върви в даден момент, докато сме живи все още има шанс да обърнем нещата в наша полза - с усещане на благодарност и любов.

Лени, аз с мисли на благодарност заспивам всяка вечер, колкото и да съм мърморела преди това, че някой не си е преместил чинийката от вечерята  Laughing но това с дневника ми се струва страхотна идея. Благодаря, че сподели   bouquet

# 353
  • В горичката, до рекичката
Здравейте и отново поздравления за темата. Искам да споделя (като нова) за въздействията, които има тя върху (предполагам) повечето от нас. Всеки, който е попаднал тук (по една или друга причина) остава с впечатление, че със списък на желания или направа на талисман ще си реши проблемите. Такава беше и моята нагласа в началото. Но след това попрочетох една - две книжки, гледах филми и осъзнах, че всичко е в главата ми. Започнах да променям изцяло начина си на мислене и избягвам отрицателната нагласа, че "не мога", "не заслужавам" и т.н. Л.Хей много ми помогна и сега знам, че най - доброто предстои.
Приятен ден на всички!
ЧервеноВинце   Hug

п.п. Може ли да ми кажете оригналното име на филма Тайната или някакви подробности, за да мога да го намеря. Линка в началото ми дава грешка, а в Замунда има мноого Тайни Simple Smile

# 354
Момичета не се сърдете на нас новите.Просто всеки преди да се замисли за това,че Вселената си знае работата бърза да пита по-опитните.За да не ме нападнат от всички страни сега ще обясня какво имам предвид.Аз имам около 10 мнения в тая тема, но при мен нещата действат по следния начин: Ако имам въпрос и нещо не ми е ясно, обмислям си го 10-20 мин.И тъкмо решавам,че не мога сама да си отговоря,отварям темата да попитам и той отговора вече е там.
Така,че имайте повечко вяра в Интуицията  и Вселената мили момичета. Heart EyesНе бързайте да питате и за най-малките неща.И не си мислете,че нещата просто се случват от само себе си,трябва и малко четене. Rolling Eyes
Благодаря,че Ви има  newsm51

# 355
Здравейте момичета,
искам само да ви кажа-много съм нова в темата, изчела съм всичко, толкова много ми е липсвало това нещо, което правите тук, че мога само да ви призная: без да ви познавам ви чувствам много близки и благодаря ,че ви има.
Благодарение на вас се чувствам много спокойна и изпълнена с увереност, че има толкова много позитивни хора.Бих искала да препоръчам една книга, която за мен бе много интересна.Авторът е Мариана Илиева, "Позволете да ви разкажа".В нея освен всичко друго, се дават и много други импланти, продиктувани на авторката от Крион.
Желая ви слънчев и усмихнат ден! Grinning

# 356
Лили, Лени, благодаря за обобщението на признаците на пробуждането. Честно казано, имам ги отдавна, но кой знае как са наименувани в компютъра ми. И май ги бях позабравила, защото повечето от тези признаци имам и аз, а по едно време се чудех защо примерно някоя болка не ми минава от всичките енергии, които й пусках (а имам достатъчно много и различни), както и от многото търсене на причини. По някое време болката сама минава. Та общо взето настава голям купон. Колкото и енергията да е в нас и ние да сме енергията, колкото и енергията да следва мисълта - има си физически дискомфорти, които стават при трансформация, така че не си мислете, че някоя грешна или заблудена мисъл е виновна за тях. Напротив!

На всички  Hug

Аталанта, ами аз разбирам, че някои дискомфорти не са от преумора или други неща, след като не минават след всичките опити и средства, които съм използвала.  Hug
Сърдечно подкрепям силата на намерението, както и "правилната настройка към различни аспекти от живота".  Heart Eyes

# 357
Здравейте,
Аз също съм "нова" по принцип във форум. Не обичам форуми, докато не попаднах в тази тема. Впечатлена съм от енергията и желанието за споделяне на знанието, с което сте създали и изградили това уютно пространство. Ето защо не разбрах защо се получи това раздразнение от въпросите. Всеки изминава собствен път към духовното си развитие и самопознанието, който не минава непременно през първа страница или задължителна литература. Не бих упрекнала някой, който иска да подобри живота си, независимо, че го прави повърхностно само с 25 желания. И с "досадни" въпроси. Има и друго -вашите познания будят респект и непреодолимо желание да се допитаме лично до вас.  
Ще цитирам Майка Тереза - Най-голямото щастие - да си полезен на другите!
Всички, които създават тази тема са безкрайно полезни!
Успешен ден с много сбъднати желания на всички!

# 358
  • Бургас

Аз сега разбирам за тези признаци и се чудя възможно ли е този процес да продължава няколко години ? Thinking

Специално събуждането при мен е на периоди - ту към 3-4 часа ,ту към 5-6 ,ту липсва / но това се случва изключително рядко и за кратко /,но това нощно събуждане е от няколко години,преди това не ми се беше случвало .После заспиването ми е много трудно ,плаче ми се . Чувството ,че не "участвам" в живота ми се случва също често , но има и доста периоди на хармония напоследък .Сякаш много бързо преминавам от една крайност ,към друга.
Но същевременно  изпитвам чувство на облекчение ,удовлетворение и благодарност .И това чувство идва някак си от само себе си Simple Smile

Някак си ми се иска да напиша още много неща ,но не мога да ги систематизирам и изразя затова и спирам до тук .

Аз също имам "проблеми" със зимата и зимния период ,но смятам да поработя върху нагласата си Simple Smile

# 359
  • Костинброд
п.п. Може ли да ми кажете оригналното име на филма Тайната или някакви подробности, за да мога да го намеря. Линка в началото ми дава грешка, а в Замунда има мноого Тайни Simple Smile

The Secret

Момичета, помагайте- аз вече бях споменала, че имам проблем с детенце и по- точно, че от 2м плаче по цял ден и цяла нощ заради детската градина. Как да й помогна, дайте някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт