Отговори
# 255
само накратко за възглавниците - по принцип за бебетата несе препоръчва `да се използват, но ако повръщат се слага малка възглавничка да повдигне леко главата- това беше препоръката на педиатърката, защото нашата кака доста повръщаше #2gunfire, но не от преяждане, причината е физиологична и с израстването в повечето случаи всичко си идва на мястото.
приключвам, че желанието за картинки  от каката е неудържимо, май е време за още един компютър, ох намери си друга занимавка.
аз да се похваля - имаме си нов гардероб - в петък донесоха частите и започнаха да сглобяват, но се оказа, че има дефекти и не е точно това, което искахме Shocked, и вчера дойдоха, взеха си гардероба от петък и донесоха новия - и приключихме успешно.
Но колко нерви изхабих, а и се притеснявах че няма да реагират бързо и коректно, защото вече бях платила всичко, но се оказаха коректни Simple Smile.

# 256
Честит имен ден на Пешек!  newsm51
Писихриси, честит ти именник!  newsm51
Благодаря за кафенцето на Десита и Кло, при нас е едно мрачно и дъждовно, днес трудно ще се разсъня  smile3507
Миа, радвам се, че се разписа със зеления рошльо  Hug
Омана, прекрасни снимки! Ето това е подарък, който ще помниш до края на живота си  yes
Обсъждали сте въпросната тапа вчера. На мен миналата седмица на курса ми казаха, че е признак за наближаващо раждане, но не е задължително то да започне веднага, можело да отнеме някоя и друга седмица...
Обиколници аз мисля да не ползвам в началото. Като почне да се върти бебо живот и здраве, ако си тряска главата в решетките, тогава ще взема  Laughing
Олекотените завивки, както Васи е писала, не ги препоръчват за бебета, та и аз ще се въздържа. Взела съм спален чувал, сега си търся одеало (полар или памук) и ще видим кое ще ми е по-удобно.
Възглавниците в Англия също не ги препоръчват поне до годинка. Та и нея ще пропуснем на този етап  Satisfied Само се чудя, ако повръща дали няма да е добре да повдигна леко матрачето  newsm78 Има време и това ще го измислим  Mr. Green
Залъгалки сигурно ще взема и силиконови, и каучукови, пък които хареса риткащата в корема ми госпожица  newsm03
Вчера Портокалчо ли се стресна от оглед на болница?  Laughing Аз рових в сайта на болницата, в която мисля да раждам, но освен виртуален тур (от който нищо не разбрах) друго не видях да предлагат. Може да са спрели огледите заради свинския грип, така или иначе ще им се обадя тая седмица да питам. Дано не ми се 'изплаши и на мен окото', че на тоя етап съм още силна и вилна, иска ми се да остана така до края, че нали трябва да има някой да дава сили на милото  hahaha
Васи, браво на майчето ти  Heart Eyes
Тинна, честита придобивка   bouquet

# 257
  • София
Омана, страхотни снимки. Чакаме още  Party

ето , качих част от снимките, които обещах от фотосесията (подбрах някои, иначе има още 200, но няма как да кача всичките сега Grinning). на които му се гледа:

http://atzenova.multiply.com/photos/album/18/photosesia_za_rojde … i_den_-13.10.2009

лек ден и прегръдки

# 258
Добро утро, мацки!

Честито на празнуващите именници днес!!! Много здраве, късмет и щастие да им носи името!

Отново сърдечно БЛАГОДАРЯ за отзивите по терзанията ми   bouquet Реших, ч все пак ще пия хаповете, защото настина много време за опити нямам, а както казах бебка ми е най- важна.....А отделно и храната още ще коригирам, макар и сега да не съм се отпускала и за миг  Tired

Обиколник- ще ползвам от сега. Някак ми е много открито иначе леглото, а бебетата обичат по- тесничките, уютни пространства, като се знае.
Възглавница- във вида й, който тук пробутват за бебешка е абсурд! Аз използвах за Яна тазе на Чико, която просто повдига самото бебе цялото, за да е под лек наклон и да се намали възможността от задавяне. Тя и до сега е без възглавница- т.е. спи с едно пак на Чико тънка като хартия, просто за да е по- хигиенично за нея самата.
Сега за беба си поръчах това и го чакам с огромно нетърпение.

Използвам още веднъж темата за спането на бебетата, за да напомня на всички, които не го знаят, че бебето трябва да се поставя с крачетата опряни в таблата на леглото, а не в горния му край, за да се избегне шанса от мушването му под завивките и съответно, да не дава Господ, задушаване. Така наречената feet to foot position, ако на някой му се чете по- подробно по въпроса. Ето така

омана, прелестна фотосесия с много настроение и енергия!  Hug

zlitova, повярвай ми ,няма шанс да се стресираш никак даже от болницата. Питай ме мен сега как ми се струва Тина Киркова след раждането ми в тамошната болница- треска ме тресе просто!  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 11:54 от *MILADY*

# 259
  • Пловдив Белащица
ТИННА, при повръщане най-често се препоръчва повдигане на целия матрак, за да може телцето да е наклонено и да не се "излива", а не само главата.

...Сега за беба си поръчах това и го чакам с огромно нетърпение.

Използвам още веднъж темата за спането на бебетата, за да напомня на всички, които не го знаят, че бебето трябва да се поставя с крачетата опряни в таблата на леглото, а не в горния му край, за да се избегне шанса от мушването му под завивките и съответно, да не дава Господ, задушаване. Така наречената feet to foot position, ако на някой му се чете по- подробно по въпроса. Ето така...

Това чудо от къде го поръча и колко е? Да съм подготвена, че тя каката много ми повръща, но не смятам да го поръчвам предварително де.

Относно опирането на крачетата аз това с първото дете не го знаех, а уж съм все в нета заровена. И аз си я въртях (тук нали тук се препоръчва спане на една страна) така, че всеки път да е с лице към мен. Само й слагах под главичката една пеленка, която съответно местих. Но гледам иначе продават ето това чудо, на което му се чудя дали си заслужава парите http://www.mothercare.com/Mothercare-Safababy-sleeper-Blue/dp/B0 … 2041&mcb=core

# 260
Добро утро!
Честито на всички именници!
Омана, страхотна фотосесия!  Heart Eyes
За бебето имам спален чувал с ръкави и памучно одеало. Струва ми се неприемливо изкуствена материя за толкова малко бебе. Поларите според мен спарват яко.
Бебетата  и тука ги салагат да спят с крака опряни на долната табла и одеало (ако не е с чувал) напъхано  под матрака за да не може при евентуално мърдане да се завие през глава. Има и едни щипки на НУК, с които се захващат ъглите на одеалото и се закопчават в пръчките на кошарата, но нашата мома редовно ги отскубваше (като порасна) затова си караше с чувал, че и все още. Лоша инвестиция.  Simple Smile

# 261
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Здравейте и от мен,аз започнах най-накрая да стягам прословутата чанта за болницата,че сутринта от 3 часа пак започнаха едни  неопределени болки тип менструални.Към 9 часа обаче всичко отмина,явно днес няма да се ражда Mr. GreenЩерката вчера беше възмутена защо съм си дошла с празно бебе,т.е без бебе,давала му още една седмица,договорихме се  в крайна сметка за 2,да видим какво ще реши бебоела. Joy
Днес следобяд съм на ЖК,да чуем тоновете на бебка,че аз свикнах всеки ден да я чуват и започнах да се спичам ако не усетя движения няколко часа.
Гледам,че сте обсъждали тапата,на мен вчера ми изтичаше кафеникаво,с малко кръв,после жълтеникаво и днес прозрачно сополиво нещо.В крайна сметка незнам дали е вследствие на туширането за разкритие,част от тапа или някакво течение,скоро ще си покаже.Утре чакам резултати от нова микробиология,преди 2 седмици нямаше нищо,но може би сега съм си отгледала нещо Wink
Честно казано вчера като видях майчетата как се гърчат и започна да ме хваща шубето,още повече с моите неясни ситуации.
Аз нещо не схващам как ако бебето е в горния край на леглото има опасност от задушаване-като рита ли ще си метне одеялото върху главата  newsm78.И как това ще се избегне ако са му опряни краката в долната табла?Пусти бременен мозък хич го няма. Blush

Честит имен ден на Пешек!   И на всички,които празнуват днес,със здраве да си носят името.

Омана страхотни снимки.Честит рожден ден на патерици на  всички,които пропуснах.Нека бъдат много здрави,обичани и щастливи.  bouquet
Лек ден от мен,не помня на кой какво съм искала да пиша,но не се сърдете.Целувки по тумбаците.  love001

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 12:31 от radost24

# 262
Хелоу МАМИ

Аз най-сетне се кротнах в къщи и имам компютър само за меннн - УРААА

Вчера цял ден обикалях из София - при доки, на запис на тонове. Бебата е вече 2800гр. и май е заслизала леко надолу, то не ни остава много време де. Започнаха често да ми се появяват менструални болки - не знам дали е нормално и какво означава.
wassilena - аз вчера си взех от Хиполенд за 10лв. една хавлиена подложка с две дунапренени възглавки, в която се слага бебето за да лежи настрани, предполагам, че ще му пречи да се изхлузва и надолу.
Да питам, понеже си шия чаршафчетата за леглото, трябва ли ми торба за одеалото или направо да си го завивам с него  newsm78

омана - снимките са невероятни, мойто мъж все ми обещава да ме снима за спомен, но все забравяме, а и не му иде много отръки тази работа с фотото. А със самоснимачката  не знам дали ще се оправя.

# 263
Честито на именниците! Много здраве и радости   bouquet
Аз ли бях писала, че няма да вали сняг през ноември  Laughing Хайде честит първи октомврийски сняг  Nature Snowman

# 264
Здравейте момичета!
Преди да избягам по задачи да драсна малко...
Честито на всички именници-да сте живи и здрави,с гордост да си носите името!!!
Васи,и аз не съм спряла с колата....не мога да си представя след 15тина дни как ще е като някой неща просто няма кой да ги свърши освен мен....пъшкам охкам и контракции имам ама на...А за делото утре в 9:30 е-мерси за палците мила!
Кло и аз не исках да и казвам на мойта къде ще раждам,ама тя няколко пъти ме пита,"да знаела какви изследвания да ми пуска",явно е чувала,че там си правят последните изследвания/щот ги знаят как нашите тука "пропускат"/и за ко ли да си гърми направленията.
То и аз последните месеци по 3кг качвах,ама дотук съм +12кг,не мисля,че са много-все пак след 15 дена ще раждам-още 2-3 да кача не са фатални.
Кате26 ходим раждаме в Сливен от "хубаво",нашите тук едно че в ръцете те гледат и друго,че толкоз и работа вършат....А за вл.секрет,явно като и казах,че с ушната сме решили секцио тоест няма да е отдолу,тя е решила,че няма да имам нужда от това изследване-знам ли.А какво толкова пречеше да ми вземе-поне за обща култура,все пак от 10тина дена ми се появи течение.Уж щеше да ми изписва нещо....ама какво като не ми е взела секрет?!
Мия стискам ти палци всичко да е на ред!!!
Тинна видях,че си от Сливен-аз съм там на 28.10. ще раждам в "Ева"-та при д-р Дичева,вече ходих при нея,доволна съм,няколко пъти и се чух с нея,много е любезна и обяснителна!Мойта приятелка преди 5 месеца ражда при нея и тя ми я препоръча,много доволна остана!
Оставям ви,че имам много задачки за вършене!

# 265
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Иве къде този сняг бе,мила,в София ли?Тук един гаден вятър духа,аз се чудя какво яке да обличам,че нищо не ми покрива корема.
Забравих да ви пиша,че усетих на 2 пъти бебка да хълца,много е смешно,целия корем се тресе. Mr. Green

# 266
Ние май не сме много в София  Mr. Green в Драгалевци сме и до преди малко преваляваше

# 267
Здравейте момичета,   newsm03
искам да попита бъдещите и настоящи мами от СОФИЯ от къде мога да си взема течен прах за пране на SANO - бебешкия. И ако някои може да ме ориентира на каква цена е и в какви разфасовки го предлагат.
Аз нали съм от Русе, а тук никъде няма течен (или поне аз не намерих има само на прах и омекотител) и ще поръчам на един познат да ме снабди от столицата, за това ви моля за по-конкретно обяснение на магазинтие.

Благодаря на всички предварително.
А относно залъгалките дали да са силиконови или каучукови - аз съм взела от каучук на NUK, защото така ме посъветваха в един магазин, че каучукът бил по-близо по усещане до майчината гърда. Но винаги съществува и вариантът бебето да отхвърли тази съставка и да иска силикон. Въпреки, че силиконът бил по-твърд. Не знам - за всяко дете е индивидуално.

Лек ден

# 268
wassilena, взех го от Амазон, защото там му е най- добра цената. Иначе го намерих Jojo maman bebe мисля. А цената беше около 28.99 панда ми се върти. Аз доста неща поръчвах, та им изгубих края всъщност. А това, което ти показа вече го чакам и него. Пак от Амазон, защото там като цена е добро, а и имаха бежово и розово, а в Mothercare имат само синьото за сега.

radost24, проблема идва от там, че колкото и уж да не мърдат бебетата в началото, то е достатъчно, за да се измушат надолу под завивките си. Дано си ме разбрала какво имам предвид, че то и обяснението е малко шантаво. Аз за това дадох картинка. А като са с крака опреди в таблата няма как да мигрират надолу под завивките си  Peace

Мопси, то в повечето държави това се казва кат оправило, ама познай в Булгаристан дали някой го казва на бъдещите майки  Tired

maria.krumova , аз използвах единичен чаршафи слагах него под одеялото, като завивах горния край на двете от към бебето. Според мен можеш да минеш без торба, т.е.  Wink

Ивa, и в нашето село прехвърча малко снежец за колорит  Simple Smile

viksy84, в бебешките магазини го продават обикновено. Виждала съм и в Пикадили, но не всеки път. Иначе цена не помня  Embarassed

# 269

Сега за беба си поръчах това и го чакам с огромно нетърпение.

Може ли да ми пишеш от къде си го поръчала, много ми хареса и на каква цена е? Благодаря предварително! Hug

Общи условия

Активация на акаунт