Отговори
# 615
  • гр.Добрич
detelina73, bibo, и за всички, които се интересуват, по-късно ще опиша раждането . Има и страхотии, така, че който види дългия ми пост, може да пропусне.

# 616
  • София

Та мисълта ми е да не препращате Детелина към октомврийките, ами която има желание да разкаже, защото раждането освен болка, носи и много щастие, особенно вълнение, мисли, чувства и много много  щастие в крайна сметка. Основното е болката, контракциите, но и покрай всичо това има вълнение, очакване, кога ще стане разкритието, дали вече съм готова, усещам напън и после едно малко личице и един първи плач и първа гглътка въздух... Мисълта ми беше, че тук би трябвало да споделят наистина родилите майки, как е започнало всичко, как е протекло и как е завършило накрая.. Поне ние така правихме в темите септември 2006 и беше на всички много интересно! Това е моето мнение Peace

КУЗМАНКА, ЕСТЕСТВЕНО 4Е СЕГА Я ПРЕПРАЩАМ ТАМ, защото там са родилите ве4е майки и те могат да разкажат.аз нямам против и тук да обсъждаме раждането-затова сме тук и няма нищо негативно!!!
тук аз съм с термин 31.10, но пове4ето са ноемврийки, така че........няма как да разкажат за раждането, аз затова следя октомврийки!!!ако разбра какво исках да кажа!!! не препращам , а съветвам!!!!!!

# 617
  • София, Борово
Привет на всички!
И аз се присъединявам към това за споделянето на преживиявания и т.н.
също в предишната ни отчетна март 2008 г, и до сега споделяме много, но като се замисля това явно зависи от това до колко се чувстваме близки.
Аз лично съм много привързана към всяка една мама и бебе, която пише в март 2008 г. Съпреживявали сме всичко заедно.
В крайна сметка обаче всеки пише за каквото му се пише - уважавам личното мнение и желание.
Няма смисъл от спорове...

Омана, моля те прегърни дъщеря си от мен Hug

# 618
  • София

Омана, моля те прегърни дъщеря си от мен Hug[/color]

с удоволствие, благодаря ти!
и аз съм в борово, трябва да се разберем да се виждаме с децата и бебетата
(сега избягвам да излизам, 4е много ми се ходи до wc-то
и ми е ад).

лека ве4ер

# 619
  • В лудницата на 2-рия етаж.
detelina73 и аз мисля,че избързваш със заключенията,тези майчета,които родиха бяха предимно по спешност,повечето бебчета още са в кувьози и не са се прибрали при семействата си,а тези,които са вкъщи вече вероятно са доста объркани и все още се нагаждат към новия член на семейството.Мисля,че ги връхлитат какви ли не емоции в момента,така че сигурно не могат да си подредят мислите.Сигурна съм,че когато влезнат в ритъм ,ще споделят и за раждането си.За мен поне е достатъчно да прочета,че са добре,че бебетата са добре и се развиват ноемално.Който иска,нека да разкаже в подробности,нито ще се панирам от страхотии,само мога да се зарадвам на лесно родилите мами.Дано за всички нас раждането бъде минимално болезнено и изпълнено с най-страхотни преживявания.

Мен също ме обзема от време на време паника,но сега като че ли се поуспокоих,даже на моменти чувствам прилив на сила и енергияи готовност още сега да тръгна да раждам.
Всички емоции в момента са нормални.
Относно постовете,чета всичко,но мозъкът ми пропуска избирателно това,което ме интересува или това,по което мога да дам мнение,затова не отговарям на всички(за което ще ме извините)

Лека вечер на всички,нека остане положителния тон в темата.Тук не налагаме цензура,всеки пише за това,което го вълнува в момента,пък било то и битовизми.
Целувки по тумбаците. Hug

# 620
Нямам нищо против това да ви разкажа за 2 раждания и то с големииииииии подробности ... но като всяка майка ще си запазя  мнението си за по късен етап... Страхотиите са налице както казва Спинки, Тя много добре знае колко нелицеприятни неща има в раждането и колко болка е изтърпяла ...
Много бързаш Детелина ... извинявай , но като знам колко зле се чувстваш след раждането въпреки, че си щастлива, мисля че няма смисъл да се обсъжда нещо сега и веднага ... и както казва Омана има доста млади майки, които в момента са в стрес от това какво им предстои и ако започнат да слушат и страшни истории... защото да ти кажа честно от гледна точка на скорошните впечатления от раждания със сигурност ще бъдат не много красиви!!!
За много по малки неща сме спорили тук и сме се отказвали, когато доста момичета не искат да го правят ...
Ще има много СТРЕСИРАНИ бъдещи мами!!!!
Нали искахме всичко да е позитивно...
За мен няма проблем, защото съм го преживяла и то два пъти, както ти казах вече ... но за другите това е допълнително натоварване... и за това е по добре да влязат в друг под форум и да видят ако желаят това!!!
А разказите можем да ги оставим за по-късно когато раждането ще бъде зад гърба ни и няма да се страхуваме от това!!!

# 621
Това с "пращането" в чуждата тема много ме разсмя.....
И какво скърцане за зъби имаше от някои, не е истина, но го предвидих - напълно. Няма как някой който пише ежечасно в темата да не приеме лично мнението ми. Наистина чувството за собственост на някои надхвърля всякакви норми във виртуалното общуване!

Благодаря на Спинки, прекрасна си! Разбра ме от първото изречение и не прие нищо от написаното като упрек!

А относно страшните истории лекарят ми ми го каза преди месец - два много точно: "Една жена ако знае какво я очаква по време на бременност и раждане вероятно ще се замисли дали иска да премине през всичко това". Но нали който го е страх от мечки не ходи в гората!

Диана, за пореден път се убеждавам колко си сърдечна, възхищавам ти се от душа и сърце.

# 622
  • Пловдив Белащица
И какво скърцане за зъби имаше от някои, не е истина, но го предвидих - напълно. Няма как някой който пише ежечасно в темата да не приеме лично мнението ми. Наистина чувството за собственост на някои надхвърля всякакви норми във виртуалното общуване!
...

Какво смяташ да постигнеш? Спор!?

# 623
...

Аз споделям, ти спориш! Или по-скоро не даваш някой да изрази мнението си! Не съм упрекнала никого поименно, но точно ти беше тази която прие всичко лично!

# 624
  • София
Памино: На мен лично подобно предложение не са ми правили! Следващият път ще попитам АГ-*предполагам , че става дума за платена ваксина и затова докторите си спестяват предложениеята.
Василена:  Peace
Детелина: Незнам да е имало скърцане на зъби  Simple Smileно щом така си почуствала нещата добре! Crazy
Дано си доволна, ето Спинки ще опише раждането си.... Wink Laughingхайде и Комикс като първата от Ноемврийките и така.....следващите Hug

Теб те няма дори на 1стр. доста нагличко да се налага мнение  Shocked и да заформяш спор!!!ако нещо те е интересувало и просто си ни чела до сега, защо не си питала.?!! А и още сме октомври бе милааа, какви отчети за раждане какви пет лева  Grinning

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 20:47 от Кики - cicico

# 625
Детелина здравей,

Не си спомням досега да си писала в тази тема, така че айде малко по-спокойно, ако обичаш.
Също не си спомням да си се отчитала някога как протича твоята бременност.Ако греша, поправи ме. Simple Smile

Ако си чела редовно,както пишеш, повечето от раждалите вече майки са споделяли как е минало раждането им.

Относно темата - да, наистина, права си, това е отчетна тема за бременността и раждането, но пишещите в нея опредялят посоката.Аз също пропускам доста постове. Wink

# 626
[
Цитат
quote author=detelina73 link=topic=435484.msg12805060#msg12805060 date=1255886643]
А относно страшните истории лекарят ми ми го каза преди месец - два много точно: "Една жена ако знае какво я очаква по време на бременност и раждане вероятно ще се замисли дали иска да премине през всичко това". Но нали който го е страх от мечки не ходи в гората!

Хахаха, тук ме разсмя - Мечки и гора... характерно за първи път раждащите ...  Laughing Laughing Laughing
Ти как ще раждаш ако смея да попитам?!?
Аз съм родила 2 и то с нормално раждане без упойки и такива ми ти работи ... и ще ти кажа честно с първата ми дъщеря даже казах , че повече не искам да раждам...
Явно обаче не ми е било съдено!!!
А за страха ... стара, млада майка ... нова или не си го има ...СТРЕСА!!
Въпроси като:
Как щи мине моето раждане!!!
Ще Има ли усложнения или не ...?!?
Ако е имало при друга мама дали няма да ми се случи същото и на мен ще се запита някоя от всички...?!?

Прекалено бременни са ни мозъците за да ти разказвам сюжети на страхотии  detelina73
Честно казано ме интересува Нашите новоизпечени мами дали са добре, как се справят психически и физически с натоварването около гледанията на бебчетата си ... Дали дечицата наддават дали са се появили коликите, с кърма ли се хранят или са захранвани изкуствено!!!

Нямам нищо против разговорите на тази тема ти казах ако се отнася до мен!!!
Но ми се искаше да спестя на младичките и неопитните маменца чудото на раждането описано от други майки ... Но те ще си решават дали искат или не да четат!!!

Гъделичка ме мисълта да разбера как се ражда секцио, че това не съм го изпитвала, но мога да изчакам ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз принципно влизам при другите и чета, но най-вече на този етап отивам във подфорума:
СМЕШНОТО В РАЖДАНЕТО,
ГЛЕДАМ КОМЕДИИ
И СЕ ЗАРЕЖДАМ С ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ.
ЗА МЕН ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО НА ТОЗИ ЕТАП.

# 627
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Интересен разговор се заформя тук.  Crazy

Това което ме вълнува е има ли някоя от Вас, която не е ходила на запис на тонове?
Моят лекар каза, че ще ме прати на такива ако е необходимо, каквото и да значи това. При следващата ми среща с него ще го питам по-подробно какво има предвид.

От седмица, две сутрин имам изключителни болки в ръцете сутрин, едва си свивам пръстите. Да не говорим, че ми се схващат и пръсците, а една сутрин ми бяха схванати едновременно и двата крака. Голямо чудо беше. Боли ме и гъзинката и тазовите кости, а свекито повтаря че всичко е от смяната на времето, но аз никога преди не съм имала подобни оплаквания и старчески болежки.
И милата женица постоянно се притеснява, за всичко. Като започнем от това, че трябва да си накупя многоооо камизолки (видя една в комплекта за изписване, ама тя една тънка като люспичка, която даже прозира, без копчета с прихлупване и ми се струва супер неудобна дрешка, а аз и казвам "Ми те такива не се продават"). Днес ме застреля с изказването, че пелената от комплекта за изписване и се вижда тънка. Тънки и се виждат и одеялата.... И в тази връзка купих едно много меко и плътно одеалце - 85% акрил, 15% полиестер и ми допадна много повече от памучните (вярно те ми се виждат тънки) и се чудя как да го изпера. На ръка няма мога да го изстискам, а в пералня на 30 градуса и 400 оборота да не му дойде в повече?

Олях се, за което се извинявам.
Лека вечер на Всички!  Heart Eyes

# 628
Здравейте момичета,
Интересен разговор се заформя тук.  Crazy

Това което ме вълнува е има ли някоя от Вас, която не е ходила на запис на тонове?
Моят лекар каза, че ще ме прати на такива ако е необходимо, каквото и да значи това. При следващата ми среща с него ще го питам по-подробно какво има предвид.

Олях се, за което се извинявам.
Лека вечер на Всички!  Heart Eyes

Ами, аз онзи ден ходих за първи път, пък виж колко дни ми остават Simple Smile

А пък с предната бременност,лекарят въобще не ме е пращал - ходех си самосиндикално в Аг болниците.

# 629
  • Пловдив Белащица
...

Аз споделям, ти спориш! Или по-скоро не даваш някой да изрази мнението си! Не съм упрекнала никого поименно, но точно ти беше тази която прие всичко лично!

Не, ти не споделяш, ти упрекваш директно, макар да не е поименно. А вече в последния си пост и доста насочено.
... Иначе всички бяхте впечатлени от разказа на Милейди....
Е да, но на мен ми се четат такива разкази, написани от майки които до вчера бяха бременни и са родили тук – в България!...
Ако това не е упрек и изискване, какво е?!
И къде "не дадох" на някой да си изрази мнението?! Чета си поста няколко пъти и не виждам, къде точно се случи това.
И нормално е да го приема лично, защото близо 8 месеца ежедневно и ежечасно чета и гледам да не пропусна нечий пост, да отговаря по тема, по която смятам че имам правилен отговор, да съпреживея болките и радостите на всички, колкото и незначими да ми се виждат на мен, но за този отсреща са част от живота му и са значими и важни за него. Така че уважавам на всеки вълненията за ремонти, собствени и роднински годишнини, сватби, кумства, сънища, котки, болки, радости ... Темата е част от мен и аз съм част от темата.
Представи си го в реалния живот. Стоиш в голяма компания и не взимаш участие в разговора и изведнъж, решаваш че можеш да изискваш от участниците, каква да е темата на обсъждане. Е не става така. Дори да е човек, който е писал редовно, пак трудно ще се приеме упрекът. Можеше просто да влезеш и де кажеш (на пример) - "Мамите, които са родили, биха ли споделили с подробности раждането си, защото ми е интересно и ...". А не да тръгваш с рогата.

Обичам споровете - в тях се ражда истината  Peace Стига да се запази добрият тон.

Общи условия

Активация на акаунт