Как се справяте със самотата?

• 2 491
  • 23
  •   1
Отговори
 Здравейте...

Пиша , защото съм изпаднала в сериозна дупка и преосмисляне на живота ми.Мисля,че всяка дума,съвет,споделяне на мисли,идеи,опит ще ми бъде от полза.Благодаря ви,за което предварително.

На 25 години съм.Една дълга и голяма 6 годишна любов,след нея една 3 годишна връзка,която приключих скоро.Приключих,защото не бях щастлива и искам да си дам време за да разбера какво искам от живота си и дали това е човека,с който искам да прекарам живота си.Е,вече четвърти месец се боря със себе си.И двамата ми бивши ме обичат лудо и мога да се върна и при двамата.Факт е обаче,че аз се колебая безумно.Смятам,че след като веднъж съм стигнала до извода,че трябва да се разделя не бива да се връщам отново.Искам да намеря нов мъж,да се влюбя безумно....имам нужда от нещо наистина ново и разтърсващо!Изпитвам обаче голяма самота откакто съм сама,свикнала съм винаги да имам човек до себе си и безкрайно съм нетърпелива да срещна някого,а него напук явно го няма.Главата ми се пълни с какви ли не мрачни мисли- че вече съм на 25...,биологичния ми часовник тиктака страшно за мен и се чудя по кой път да поема....Нима е късно да се боря за мечтите си? Или те може да се окажат една илюзия?
Всичките ми приятелки вече се изпожениха....Чудя се...какво да правя...

Малко объркано е всичко в главата ми но...основото е- назад ли да гледам или все още имам време и трябва да вярвам,че напред ме чака нещо хубаво заради което си струва да почакам....

# 1
смело напред.
И мен ме убива самотата, но ...
Не поглеждай назад.

# 2
25г. е една прекрасна възраст  Hug
Няма никаква причина да се оглеждаш кой около теб се е оженил и кой не .
Напротив . Радвай се на свободата си . Използвай я максимално .
След като си се разделила с тези мъже , значи не сте били един за друг .
Просто си свикнала да има някой около теб и не можеш да се отърсиш от навика . Това е . А не , че си самотна . Самотата е състояние на духа и съвсем не е свързано с това имаш ли връзка или не .
Ходи , излизай , забавлявай се .
А колко е хубаво да си останеш сам в къщи , да се излежаваш и да четеш хубава книга  Wink
Новият мъж ще се появи в един момент . Но не трябва да изпадаш в самосъжаление - напротив .
Зареди се със самочувствие , създавай си сама положителни емоции ...
Нали знаеш - по добре сама , отколкото зле придружена ...
И все пак още си много млада  Laughing

# 3
  • Варна
Не спирай да вярваш в това последното и всичко ще се нареди.  Peace
Намери си хоби, излизай с приятелки, учи език, ходи на танци и такива други неща, които ти носят удоволствие...
Ще го срещнеш, когато най-малко очакваш. Така вторачена рискуваш да се хвърлиш в обятията на някой неподходящ.
Разбирам те напълно, мога и опит да споделя. Ако искаш пиши ми ЛС.
Кураж и търпение! Усмихвай се! Всичко ще си дойде на мястото.  Hug

# 4
Просто се вземи в ръце и се забавлявай. Ако можех да съм на твое място...
На 25 г. все още бях "волна птичка Божия" - учех, работих, ходих по купони, най-дългите ми връзки бяха от по 10-тина месеца, нямах нито една омъжена приятелка, не се и замислях за деца. И беше хубаво...
Не вземай живота толкова насериозно и си наваксай пропуснатите в сериозни връзки години  Wink.

И полсушай Пипинка. Peace

# 5
не е нужно да се справяш със самотата - сприятели се с нея временно.  Wink освен това мило момиче не мисля, че си самотна, а че просто си сама, което е различно. забавлявай се, пей и се смей, излизай с всички приятели, които си пренебрегвала заради мъжете, чети книги, ходи на кино - изобщо прави неща, които винаги си искала да правиш, но не ти е оставало време. не е лошо човек да е сам понякога, не го приемай толкова трагично, напротив - прегърни го като една възможност да развиеш себе си, да си обърнеш внимание и да се заобичаш - както са те посъветвали езикови курсове, танци, свирене на някакъв инструмент. имаш свобода и си на една прекрасна възраст, възползвай се, не се терзай и не го слушай това тиктакане на часовника, имаш достатъчно време пред себе си за семейство и деца  Hug Hug

и не се оглеждай толкова отчаяно за НЕГО, той ще дойде в правилния момент, не се съмнявай. помисли си колко емоционално изтощена си в момента и дали ще си способна наистина да се отдадеш изцяло и да бъдеш тази, която искаш в една връзка. не е ли по-добре да "рефрешнеш" Wink справи се с емоциите и миналото си, бъдещето само ще те изненада   bouquet  bouquet

# 6
Ако не искаш да си сама..и ти "тиктака биологичния часовник" скочи на първия по който пламнеш, или пък се върни към някой от бившите \макар, че знаеш че са изчерпани\ и се омъжи. Тогава ще се ожените бурно и щастливо с гости, рокля и торта. Ще бързате да се удвоите, ще раждате, ще сте затрупани от ангажименти, въобще няма да ви е "скучно". Със сигурност ще жадуваш обаче точно тогава за сегашното състояние на ..."самота"...

С две думи..Каква самота бе жена..Та ти си съвсем млада!!! Отървала си се от ненадеждни партньори..За какво връщане назад говориш въобще. Тепърва ще учиш или работиш.. Или ще сменяш работа, компании...ще срещаш много хора, ще имаш запознанства..За къде си се забързала ??? Бог знае твоите желания, не е нужно дори да ги споделяш с нас. Остави го той да се погрижи и се понеси по течението на златната река, защото сега наистина си в златна възраст..

# 7
Благодаря ви,момичета!

И все пак ...не мога да се отърся от чувството на самота особено когато остана сама.Излизам доста с приятели,забавляваме се но като се прибера сама и започват да нахлуват спомени в главата ми,започвам да се питам дали не сбърках,дали не трябва да се върна назад,къде е моя човек,защо го няма....обзема ме едно тревожно чувство.Казвам,че всичките ми приятели вече са по двойки,защото в компанията ни нямам шанс да срещна някого.А къде тогава ще го срещна?Цял ден в офиса...с колежките....Знам,че ако е писано ще го срещна при най-смешните обстоятелства но понякога не съумявам да задържа вярата си в това. Започвам да се чудя дали 25 години е възраст в което вече трябва да се забързам....,от една страна е,от друга не е ...
Оставайки сама започвам да се връщам назад и да се чудя дали пък един от двамата мъже в живота ми не беше моя...а в същото време знам,че ако сега се влюбя...няма да се сетя изобщо за тях.Излизах с няколко мъже,които се влюбват в мен но аз не...явно в момента просто не мога да се влюбя,защото не мога да преодолея още всичко което беше и да погледна напред.Или просто не съм срещнала човека.А така искам да вярвам,че той също ме търси и съвсем скоро ще се намерим...

# 8
  • София
Сама на 25? Какво по-хубаво? Има 100 неща с които да се занимаваш, вместо да мислиш за бившите.
Работа, курсове, хобита, излизане с приятелки, шопинг, дискотеки!
Занимавай се със себе си, а Мъжът сам ще дойде, когато му е времето.

# 9
на 25 години градих кариера, не ми бе до мъже. Обикалях с приятелки страната и чужбина, забавлявах се.

Използвай както казва Пепинка "Ходи , излизай , забавлявай се "

Всичко ще си дойде на мястото

# 10
...хммм  на 25 г.  ....съм сега.  С две деца на 4 , покрай тях завърших висше, намерих работа (страхотно попадение между другото) и с един невероятен мъж до мен. Щастлива съм, но отвреме на време попадам в "дупка" - скучно ми е, сиво, колелото на живота ми се върти бясно с ежедневните задължения и не усещам как първите пролетни лъчи гаснат в октомврийски мъгли (дано да ми се разбра това последното  Blush )  ....

та ... мисълта ми беше, че на мойте 25 , със прекрасно семейство ,   понякога си мечтая за твоите 25   Wink   
Това е един красив период, не задълбавай, изживей го , може на следващата пряка да намериш това, което в момента ти липсва ако ....не го търсиш    bouquet

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 12:21 от Vasencetto

# 11
И аз подкрепям - гледай само напред! За да си се разделила с тях - значи е имало защо, не си се чувствала щастлива. Няма смисъл да се връщаш назад само за да не се чувстваш самотна. Времето е пред теб! Ще срещнеш подходящия, а дотогава просто се забавлявай и не гледай назад Hug

# 12
Много на сериозно се взимаш. На 25 и аз нямах още мъж и деца. Спри да търсиш и се забавлявай, а мъжа на живота ти сам ще те намери...

# 13
Вече четвърти месец  се бориш със себе си ... без мъж. О ужас!!!

Извинявай обаче бих искала да ти имам проблемите.

# 14
Съжалявам, че съм толкова рязка, но ми се струва, че някой точно това трябва да ти каже!

А иначе сериозно: да си сама от четири месеца не е самота, това е съвсем здравословен период за осъзнаване след приключване на дълга връзка. Даже е твърде рано за започване на нова.

Струва ми се, само на 25 г. ,и с две сериозни връзки по на 6 г. и  3г. зад гърба си, ти всъщност си била част от двойка, откакто си  станала девойка.

Не се учудвам, че не знаеш какво да правиш със себе си сега, когато си сама. Но знаеш ли, това е много здравословно нещо. Имаш възможност да разбереш кой си.

Общи условия

Активация на акаунт