Кукър!!! Вече всеки знае какво е това!

  • 133 250
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Плевен
  • Мнения: 97
Това пак е кукър нали Simple Smile но испански нещо такова ?

# 421
  • Мнения: 2 214
Ами като му чета възможностите, има доста операции, искам го за търджера под налягане, и ако има и допълнителни функции както го описва ще се радвам.
Иначе пашат че може да пече, може и на пара, и реберца бил правил и други работи, та да видим Laughing

# 422
  • Стара Загора
  • Мнения: 509




http://media.snimka.bg/5932/018119182-big.jpg
Това е моят но много малко зная за него. Ако ми помогнете да разбера малко поче за него ще Ви бъда много благодарна. Подарък ми е и ми загубиха превода и т.н.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 13:52 от L e o

# 423
  • Плевен
  • Мнения: 97
Пробва ли да намериш инструкция в интернет за него ?

# 424
  • Стара Загора
  • Мнения: 509
Много съм неориентирана, даже не зная каква му е марката.

# 425
  • Мнения: 2 214
Вилия ето твоя раискукър, можеш сега да потърсиш инструкция.
http://www.amazon.de/Gastroback-42507-Design-Reiskocher/dp/B0009 … 633605&sr=8-8
Всъщност мисля че може би ако се поръчкаш ще се оправиш и без инструкция защото е най обикновен райс кукър в смисъл че не е мулти и няма много функции, но това да не те притеснява моята позната има раискукър за 10 дол, но това не и пречи да готви всички манджи а и да пече кексове, с малко повече внимание и усърдие можеш да постигнеш и с него възхитителни резултати.
Виждам че в опътването пише че може да готви, ориз, всякакви каши, на пара всичко а и супи също.

# 426
  • Стара Загора
  • Мнения: 509
Благодаря ти г-жа Стихийно бедствие 
 
  bouquet

# 427
  • Мнения: 2 214
Благодаря ти г-жа Стихийно бедствие 
 
  bouquet
bowuu

# 428
  • Мнения: 679
Здравейте! Попадна ми тази баба на кукърите:



 

Но функциите, които има, ми се струват недостатъчни за мястото, което ще ми заема в кухнята. Чудя се дали ще мога да го ползвам за варене и печене. Сигурно с проба/грешка ще разбера, но все пак ще ви помоля да ме насочите. С кои от наличните програми да пробвам да :

- сваря картофи, ориз, спагети
- да опека кекс или баница
- да опека пържола или кюфтета, ако това изобщо е възможно в тези уреди

И за всяка от тези операции на максимални градуси /190/ ли да го слагам. Ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.

# 429
  • Стара Загора
  • Мнения: 509
г-жа Стихийно бедствие, гледах превеждах с и нищо не разбрах. Как да пека, то има само като котлонче на дъното. Зная само за зеленчуци на пара и за ориз. 
 

# 430
  • Мнения: 2 214
г-жа Стихийно бедствие, гледах превеждах с и нищо не разбрах. Как да пека, то има само като котлонче на дъното. Зная само за зеленчуци на пара и за ориз. 
 

Опитай като направиш смес за кекс, намажи тънджерката  със масло(ако тънджерката от незалепвашите, ако нещо застраховай се със хартия за печене) изсипи сместа в тънджерката и ако имаш програма за кафяв ориз, включвай програмата и чакай, ако след завършването на програмата кекса е още суров, повтори програмата, за да ми е по лесно да те ориентирам казвай какви програми имаш.

# 431
  • Мнения: 2 214
Ати, аз защо си мисля че това е баба на фритюрниците а не на кукърите?

# 432
  • Мнения: 679
г-жа Стихийно бедствие, на втората снимка /увеличи я/ се виждат програмите:

- deep fry
- steam
- slow cook

И се чудя дали може и за нещо още да се ползва освен посочените. Упътване нямам.

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 20:02 от Ати

# 433
  • Мнения: 679
Сготвих пиле с ориз в моето нещо. Хареса ми как се получи - нито варено, нито печено.
През цялото време врътках копчета и сменях програми в опит да разуча уреда. Освен мощността друго променя ли се в принципа на готвене при различните програми? Моят пра-кукър има само един нагревател прикрепен от долната страна на "тенджерата". Интересно ми е вашите на какъв принцип работят и при печенето върти ли се по някакъв начин въздухът вътре.

# 434
  • Мнения: 2 214
Ати не се върти нищо, всичките работят на един и същ принцип който се състои от различни комбинации на температура+ време на приготвяне+(при Сньото) се сменя тънджерата и капака.
Понеже всичко е почти херметично, затова има особен ефект върху продуктите.
Ати, мисля че на програма deep fry можеш да правиш доста неща, можеш да готвиш ребърца, би трябвало да станат и картофките вкусни, със сигурност ще стане и кекса.
Стим вероятно знаеш че се ползва за готвенето на пара, както всъщност може да го ползваш и за варене на супа и каши, слоу също предполагам се същаш че зелето и всички манджи които се готвят на бавен огън продължително време, стават идеални, аз особено харесвам капамата и боба на слоу.
Успех в готвенето  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт