Отговори
# 255
Подписах, само чакам да дойде линка за потвърждение. И аз съм твърдо за ваксините да имат препоръчителен характер и родителят спокойно да може да ги отложи във времето (ако прецени), въобще да не ги сложи, или пък да си ги направи по график. Който както си прецени. Но да се ваксинират бебета на 24 часа без въобще да е ясно какво е здравословното състояние на детето за мен е престъпно. Моето дете е с някои алергии, които обаче лъснаха при захранването. Кърмена е и на 24 часа, 1 месец или 5 месеца нямаше откъде да гадая има ли или не, а при алергичните деца ваксинирането винаги е рисково. При близнаци също е желателно да се отложи тази процедура защото те доста по-често имат по-леки или по-тежки проблеми спрямо единичните нормално доносени деца. Има семейства с наследствени алергии и други заболявания, които само могат да се усложнят от твърде ранното ваксиниране. А за големия брой деца с детска церебрална парализа в резултат на живата ваксина срещу полиомиелит предпочитам да не говоря. Само децата и родителите си знаят за какво иде реч.
Така, че ако някой иска да си ваксинира детето - негово право си е. Но ако някой има желанието да не го прави, или поне да отложи това за по-късен период - на виждам защо да не може.
А имунизационен статус означава - има или няма. Ако бяха тотално задължително то нямаше да има нужда от този статус въобще. Но понеже има изключения, при които се правят частични ваксини или въобще не се правят - затова се иска. И никой в градината няма право да откаже прием на дете защото няма ваксини. Това просто си е своеволие на директорките. Аз имам акушерска пареза и като бебе са решили, че не е нужно да ми ВЛОШАВАТ състоянието. Имам само БЦЖ-то на първия ден и толкоз. Ходила съм си на градина като всички деца. Само дето в БГ за да те освободят от ваксини първо трябва да стане поразията, пък после потърпевшите да се оправят.  Cry

# 256
  • София
Ще ви се... Twisted Evil

И продължавате да се правите на ударени и на неразбрали.
Явно ще си въртите и сучете едно и също, ще коментирате и отговаряте само на въпроси, които ви изнасят.

# 257
Подкрепих я вече  Peace

# 258
Елица, ще ми се... дъщеря ми да нямаше гнойна рана на рамото си мноооого дълго време (от ваксина БЦЖ);
            ще ми се малкият син на Джуличка да не беше изпадал в състоянието, в което беше (ваксина ДТК);
            ще ми се и всички други дечица, получили странична реакция от ваксина, да не бяха...
Ще ми се да имаме информация и право на избор, поне след това да не ни задължават да продължаваме по календар. Но както всички знаят... много малко са децата получили официално медицинско становище и е призната вредата причинена от ваксина.
Аз няма да позволя на детето ми да бъде направено Манту или друга доза БЦЖ! Ти би ли позволила ако си на мое място? Дъщеря ми беше на един месец, когато неонатоложката каза, че е с АД, а педиатърката настояваше, че е просто обрив (който не мина с месеци), но и двете ми обясняваха за необходимите ваксини...Детето ми направи гърч при много ниска температура - 10 доктора ме питаха дали е правена ваксина, но никой не би ми дал документ за късна постваксинална реакция. Как да искам отлагане или отмяна на ваксини?
Извинявам се за лирическото отклонение   bouquet
По темата подписахме със съпруга ми и изпращаме и на познати.

# 259
  • Sofia
На няколко пъти чета, че в Белгия и Франция била задължителна само еди-коя-си ваксина.
Но се замислих - какво значение има в случая колко са задължителните ваксини? Ако принципа на ЕС е, че в държавата няма право да има задължителни ваксини, значи Белгия и Франция също са в нарушение.
Ако пък няма такъв принцип, значи държавата може да има колкото си иска задължителни.
Как си обяснявате това противоречени в законодателството на тези държави с цитираните от вас наредби? newsm78

# 260
Изглежда зависи от местното законодателство, за което ние нямаме подробна информация.
Никой не знае дали въпросната Конвенция е ратифицирана в тези държави, нито дали условието за задължителност няма вратички.
И в САЩ се водят задължителни ваксините, но е оставена възможност за отказ по религиозни, философски и др. убеждения.
Такава една законова постановка не нарушава Конвенцията и изискването за 'информирано съгласие', въпреки задължителността.

# 261
  • София
На няколко пъти чета, че в Белгия и Франция била задължителна само еди-коя-си ваксина.
Но се замислих - какво значение има в случая колко са задължителните ваксини? Ако принципа на ЕС е, че в държавата няма право да има задължителни ваксини, значи Белгия и Франция също са в нарушение.
Ако пък няма такъв принцип, значи държавата може да има колкото си иска задължителни.
Как си обяснявате това противоречени в законодателството на тези държави с цитираните от вас наредби? newsm78

Много е просто.
Ако даден индивид няма "задължителните" ваксини, той няма да бъде вкаран в затвора - нито пък пълнолетните му настойници, ако става дума за непълнолетно лице.
Просто нито той, нито настойниците му, ще могат да се ползват от социалните "блага" - каквито и да било помощи, обществено образование... в това се включва както детски заведения от типа на ясли и градини, така и училище. Разбира се, детето има право - и е длъжно - да покрие определен минимум знания - дали ще се явява като частен ученик на изпити, дали ще посещава училище към своята не-ваксинираща секта (ако има такова оторизирано) - това си е проблем и задача на настойниците му.

# 262
  • София
Изглежда зависи от местното законодателство, за което ние нямаме подробна информация.
Никой не знае дали въпросната Конвенция е ратифицирана в тези държави, нито дали условието за задължителност няма вратички.
И в САЩ се водят задължителни ваксините, но е оставена възможност за отказ по религиозни, философски и др. убеждения.
Такава една законова постановка не нарушава Конвенцията и изискването за 'информирано съгласие', въпреки задължителността.

Да, там е пълно с религиозни училища, спонсорирани от съответните религиозни общности.

# 263
Просто нито той, нито настойниците му, ще могат да се ползват от социалните "блага" - каквито и да било помощи, обществено образование... в това се включва както детски заведения от типа на ясли и градини, така и училище.

И в момента неваксинираните имат право да ходят на училище. Както писах напред, информацията ми е от РИОКОЗ.

# 264
Много е просто.
Ако даден индивид няма "задължителните" ваксини, той няма да бъде вкаран в затвора - нито пък пълнолетните му настойници, ако става дума за непълнолетно лице.
Просто нито той, нито настойниците му, ще могат да се ползват от социалните "блага" - каквито и да било помощи, обществено образование... в това се включва както детски заведения от типа на ясли и градини, така и училище. Разбира се, детето има право - и е длъжно - да покрие определен минимум знания - дали ще се явява като частен ученик на изпити, дали ще посещава училище към своята не-ваксинираща секта (ако има такова оторизирано) - това си е проблем и задача на настойниците му.
Хайде да не говорим наизуст. Ако имаш официална информация, дай източник. Всичко останало е в кръга на предположенията Peace

# 265
Мога да говоря за Германия, тъй като имам конкретна информация и нагледен пример - там ваксините не са задължителни и неваксинираните деца посещават без проблем ясли/детски градини.

# 266
  • Пловдив
Мнението на тези от които зависи промяната на Закона:
http://www.dnes.bg/health/2009/10/18/roditeli-otkazvat-imunizaci … a-bebeta-si.79398

# 267
Ще ви се... Twisted Evil

И продължавате да се правите на ударени и на неразбрали.
Явно ще си въртите и сучете едно и също, ще коментирате и отговаряте само на въпроси, които ви изнасят.

Сигурно са ти отговорили поне сто пъти, но защо смяташ, че неваксинираните те застрашават? Ако детето ти е ваксинирано, дори да избухнат каквито и да било епидемии, те ще засегнат неваксинираните, а не вас.

# 268
# 269
Миналата седмица Българската педиатрична асоциация се обяви за задължителни имунизации срещу свински грип на всички деца. А също така препоръчва да даваме на децата данонино.

Общи условия

Активация на акаунт