"Циганско лято предстои, ах дали ще застуди!"

• 30 929
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Предварително се извинявам ,за това което ще напиша,може и да не съм права Peace
Кики,аз отдавна се чудя как така цяла година ,не дойде време Дария да се прибере вкъщи при семейството си,независимо от проблемите си?Виждаш че някой от нас тук,след изписването на детето, сме продължили живота си по болници,но заедно.За съжаление някой дечица,като моето например,продължават да се борят по някаква причина,но това вече се случва вкъщи и с помоща на мама и ако се наложи болница ,но отново с мама.На теб ти е ясно ,че Дария ще има нужда от лекарска намеса понякога,то като се замисля с всяко дете е така,дори онези,родени без никакви проблеми,така че аз си мисля,дали не е по-добре да впрегнеш смелостта си и да си прибереш детето вкъщи.Да не говорим ,че досега пет пъти да си я завела в Трета градска на кардиолог Peace Hug
Така си мисля аз и в никакъв случай не го казвам ,за да те обидя Hug

# 556
Здравейте Hug
Аз днес тичам по-болници ,профилактично.Всичко е Ок Peace
Нали имам мастопатия -ходих на ехограф.
бъбреците ми са наред ,яйчници  Peace
Направих кръв и урина ,изследвания.Само на урина пише- чести ,плоски епителни клетки ,-1 левкоцита.
Какво ще е това newsm78На Аб съм,от няколко дин.Възможно ли е от това да е такъв ,резултата newsm78

# 557
Кики и аз подкрепям Ина напълно. Надявам се да не ни се обидиш и да не го приемеш като вмешателство в личния ти живот, но и аз мисля, че на Дария ще и бъде по - добре удома. Знам, че те е страх, знам, че има много неща, които те притесняват, но ти гарантирам, че ще се справиш. В началото винаги е трудно. Коки ми го изписаха на 3 месеца, той също има бронхопулмунална дисплазия, но в лека форма. Други съществени проблеми нямаме за сега /пу - пу/ и въпреки това през първата година бяхме непрекъснато по лекари, влизахме и излизахме от болница. Трудно е, но за детето е по - добре да расте в домашна обстановка. Няма по голямо лекарство от грижите на мама.

# 558
Гери много се радвам, че всичко е ок. Hug Наличието на епителни клетки е в зависимост от това дали си преди или след МЦ.

# 559
  • София
Много се чудя дали да пиша по тази тема.

Кики ако нямаш лична причина Дария да е в дом, прибери я. Под лична причина какво разбирам, неизлечима болест и невъзможност детето да се гледа в домашни условия; специфични медицински процедури, които не могат да се правят в домашна обстановка; скъпо струващи медицински манипулации и медикаменти, които не можеш да си позволиш.
На децата в домовете се гледа по един и същи начин, независимо от причината за настаняването им там.

Помисли и сама реши.
Не съм се интересувала скоро за какъв срок може дете да е настанено в дом, без родителите да губят права. Преди беше 3-6м, ако родителите не посещават детето.
Обади се в "Закрила на детето", т.е. от там където са те търсили, обясни каква е причината Дария да е в дом. Поискай съвет.

Във всеки случай животът в дом не е един от най-розовите.

# 560
  • София и там където не се пуши
Аз затова не се намесвам, за какъв срок може да се гледат в дом, защото сега излиза или е излязъл нов закон, защото много деца в дом е можело да бъдат осиновени, а са оставени без отказ от родител, та дори даваха едно дете (вече мъж) плаща дълг на родител, без да са му давали сведение кои са родителите, а искат дълг - е тук е другия случай, но чух че излиза закон, че деца до 3 год възраст, задължително ще се гледат в приемни семейства.

В случая си има нужда от психолог да вдъхне кураж на майката, че може да се справи, може и в къщи да я натискат и говорят в друга посока.

# 561
Хм, странна ситуация. Аз, доколкото си спомням, Дария до скоро беше на кислород  newsm78, а и самите доктори не смятаха, че детето е готово за изписване, а сега изведнъж този ултиматум.  Thinking

Съгласна съм с всички, Кики проучи как стоят нещата и кураж, дори и да имате проблемчета, най-хубавото място за бебка е при мама, сигурна съм, че всичко ще се наред. Hug

Аз се надявам днес да имам новини за операцията, но подозирам, че изпуснахме и тази седмица.  Tired Притеснено ми е, че губим време и да не лепне пак нещо... Confused

# 562
  • София
Моето мнение също е, че най-добре детенце да си е при мама в домашна обстановка, но съм сигурна че ти това го знаеш и го искаш не по-малко от всяка една мама тук. Това което бих ти дала като съвет е да говориш с лекуващия лекар на Дария за това какви са опциите да си я гледаш вкъщи. Ако са необходими някакви рутинни процедури, да те обучат как да ги правиш, а при спешност да е на разположение и ако има нужда от болнично лечение, ти ще бъдеш с нея. След това говори със социалните, обясни им какъв е случая и какво е казал лекаря и да ти дадът съвет. Искам само да ти кажа, че сме с теб. Ако имаш нужда от каквато и да е помощ, сме насреща  Hug

Комикс, стискам палци да вземат лекарите скоро решение за Бо, надявам се забавянето да е за добро, за да вземат най-правилното решение.  Hug и за вас.

Гери, не съм много наясно какво означават резултатите. Ти консултира ли се с твоя лекар?

Аз да ви кажа за нашите драми. Днес отново имахме криза с пишкането, не можахме да отидем на логопед, защото от сутирнта общо взето не сме слезнали от тоалетната. Аз миналата седмица не можах да взема стерилната урина, защото единия ден се изака, след това не искаше да пишка в контейнерчето, аз се опитах да подложа в тоалетната, но нищо не стана. След това само 1 път е правила така и бързо отмина и днес. Говорих с педиатърката по телефона, тя каза че симптомите приличали на цистит, обаче ако било така ще е постоянно, а не на 3-4 дена 1 път. Според нея е възможно да е на стресова основа, след болницата. Каза да не се концентрираме на това, да си пишка, да й отвличаме вниманието. Тя наистина ако се разсее нещо и се заиграе и забравя. Тука от половин час е добре. Каза за сега че няма нужда да пускаме урина, ако се зачести тогава и ще ми даде и телефон на някаква доцентка за й види бъбреците. Аз обаче утре пак ще пробвам да взема урина и ще пусна ако успеем, поне да сме сигурни.  Confused Другото което ми прави впечатление е, че това го прави сутрин и то след като през нощта не е пишкала  newsm78

# 563
Кики,ако е възможно посъветвай се със закрила на детето(ако могат да ти дадът съвет)
Поли,относно памперсите...аз купувах на памперс 1 и още един вид(турски с алое вера)пак 1,но за името не се сещам,забравих го  newsm78

# 564
Кики извинявам се предварително, ситуацията е много деликатна, но пак ще се включа по твоята тема. Надявам се, че няма да ми се разсърдиш, просто искам да помогна. Искам да те питам първо по какъв начин Дария е настанена в специализирана институция, дали е със съдебно решение. Ако е така, в съдебното решение пише за какъв срок я настаняват. Когато изтече този срок, социалните пак трябва да заведат такова дело по чл. 26 от Закона за закрила на детето. И там ще се реши дали има нужда детето да бъде настането в такава институция, като вие също трябва да се явите. Максималният срок за настаняване е 12 месеца. Това по никакъв начин не означава, че ти се отказваш от детето и няма как да ти го вземат, защото ти го посещаваш редовно. Цитирай на госпожата от социалните чл. 53 г, ал. 3 от Семейния кодекс - дете, отглеждано в специализирана институция, което не е потърсено шест месеца след изтичането на срока, за който е настанено, може да бъде вписано в регистъра за осиновяване с решение на районния съд по местонахождението на специализираната институция. Още един път се извинявам, ако по някакъв начин съм те обидила с нещо от написаното.

# 565
  • София
hellche, при цистита има болка, парене и т.н. Не може Лора да не може да каже ако има някакви такива симптоми.

# 566
  • София
АнМари и аз така знам, при самото пишкане има парене и болка, а тя не се оплаква от такава. Може би наистина е нещо на стресова основа, защото от 1 час се е разиграла и залисала и си е ок. Все пак ако успея да взема утре урина ще занеса, поне да сме сигурни. А ти беше доволна от Цибалаб, или нещо се бъркам.  newsm78

# 567
  • София
От Рамус.
В Цибалаб съм водила Дияна само веднъж. Не съм очарована.
Смисъл: голяма блъсканица, много хора в ограничено пространство. Сега в това грипозно време... бяхме с двете деца, 0 внимание. Алекс е бил на 10м, няма къде да седнеш, откачиха ми се ръцете по едно време. Нямахме талон, по спешност правихме гърлен секрет. Цената беше доста прилична, над 30лв. Секретът го взеха в събота преди обед, рез. бяха готови едва в сряда. Плюс: можеш да видим резултатите в нет-а.

# 568
Здравейте,
нашите скандали с педиатърката продължават. Отказа да даде направление за контролната ТФЕ следващата седмица и чашата преля.
Така се развиках, че не ми прави никак чест.
Преди това  ме иронизираха с акушерката, че още не захранвам, че си отглеждам гюле..
Посъветва ме да захраня с млечна глутенова каша на Слънчо и ми обясни колко полезен е глутенът за мозъка на бебетата.
Каза да намеря домашни яйца и да почна да давам жълтък.
Такива работи.

Гери, това е напълно нормален резултат, нямаш повод за притеснение Hug
Комикс, пиши, ако има новини. Дано накрая вземат решение. Hug
Мидичка, съвсем скоро Мими ще спре да плаче от яслата, не се притеснявай. Дано и минат сополите. Hug
Хелче, и на мен ми се струва, че е от стрес. Rolling Eyes Все пак направи всичко възможно, за да вземеш проба за стерилна урина. Hug
Кики-рики, вече всички са ти казали мнения.. Аз бих казала да постъпиш, както ти подсказва сърцето. Всеки си знае за себе си.

# 569
  • София
Орелия, сменяй я. няма смисъл да си тровиш нервите.
За слънчото... на мен лично тази каша ми е много отвратителна, като трици е. Забрави и каши и жълтъци.
Борисова веднъж ми се е "карала", но бях виновна. Изливала си е душата по повод на родителски изцепки, но никога не си е позволява да иронизира.
А за полезността на глутена за мозъка... хората, които имат алергия към глутена сигурно са малоумни.

Общи условия

Активация на акаунт