Ти какво сготви? Снимай, покажи! 50-та тема

• 110 825
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Добър ден Hug
Венетта благодаря ти за рецептата на доматената супичка  bouquetмисля утре да я пробвам и ще докладвам. Grinning
Аз пускам снимки от неделя и снощи.
зелева салатка,гюведже с каквото намерих в хладилника,ябълков сладкиш на Селма и яйца по Панагюрски.

и от вчера+ остатъците от уикенда Mr. Green
И пак да си кажа,Селма страхотна рецепта и страхотен вкус има ябълковия ти сладкиш  bouquet
Приятен ден на всички ви желая Heart Eyes

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 13:41 от alximika

# 616
M_Nik,ще споделиш ли какво брашно и набухвател използва?Знам,че се слага ксантова гума  newsm78 за да набухне хляба,но не съм виждала в нашия град ....Само да не е готова смес..щото такива не ползвам...

За хляб се добавя и ксантан гума (по-скоро за свързване на молекулите на брашното), но си се надува и със сухата мая Saf Instant или на Йоткер. Във свежата мая има глутен. За кекс - сода и лимон. сок (бакпулвер).
Брашното го бъркам от царев. нишесте - 1 пакетче  и оризово брашно - 1 пакет (от 500 гр.) + спойка от 1 с.л. пектин (свързващ агент) + добавки по избор: 3-4 с.л. брашно от елда, от просо, нахут,... от кестен или ябълка  (за кекс). А за по-бързо ползвам и готови смески (италиански или български) от диетичния магазин.

Лабрекс, мерси за Топеното!   bouquet

# 617
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Меки бисквитки с ябълки, банан и овесени ядки

# 618
  • София

Днес както винаги е много вкусно!
Maqaami,  постната мусака много ми хареса, а само как изглежда.........!
За днес пълнени домати и чушки с кайма

и от останалите бухтички  - "момини гърди"

# 619
  • София-Младост
Момичета, вие сте едно невероятно вдъхновение за всяка домакиня!  Hug И с тези снимки, направо ми се пълва устата...
Вчера и аз правих питката на Селма с кисело мляко (моята с безглутено брашно) - пак се получи фантастична и много вкусна!
А също и Бързата пица на Лабрекс - много сполучлива се получи! Благодарности и на двете!

Ала-Бала, ще споделиш ли рецептата на Топеното с месце по Бордовски (нещо не го откривам)?   bouquet
Заповядай, то е при вегетарианската кухня, месото е моя прибавка.
Късно видях, че вече е даден линк. Но пък намалих снимките по начина даден от asyalein. Бърз и лесен!

# 620

Меден кекс с орехи и медено-лимонова заливка   за следобедното кафе.

Сутрешната закуска.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 15:22 от labrex

# 621
Елина, много са ти хубави бисквитките, ако може рецептата  Simple Smile
Аелис, месеницата ти е страхотна, моята беше на по-малки "охлювчета" и определено е ммм...
Лабрекс, сподели рецептата за медения кекс, ако не искаш да си пия следобедното кафе във вас  Laughing

# 622
  • София
Здравейте и от мен!

Скоро не съм се включвала, но ви следя и се възхищавам на нещата, които приготвяте Peace
Вчера,обаче си купих форма за мфини и разбира се нямах търпение да я изпробвам.
Забърках едни солени мъфини по рецепта на Ясмина, за което и благодаря  bouquet
 Ето го резултата:

Станаха страхотни на вкус  Grinning

# 623
Лабрекс, сподели рецептата за медения кекс, ако не искаш да си пия следобедното кафе във вас  Laughing

martin4e, на драго сърце ще си пийна кафенцето в твоята компания!   bouquet Тоя кекс отдавна не съм го правила и все ми се струва, че го заливах без да го изваждам от формата, но в рецептата пише да се извади. newsm78 Та ми се щеше да пробвам и другия вариант и тогава да напиша рецептата, но ще я сложа, а после ще добавя, ако е удачно и ако не го бъркам с някой друг. Grinning

# 624
labrex ,страхотен кекс Heart Eyes

# 625
Вкусно сладко и солено.
Лабрекс с тази картофена яхниика ....и аз за рецептата за медения кекс .
Една бърза салатка и пиле с картофи и мекички.
А рецептата за солените мъфини на Pinki.

Последна редакция: вт, 20 окт 2009, 18:23 от megans

# 626

това е от обяд

# 627
Лабрекс, Селма, благодаря за хубавите думи.  Hug Селма, в момента пека твоя божествен тиквеник. Ще видим какво ще се случи.  Praynig  Wink

Бетина33, добавих рецептата за доматените питки в любимите ми рецепти. Да не пълня излишно място тук.  Grinning

# 628
  • varna
Nordina,Labrex,страхотни кексове! Peace

# 629
  • ВАРНА морето сините вълни
добър ден и от мен  Laughing
Пинки-мъфинките изглеждат много апетитно може ли рецептичката
аз днес съм на мъфини ама май и меден кекс ще правя като гледам как изглежда -пък и още повече като погледна на кого е рецептата Laughing направо не мога да смогвам такова изобилие-поспрете се малко бе жени Joy
та-една измислена запеканка с тиквички и патладжан и разрезче и мъфинките на Танита
DessiJ -мерси -сега ще погледна рецептичката Laughing

Общи условия

Активация на акаунт