Отговори
# 690
Привет и от мен!

Марини, бих желала и мен да ме включиш на 25години съм и съм в 13г.с. първа бременност. Термина ми е на 30,04,2010г.
И ако може паролата да разгледам албумчето!

Успех на всички мами!

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 16:18 от cveti_ss

# 691
Вяраа, аз имам съвсем малък корем, в сравнение с предната ми бременност по това време! А вчера на консултацията имаше една бременна, за която реших, че вече е на финалната права, а лекарката ми каза, че е в 5ти месец, така че на всички ни ще са различни тумбачетата! Важното е бебчовците да растат! Peace
На ФМ ще ходя в 19.г.с. + 5, което си е 20 г.с., май!

Абе питам щото аз нали и без това все подксачам че съм качила кг до сега и понеже тук приятели и мъжо ме убеждават че корема ми е бременен а понеже аз като си напълнея си го имам и си мисля че не е - и се почват едни спорове, и тъпото е, че кво по хубаво от това да се радвам на коремчето аз си го искам - ама не искам да съм като глупак т.е. да си мисля, че това е бременен корем а то  е още сланинки  Mr. Green - сори ама трябваше да си кажа на някой, който ме разбира -  атова сте виееее  Hug Иначе е ясно, че при всеки е различно.
Другото, което щях да ви споделя е, че баба ми ме побърква с това да не пътувам в 6 месец за Бг , че било опасно - направо ме сбърква, чак взех да се шашкам и аз  Thinking Понеже се пада да съм в началото на 6 месец като се заприбирам в Бг покрай Коледа , а аз трябва да се прибера, защото иначе може март да ни свърши мандата и незнам дали е по-дбре да пътувам тогава в 9 месец 10 часас кола. Спряха линията на самолета от тук и няма др начин. По принцип нямам проблеми -да чукна дърво за сега и ако има риска макар и минимален  -няма да тръгна. Но се чудих защо е толкова притеснена и сега се  сещам - и майка ми и леля ми са имали ...лоши случки в 6 месец -да не пиша сега такива неща че не е затук - и жената се притеснява  -ама никой не мисли че и аз се шашкам така - ужас.
Та опасно ли е пътуването  -ние сме с хубава кола, удобна, пътя е хубав, просот е дълъг път, ще спираме да се разтъпквам заради кръвообращението и толкова. ама иди обяснявай ти на баба и другите баби дето цял ден ни мислят и си чешат езиците  newsm78

# 692
  • София
Много трудно влязох във форума...  Crazy

Няма да се местите момичета. То Божа работа коя кога ще роди...Темата съвсем ще оредее...По термин сте си тук. Peace

Аз се върнах от разходка с дребната, обаче днес е по-хладно от вчера и не можахме да останем по-дълго от час и половина.

И аз имам по-малък корем в сравнение с предишната бременност по-това време. Ама по-добре, че да не ми тежи много по-нататък. Laughing

На втората ФМ ще ходя през 17 седмица, изрично ме повикаха тогава, а не по-късно, незнам защо. Иначе се препоръчва да се направи между 15-20 г.с.

# 693
   Ееееее неееее,освен ,че изпуснах лекцията днес съм изпуснала и от сладките на Ели Мели smile3511 newsm64 Laughing LaughingНищо следващият път Laughing
  Здравейте момичета.Аз пак два дни не писах и сега от час на сам ви чета.Тамън успях да прочета всичко и форума заби ooooh!
  Честито на Веси и Вяяяра да сте живи и здрави ,и вие и половинките ви.
  Марги ,радвам се ,че не се оказало варицела,макар, че и така ,да беше не трябваше да се притесняваш,Тя не е от вредните шарки дето вредят на плода.Имам една позната майка ,която я изкара още в първите месеци и доки и беше казал ,че няма никакъв проблем.Радвам се ,че и в Пирогов сте се разминали с малко.
 Гледам ,обсъждали сте запушеният нос,аз постоянно съм с такъв.И с Мартин ,като бях ,бременна бях така.Смело капя Ксилометазолин ,знам ,че не е вредно.
 По отношение на спането ,когато се роди бебчо изобщо няма да го мисля от сега,кое как ще бъде ,защото съм почти на 100%сигурна ,че всички ще сме в една стая. WhistlingБез значение ,че моето по-голямо дете си има собствена стая,още от новородено.То до ден днешен само заспива там ,и по някое време на нощта идва и ляга при нас в спалнята.А сега на 1000% ,като се роди бебчо няма да иска и даже и заспива там.Моят мъж  каза ,че ще спим така ,докато Марти не стане на 16 и не се прибере с някоя мацка Laughing CrazyНо ,не мисля,бебчо да спи при нас на спалнята ,ще си спи в кошара.Живот и здраве до тогава.
  Моят термин ,също е на 04,04 ,но ще раждам със секцио.Така ,че самото раждане ще  е март ,но не искам да ви напускам вече си свикнах с вас Hug
  Спирам да пиша ,че трябва да ходя да взимам Марти от градина.Довечеря пак,дано не сте изписали още 10 страници само  bouquet

# 694
Аз няма да се местя от тук. Мисля, че не се изразих правилно. Просто от първа страница да си ме отпишете. Продължавам да съм си с вас, да ви чета редовно и да пиша редовно.
 nefer, много ли съм закъсняла ако не съм се записала, че чувам колко сложно е да се уредиш час и колко лв трябва да си приготвя?
А да ви се похваля наддала съм 2 кг, защото при мен всяко погълнато количество храна все още се връща и не знам от Матерната ли е или така ще е до края на бременността. Доки ми предписа Деган, но за сега няма да си го купувам.
Добре дошла на Цвети! Лека и безпроблемна бременност ти желая.
Вани, благородно ти завиждам на леката бременност! Дано докрая си остане такава

# 695
Здравейте момичета   Simple Smile
Да ви се оплача от вчера ме мъчат едни киселини едно чудо...направо не се издържа  Sad
А така никакво местене от форума. Аз съм с близнаци и още в началото ме предупредиха, че се раждат по-рано. Термина ми е април и си оставам при априлките Mr. Green
Вяраа за пътуването мисля, че ако се чувстваш добре, няма проблеми. Аз тази година пътувах до Турция с отвратителен автобус 15 часа... ужас

# 696
Вяр-4е ,ами аз знам,4е със самолет се забранява в 7-ми и след него месец...,но за кола и аз не знам   newsm78  Ако е възможно изтегли малко преди 6-ти месец да ти е по-спокоино и на теб!  Или се консултираи с лекар(дори и познют в Бг да попиташ те на какво мнение са относно пътуването)но все пак наи-важно е да се 4увстваш ти добре! то Албания не е много дале4,но и зимно време идва...Според мен го обмислете добре и ако е възможно изтеглете пътуването малко по-рано(примерно към края на 5-ти месец)
 а за корем4ето,сигурно си е бременно,а не от "сланинки",а и хората отстрани наи-добре виждат!   Peace  В края на краищата наи важно е да е вси4ко наред с беб4овците-а на кои по-голямо,на кои по-малко,кои с пове4е килца отгоре,кои с по-малко.... Това да е !!!!!!!!!!!!!       Praynig

# 697
gnikzp, не те отписвам, пък! Само, ако много държиш, де! Това в рамките на шегата, разбира се! Ако искаш, веднага го върша!
Вяраа, не знам защо може да е толкова опасно дългото пътуване, ако бременността е безпроблемна. Както вече писах, аз предната я карах преимуществено в Румъния и въпреки, че е по-близо, два пъти пътувахме до София - в 6-ия и в 8-ия месец, когато вече мъжът ми ме остави тук да се подготвям за раждането! Не съм имала никакви проблеми, само мога да те посъветвам да си вземеш възглавница за кръста, защото от продължителното седене мен ме заболяваше доста. Не се паникьосвай и мисли, че всичко ще е наред, както досега! Peace
Е, човек като не ходи да се учи и какви неща пропуска! Ели, да направиш пак и на следващата среща вместо да им ядем кремовете, ще извадим бохчата със сладките! Laughing
Добре дошла, cveti_ss! Hug

# 698
Ама няма проблем да се пътува ако бременността не е рискова, аз самата както казах да не съм луда да рискувам ако има риск, с док ще говоря - всичко да провери като хората, но просто тая мойта баба вече не престава и ме кара да ме е страх от тоя 6ти месец, не мога по-рано защото трябва да пребивавам опредлено време тук 2/3 от времето на мандата, иначе ще връщаме пари и то не малко, затова смятахме колко съм била тук и навън и сметките така ни излезнаха -даже ако удължат мандата трябва да сев ръщам живот и здраве с бебчо - но има време. Не мисля, че ще е проблем пътуването, ама е гадно да ти вкарват мухи в главата - аз и без това се успокоих вече и сега пак - най-вече за шийката на матката трябва да говоря с док да види, че проблема с леля ми е бил такъв а майка незнам но все в 6 месец- ее значи къде ми го припомниха това сега да го мисля, а аз така искам да се прибера и чакам.
А за коремчето - ми мам си коремче на 4 месеца значи Mr. Green

# 699
Значи, ако пътя е добър, но дълъг, просто ще спирате по-често за да не се застояваш. Но ако имате възможност за по-ранно пътуване, възползвайте се.
За самолет и аз знам, че до 7-я месец позволяват, след това не поемат риска.

Аз брах голям страх преди една седмица мисля че беше се качихме на Витоша с драгалевския лифт. Който го знае е открит. Преди толкова не съм обръщала внимание и не ме е било така страх, но този път понеже и за дребосъка внимавахме и се притеснявахме, та като ни се заклатеше на качване кабинката или пък като ни спираха тока за секунди и като спираше лифта изведнъж и пак като се залюлееме отвисоко, ей, много ме беше страх. Сега не бих повторила такова изживяване в това състояние.

# 700
А не. Важното е на вас да не ви пречи. Пак казвам аз съм си тук.
 Hug ви всички!
Мен ме чака едно местене на багаж  ooooh!. От квартира на квартира. Като знам каква мъка ми беше като се местихме тук и сега какво ми предстои .......... Добре, че поне този път няма да мъкна чанти, а само ще го намествам в тях.
За пътуването и на мен не ми е проблем, само къде съм голяма пикла, иначе не ми прилошава. И аз бях мераклийка за Витоша, но нещо взех да се изморявам от 1-вия до 3 етаж, че камо ли да вървя известно време пеша. По принцип съм любителка на козите пътеки, но сега май повече на хоризонталното положение  Grinning

# 701
  • В сърцето на един мъж
Здравейте Hug
момичета а вярно ли че Великден през 2010 ще е на 3,4 и 5 април?
Цветница трябва да е през март нали

# 702
Цветница по принцип е неделята преди Великден. Макар, че не гарантирам, тъй като тези празници ми куцат.

# 703
  • В сърцето на един мъж
май е така цветница е неделята преди Великден, а лазаров ден е съботата преди Великден. Ама много рано е Великден този път  newsm78

# 704
  • София
gnikzp, едва ли си закъсняла. Обаждай се днес -утре. Има време до 20 г.с. Може и по-късно да се направи. Ако нямаш координати -май на 1 страница ги има.

Моето мнение за дългото пътуване в кола в напреднала бременност-бих се въздържала. Не защото има риск, а заради комфорта. Пътувала съм много по-малко време, но беше ужасно. Страшно е неудобно, всичко ти се схваща, кръстта боли, до тоалетна ти се ходи постоянно, абе с една дума-неприятно. Само ако наистина се налага бих го направила пак. Peace

Общи условия

Активация на акаунт