Отговори
# 300
Естествено отново неудобните ми въпроси бяха оставени без отговор, както и очаквах.

Петицията ви е за отмяна на задължителните ваксини, така че всякакви въпроси относно ваксини и вируси са съвсем уместни, колкото и да се опитвате да ги игнорирате или да изгоните коментиращите инакомислещи.

Щом има държави В ЕС със задължителни ваксини, значи никъде не е казано, че ваксините могат да бъдат само препоръчителни.

И всеки нормативен акт, за да бъде действащ, трябва първо да бъде ратифициран вав всички страни членки на ЕС. Значи би следвало споменатата от вас конвенция да е подписана от всички държави в ЕС. Ако ли не, тя е просто спогодба между определени държави и не е пример за европейско законодателство.

Да, петицията е за отмяна на задължителните ваксини, а не на ваксините изобщо. Мисля, че ти убягва разликата. Въпросите ти не са неудобни, просто не са за тази тема. Ела тук и ще си поговорим за нещата, които те вълнуват около самите ваксини, заразяването, страничните реакции и т.н.

# 301
  • София
И всеки нормативен акт, за да бъде действащ, трябва първо да бъде ратифициран вав всички страни членки на ЕС. Значи би следвало споменатата от вас конвенция да е подписана от всички държави в ЕС. Ако ли не, тя е просто спогодба между определени държави и не е пример за европейско законодателство.

Конвенцията е ратифицирана у нас - в петицията е изписано кога. От което следва, че по закон (Конституция на РБ) седи над всички закони от местното законодатеслтво. Това е достатъчно основание да се иска промяна в ЗЗ.  Peace

Дали във всички останали държави е ратифицирана и как са си решили въпроса с информираното съгласие.. може би ти ще ни осветлиш.. Simple Smile

Ти предположи, че може би в другите държави не била ратифицирана, на предната страница, или по-предната... Вие изтъквате колко сте запознати със законите, аз нямам такива претенции. Ама май разчитате на факта, че никой не чете назад в темата.

Но пък се отдалечаваме от подчертаните ви твърдения за равняването с европейското законодателство.  Не особено ловък опит да се отклоните отново от същността на въпроса. Явно не сте овладяли съвсем схоластичните методи.

# 302
Майка ми е детска учителка.Прави си задължителните ваксини, които от определена възраст натам се поставят на всеки 10 години и всяка година си подновява здравната книжка, където се изисква васерман, чревни изследвания и заключение от личния лекар за здравния статус.

Чудесно!Знаеш ли коя точно ваксина си прави майка ти на 10 години веднъж?Тетанус!По принцип независимо дали си учителка или нещо друго  тази ваксина я слагат по набори на всеки 10 год.Вкл. може да те извикат и теб.И понеже са малко тези дето са изрядни, ЛЛ си "оформят" документите,щото иначе те подлежат на глоба.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 13:39 от Omega

# 303
Малко се отклоняваме от темата... Всъщност, истината е, че повечето възрастни не са имунизирани срещу заболявания, за които ваксини са въведени наскоро... Точно в тази връзка, имунизационното покритие не е 100%... За пример ще дам новите ваксини срещу пневмококи и хемофилус инфлуенце тип Б, които са задължителни от догодина... Какъв процент от населението ще има тези две ваксини в края на 2010г.?? Ако искаме децата ни да са предпазени от тези две заболявания, не е ли правилно да се правят ваксините и на по-големи деца, не защото пневмококите са опасни за тях например, а защото могат да заразят бебета, недостигнали имунизационна възраст (един от любимите ми бисери на Персона)??

# 304
Ти предположи, че може би в другите държави не била ратифицирана, на предната страница, или по-предната... Вие изтъквате колко сте запознати със законите, аз нямам такива претенции. Ама май разчитате на факта, че никой не чете назад в темата.

Но пък се отдалечаваме от подчертаните ви твърдения за равняването с европейското законодателство.  Не особено ловък опит да се отклоните отново от същността на въпроса. Явно не сте овладяли съвсем схоластичните методи.

Питаш дали е ратифицирана от всички държави в ЕС..? Кое точно не ти е ясно, не разбирам какво точно те притеснява. Българските закони ги познаваме, там има противоречия.  Peace

За Европейските ти отговорих, че нямаме информация за всички държави, но в болшинството е ратифицирана и затова  имунизациите не са задължителни. Там, където не е премахнато задължителното ваксиниране изцяло, е много вероятно да са оставени вратички с възможност за отказ. Както е в САЩ. Всяка държава си има местно законодателство, което е съгласувано с международните спогодби. Едва ли някоя държава би рискувала да бъде санкционирана заради неспазване на приети/ратифицирани закони от Европейските институции.

Ако се интересуваш как всяка държава от ЕС е решила въпроса чисто законово, потърси юрист който работи в областта на международното законодателство и познава местните закони в отделните държави.  Peace

По-важно е у нас, след като е ратифицирана Конвенцията, дали е приведено законодателството към тази спогодба. Не, не е. Има противоречие на Здравния закон с Конституцията. Факт е.

# 305
  • София
Вас би следвало да ви притеснява. Вероятно е подписана от въпросните европейски страни и все пак в тях има задължителни ваксини. Ще се наложи да се заемете с европейското законодателство като цяло, явно има доста противоречия.

А и вие спекулирате с демокрацията и човешките права до границите на свободията.
Нали се сещате, че когато става въпрос за живота и здравето, като в случаи на епидемии, властите със сигурност могат да предприемат и доста по-крайни мерки, като да ви ограничат правото на движение например.

И все пак да се върнем на темата. Детският паралич с какво трябва да се лекува според вас, щом ваксините са неефективни и имали странични ефекти? Мечо грозде? Босилек?
Посъветвайте майките как да предпазят децата си. Заболяването е сериозно все пак.

# 306
Eлица,
Ваксините не лекуват,нали се сещаш .Използват ги за превенция.

Ред.-Откакто започнах да се интересувам от странични ефекти на ваксините говорих с други майки  и лекари .Оказа се,че сериозни увреждания се срещат не толкова рядко,колкото ни се иска ( и ни втълпяват).

Отключват болести като атопичен дерматит,менингоподобни симптоми след ваксинация с противоменингитна ваксина,висока трудноснижаема  температура с неизвестна етиология и хоспитализация,епилепсия,коклюш,изоставане в развитието.

Иска ни се да си затворим очите и да си мислим,че това се случва само на другите,но ако този 1 процент ( или промил) се падне точно на твоето дете за теб си е 100 %.Темата е много сериозна.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 15:39 от Трапезица

# 307
  • София
О, извинете, моя грешка... да не даваме повече поводи за несъществени реплики.

И все пак да се върнем на темата. От детският паралич с какво трябва да се предпазват според вас, щом ваксините са неефективни и имали странични ефекти? Мечо грозде? Босилек?
Посъветвайте майките как да предпазят децата си. Заболяването е сериозно все пак.

# 308
В тази връзка може да потърсиш колко още болести ,за които няма ( задължителни) ваксини съществуват.
За тях какво-ще си сложиш препоръчителните ваксини,а за останалите?

А ако влезеш в графата на  този (не) малък процент странични ефекти ?

Специално полиомиелитът е огнищно заболяване за Африка,не се коси толкова .
Лично познавам детенце с детски паралич след ваксинация.Иди убеди майка му,че си е струвало риска .

# 309
Няма значение, че от ваксината против полиомиелит, хората остават инвалиди... Елица нека си каже лафа с босилека...

# 310
аз бях от невежите майки-ваксинирах децата си до 5 месеЧна възраст ,с мисълта,Че правя за тях най-доброто  ooooh!
добре Че се осъзнах, като не малка връзка в осъзнаването ми има атопиЧния дерматит И НА ДВЕТЕ  МИ ДЕЦА ,появил се 3( три!) дни след ваксинация  с Пентаксим!!!!

за протокола,и за  невярва6тите!
В Португалия(като Част от Европейския Съюз) ,няма задължителни ваксини!
Никой не ме агитира,никой не ме притиска, само ме попитаха, и толкоз!
Даже отказ не са ме карали да подписвам-не Че бих отказала,ако се наложи .

# 311
Eто как стоят нещата при нас:
аз имам тежка реакция към МРП ваксината (или каквото се е слагало на 13 м. преди 30 г.) - парапареза
мъжът ми - астма, която е заставила майка му да се откже от работа за 5 г., за да може да се грижи за него
с детото експерименти намя да си правя в тази посока
НО, не мога да приема, че някой насила ще ме задължава да понасям страничните реакции на ваксините!!! Искам да имам избор и сама да преценя дали повече ме притеснява болестта или страничните реакции на ваксината срещу нея! Нямам нищо против ваксините, нека всеки който иска се възползва от ползите им, но когато за мен рисковете са по-опасни от болестите, искам да имам правото да не нося тези рискове!!

# 312
А и вие спекулирате с демокрацията и човешките права до границите на свободията.

Интерсно умозаключение. Mr. Green
Петицията е юридически издържана, а България е правова държава. Нека да оставим компетентните лица да се оправят с противоречията в законите, след като се запознаят с петицията.  Peace

Твоето мнение вече го разбрахме.  Whistling
За щастие не живеем вече във времето на тоталитаризма.  Laughing

# 313
И моето бебе е с атопичен дерматит след Пентаксим.И на една приятелка детенцето също.Нейното е особено тежък случай,с обширни силносърбящи  обриви и алергия-неколкократно едем на Квинке .
Настоях личната ни лекарка да се свърже с представителите на  Санофи -Пастьор и да им каже моите впечатления.
Реакцията им-даже било "препоръчително"да продължат реваксинациите с Пентаксим( пред ДТК и полио от Риокоз ).
Тази хора априори са приели,че е невъзможно ваксината да е виновник.За каква статистика говорим. ooooh!Къде е обективната оценка.Става въпрос за пари,при това много.КОй го е еня за нашите деца .

# 314
  • София
Тогава съпоставете рисковете и ползите. Колко ваксинирани срещу полиомиелит са се парализирали и какви са последиците за болните от полиомиелит. Тогава твърденията ви биха имали някаква стойност, не като хвърляте бомби как хората остават инвалиди.

Трапезица, за теб полиомиелитът е познат като огнищно заболяване за Африка, защото там имат проблем с ваксините, не знам дали си чувала...

В тази връзка и аз да отбележа, че съм ваксинирана, не съм имала странични реакции от ваксините, мои познати и роднини също не са имали такива, както и децата им. Но не твърдя, че такива не съществуват и понеже сме на нова стравица да отбележа, нямам нищо против, който не желае да не си ваксинира детето. Wink

Но забелязвам, че усилено спекулирате с информацията. Ето например човек като отвори този форум и започне да чете из темите, да не говорим за конкретни подфоруми, може да остане с впечатлението, че всяка втора жена има сериозни проблеми с бременността си, притеснителни оплаквания, неуспешни бременности, а всъщност съвсем не е така. В над 95% от случаите бременността протича без никакви усложнения, просто жените с проблеми ги споделят във форума.

Същото е и с тези проблеми и странични реакции, за които говорите. Тук се обадиха около десетина човека с такива истории, собствени или които лично познават, но те съвсем не са представителна извадка и не означава, че са масови. На вас могат да ви се струват много, но не са реална статистическа информация.

И все пак очаквам отговор какви методи на превенция предлагате срещу полиомиелит вместо ваксинирането. Wink

Общи условия

Активация на акаунт