Ефикасно средство против хлебарки

• 360 168
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз пък да се оплача. Купих ампула Фронтлайн за най-голямо куче, разтворих в 250 мл вода и напръсках обилно "най-горещите" точки и нормално навсякъде където се сетих. Това беше преди 10-тина дни. Ами пълзят си върху напръсканото.  Sad Изобщо не се впечатляват.  Sad Може би са леко по-тромави и успявам да ги убия, но продължават да идват. При нас влизат от стълбището и от балкона, а не от каналите. Направо не знам какво да правя. Много се надявах на Фронтлайна. Немислимо е да викна фирма да пръска в апартамента, защото ме е страх за котката. За пръскане на общите части мога само да мечтая, защото съседите никога няма да се навият.  Sad

# 511
След като пръсках с Райд, Фендона, Ектомин, сложих машинка Ридекс, кубчета Клинес и Хлебомор, все още имаме хлебарки.
Влизат от мазите, а съседите не са съгласни, да напръскат целия вход, защото нямало, да помогне, преди години пробвали. Живеят си с хлебарките от години и не се впечатляват явно вече.
В самия вход има поне 15 умрели гадини. Ужасно е!
Само Фронтлайн още не съм взела, че ветеринарят ни каза, че Фендона върши същата работа, а е 10 пъти по - евтин, но явно, че не върши и той. Те нашите са безсмъртни.
Искам да извикам фирма, но не съм сигурна коя!? Трябва ми, да е препоръчана и изпробвана, че да не ми уморят кучето.  Confused
Вече не издържам, повечето са полу-умрели и по гръб, но не искам въобще, да ги виждам.  #Cussing out

# 512
  • София
А, да ви "зарадвам" - все още са малко, но от миналата година в центъра на София започнаха да се виждат и летящи хлебарки.  Mr. Green  Видях една умряла на тротоара, а дъщеря ми, която често излиза вечер е виждала 2-3 пъти живи.  ooooh! И не мисля, че ги е сбъркала, защото преди 3 години на пристанището в Кушадасъ имаше рояци. Няма как да се забравят.  Sick Беше като във филм на ужасите.  Sick

# 513
Защо не повдигнете въпроса на домооправителя?Когато се пръска целия вход е по евтино.Ние платихме 10 лв. за апартамент и още около 5 лв. за общите помещения.
В деня,в който пръскаха аз излязох с бебето,а после и мъжа ми с кучето.Направихме си една хубава разходка и се прибрахме.

# 514
Говорих с домоуправителя, файда никаква нямаше.. ooooh!

Досега не се бях сблъсквала с хлебарки, но сега е нещо страшно.

# 515
Говорете с касиера на входа. Той да избере фирма или вие му предложете. Парите са в него и чак толкова не скъпо. Пръска се отгоре надолу всички общи части включително и мазетата, а който желае и апартамента. След един месец пак същата процедура, и след това на 3 или 6 месеца както желаете. Фирмата или ЕООД трябва да остави протокол с какво е пръскала и фактура за разходите. Накрая си сменете домоуправителя като иска да се гушка с хлебарките  Mr. Green.

# 516
Ние сме новодомци и засега виждам хлебарки само в кухнята и то все около мивката. Може би има яйца зад шкафовете, или под балатума, който ще сменяме, а може би и под тапетите, които има там. Дайте съвет... чудя се дали не излизат от канализацията. При нас са от кафевите.

Пръскам за момента с райд и ги следя - не сякаш много, но искам да ги няма.

# 517
Смени препарата. Само рекламата му е голяма. Не знам никой, който да се е похвалил от него.

# 518
На мен Райд не ми помогна изобщо. Вчера говорих с една жена от магазин за инстектициди, каза ми, да сме намерили гнездата, но като чу, че имаме балатум и тапети и стана ясно, че там се крият.
Снощи пръскахме с Айкън едната стая, която много не ползваме сега, че да не ходи кучето, да ближе там. Ще пиша, ако има ефект.

# 519
Аз пак ще вметна...Фендона при нас помогна.Вече над 2 месеца нямаме хлебарки!Просто се опитвам да помогна,за това се и повтарям.Имаме и котарак.И този препарат е най безвреден,както за нас,така и за него.

# 520
  • София
Аз пръсках с Фендона Май месец. Все едно със светена водица ги ръсих! Сега имаме още повече.
Видяла съм се в чудо и ще викам фирма!

# 521
  • Под Слънцето
От миналата година, от как пръсках с Фронтлайн след борбата, не се бяха появявали гадове. Сутринта  открих на терасата 2 трупа по гръб.
Съседите разместиха при ремонт и вероятно  са се присламчили от там.. Друго обяснение нямам..
Питането ми е .. сега, след година  да пръскам ли отново профилактично или да задържа още  малко?

# 522
  • по морето
Здравейте. И при мен от известно време се навъдиха хлебарки от кафявите, предимно в кухнята Close  Имат според мен поне едно скрито гнездо, което не знам къде е. Отделно скоро ги хванах, че не се отделят от няколко определени ел.контакти включени в разклонители обаче, или при малки постоянно работещи уреди - например при рутера и отделно при контакта, където е включено устройството на кабелната. И двете неща не се изключват и там е малко по-топло. Явно за гадините това е рай и направо имам чувство, че се въдят скорострелно там вътре в и около контактите и под щепселите  Shocked Close  Някой срещал ли е такова явление? Ужасена съм!

Изчетох темата в търсене на решение и благодаря на всички за полезната информация! Решила съм да пробвам Фронтлайн + да наслагам от онези лентички. Ще отсъствам няколко дни и планът е да напръскам непосредствено преди да тръгна, за да го оставя да действа. След празниците ще споделя резултата.  Praynig

Само да споделя, че опитах да купя Фронтлайн от голям зоомагазин във Варна (в единия мол) - и ми отказаха с обяснението, че вече им е забранено да го продават и трябва да го търся само във ветеринарни аптеки / кабинети. Не знам дали това е нова информация, но се учудих. Дали препаратът все пак е опасен за хората, или е някаква "кампания" подобна на ситуацията с този Регент?  newsm78

Успех в борбата!

зад халите на Шипка, до бариерата :
Вет. аптека Д-р Жеков
ул. Ю.Скайлер 10
+359 52 603 695

от там може да закупите фронтлайн и доста други препарати помагащи срещу всякакви гадинки, в мол Варна зоомагазина няма право да предлага фронтлайн, но има други със същото активно вещество, някои препарати са с цена два пъти под тази на фронтлайн.

# 523
Добре че скоро не са се появявали. Преди изпълзяваха през шахтата в банята. Имаше едни кубчета в аптеките. Много бяха ефикасни. Слагах ги в ъглите, до отворите и гадинките спряха да влизат. Не знам дали още ги продават и дали са същите.

# 524
  • Под Слънцето
За кубчетата на Клинес ли говориш?

Наш'те гадове ги подминаваха с пренебрежение..

Общи условия

Активация на акаунт