Отговори
# 705
Здравейте, коремчета  Hug
Аз с първото си дете бях определена за 15 юли, а родих на 23 юни  Rolling Eyes
Незнам с тази си бременност се чувствам все като парцал, върви с всички екстри - повръщане, главоболие, болки в кръста и гърба, безсъние, често ходене до тоалетна. С първото бременеене бях супер, много пътувах даже аз си шофирах, беше като песен.
Вяраа щом се чувстваш добре си пътувай спокойно и не се шашкай  Hug
Оплаках се  Crazy
Хубава вечер!

# 706
Вяра миличка....
ето малко инфо за пътуването по време на бременност!
http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=2379
Дано ти е полезно!!!

Поздрави и целувки на всички мами! newsm51

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 17:18 от vesi_mesi

# 707
Момичета, ще ми е интересно, ако някой иска да разкаже  накратко за лекцията за естественото раждане, какво се е кометирало, че казвате, че е прозвучало стряскащо, аз не че не им вярвам на докторите, че ако искат могат да направят едно раждане стресиращо Crazy, но все пак ми е любопитно. Надявам се да не ви досаждам с този въпрос! Hug

# 708
  • София
Накратко... Лекцията беше за механизмите и процесите по време на естественото раждане, етапи, хормони, сравнително подробни анатомични обяснения. В общи линии не нещо кой знае колко задълбочено. От всяка книга за бременни може да се получи информацията.
Имах предвид, че мамите си бяха стресирани по принцип. Задаваха въпроси от рода на какво ще правим, ако не ни хване епидуралната упойка, е не може ли направо със спинална и нищо да не усещаме, а по пътя за родилното не може ли някакви обезболяващи да пием и т.н. въпроси, илюстриращи страха от раждането.  Wink

Пак да помоля някой да ми изпрати паролата за албума, ако е възможно. Simple Smile
Едит: Получих паролката, благодаря.  Wink

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 18:14 от Елица

# 709
Момичета, здравейте!   bouquet Позволих си да изплагиатствам линковете за ФМ от февруарките (моля ги за извинение  Praynig). Смятам, че са полезни и е хубаво да ги заковем на 1стр.  Peace                                                                                                      

Марков - София
доц. Томова - София
Мазнейкова - София
МЦ Фемина - София
Токуда - София
Свети Лазар - София
Селена - Пловдив
Медикус Алфа /Даскалов/ - Пловдив
УМБАЛ Свети Георги - Пловдив
Майчин дом - Варна

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 18:14 от Old Sport

# 710
Ето и седмиците, които отговарят на съответните календарни месеци:

1 календарен месец – от 1 до 4 г.с.
2 календарен месец – от 5 до 8 г.с.
3 календарен месец – от 9 до 13 г.с.
4 календарен месец – от 14 до 17 г.с.
5 календарен месец – от 18 до 21 г.с.
6 календарен месец – от 22 до 26 г.с.
7 календарен месец – от 27 до 30 г. с.
8 календарен месец – от 31 до 35 г.с.
9 календарен месец – от 35 до 40 г.с.

# 711
Здравейте!  bouquet

ASITA5,честита ти мома!Искам и аз...  Heart Eyes
Вяраа ,ама баба ти дойде ли при теб?
Жената явно много те обича и понякога вместо да ти помогне може да те изплаши без да иска.При положение ,че ще пътуваш с хубава и удобна кола не се притеснявай излишно  Peace,Албания не е чак толкова далече.
Моят корем също взе да личи,даже и през дрехите.Онзи ден викам на мъжа ми-като че ли за три дни порастна ,а той-да бе  Wink ,доста преди това...

А още не мога да повярвам, че вече съм в пети месец! Как лети това време, не е истина! ooooh!

marini,аз още в четвърти не съм влязла  Grinning, имам чувството че съм на светлинни години разлика с този мой термин..

# 712
Божеее,11 годишно моми4е станало маика!!!!!!!! Кажете ми това нормално ли е !!???    нямам думи,накъде върви този свят....

# 713
Е, Old Sport. страхотна си. Точно това ми е голям проблем - да разбера в кой месец съм.
Благодаря ти безкрайно много  Hug Hug Hug

# 714
Ани, и аз се изумих.Каква майка ще бъде дете на тази възраст? Аз понякога се плаша,а за нея не знам

# 715
qnikzp, понеже и на мен ми беше проблем, си ги преписах в тетрадката (странно, че  я бях избрала розова малко преди да разбера, че съм бременна) и реших, че може да са полезни и на друг  Peace

# 716
Ау, гледате ли новините, как се правят някой лекари на луди и са страшно очудени че колегата им е искал 400 лв. за секцио, въпреки, че жената е била приета по спешност.

# 717
И аз гледах това по новините ,възмутена съм ,но явно това за нищо го нямат тези  #2gunfire
Много благодаря на Old Sport зза инфото с лунарните месеци ,все се чудя и аз в кой месец съм  Laughing
Сега знам ,че от другата седмица съм в 5 месец  newsm74
Сега ,момичета ще питам нещо сериозно ,но няма да ми се смеете.
Кажете някаква бабина рецепта или изобщо някакви храни с които да преборя запекът  Sick
Ужасно е това ,чувствам се подута постоянно ,а искам и да ям  ooooh!
Никога не съм предполагала ,че ще имам проблеми от подобно естество,така де ...винаги съм била отличничка в това отношение  Laughing

# 718
Дан4е,много е неприятно това наистина! На мен това сега ми е малко проблемна тема,4е не трябва да се напъвам   Embarassed  (заради серклажа)По принцип са ми дали свещи4ки,но ако не искаш да ползваш лекарства разни,можеш да наблягаш на  праскови(то има ли още всъщност? ), топло  мляко с мед,на мен добре ми деистват и мляко с овесени ядки,мюсли,корнфлеикс  и т.н...  кафе (2 в 1,3в1,нес със мляко),капу4ино....   и ако при теб има нещо което да ти деиства разхлабително,хапваи от него.На мен в болницата така ми казаха,от което съм забелязала 4е ме разхлабва ,да наблягам  на него! Ето нещо,което открих пак от форума,но по-отдавна;       http://www.bg-mamma.com/index.php?PHPSESSID=8e09d617a68dc37f0e4e … mp;topic=91371.40

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 19:38 от anni2002

# 719
Ани,сигурно ще пробвам с кафе пак ,въпреки ,че ми става гадно от него Rolling Eyes
Аз искам и да се похваля ,че от нпколко дни усещам прилив на енергия и съм замислила едно почистване за утре  Whistling
Сега се връщам да ви чета назад ,че днес се бях отдала на четене на книги .

Общи условия

Активация на акаунт