Първо вагинално раждане - какви бяха пораженията?

• 27 729
  • 404
  •   1
Отговори
# 330
Епизиотомия и разкъсвания, за вътрешните шевове ми каза просто "не питай". Не можех да си седна на д-то без детско поясче за плуване месец и половина, епизиотомията беше максимално голяма , другата реплика от акушерките беше "още малко и от две правим една обща ....." . Сега ми е смешно, но тогава.....съвсем не ми беше.

# 331
  • Талант на 2012,2013 г.
Разкъсвания, налагащи шиене, ама много шиене... ooooh!

# 332
И при мен имаше шев и кройка. Не съм питала колко точно са шевовете, не ме интересува. Но пък юнакът се роди 4050гр.!

# 333
  • София
Родих 3 и 700 с епизотомия. Попитах колко шева имам,защото ми се стори цяла вечност докато ме шиеха, а доктора ми каза,че не ги е броил  Shocked, те били от тея дето сами падали. Щом им е изгубил бройката доста са били  . Обаче за 2 седмици се възстанових,само един шев ми правеше проблем още седмица

# 334
Въпрос на физиологични особености и разбира се добри специалисти.
Аз бях с епизиотомия-4 шева.Възстанових се бързо.

# 335
  • Испания и Стара Загора
Родих сина ми 3.090кг с епизиотомия.Имах 8 шева-4 външни и 4 вътрешни.Конците уж трябваше сами да паднат,а ходих да ми ги махат,че много ме боляха шевовете.Трудно се възстанових.
Дъщерая ми се роди 3.340кг,без епизиотомия и само с 2 шева заради разкъсвания.Възстанових се веднага. Peace

# 336
Зададох си въпроса доколко е възможно в България да няма поражения по интимните части след първо вагинално раждане.

Никаква зависимост не откривам между поражения и страната, в която биха могли да бъдат нанесени те...
Професионализъм на екипа и физиология - това са факторите.

3.400 и 3.900 без каквито и да било разкъсвания и шевове. Малка градска болница. Толкоз! Rolling Eyes

# 337
Зададох си въпроса доколко е възможно в България да няма поражения по интимните части след първо вагинално раждане.

Никаква зависимост не откривам между поражения и страната, в която биха могли да бъдат нанесени те...
Професионализъм на екипа и физиология - това са факторите.

Така е, най-важно е кой ти е акушрека/доктор, после - физиологията. Но има значение и мястото - в голяма българска болница е малко вероятно да минаш без поражнея. В малките засега се оказва по-вероятно. От друга страна в Унгария ЕПЗ се прав ина 100% независимо кое по ред раждане е... така, че и от страната зависи...

Все се каня да постна статистиките на едни (американски) родилен център, в който работят само акушерки - над 60% без поражнея и голям прозент само с първа степен, които не налагат шиене...

# 338
В Полша - също. / Поне така ми разказваше първата ми акушерка - полякиня, в дългите часове на чакане при първото раждане./
Да, разреза се прави, за да се предотвратят по-тежки разкъсвания, а също и за да са намали риска от бъдеща пластика за корекции на "смъкнато" тазово дъно.

П.П. Като написах малка градска болница имах предвид такава в малък град - общинска, съвсем обикновена...И две раждания водени кажи-речи изцяло от акушерките... Simple Smile

# 339
Епизотомия и разкъсвания - 3 външни и незнам колко вътрешни, но доста конци изпадаха..беба се роди 4250гр и 55см. Възстановяване - няколко месеца не можех да си сядам на д-то Simple SmileРаждах без упойка и пак бих родила естествено Simple Smile

# 340
и двата пъти разкъсвания,налагащи шиене с епизиотомия

# 341
  • pomorie
един вътрешен шев и леки охлузвания  Peace 4ас и половина след раждането бях по коридорите ве4е  Mr. Green

# 342
епизитомия и 20тина шева. дълго възстановяване....  Embarassed
но щом се навих на второ, значи се забравя Wink минава и заминава

# 343
  • в страната на чудесата
Мег, като чета тази тема съм твърдо убедена, че взех правилно решение Wink
ужас!

# 344
Нямах поражения, скокнах след 2 часа, а на третия ден се метнах на колелото и сновях между дома и детско отделение.
Акушерките ме измъчиха, но свършиха прекрасна работа.

Общи условия

Активация на акаунт