Отговори
# 315
Колко ваксинирани срещу полиомиелит са се парализирали и какви са последиците за болните от полиомиелит. Тогава твърденията ви биха имали някаква стойност, не като хвърляте бомби как хората остават инвалиди.

Колко са. Ти знаеш ли. Тази информация е секретна. Искала съм я Simple Smile Казвай я. Ще ти бъда благодар Peaceна.

# 316
И все пак очаквам отговор какви методи на превенция предлагате срещу полиомиелит вместо ваксинирането. Wink

Специално на теб ти предлагам да продължиш да се ваксинираш и да не вярваш на такива безмозъчни особи като нас, които дори твърдят, че вируси не съществуват (знаеш, щото си ни чела останалите постове и направо си потресена).... А пък и не знаеш с какво образование съм, как смееш да вземаш съвети за превенция на заболяванията точно от мен??!!   Thinking

# 317
Елица, теми за ваксините има колкото искаш, ако ти се говори за тях - вече те покани Grace - пиши колкото си искаш. Задавай въпроси колкото искаш.  Mr. Green
В тази тема се обсъжда ПЕТИЦИЯТА.  Peace
А твоето мнение го разбрахме преди 20 страници...

# 318
  • София
Безсилието ви е видно, някаква си петиция няма да ви помогне...
Иронията и сарказмът също не могат да го прикрият.

Петицията ви не е ли за ваксинацията или аз не съм разбрала нещо?
Може да споделите с аудиторията щом искате неваксинираните ви деца да посещават ясли и детски градини, как ще ги предпазите от сериозните заболявания, срещу които не са ваксинирани.

# 319
Може да споделите с аудиторията щом искате неваксинираните ви деца да посещават ясли и детски градини, как ще ги предпазите от сериозните заболявания, срещу които не са ваксинирани.

Така, както и ти ще предпазиш твоето дете, с тази разлика, че на моето ще спестя страничните реакции на отровите, които ти ще сложиш на твоето...

# 320
Елица,виж колко хора уважаваме избора ти-ваксинирай се .Уважи и ти нашия-правото ни да решаваме сами .Подпиши петицията ( в подписа ми  Peace

# 321
В над 95% от случаите бременността протича без никакви усложнения, просто жените с проблеми ги споделят във форума.
Щи ми се и нам да беше така, но не би... Само спонтаните аборти са между 25 и 30% от всички потвърдени бременности...

И какъв е проблема с посещаването на ясла и ДГ?!? Нали другите са ваксинирани, за моето аз си нося отговорността ако прихване нещо именно от наскоро ваксинираните!

# 322
  • Варна
Елица, полиомиелита е болест на мръсните ръце, така че предпазването от него не е трудно, освен това паралитичната форма е сравнително рядка, при различни източници съм срещала от 10 до 25%, като с трайни парези остават пак от 5 до 15 % от заболелите, всички останали го изкарват като чревна инфекция. Освен това с условията на живот, които имаме и начина на хранене на децата ни е почти изключено да стане епидемия и то без ваксини. По същия начин е изчезнал коремния тиф, холерата, за тях няма ваксини, но все пак никой не е чувал за тях от много десетилетия. Освен това е доказано че за възприемчивостта към полиомиелит при децата спомага яденето на много храни, съдържащи захар, така че едно здравословно хранещо се дете е почти изключено да се зарази. А за лечение съм сигурна, че не е разработено, точно защото се разчита на ваксините. Защото тежките последици от всяка инфекциозна болест се появяват когато се получат тежки нарушения в обмяната и недостиг на ключови вечества в организма, най-често витамини и точно недостига им причинява тежките последици. Но никой, защото се разчита на ваксини не си е направил труда да установи какви са тези нарушения или ако е установено, това се пази в тайна, за да си продава някой си ваксините, защото ако беше лесно да се лекува, никой нямаше да иска да се ваксинира. Науката за заразните болести се фалшифицира от 100 години насам, точно за да карат населението да се ваксинира, най-добрия пример за това е туберкулозата, но няма да раздувам повече.

Всъщност проблема не е въобще медицински, а е юридически, въпроса е в човешките ни права, които не се спазват и на практика всеки може да осъди всяко РИОКОЗ с тези доводи, изложени в петицията, ако не на първа инстанция (административен съд), но на ниво районен (почти сигурно) и със сигурност на ниво окръжен съд и то съвсем сам, без помощ на адвокат. Но защо да се стига до съд въобще и да се товари съдебната система, след като може просто да се промени един закон? А за демокрацията, аз се сещам за много малко страни, където ваксините са задължителни, като съм сигурна, че порока в техния закон е аналогичен на нашия. А в една Руска Федерация, която е далеч от понятието демократична, ваксините по закон не са задължителни. В една Турция, която всички подценяваме - също. На теб ако не ти харесва демокрацията иди да живееш в Куба или Либия. Ние си искаме демокрацията.

ПП. Как ще си предпазя детето ли от болести? Ами да видим... Първо ще се кърмим, после ще се храним здравословно, никакви сладки работи, много риба, плодове, зеленчуци, мляко и месо (да ме прощават вегетарианците), стриктна хигиена, често миене на ръцете, изграждане на хигиенни навици, движение навън, чести слънчеви и въздушни бани, закаляване, оганичаване на химиите около детето, ОГРАНИЧАВАНЕ НА КОНТАКТИ С ДЕЦА, НАСКОРО ВАКСИНИРАНИ, и никакви ваксини, разбира се. Може да съм забравила нещо, ама едва ли е съществено.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 17:06 от araxna

# 323
Безсилието ви е видно, някаква си петиция няма да ви помогне...

Точно безсилие изпитвам като чета съждения като твоите. Само не мисли, че ще позволя детето ми да бъде дискриминирано, защото му липсват някои имунизации. Заради такива като теб и вашето спокойствие, в картона му ще е заверено от лекар, че е ваксинирано с всичко, а истината няма как да я знае друг, освен мен и ЛЛ. И ще си ходи и на градина, и на училище, и навсякъде късето поискам заедно с твоето дете.
Проблеми нямам лично аз, само че все се надявах правото на избор за здравето на собствените ми деца да бъде уважено.

# 324
Член 3
Право на неприкосновеност на личността
1. Всеки има право на физическа и психическа неприкосновеност.
2. В областта на медицината и на биологията трябва да бъдат зачитани по-специално:
а) свободното и информирано съгласие на заинтересованото лице при определени със закон условия и
ред;

б) забраната на евгеничните практики, по-специално на тези, които имат за цел селекцията на хора;
в) забраната за превръщане на човешкото тяло и неговите части в източник на печалба;
г) забраната на репродуктивното клониране на човешки същества;

Гоното е то Хартата на основните права, която е приета от всички държави-членки на ЕС!

Къде ми е свободното и информирано съгласие за задължителните ваксини?!?!

# 325
Момичета, защо продължавате да й отговаряте? То се вижда каква й е целта, няма смисъл. Нека си въздиша по татовото време.

# 326
  • София
Пожелавам ви успех!
С чист въздух, пост и молитва всичко се постига. Laughing

Все пак за петицията едва ли ще ви помогне...

# 327
  • Варна
О, не се притеснявай за нас, ние ще се оправим. Мислете му вие, които не можете да разсъждавате.

А за петицията ако не успее, нормалното развитие ще бъдат куп смешни и абсурдни съдебни дела, докато на съдебната система и дойдем до гуша и някой наистина не се сети, че закона не е хармонизиран с международните конвенции. Лошото е че ще почакаме поне 10 години за това, но затова е търпението.

# 328
Най-малкото - който има интерес ще знае как да се пребори с институциите, докато не се оправят законовите противоречия.
Само това е достатъчна цел за подобна петиция.  Peace

# 329
Подписах се и още как. Дано има резултат!

Общи условия

Активация на акаунт