Ще имам близнаци! Тема с продължение....15

• 24 768
  • 459
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте мами   bouquet
Бих искала да споделя с вас моите тревоги. Ходих на трета ФМ и лекарката каза ,че  девойката ни не се хранела достатъчно, поради намален кръвоток в матката и изостава от младежа с 300 гр (това изоставане е за последния месец, до преди това си вървяха еднакво). Сега ми е едно такова притеснено и душата ми е свита  smile3518Лекарката ми изписа лекарство за оросяване и каза, че трябва да го проследим това изоставане - другия преглед ми е на 11,12 а мен толкова ме е страх да не престане съвсем да се храни мъничето.. Някой може ли да ми каже нещо повече ро въпроса с ръвотока в матката - напр от какво се е получило?
Виждам, че обсъждате болежките и аз да не остана по назад си имам почти от всичко, освен потенето, но....... Имам едни влудяващи сърбежи по цялото тяло- като започнем от главата и стигнем до петите.Направо полудявам по цяла нощ се чеша и не мога да спя , а и през деня не е по различно - вече ме е срам и с хора да се срещам - все сърби и аз все чеша тук там Embarassed
дано не съм ви досадила с моите оплаквания, но имам нужда да споделя...

# 361
ОBI4ANKA, може момиченцата по-мънички да вървят от момченцата, а и данните от апаратите да не са 100% акуратни.Почти винаги едночкото е по-малко. Ако наистина забавянето на разтежа е от намалено кръвоснабдяване на матката си почивай повече и то предимно на лявата страна. При всички случаи при следващия ти преглед ако детето не расте ти си достигнала до седмиците когато здравето и живота на бебенцата не е застрашено. Желая ти здраве и се моля за вас и всички, които имат нужда. Praynig Praynig

KALINSKA75, моля изчисти си пощата, че ти е пълна и не можеш да получаваш съобщения. Hug

# 362
  • София
 obi4anka за сърбежите има нещо наречено ПУП което се проявява мисля че на хормонална основа при голям плод или двуплодна бременност. Няколко от нас го имаха, отшумява малко след раждането.
  Eто инфо на англииски - http://dermatology.about.com/cs/pregnancy/a/puppp.htm
  И картинки - http://images.google.bg/images?hl=bg&source=hp&q=PUPPP&a … &aq=f&oq=
  Пише че се проявява при първа бременност основно. Не е ясно защо, и по често при бременност с момчета. От силното преразтягане на корема трите триместър. Аз бях с момичета обаче....

# 363
  • Свищов
obi4anka и при мен на последния преглед имаше разлика между двете бебки от 220 гр. и бяха с една седмица назад, но доктора каза, че няма нищо толкова обезпокоително. За по-добро кръвоснабдяване ми изписа Дузофарм 3*1 и сега на 01.12 ще видим как е положението(на теб какво ти изписаха?). Причина не ми каза и незнам,но не се притеснявай много.
Мен ме сърби леко корема когато не съм го намазала с крем и е суха кожата.
Аила снимките са леко страшни, дано никой него сполетява този ПУП.

# 364
  • София
  Да наистина е много неприятно, дано не ви се случи, аз, Фата Моргана а и други близнашки мама обаче не се разминахме и с тази екстра  Mr. Green

# 365
О-о-о, не ми припомняйте за тези сърбежи, че пак почва да ме сърби  Tired Мен ме оправи кремче хидрокортизон за броени дни изчезнаха обривите и се почувствах човек  Whistling Иначе бях луднала, че нали беше и лято и в жегите направо не се издържаше #Cussing out Ходих и на кожен лекар и това е единственото лечение или да се чака раждането. Аз имах по корема, ръцете, краката, подмишниците...
Попитай лекаря си за подобно кремче, по принцип не се смята за опасно  Peace
Обичанка, разликата при бебетата наистина може да е от измерването. Те едно бебе не могат да измерят с точнот, камо ли две  Naughty А и те са все пак различни същества, близнаците рядко се раждат с еднакво тегло. Моите имаха разлика от 300 гр. Освен това твоите са разнояйчни и поне не би трябвало да те притеснява Т-синдрома, той наистина е вече неприятен. 

Passionata, Калоян и Бояна наистина е чудесна комбинация!  Simple Smile Въпросът с кръщаването на дядовците вече е друг... Ние пък ги кръстихме на бабите си, а не на родителите  Wink

# 366
Обичанка, не се притеснявай за разликата! Апарата не може да измери с точност, а и е нормално да имат по-голяма разлика разнояйчните близнаци! Моята лекарка ми разправя , че това е често срещано при този тип близнаци. Не се тревожи , всичко ще е наред! Hug Аз цялата бременност я изкарах  в страх заради Т-синдрома, но всичко е напразно...така че не се натоварвай.
Като заговорихте за имена...ние решихме нашите буболечки да са Мила и Зара! Какво мислите? Grinning Вече нямам търпение...остават само 10 дена... Simple Smile

# 367
Като те гледах по снимките колко си лъчезарна, няма по-подходящи имена Peace

# 368
Михаела, вече си на финала, мила. Чакаме те скоро да се похвалиш с двете си принцеси. Много ми харесват имената.

Обичанка, не мисля че разликата  в теглото на бебетата е повод за притеснение. Знам и за други такива случаи, а се раждат прекрасни здрави бебчета.

Съжалявам момичета, че е трябвало да преживеете такива симптоми на бременността. Сърбежа не е никак приятно нещо. Мен ме сърби само като не съм си намазала корема с крем или бебешко олио.

Иначе съм доста подвижна засега, само затруднения с обувките почвам да имам, но като цяло съм ок. Гърба ме наболява, но не страшно. Бебчетата са доста активни.

Пасионата
, мисля че имената са чудесно подбрани.

Сега давайте предложения за женско име с П. Много е трудно да се измисли име на едния дядо с П, и може и да е на другия с В. Мисля си за Вивиан, ако не намерим подходящо с П. Как мислите?
Другата мислим да е Лилия или само Лили. Двете баби са с Ц, но в английската азбука няма такава буква и много трудно се изговаря Цвети, например. Та решихме да е име на цвете.

Поздрави........ Hug

# 369
При нас при един от последните прегледи ги измериха много по големи отколкото всъщност се родиха и се родиха с над 300 гр. разлика.В последните месеци отклонението може да е около 500гр.,а и всеки апарат и доктор мери различно.

# 370
RENATA 2002 сещам се за ПЛАМЕННА и ПАУЛА, а ВИВИАН е много хубаво  Peace
Като разбрахме че съм бременна и си викахме ИВАЙЛО  или ИВАЙЛА бяхме решили че ще е с И. Когато ни казаха че са две бебчета,  започна едно умуване  newsm78. Как  смятате не е ли малко "странно" да са еднакви или е по-добре да се различават? Имам нужда и от друго мнение, какво мислите момичета за ИВАЙЛО и ИВАЙЛА.
А и мен ме сърби тялото ,по-скоро когато ми е суха кожата.

# 371
Алелеее, колко гаден изглежда тоз ПУППП Sick. Слава Богу, че не съм го разбрала що е то, докато бях бременна.

Гледам, обсъждате имената. Нашите кифлички са кръстени на себе си, макар че доста народ откри разни връзки. За Сияна вдъхновението ни дойде от една мноого близка наша приятелка и вече кумица, която се казва така. Тя е просто образец за всичко хубаво и с удоволствие дадохме името й на едната ни щерка, без да е кръстена конкретно на нея. Впоследствие обаче, след като хлапетата вече бяха родени, се усетих, че любимата баба на мъжа ми (майката на свекърва ми) е Стефана. Тя си е жива и здрава жената, ама хич не бях включила преди раждането.  Laughing
А за другото хлапе - Дария, историята е по-дълга. Исках Божидара, защото си е Божи дар, но не исках буквата Ж в името. Затова предложих окончанието Дара, а мъж ми го доукраси на Дария, че много твърдо му звучало Дара (от което чак се засегнах). Обаче и там се откриха връзки мигновено - таткото ни е Добрил, а моята майка е Даниела. Ама в крайна сметка щом и от двете страни има доволни, е най-добре. А децата са кръстени на себе си който и каквото ще да ми говори.  Peace

Маги, според мен е по-добре имената да се различават - все пак две отделни личности са и е добре да се провокира различността им. Иначе Ивайло ми е любимо име.  Peace

Калоян и Бояна е велика комбинация!  Peace

Михаела, стискам ти палци за леко раждане и незабравима първа среща! Имената, които сте избрали, са също много хубави. А ти защо толкова си се страхувала от Т-синдрома? Някой да не те е шашкал по време на бременността? Сигурно си писала, но вече съвсем ми се омесиха някои неща, извини ме за което.  Hug

# 372
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХРИСТИАНСКОТО СЕМЕЙСТВО, ЖЕЛАЯ ВИ ОБИЛЕН БЕБЕВАЛЕЖ newsm04 twin_neutral newsm06 newsm05 newsm07  ylinfant newsm30  babyuu passifier smile3504 newsm32
РЕНАТА, ЕТО ОЩЕ МАЛКО ИДЕИ ЗА ИМЕНА С П-

БЪЛГАРСКИ- ПАВЛИНА, ПОЛИНА, ПРЕСЛАВА,
ЧУЖДИ- PAULINE, PARIS, PRINCESS, PRECIOUS ( ПРЕШЪС), PHILIS (ОТ ГР. ЗЕЛЕНО КОЛОНЧЕ),PAMELA,

СЕГА ЗАПОЧВАМ ДА МИСЛЯ С В . Hug
ЛЕК ДЕН И ДО СКОРО.

# 373
Радвам се, че харесахте и моята комбинация, но сигурно ще се огъна за Васил.  Rolling Eyes А и то е хубаво име.
Ивайла за момиче ми беше втория фаворит, така че magi29, напълно те подкрепям, но не и за двете! Представи си как ще говориш за тях заедно: Ние вчера с Ивайло и Ивайла... или с Иво и Ива...  Crazy
RENATA 2002, аз съм с 4elsy за Преслава - страхотно е, стига да не го свързваш с чалгаджийката. Аз съм щяла да се казвам така, но са предпочели Петя  Cry
Аз попирнцип много харесвам дългите и тежки имена, които имат кратки галени имена. На Преслава - Преси е супер!

Иначе и на мен като на Михаела ми остана малко. Много е странно, че хем вече страшно ми тежи и едвам се мъкна, хем някакси не си ги давам.  Blush

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 13:15 от Passionata

# 374
passionata при теб очертава ли се някаква дата, кога ще е щастливият момент?
за mihaela87 разбрах че ще е на 1.12 броени дни са вече.
Казвам го понеже и аз съм с термин 17.12, а вече мнооого ми тежи на 25.11 съм на консултация и ми се иска, да е тази седмица срещата с бебоците.На 16.11 бях на консултация и ми казаха че по-голямото е 2.500-2.600 според мен е чудесно, а ако съдя по това как се чувствам вътре им е доста тесничко.

Общи условия

Активация на акаунт