Ефикасно средство против хлебарки

• 360 155
  • 730
  •   2
Отговори
# 90
Защо се занимавате със щуротии, а не викнете фирма да напръска! Първо, те знаят в конкретния случай с какво точно да напръскат и в каква концентрация и второ, гарантирано не можете да напръскате като тях,освен ако не разполагате с професионално оборудване. Цените също мисля са приемливи, предвид главоболията , закупуването на какви ли не препарати и ефекта не винаги е  задоволителен.
При мен положението беше направо отчайващо, но откакто пръска фирма гадта е сразена по всички фронтове Twisted Evil

# 91
Съжалявам, но преди 2 месеца идва фирма и пръска във входа-мазетата и тавана.Същата фирма пръска и в къщи. Препаратите, които използва бяха тези, които купувам и аз от селскостопанските аптеки.Конкретно циперметрин/мисля, че така се пишеше/ и втория път нувон.За ефекта вече писах- временно намаляване.Ако знаеш фирма, която върши наистина работа, нямам нищо против да споделиш.

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 16:07 от *lidi*

# 92
Първия път-юни, не помня с какво пръскаха, но беше адски миризливо и лютиво на очите. След 28 дни напръскаха с  Айкъп/така го разчитам от протокола/.Това било за яйцата, които са се излюпили-човека ми обясни, че не съществува препарат, който да действа на яйцата. И от тук нататък ме посъветва да го викам на сезонна профилактика-есен и пролет. Фирмата се казва Инсекта. Човека, който пръска ми  звучеше много компетентно, склонен е да обяснява всичко-кое, как, защо. Попаднах на фирмата случайно, но за щастие има ефект.Ако искаш ще ти пусна телефона на ЛС.

# 93
  • пак там
Борбата ми с тази напаст продължава повече от десет години. Викала съм сигурно петнайсет фирми - различни и с различни препарати.  Всяка от тях се опитваше да ме убеждава, че е различна и че притежава най-добрия препарат. Ефект - в повечето случаи никакъв, в два-три от случаите - временно намаляване, за около седмица, но в никакъв случай напълно изчезване. И всяко пръскане е минимум 20 лв.

Еми писна ми да пръскам пари на вятъра, в буквалния смисъл на думата, и пак да стъпвам върху гадини.

# 94
Не искам да агитирам излишно, или да правя реклама, но ефектът при мен е на 100%. И на мен не ми се вярваше честно казано. Преди съм присъствала на пръскане от фирма само докато живеех в студентски град, но там и пръскането беше отгоре, отгоре и ефектът съответно-0.Докато минаваха да напръскат, ние спокойно си стояхме в стаята-значи представям си колко разреден е бил препарата. Два часа след пръскането от фирмата имаше карантинен период, през който и да искаш не можеш да останеш/непоносимо е/, а и прозорците са затворени. После като си влязох вкъщи по теракота имаше буквално локви от препарата. Проветрих добре и оставих препарата да изсъхне-измих пода чак след седмица-дотогава дейсвах само с прахосмучката. Единствено шкафовете си забърсах веднага след обработката.
Взех решението да викам фирма, защото вече се бях отчаяла. По-малката ми щерка през нощ подмокряше чаршафите, защото се страхуваше нощем да ходи до тоалетна, коридора беше окопиран от гадта.Шкафа над ширма е по-известен с прозвището "гробището", защото по неведоми причини там идваха да умират. Всеки път докато готвех на котлона  изпитвах ужас някоя гад да не падне на главата или в тенджерата-да уточня, че имам фобия от насекоми Sick Sick Sick
Абе, родих се Mr. Green

# 95
  • Точно където трябва
Очаквах темата вече да се е изродила Grinning, но като не е, аз да го сторя. А нещо срещу мухи, но да е безвредно за хора, че ще е в кухнята. По известни ми причини в момента в нашата са около 1000

# 96
 Благодаря на всички, които ме упътиха за регента. Намерих и утре сутринта ще напръскам. Дано този път битката да е в моя полза.
 ШРЕКОВИЦА, възможно е първия път при тебе да са пръскали с циперметрин/на мен ми сълзят очите и ми тече носа от него/, а втория най-вероятно е бил айкън. За съжаление от тях в къщи нямаше много полза.
 Мисля си, че и фирмата, която пръска у нас не е била много читава, защото и пръскачката им беше една идея по-хубава от мойта.Аз в чест на хлебарките си купих специално за тях градинарска малка, защото ми излизаше мазол от помпичката, която ползвах преди това. Сега съм решила след като напръскам утре с регента след 2 до 3 седмици да напръскам и с фронтлайн. С две думи на хлебарките козметиката напоследък излиза по-скъпа от мойта. А относно фирма инсекта, ако тел. е същия като в интернет няма смисъл да ми го пращаш. Спомням си, че в някоя от предишните теми се коментираше фирма, за която се чакаше 5-6 месеца и всички,които я бяха ползвали я хвалеха. За съжаление обаче не си спомням името на фирмата. Но ако и сега не успея да се преборя с гадовете ще разровя назад, за да потърся.

# 97
  • София
Радвам се, че си успяла да го купиш.
Моля те, пиши - лесно ли ти го дадоха, колко струва ?
За да не се разкарвам напразно в жегата.

Препоръчвам ти след 20 дни да напръскаш пак САМО с Регент. И ако случайно и тогава няма ефект - тогава с Фронтлайн. Аз съм сигурна, че Регента  ще помогне. Тогава защо да даваш грешни пари за скъпия Фронтлайн  Mr. Green
Опаковката оригинална ли е, че много ме е страх от ментета  Mr. Green

# 98
Намерих го близо до гарата. Лесно го намерих. Не съм ходила до Младост.
 Мама Меца, нямам никаква идея дали не е менте. Опаковката ми се стори различна от това, което беше дадено някъде по темата.Пише, че е произведено 02.2009.Не знам кога са го спрели от производство, защото миналото лято като го търсех вече ми казваха, че не се произвежда.Струва 4лв. пакетчето. Пише: Производител БАСФ Агро Б.Б.,Арнхам/НП/-Клон Вадене вил, Швейцария.

Рися, ти направо ме отчая. При нас се появиха масово миналото лято. Преди това се е случвало да видя единични от големите, черните. Слагах от къщичките на Райд и нямаше проблеми. Сега са и от тях, и от кафявите и то по много. Има и съвсем малки, което означава, че някъде се размножават безпрепятствено.Доколкото разбрах си се справила с фронтлайн.Съжалявам, че миналото лято не знаех за него, защото на практика дадох много повече пари да експериментирам с различни препарати и да пръскам без да има ефект.

# 99
  • София
Очаквах темата вече да се е изродила Grinning, но като не е, аз да го сторя. А нещо срещу мухи, но да е безвредно за хора, че ще е в кухнята. По известни ми причини в момента в нашата са около 1000
Лепкавите лепенки, но не знам къде ги продават!Да ти кажа, аз и мухи и комари нямам, от както съм пръскала с Фронтлайна.А ако някоя черна хлебарка от покрива, от  гълъбите, сбърка да влезе, я намирам по гръб.

# 100
  • пак там
*lidi*, ще те отчая още повече  Mr. Green Аз въобще не мисля, че съм се отървала от тях завинаги. Всъщност ако не се напръска целият блок плюс мазетата и таваните - ефектът е винаги временен. Особено в панелките. А нашите съседи аз не мога да накарам да го направят, опитвам се от години. А да платя цялото това пръскане - не съм в състояние. Така че предполагам, че до половин година ще цъфнат отново. И дано не станат пак резистентни към фронтлайна, както станаха към всички други препарати, които съм използвала преди, че тогава не знам какво ще правя...

# 101
  • София
Не се отчайвайте! Повечето фирми са леко менте. Ние като викнахме за пръв път, бяхме много доволни. И те ни казаха - викнете ни пак след 2 месеца /май толкова беше - не помня точно/.
До два месеца гадовете пак се показаха.
Дойдоха, напръскаха, взеха парите.
Но явно с гола водица! Пак потънахме в хлебарки лятото.
Ми то ако изтрепят тотално гадовете, ще си изгубят клиентелта! Mr. Green

Аз имам чувсвото, че и затове се пише и прави толкова срещу Регента - защото е наистина ефективен!

# 102
  • София
  Ако Фронтлайна ви е скъп или не действа, ето това е същото като Регента. Има същата съставка.Аз като пръсках, излязох за два-три часа, за всеки случай!Втория път напръсках след като си легнаха всички и оставих отворена кухнята, да се проветрява.

Фендона 60 СК - 10 мл      2.50лв.

ФЕНДОНА е разработена и одобрена за контрол на широк спектър пълзящи и летящи вредни насекоми като хлебарки, мухи, бълхи, комари, дървеници, кърлежи, складови неприятели и др., в бита, в обществени и индустриални условия. Когато се прилага според указанията, тя може да бъде използвана в болници, кухни, ресторанти, складове и предприятия за хранителни продукти

Това е със същата съставка на Регента, препоръча ми го човека от агроаптеката. Понеже поръчах Регент и нямаше, той ми препоръча това и каза,че и фирмите с него пръскат.

# 103
  • пак там
Дилянка, регентът наистина е ефективен, но при използването му трябва да се спазват много стриктно правилата за безопасност, защото наистина е много отровен, все пак това е пестицид, не е шега работа. Затова и аз не мога да го използвам вкъщи - имам котка, която ходи навсякъде, може да си оближе после лапите и ... Да не говорим за малкия терминатор, на който любимото му занимание е да си завре ръчичката навсякъде, къде може. Затова и използвам по-безобидния вариант - фронтлайна.

Последна редакция: ср, 21 юли 2010, 12:18 от Рися

# 104
  • София
OK, Рися.
Просто исках да кажа че може би има някаква конспирация от страна на фирмите, които пръскат. И техните препарати са отровни. Обаче са по 25 лева за 50 квадрата.
А Регента и Фендоната ако си ги напръскаш сам, ти е хем по-евтино, хем по-сигурно че наистина си напръскал с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт