Отговори
# 270
  • София
Ще ви се... Twisted Evil

И продължавате да се правите на ударени и на неразбрали.
Явно ще си въртите и сучете едно и също, ще коментирате и отговаряте само на въпроси, които ви изнасят.

Сигурно са ти отговорили поне сто пъти, но защо смяташ, че неваксинираните те застрашават? Ако детето ти е ваксинирано, дори да избухнат каквито и да било епидемии, те ще засегнат неваксинираните, а не вас.

Уважаема Ескарина, по-назад в темата обясних обстойно, защо смятам така и не, никой не ми отговори, както и на много други въпроси. Ако все пак не е било ясно обяснението ми, мога да напиша и още по-опростено.

Ако ти смяташ да ми отговориш нещо, очаквам с нетърпение.

Написаното от теб е един вид прогрес. Значи все пак ваксините предпазват от заболявания и неваксинираните ще бъдат засегнати от такива, което е успокоително на фона на други твърдения в тази тема.

Едит: Такъв диалог обаче мога да водя само ако ти смяташ, че вирусите съществуват, защото и изказвания за противното срещнах из темите за ваксините.

Комуникацията ще е затруднена е ако имаш претенциите на една друга дама тук, която твърди, че и изключително запозната с ваксините, от години се занимава с проучването им, а от думите й стана ясно, че дори не е запозната с болестите, срещу които се борят въпросните ваксини. Например не знаеше какъв процент от момчетата са засегнати от от възпаление на тестисите при заушка, което аз открих за 5 минути от няколко източника в гугъл, и ме навежда на мисълта, че дори не си е направила труда да потърси информация за болестите, въпреки изключителната си образованост по темата.

Ако това ще ви е информираното съгласие, не го и споменавайте по-добре.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 09:01 от Елица

# 271
Новата мода ще върне вариолата  Crazy Статията е смешна, то не е и статия де.

# 272
Ти пък, Елица, все едно отговори на майките като мен какво да правят, след като децата им са пострадали от ваксина и  не са освободени, защото реакциите били "леки". Трябва да ваксинираме, въпреки че всяка следващата ваксина ще се понася все по-тежко, за да не се върне вариолата.

# 273

Сигурно са ти отговорили поне сто пъти, но защо смяташ, че неваксинираните те застрашават? Ако детето ти е ваксинирано, дори да избухнат каквито и да било епидемии, те ще засегнат неваксинираните, а не вас.
[/quote]

За съжаление това твърдение няма нищо общо с истината. Вирусите, веднъж попаднали в човешкото тяло, имат неприятната способност да мутират до степен, в която стават резистентни на щама, с който са имунизирани имунизираните хора. Затова е тази масова задължителна ваксина - за да се предотврати мутацията на вирусите и да се изкорени болестта веднъж завинаги. Именно затова неимунизирани деца не се допускат до детските градини - защото там е средата на най-уязвимите. Една група неимунизирани деца може да върне постиженията на медицината в първи клас. Или в любимото на много хора време, "когато баба ми е раждала на нивата" (и когато между другото на прабаба ми от 7 раждания са й оцелели 2 деца, но пък тогава не е имало световна конспирация срещу здравето и децата са си умирали естествено, колко готино, нали?)
Разбирам правото на всеки човек, да си отстоява, каквото намери за добре, в случая това с ваксините. Не искам да нападам майките, които, четейки подобни материали, в които пише, че едни лоши чичковци стоят в едни тъмни лаборатории и се чудят с какво да ни изтрепят децата, изпадат в паника и масово започват да избягват ваксините. Да, и аз знам, какво може да причини една ваксина на детето ми, в един на 100 000 случая. И на мен ми се е изправила косата сега, след ваксината за хепатит и гледам малкия под лупа, да не му стане нещо, не дай Боже.
Обаче! Искам да попитам авторите на тази пламенна  петиция, защо аджеба, ей така от кумова срама, не пуснаха един линк, само към една снимка на дете, болно от полиомиелит? Колко от майките, подписали петицията, имат идея, колко страшно изглежда това, и колко е близо до децата им, ако се откажат от ваксината? Или към една статия за това, какво е представлявал коклюша по времето, когато е морил наред децата? Аз, като един човек, който цял живот работи с медии, имам чудесната представа, какво представляват масовите кампании, откъде тръгват, как им се връзват хората и какво стои всъщност зад такива "нови моди" в медицината, та ми се ще да попитам авторите на петицията, какво всъщност целят? Само че няма да има кой да ми отговори, за съжаление.
Стана много дълго, но сега, като си прочетох, какво съм написала, и си намерих отговора на въпроса, кой е виновен за поредната медийна драма, свързана със здравето. След като държавата, в лицето на Мин. на здравеопазването налага тези ваксини като задължителни, е редно нейните служители да обясняват за какво става дума. Редно е педиатрите, освен да мерят бебетата, да седнат и да поговорят с всеки един родител по отделно, за всяка ваксина, от какво пази, как действа и прочие. Редно е държавата да прави разяснителни кампании, които да стигнат до майките, защото в противен случай ще слушаме само гласа на хора с неясни еко-подбуди и ей го какво става на финала - ще се избием със словесни аргументи в някакъв форум, а в резултат много скоро някъде из България ще пламне огнище на коклюш и ще ни върне до здравното ниво на индийските гета.

# 274
Vrabezza, сигурно за стотен път ще натъртя, че подписвам петицията, защото моето дете и племенницата ми лично пострадаха от ваксини. Знам какво е полиомиелит, не съм малоумна. А и петицията не агитира хората да отказват ваксните. Точно тази ваксина няма да откажа, обаче в никакъв случай няма да я слагам като комбинираната пентаксим, която дава много странични ефекти.
За коклюша ми е смешно, днес това е лечимо заболяване, смъртоносно е било, когато не е имало лекарства. Моят братовчед го изкара преди 3 години, когато беше на 7, при това точно след бустера ДТК. И аз съм карала коклюш - както е видно - преживяла съм.
Интересно ако вашите деца получат реакция поне като моето дали пък ще ви пука за световното благо.

# 275
# 276
  • София
Ти пък, Елица, все едно отговори на майките като мен какво да правят, след като децата им са пострадали от ваксина и  не са освободени, защото реакциите били "леки". Трябва да ваксинираме, въпреки че всяка следващата ваксина ще се понася все по-тежко, за да не се върне вариолата.

Казах ви, съжалявам. Не си ваксинирайте децата, щом са имали остри реакции, и си ги отглеждайте вкъщи. Има достатъчно болести и медицински случаи, заради които хората си гледат децата в домашни условия.

Не мисля че е редно заради една ограничена група хора да се допусне половината деца с "информирани" родители да не се ваксинират от някакъв каприз или защото някой бил чул някакви страшни истории. Разбирам, че ви се засягат интересите и не ви устройва това положение, но едва ли ще успеете да си прокарате идеята.

Янечек, добре. Твоят случай е такъв, искаш да откажеш конкретна ваксина, за да предотвратиш реакция. Обаче тук има хора, които тотално отричат ваксинирането и се намесват във всяка тема за ваксините. Майки питат каква ваксина е по-додра, а те почват да ги агитират "По добре никакви ваксини не ползвайте. Вие чели ли сте Световна конспирация срещу здравето?" и т.н. Това нормално ли е?
Ти знаеш какво е полиомиелит, а те какво, с жълт кантарион ли ще го лекуват?

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 09:25 от Елица

# 277
  • София
Много е просто.
Ако даден индивид няма "задължителните" ваксини, той няма да бъде вкаран в затвора - нито пък пълнолетните му настойници, ако става дума за непълнолетно лице.
Просто нито той, нито настойниците му, ще могат да се ползват от социалните "блага" - каквито и да било помощи, обществено образование... в това се включва както детски заведения от типа на ясли и градини, така и училище. Разбира се, детето има право - и е длъжно - да покрие определен минимум знания - дали ще се явява като частен ученик на изпити, дали ще посещава училище към своята не-ваксинираща секта (ако има такова оторизирано) - това си е проблем и задача на настойниците му.
Хайде да не говорим наизуст. Ако имаш официална информация, дай източник. Всичко останало е в кръга на предположенията Peace

Ами аз бях ученичка - в 7ми клас - когато семейството ми имаше близо 1 годишен престой в САЩ. Посещавах там училище. За да бъда записана изрично изискване на общественото училище беше да бъде представен имунизационен картон - какъвто, разбира се, не носехме, та се наложи да бъде искано да бъде изпратен по факс до посолството ни от... хм, не помня вече от къде тук, за да бъде "легално" - абе, лудница. Процедурата - цялата, с обажданията тук кой може да го направи изобщо - отне много време на майка ми, та да - знам какво и защо се е случвало. Информацията ми е от там, че лично съм го преживяла.

Мога да говоря за Германия, тъй като имам конкретна информация и нагледен пример - там ваксините не са задължителни и неваксинираните деца посещават без проблем ясли/детски градини.

Имам колежка, която се омъжи там. Има 2 дечица. Посещават обществени детски заведения. Просто си пишем с нея; не по специална причина споделяше как трябва да събира информация за поставените ваксини (които тя просто е слагала каквито се слагат стандартно, без особено да се впечатлява от това), за да може да запише големия си син (малкия тогава беше бебенце)... и как трябва това да стане много бързо, понеже местата по начало не са много...

# 278
Вирусите, веднъж попаднали в човешкото тяло, имат неприятната способност да мутират до степен, в която стават резистентни на щама, с който са имунизирани имунизираните хора. Затова е тази масова задължителна ваксина - за да се предотврати мутацията на вирусите и да се изкорени болестта веднъж завинаги. Именно затова неимунизирани деца не се допускат до детските градини - защото там е средата на най-уязвимите.
Вирусите се водят мутабилни по принцип, така че никой не може да гарантира липсата на изменения в щама. Още повече, че не се имунизира цялото население. Аз попитах, но никой не ми отговори - поне проверихте ли дали лелките и учителките са си сложили задължителните ваксини, с които са имунизирани децата ви? Защо иначе ще смятате, че неимунизираните ДЕЦА са най-голямата опасност, ако в ежедневието на вашето дете има достатъчно контакти с всякакви неваксинирани?
Относно отказа за прием - няма закон, на който да се базира. Никъде в текстовете не пише, че неваксинирано дете не се приема в детска градина. Ако някой го твърди - моля за официален източник. По закон се полагат единствено глоби на родителя.

Цитат
Разбирам правото на всеки човек, да си отстоява, каквото намери за добре, в случая това с ваксините.

Въпросът с правата е обоснован в петицията - такова е Европейското законодателство, което обаче в България не се спазва.
На който не му харесва - да се обърне към Европейските институции и да попита защо така са решили.
Peace

Цитат
защо аджеба, ей така от кумова срама, не пуснаха един линк, само към една снимка на дете, болно от полиомиелит?
Сигурно защото ще трябва да се сложат такива и за увредени и починали деца, вследствие ваксина, които никак не са малко на фона на заболелите. В интернет има достатъчно информация и за двете.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 10:03 от multimodal

# 279
Интересно ако вашите деца получат реакция поне като моето дали пък ще ви пука за световното благо.

Както казах, на мен и в момента ми пука. На мен, като майка, ми пука за всичко, което може да засегне детето ми. Въпросите в поста ми са по-скоро риторични, защото истинските автори на тази и подобни кампании, не влизат да пишат тук. Защото тази тема не се дискутира и тиражира само тук.
Ако прочете целия пост, ще видите,че не отричам правото на всеки да защитава нещо, щом го смята за редно. Както казах обаче, като човек от средите, откъдето тръгват подобни кампании, ми мирише на нещо ужасно гнило, когато се представя само едната страна на въпроса, която представлява малцинството от случаите, а другата се сатанизира. Съжалявам, че Вашето дете е пострадало. Но ако 100 майки се откажат от ваксината за полиомиелит, само като реакция от тези писания тук? Да речем, че 2 от тях ще са избегнали лоши реакции на децата, но едно от тези 100 се разболее от полиомиелит, тогава какво да кажем на тази майка? Малшанс, госпожа, да сте мислила навремето. А това, че вирусът при детето й може да мутира и да засегне и други, имунизирани деца? Еми, малшанс и за тях, какво пък толкова.

# 280
  • София
Vrabezza, сигурно за стотен път ще натъртя, че подписвам петицията, защото моето дете и племенницата ми лично пострадаха от ваксини. Знам какво е полиомиелит, не съм малоумна. А и петицията не агитира хората да отказват ваксните. Точно тази ваксина няма да откажа, обаче в никакъв случай няма да я слагам като комбинираната пентаксим, която дава много странични ефекти.
За коклюша ми е смешно, днес това е лечимо заболяване, смъртоносно е било, когато не е имало лекарства. Моят братовчед го изкара преди 3 години, когато беше на 7, при това точно след бустера ДТК. И аз съм карала коклюш - както е видно - преживяла съм.

Янечек, какво означава "лека реакция"?
Не бих застанала на страната на педиатрите "принципно".
И да, сигурна съм, че има достатъчно безотговорни педиатри, които биха квалифицирали и наистина сериозни признаци като... "безинтересни". Пример за това - трагичен пример, уви! видяхме само миналата седмица по новините с бебенцето, починало под вещите болнични грижи от напълно лечимо заболяване - пневмония. Дано Бог приеме Душата му... и дано се погрижи - някак, как - не знам - за утехата на неутешимите, останали тук...
От друга страна, обаче, има и достатъчно майки, които биха квалифицирали леко повишаване на Т след пентаксим или изтичане на гной от белега на рамото - което се приема за мн. добър признак, на такива деца не се налага да се прави манту на 6 месеца със сигурност - за нещо... ау! - страшно.
Не ми звучиш като да си точно от тези паникьорки, но... де да знам.

# 281
Не знам защо някои хора тук си мислят, че петицията е писана от група уплашени майки, водещи се от модерните течения на САЩ... Просто е смешно и жалко... Знам какво представлява всяка една болест, срещу която има задължителни имунизации в България, а и чичко Гугъл ползвам успешно, когато и ако пожелая... Не ме е страх от болестите, нито от световни конспирации, просто ваксините са неефективни и дават много странични реакции  - толкова е просто...
Твърдения, че "една група неимунизирани деца може да върне постиженията на медицината в първи клас" са изключително смешни на фона на незадължителните имунизации в повечето държави от ЕС и неимунизираните деца там....
В Петицията няма снимки на болни от полиомиелит деца (както и на увредени от полио-ваксината между впрочем), защото това е Петиция за промяна на имунизационните практики в Република България, а не разяснителна статия за болести разни разнообразни...

Vrabezza, ако обичаш прочети първият пост на темата... Истинските автори на Петицията влизат и пишат тук и отговарят на въпроси, ако въпросите не целят просто заяждане, както в един момент се получи с Елица...

И още нещо... Ти, Vrabezza, се молиш на Бог да не се случи нещо с малкия след хепатитната ваксина, аз в Бог не вярвам и трябва да разчитам само на себе си и здравият си разум - така че отговорността за моето дете я нося аз, а не Бог и аз избирам то да не е имунизирано...

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 09:53 от stelt77

# 282
katiABV , моята дъщеря преди години се разболя от пневмония след поставени в един и същи ден орално полио и ре-ДТ. Личната лекарка каза, че не можело да се направи връзка с ваксината и съответно не изпрати данни в РИОКОЗ.

Но погледнете какво пише в Нареба 15 за имунизациите:
Цитат
Допълнителни разпоредби
§ 1. По смисъла на тази наредба:
.....................
4. "Нежелана реакция след ваксинация" е всяка реакция на организма извън изграждането на специфичен имунен отговор, която: възниква след имунизация, предполага се, че е свързана с имунизацията, води до отклонения в здравето на имунизирания, различава се по характер, тежест и изход от посочените реакции в одобрената за страната кратка характеристика на продукта или липсва в списъка на посочените реакции.
Убедена съм, че не само тя постъпва така. Съответно статистиките се манипулират и няма обратна връзка със производителя и СЗО.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 09:54 от multimodal

# 283
Според мен, има много повече плюсове в това, ваксините да бъдат препоръчителни, а именно:
- ще може да се води точна статистика за ваксинационното покритие на населението. В момента тя е изопачена и всички официални факти включват в себе си и "фалшиви" ваксини. Това се дължи на задължителния характер на ваксините. Именно поради тази причина никой от нас не знае кои деца в ДГ са виксинирани и кои не. НИКОЙ няма сметка от тази лъжестатистика, а тя се създава от задължителността. На базата на тази статистика се правят съответно и грешни изводи за анализи за ефикасността на ваксините.
- препоръчителния характер на ваксините няма да намали процента ваксинирани, както е в цял свят, но това ще е благодарение на засилена информационна кампания на държавно ниво, следователно по-високо ниво на информираност и на родителите.
- родителят ще трябва да избира най-доброто за своето дете, което означава, че ще търси необходимата информация от личния лекар, както и се предполага да се информира и за много други неща около процеса ваксиниране, което ще доведе до поне някакъв контрол над правилното поставяне на ваксините.

# 284
  • София
katiABV- ти пък сега...какво е лека реакция.... еми лека...
да, към най-леките влизат посочените от теб....но пак са си реакции нали....не случайно моето дете след всяка ваксина имаше по 3 дни Т.... не че съм се панирала...но си е реакция...
както лека мога да нарека реакцията му към МПР - 39,5 Т, диария и няколко дни обриви....мина и замина за десетина дни....

Янечек мисля писа съвсем общо напред в темата за МПР при нейното дете, ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт