Споделете 125

• 35 107
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Струва ми се, че има още една, на онова дете. Ако не  разбира нищо, то  няма представа
къде се намира и защо трябва да е там. Как да ви обесня, все едно всяка сутрин да ме оставяте в Сорбоната на лекции и вечер да ме вземате. Само че на мен ще ми е по-лесно. Ще знам какво се прави на лекции, какво е аула, менза. Ще зяпам млади французойки и въобще младите франсета, ще наблюдавам мимиките и жестовете им.
Разбира се, че дори и това да е, не означава, че трябна да го отнасят вашите деца. Не знам какво е решението. На какъв език му е говорено в чужбина, никоя учителка ли не го говори.

# 556
Веси , на лични споделих доста неща, но все пак и тук ми се ще да кажа нещичко по въпроса.
Имай предвид, че за родителите не е лесно да приемат, че детето им е с проблем. Възможни са всякакви реакции. Помня, че за първи път свекър ми обърна внимание, че нещо с Мими нещата не вървят. Свекърва ми (като жена) се опита да говори с мен, а моят отговор беше: "Повече няма да ви водя Мими, защото не спирате да говорите глупости!"
Сега ужасно съжалявам.
Едно такова семейство преминава през много катаклизми преди да приеме, че проблем има. Отричане, мъка, гняв, отчаяние са само една част от палитрата с чувства, които те връхлитат.
Мисля, че най-добрия вариант е учителките да поговорят с майката за това. Помня, че едва след като детето тръгна на детска градина, три месеца по-късно едната учителка ми каза своите опасения и ме помоли да посетим детски психиатър "ей така, за успокоение". Ама хич не беше успокоение. Диагнозата ме цапна с мокър парцал в лицето. Буквално!
Но  мен нямаше кой да ме насочи към специалисти. Лутала съм се и с това изгубих още ценно време.
Както и да е, не обичам да се връщам назад. Вярвам в бъдещето...

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 17:07 от Calathea

# 557
  • тъгата в мен
Благоверният рибарко запали камината..И аз докато мрънках с въпроса"защо?",мандахерцайки се по къси летни гащи,взех току да се овъртам покрай топлинкото.
Сега като ви чета,си "отворих" очите и видях,че има къде-къде по-големи и сериозни проблеми с децата.Ще се окаже,че аз просто си нямам друга работа и прекалено много се взирам в своето.Ама прекалено..
Ангелина,ЧРД!Хубав празник и Наздраве!
п.п.
Жоз,приключи ли с оная,"срамната" призната  цигара или има продължение на "вредния" навик?  

# 558
Писах домашни с първокласничката.
Глава ме заболя от нерви и отивам да запаля цигара.
От тези на скъпия, който ме гледа из под вежди.

Завидях за камината. У дома е студено.
Духалката сдаде багажа.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 18:59 от Calathea

# 559
Калатеа, радвай се на малките нещица. Не си поставяй високи цели.
Може би голямата ти дъщеричка е вдигнала високо летвата?
Движите се след моята фамилия, с 10-15 години закъснение. Разбирам те чудесно, но
не ми достигат думи.

# 560
  • Boston, MA
Добре де, ами учителките не гледат ли кой кого бие и да разтървават и да обясняват? От колко време е в България детето? За 2-3 месеца ще трябва да почне да разбира езика (гледам, тук толкова им трябва, за да почнат да разбират английския). И синът ми имаше скоро период на адаптация в новата градина, не разбираше игрите и ритуалите, но с наша и на учителките помощ вече се държи добре, колкото той може (не е агресивно, но много активно шило)...

# 561
vesi_vas, и аз бих оставила инициативата в ръцете на учителките или по-скоро директора... Но бих била много настоятелна, те да предприемат нещо повече извън редовните оплаквания и извинения. Дори леко в рамките на догадките... Семейството може да се е прибрало в България и заради детето. При подобно поведение при нас гонят и от ясла и от градина. При две изгонвания може и да са препратили родителите за помощ при съответните служби, а те (родителите) да са избрали по-лесния път на бягството, което не е спасение. Дано всичко бъде наред с вашите деца, а малкият 'виновник' да намери разбиране и помощ...
Споделям, че попаднах в триъгълник... Не любовен, а омразен... Един близък за  мен човек се оказа, че изпитва прекалено тъмни чувства към друг обичан от мен човек... Опитвам се, да не се поддавам на разочарованието, но омразата във всички случаи е в ущърб на мразещия...
Искам да споделя и една магия, на която съм подвластна от няколко седмици... По подобие на Храма на Слънцето, който е издигнат в чест на божествата, Циркът на Слънцето е истинско тържество на човешкото съвършенство, умения, сила и талант... Много от спектаклите изгледах с възхищение, но Alegria успя и да ме разплаче... Макар че истинското послание на спектакъла всъщност е: "Радвайте се! Животът продължава..."
"... if you have no voice, scream;
 ...if you have no legs, run;
 ...if you have no hope, invent."

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 21:47 от CaveWoman

# 562
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Единият майстор дойде, видя и си отиде. Постави задачи. За купуване, естествено. Другият не се и обади, утре ще го издирвам.
Но пък получих радостна новина - мейл, любезно напомнящ на всички за крайния срок на спешното задание. И той не е утре (както знаех), а понеделник. 2 дни време!!!

CaveWoman, с удоволствие изгледах клипа и страшно ми хареса спектакъла, това е различно усещане за цирк, магнетично е. Sunglasses Искам и тук да дойде шоу от този ранг.
Да споделя, че не обичам и не ходя на цирк от ученическите си години. 5 години съм гледала от прозореца на гимназията към задния двор на цирка и ежедневнието на работещите в него хора и животни, което беше тъжно, гротесно, мизерно и различно от вечерите под прожектори. И ми ставаше тъжно от изкуствено усмихнатите силно гримирани лица на същите тези хора вечер.   

# 563
Ангелина, честит рожден ден! На една такава хубава Везна като теб, пожелавам везните на живота винаги да са натежали в полза на хубавините и благините!  Grinning Наздраве!

Споделям онзиденшни варени кестени, доволно студени, и все пак са вкусни, само дето много трудно се белят и са много трошливи.

# 564
# 565
Красиво е. Есента у дома обаче в момента я творя като се опитвам да си отчопля така да се каже варения кестен и той се пръсне във всички посоки като фонтан  Crazy .... само дето каква есен, като си е зима, студ, студ и вече пуснахме печките  ooooh!

# 566
Наздраве на Ангелина и всички от компанията на Споделете !!!  bouquet Hug

# 567
# 568
Ангелина, поздрав и от Дедо приеми!

# 569
  • Paradise
В детската градина на детето утре ще има очни лекари от Медицинска академия (доколкото разбрах, пратени от ГЕРБ), за да прегледат всички деца как са със зрението.
От една страна съм "за", от друга - "против", всичко това е свързано с предстоящите кметски избори в Сф, колкото и определена политическа формация да се пъне, ако не й симпатизирам, няма да гласувам за нейния кандидат!

Днес са идвали логопеди в градината - Максим е в списъка на децата с проблеми (не, че не знам); в понеделник щели да ме чакат да си говорим, да ме убеждават, че е наложително да го пратя на логопед, ок, но аз решавам къде!

Леко съм се изнервила от плоския PR, в който неволно участие взимат и децата ни, извинете ме!

Общи условия

Активация на акаунт